5 седмици бременни спазми – причини и лечение

Петата седмица на бременността е най-важното време на бременността, тъй като то отбелязва началото на ембрионалния период и е придружено от няколко промени, като хормонални промени и промени в метаболизма. Ключовият момент е моментът, когато ембрионът започва да се развива; сърцето, мозъкът и гръбнакът на вашето бебе започват да се развиват през този период. До петата седмица на бременността бихте пропуснали периода и тестът за бременност се оказва положителен.

Бременните жени обикновено имат много работа и се нуждаят от огромна грижа. Трябва да се погрижите много по време на бременността, защото това е времето, когато тялото ви трябва да поддържа още един живот. Крапките на бременни на 5 седмици е изражението на вашето тяло, за да ви кажа, да сте подготвени за промени. Рампи са нормално нещо по време на бременност, но когато това причинява дискомфорт за вас, е време да откриете причините и леклите за проблема с спазмите. факти и съвети, за да ви помогне да разберете и да получите през пет седмици бременни спазми.

5 weeks pregnant cramping

Има различни проблеми, които срещате по време на бременността. Трябва да имате добри познания за тялото си и проблемите, с които се сблъсквате по време на бременността, също имат здравословна бременност и предпазват бебето от всякакви дефекти. Добро познаване на неща, свързани с бременността, за да имате удобна бременност без никакви усложнения. Ето причините за 5-седмичните бременни спазми, за които трябва да имате добро познаване

Виж повече: Крампи по краката по време на бременност

1. 5 седмици бременни спазми са причинени поради опъване на матката или яйцето имплантиране, тъй като тялото се нуждае от повече пространство за настаняване на бебето. Лека болка често се изпитва при кашляне и кихане, което може да предизвика спазми. Ако се прояви непоносима болка, веднага трябва да се обърнете към лекар и да потърсите лекарства, за да избегнете по-нататъшен дискомфорт.

2. Крампите не са единствените проблеми, те са придружени от други симптоми на бременност и спазми като гадене, болки в гърба, крампи на краката, запек, дехидратация, сърдечни изгаряния и контракции, които също предизвикват дискомфорт за бъдещата майка.

3. Тъй като тялото ви сега се нуждае от повече място за настаняване на бебето, матката започва да се разширява. Също така, връзките в областта на таза стават меки и разширяват, за да подготвят тялото ви за доставяне чрез разширяване на тазовата област, което може да доведе до спазми.

4. Тъй като пространството в матката се заема от бебето и по този начин вашето пространство за храна намалява с нарастване на матката и това води до бавно храносмилане и усложнения при усвояването на храната нормално както обикновено, докато не сте бременна. По този начин бавното храносмилане е често срещано при бременни жени, дължащо се на хормонални промени и други фактори. Бавното храносмилане води до абдоминален газ, който също може да бъде друга причина за спазми по време на бременност.

5. По-малкото пространство в корема, което е причинено от плода, който заема пространството, също може да доведе до спазми след хранене, това обаче се случва обикновено в по-късните етапи на бременността.

6. Тъй като тялото ви работи толкова трудно, за да захранва растящия зародиш и поддържа метаболизма на двама души, половината от хранителните вещества, които приемате, се използват за растежа и развитието на плода и по този начин до края ви липсват основни хранителни вещества и витамини, Не увеличавайте усвояването на хранителните вещества, което може да доведе до крампи.

Виж повече: Крампи по време на бременност

Лечение:

Знаем, че спазмите са често срещано нещо по време на бременност, причинено поради гореспоменатите причини, но понякога те могат да бъдат неудобни, когато те са повече от капацитета на вашата граница на толерантност. По този начин, за да се чувствате комфортно по време на бременност, трябва да опитате някои средства за защита, които могат да ви помогнат да получите червено на проблема до известна степен. Следват средствата, които може да не ви помогнат напълно да се отървете, но до известна степен те могат да ви помогнат да се освободите от дискомфорта, пред който сте изправени-

1. Упражнението е чудесен начин да останете здрави и да защитите бебето си от проблеми с раждането. Упражняващите програми според скорошно проучване са известни, че намаляват броя на жените, които се оплакват от крампи. Така че включването на добри упражнения във вашето ежедневие чрез обучен експерт по фитнес може да ви помогне да намалите или дори да се преодолеете до известна степен да се отървете от 5 седмични бременни спазми.

2. Всяко лечение, свързано с рандомизирани контролни лечения (РСТ) или комбинации от лечения с RCT, помагат да се намали или дори да се елиминират 5 седмици спазъм на бременността.

3. Нежните упражнения и йога могат да помогнат за намаляване на стреса във вените и мускулите и по този начин да намалят спазмите, за да ви облекчат от дискомфорта, пред който се изправяхте.

4. Ходенето и използването на стълби винаги, когато е възможно, също са чудесно средство да поддържате тялото си здравословно и са една от най-добрите алтернативи за упражненията и добро предимство е, че това също ще ви помогне да намалите вашите 5 седмици бременни спазми значително.

5. Яжте здравословна диета. Една диета, състояща се от достатъчно плодове и зеленчуци, е богат източник на различни хранителни вещества като белтъчини, въглехидрати, витамини, минерали, както и богати на диетични фибри, които ще ви направят здрави и със сигурност ще намалите честотата на спазмите, бременност.

6. Мултивитамини или добавки за бременност трябва да ви помогнат да спечелите основни хранителни вещества. Тези основни хранителни вещества ще изпълнят нуждите на вашето тяло, като по този начин ще намалят честотата на спазмите.

7. Бременността е много чувствителна фаза за една жена, винаги е безопасно да получите напътствие от Вашия лекар преди да приемете добавки по време на бременност.

8. Опитайте се да не сте преуморени. Останете активни. Поддържането на тялото Ви хидратирано винаги, като пиете достатъчно вода, ще облекчи спазмите. Също така отпуснете тялото си колкото е възможно повече, за да избегнете ненужни спазми.

9. Топлата водна баня преди леглото ще отпусне мускулите ви, а също така ще омекне вашите спазми чрез закрепване на всякакви твърди мускули в корема.

10. Масажирането на зоните на спазми с масла за ароматерапия също намалява спазмите при бременност от 5 седмици.

Виж повече: 4 седмици бременни крампи

Протягането, особено вашите телешки мускули, често ще подобри притока на кръв и ще намали спазмите.
Проблеми като спазми, гадене, замайване и т.н. са много чести по време на бременността, но когато тези неща ви причиняват дискомфорт, винаги можете да разчитате на средствата за защита, за да получите самостоятелно облекчение. И така, вие сте сигурни, че имате безболезнена бременност с тези малки естествени лекарства. Много болка обаче може да очертае сериозен сериозен проблем, така че продължавайте да провеждате редовни прегледи при лекаря си по време на бременност.

Leave A Comment

+ 45 = 51