5 ефективни терапии за растежа на космите | Стилове в живота

Отдръпването на косата е причина за безпокойство за много от нас. Загубата на коса, дължаща се на стареене и медицинско лечение като химиотерапия, е временна и не изисква лечение. Въпреки това загубата на коса в ранна възраст може да бъде неудобна и сериозен неуспех за доверието ви. Тези загуби на коса могат да бъдат предизвикани от всичко, от инфекция на скалпа до нездравословен начин на живот и хранителни навици. Терапиите за растежа на косата са отлично средство за контрол на този основен проблем и също така предотвратяват допълнителни увреждания.

Различни терапии за растежа на косата:

Представени по-долу са някои ефективни терапии за растежа на косата, които предотвратяват загубата на коса и вливат нов растеж на косата.

1. терапия със стволови клетки:

5 ефективни терапии за растежа на космите | Стилове в живота

Стволовата клетъчна терапия е научен подход за лечение на проблеми с косопада. При тази терапия фоликулярните стволови клетки се третират, за да стимулират възстановяването на космите, което след това се умножава и клетките в крайна сметка се имплантират по скалпа. Тази процедура е позната също като косо възраждане или клониране на косата. Преди това, плешивият участък на главата се считаше за лишен от фоликуларни клетки. Но многократните изследвания и проучвания показват, че фоликулярните стволови клетки са само латентни. Тази терапия задейства тези спящи фоликуларни стволови клетки и чрез косопад се възстановява косата. Третирането на стволовите клетки продължава да бъде подложено на изследвания и клинични проучвания, като процентът на успех ще се увеличи с течение на времето.

Виж повече: Серум за коса за жени

2. Лазерна терапия с ниско ниво:

5 ефективни терапии за растежа на космите | Стилове в живота

Лазерната терапия на ниско ниво (LLLT) е отлична терапия за растежа на косата за загуба на коса. В LLLT лазерната светлина се използва за стимулиране на растежа на космите, а светлоизлъчващо устройство или светодиод се използва за излагане на лазера на плешивите области. Светлината на специфичната дължина на вълната е изложена за продължителна продължителност, за да се стимулира растежа на косата. При абсорбиране на лазерната светлина енергията на молекулите на космената тъкан значително се увеличава и "излишната енергия" предизвиква адаптивни промени. За да получите по-добри резултати от успеха, трябва да има 3-4 сесии LLLT всяка седмица, като всяка сесия трае минимум 25 минути. Това трябва да се направи в продължение на почти шест месеца, след което има само няколко сесии за поддръжка, които трябва да бъдат направени.

3. Плазмена терапия, богата на тромбоцити:

5 ефективни терапии за растежа на космите | Стилове в живота

Плазмената терапия богата на тромбоцити или PRP е още една невероятна терапия за растежа на косата, която може да ви даде забележителни резултати. При тази терапия кръвта се събира от пациента и след това се центрофугира, за да се събере плазмата с тромбоцити. Тази богата на тромбоцити плазма се втрива или инжектира върху скалпа, за да се стимулира растежа на косъма. За постигане на добри успехи PRP изисква 8 заседания с две сесии всяка седмица. Някои лекари редуват PRP с терапия със стволови клетки, за да постигнат по-добри резултати.

Виж повече: Нарастването на космите на плешив глава

4. Имунотерапия:

коса growth therapy

Имунотерапията е друга ефективна терапия за растежа на косата за лечение на голям или пълен проблем с косопада. При този вид терапия химическо решение, известно като Diphencyprone (DPCP), се прилага върху плешивата кожа, покривайки по-малки сечения всеки път.

Това лечение се повтаря всяка седмица и дозата на DCPC постепенно се увеличава. Химическото решение предизвиква алергична реакция върху кожата и лекуваният участък развива лек дерматит или екзема. В някои случаи това води до повторен растеж на косата след 12 седмици.

По време на лечение с DCPC се изисква да носят шал или шапка в продължение на почти 24 часа, за да предпазят третираната област от светлинни реакции. Съществуват и някои нежелани реакции при тази имунологична терапия, тежка кожна реакция, витилиго или обриви. Те обаче могат да бъдат избегнати чрез постепенно увеличаване на концентрацията на DCPC.

5. Ултравиолетова светлинна обработка:

коса Growth Therapy Treatments 5

Фототерапия или светлинна терапия, използваща ултравиолетови лъчи, е също така за лечение на загуба на коса. Тук плешивата кожа е изложена на UVA или UVB лъчи. Тази терапия се извършва в болницата и изисква 2-3 сесии всяка седмица. Преди началото на лечението, пациентът е предписан psoralen, лекарство, което прави кожата чувствителна към Ултравиолетова светлина.

Фототерапията отнема почти една година, за да се наблюдава забележителен растеж на косата, а резултатите са различни и често бедни. Има и някои странични ефекти от тази терапия за растежа на космите, като пигментация на кожата, гадене и повишена чувствителност към рак на кожата.

Виж повече: Хомеопатична медицина за растежа на космите

Ако сте изпробвали вътрешни лекарства и медицински процедури за косопад и не сте получили желаните резултати, тези ефективни терапии за растежа на косата несъмнено ще ви осигурят малко облекчение.

Изображения Източник: 1, 2, 3, 4 и 5.

Leave A Comment

88 − 82 =