9 известни будистки храмове в Индия с картини Стилове в живота

Будизмът е една от основните религии на света и е доминиращ в редица страни. Тя се основава на учението на Сидхарта Гаутама, която стана известна като Господ Буда, след като постигна просветление през 5-ти век. Будистките храмове не са просто популярни в Индия, но са известни и в страни като Непал, Корея и Тайланд. Храмовете са артистични и се произвеждат в различни стилове и модели. Само в случай, че планирате да посетите някои будистки храмове в Индия този ваканционен сезон, не забравяйте да хвърлите поглед на някои от храмовете, изброени в следващите няколко параграфа.

Известни будистки храмове в Индия:

Храмът Махабоди:

известен Buddhist Temples in India

Храмът Махабоджи се намира в Бод Гая на Бихар и се смята за един от най-важните и свещени храмове на будизма, тъй като това е мястото, където Сидхарта Гаутама е постигнала просветление, докато седеше под древното дърво Бохий. Архитектурата на този храм е красива и е ясно отражение на различните обичаи, култура и традиции на будизма.

Храмът Махапариниванва:

известен Buddhist Temples in India-Mahaparinirvana Temple

Храмът Махапаринирвана се намира в Кушинагар, който се намира в Утар Прадеш в северната част на страната ни. Състои се от шестметровата статуя на накланящия се Буда. Тя е била издълбана в пясъчник на Чунар и успешно показва умиращата епоха на Буда.

Виж повече: Известен храм в Карнатака

Храмът Рамабхар Ступа:

известен Buddhist Temples in India-Ramabhar Stupa Temple

Храмът Ramabhar Stupa се намира на около 1,5 километра от храма Mahaparinirvana. Тя е с височина около 49 фута и има особено значение, тъй като това е мястото, където лорд Буда е бил кремиран. Появата на тази ступа е доста богата, славна и привлекателна.

Namdroling Nyingmapa Тибетски монетарен и златен храм:

известен Buddhist Temples in India-Namdroling Nyingmapa Tibetian Monestary

Този манастир и храм се намира в Карнатака са наистина нещо, което не бива да се пропуска. Молитвената зала е издълбана в злато и гледката е почти поразителна. Двете златни статуи на Буда също са хипнотизирани и красиви на външен вид.

Виж повече: Снимки на индуски храмове в Индия

Dhamekha Stupa:

известен Buddhist Temples in India-Dhamekha Stupa

Dhamekha Stupa е един от най-внушителните и красиви храмове на Сарнат. Тя е построена през 500 г. и всяка година има хиляди поклонници и поклонници, които заобикалят това място, за да се покланят на великия Буда.

Паринивара Храм:

известен Buddhist Temples in India-Parinivara Temple

Храмът Паринивара на Кушинагар е една от най-важните и важни туристически атракции, наблюдавани днес. Този будистки храм е древен, красив и много добре устроен. Той има голямо историческо значение и напълно заслужава да бъде посетен.

Wat Thai Temple:

известен Buddhist Temples in India-Wat Thai Temple

Храмът Wat Thai е един от най-уникалните будистки храмове на Индия. Тя е построена, за да отпразнува победата на великия крал Бхумибол. Този храм не трябва да се пропуска, особено поради живописната красота и чар.

Виж повече: Известни храмове в Делхи

Будистките храмове на Ладакх:

известен Buddhist Temples in India-Buddhist Temples of Ladakh

Ладахх е известен със своите будистки храмове и манастири. Архитектурата, стилът и живописът на тези храмове са абсолютно брилянтни. Посещението на храмовете в този регион със сигурност ще бъде чудесно и плодотворно преживяване. Те силно представляват културата, стилът и традицията на будистката религия. Повечето от храмовете тук са заобиколени от градини, които са толкова естествени и красиви, че могат да се видят. Пристигането тук е със сигурност на едно съвсем ново преживяване.

Будистките храмове на Делхи:

известен Buddhist Temples in India-Buddhist Temples Of Delhi

Будистките храмове на Делхи са наистина живи, цветни, свещени и прекрасни. Златният образ на Буда, намиращ се в тези храмове, със сигурност ще изпусне челюстта ви. Те също така символизират духовността, спокойната и приятна природа, за която учи тази религия. Храмовете тук са известни и посещавани от хиляди ежегодно.

Leave A Comment

5 + 1 =