6 месеца Рецепти за бебешка храна – Нашите топ 9 | Стилове в живота

Коя храна трябва да дам на моето 6 месечно бебе? Това е време, когато бебето започна пътуването си с твърда храна. Така че, в тази статия съм покрил топ 9 храни, които ви помагат да изберете най-доброто за вашето бебе. Вашият 6 бебе ще бъде развълнуван да опита нови храни сега. Не забравяйте, че докато въвеждате нови храни за вашето 6-месечно бебе, използвайте правилото за 4 дни.

6 month baby food

Най-добър 6-месечен план за храни за бебета:

Тук включихме няколко най-добри 6-месечни рецепти за бебешка храна за вашето дете.

1. Pureed плодове Плюс зеленчуци:

Това е един от първите рецепти за храна. Сварете плодовете, както и зеленчуците и след като сте охладили сместа в смесителя и направете пюре. Сервирайте това на вашето бебе.

2. Конгей или овесена каша ориз:

Поставете измития ориз в саксии и вода. Покрийте и носете за варене. Намалете топлината и кипете на слаб огън, предназначен за 30 минути, като се разбърква неправилно. Сложете месото и го разбъркайте, за да се разбиете на малки парченца. Проверявайте за варене. Намалете топлината заедно с кипене за още 30 минути. Допълнителна или по-малко вода може да се приложи, за да се създаде по-тънка, по-дебела каша.

3. Зеленчуци:

Изплакнете и излейте кожата от зеленчуците; премахване на семена в противен случай ями. Изрежете на малки парчета плюс пара над вряща вода. В противен случай, почистете зеленчуците, след това ги удряйте с вилица на много места, освен това загрявайте докато сте меки. Елиминирайте кожата. Поставете варени зеленчуци в купа, включете малко вода плюс раздробяване с вилица, в противен случай картофена машина.

Виж повече:  9 месеца индийски рецепти за бебешка храна

4. Бобови растения:

Бобовите растения са гъвкави и пълни с протеини. Това са храни като боб, грах и леща - те са с високо съдържание на протеини, витамини и минерали и отлично допълнение към диетата на бебето. Но внимавайте! Всички сме запознати с дискомфорта от вятъра, общ ефект, причинен от такива храни. Внимавайте да не захранвате бебето си с тази храна!

5. Зеленчукова суджига:

Това е вегетарианско ястие, както и вкусно ястие и най-добрата основа на протеини, както и на витамини. Изсушете готвя Suji в пресен сух тиган, докато стане златисто кафяво. Кук на слаб пламък плюс непрекъснато разбъркване или пък сужи ще изгори. В друг тиган поставете 1 чаена лъжичка масло или ghee. Докато маслото или ghee се топи, прилежа на зеленчуковото пюре, освен това се запържва. Поставете вода плюс сужи. Загрейте сместа при слаб огън по време на сухия зърно, което поглъща водата. Продължете да разбърквате, за да не се появят бучки. Това ястие е най-добре сервирайте топло.

6. Месо:

Всички знаете, че месото е по-добър източник на протеин; но на този етап почти всички бебета получават протеин от млякото си. Основното предимство на въвеждането на месо е за допълнителното желязо, което той осигурява. Желязото е необходима част от кръвния поток, пренасяйки кислорода в тъканите, за да предложи енергията, необходима за развитието.

Виж повече:  8 месеца бебешка рецепта за храна

7. Пюре ориз:

Това е вегетарианец и добър източник на калций, протеини, нишесте и витамини. Преди всичко варете ориза, обърнете се, че е узряло (можете да се възползвате от готварска печка под налягане, за да запазите времето). Разчупете добре ориза до гладка константа. Един път, когато бебето ви се приспособи към това, вероятно ще добавите някои крем, както и зеленчуков запас, за да го направите по-вкусен. В посока на увеличаване на хранителната си стойност можете да включите мляко, в противен случай извадете чистата сезонна зеленчука.

8. Tofu:

Тя е питателна, както и гъвкава. Тофу е идеалното допълнение към вашата домашна бебешка храна, плюс може да се въведе на около 8 месеца.

9. Печена риба:

Загрейте фурната до 190ºC. Поставете рибата на купа; залепете и залепете. Печете рибата във фурната в продължение на 20 минути, докато не бъде внимателно приготвена. Рибите ще се люлеят просто в този момент. Премахнете фолиото и допълнително. Прехвърлете рибните сокове над ориза. Отстранете кожата заедно с люлееща се риба чрез пръстите, за да премахнете костите. Опитайте се с ориз.

Виж повече:  Хранителна диаграма за 7 месечно индийско бебе

Изображения Източник: Shutter stock

Leave A Comment

5 + 1 =