30 седмици от бременността – симптоми и развитие на плода Стилове в живота

С дните, близки до последния брой, сега се стига до страниците на бебешката книга; крайната боя до детската стая просто е завършена. Скоро яслите ще се движат с пълна скорост. Лекарят е дал зелен сигнал за тази радостна радост за тази седмица и по този начин майката върви щастлива. С течение на времето тя осъзнава, че борбите й свършват.

Сега тя има дълбока връзка с детето си, почиващо в нея, и тя е привилегирована достатъчно, за да подкрепи властта да донесе нов живот на земята. По медицински причини, всичките девет месеца са разделени на седмични прегледи и мониторинг, като се приема, че целият процес ще продължи до 40 седмици. Тъй като 30-тата седмица се появи, ултразвукът тази седмица ще разкрие някои нови развития на плода ви заедно с някои нови промени в теб.

30 weeks of pregnancy

Седмиците са разделени на три етапа. Първият втори и третият триместър. Седмица 30 се разглежда в последния триместър, когато дори майката преминава през някои промени. Докато второто тримесечие е малко спокойно, това тримесечие може и да не е така.

Какво да мислим за тази седмица:

Сега тя има дълбока връзка с детето си, почиващо в нея, и тя е привилегирована достатъчно, за да подкрепи властта да донесе нов живот на земята. По медицински причини, всичките девет месеца са разделени на седмични прегледи и мониторинг, като се приема, че целият процес ще продължи до 40 седмици. Тъй като 30-тата седмица се появи, ултразвукът тази седмица ще разкрие някои нови развития на плода ви заедно с някои нови промени в теб.

Феталното развитие на бебето:

Мозъчен напред:

30-тата седмица на бременността се счита за третото тримесечие, което е последното тримесечие преди пристигането на бебето. По това време мозъкът на бебето започва да се развива и да се формира в по-ограничена човешка форма на мозъка. Всичко това, докато това, което беше просто гладка повърхност, показва развитието на набръчканата маса, която наричаме мозък. Тези бръчки се наричат ​​конвулсии, които показват растежа на клетките в мозъка. С текущата клетъчна формация нараства, мозъкът показва по-големи функции.

Виж повече: 33 седмици бременна

Грижа за кожата:

Когато плодът се формира за първи път в тялото, ултразвукът ще разкрие доста слаба фигура на скелет на малък човек, където ребрата и ханшарите, образувани преди около месец, могат да бъдат ясно идентифицирани. Но до края на 30-ата седмица ще забележите, че бебето ви ще се набие по-тежко и по-тежко. Това е така, защото сега бебето ви вероятно ще тежи някъде около 1,3 кг. Повечето от това тегло са отговорни за мазнините, които се развиват под кожата му сега. Тези слоеве скоро ще запълнят бебето ви, а крехката, крехка кожа ще бъде дребнав и не побира в нито един месец. Също и ланугосът, меката кафява коса, покриваща тялото на фетуса, която го предпазва от суровите фракции, започва да се износва, разкривайки кожата на бебето,.

Подарък за видение:

До 30-та седмица вашето бебе вече е получило дарбата на визията. Когато тя оглежда очите си отворени и ги затваря, ако имате достатъчно късмет, можете да хванете това действие на ултразвук. Въпреки това ирисът на окото, дължащ се на липсата на пигмент, няма цвят, поради което може да изглежда бял или светъл на цвят. Сега тя може да проучи района, в който живее през цялото това време. С времето се развива чувствителността на светлината.

Производство на кръв:

В началния етап кръвта на бебето се произвежда от черния дроб. Единствената причина за това е неправилното израстване на костния мозък в началния стадий, поради което черният дроб създава червените кръвни клетки. Сега в 30-та седмица ще забележите укрепване на костния мозък на вашето бебе. С това мозъкът започва да произвежда стволови клетки. Това е една от най-важните функции на човешкото тяло, която бебето сега овладява. Тези стволови клетки, веднъж освободени, се разрушават в червените кръвни клетки, което е нашата кръв, белите кръвни клетки, които бебето развива за собствена вътрешна защита и тромбоцитите.

Виж повече: 38 седмици Симптоми на бременността

Дишайте безплатно:

През цялото това време бебето използва помощта на майка, за да диша кислорода и да диша въглероден диоксид, който след това се освобождава от самата майка. 30-та седмица обявява правилното функциониране на белите дробове и трахеята или вятърната тръба причината, поради която бебето може да диша самостоятелно, макар и с помощта на майката.

Позиция в точка:

Сега вашето бебе е заело позицията си, тази, от която той скоро ще се изтласка от матката му. Може да бъде обърната нагоре или по-нагоре към областта на таза. Той може да бъде и този, в който е наведена на колене, а гърдите и ръцете му са близки.

Симптомите на 30-та седмица Бременност и как да се преодолее:

Яжте по-добре:

Сега списъкът на майките трябва да има по-голям приоритет. Бебето иска да расте сега, иска да запълни празнината между костите му и кожата и затова този път бебето ще взема по-голяма хапка от тази храна, която ядете. Това е и най-важното време, за да запазите желанията си и да се борите в залива и да се съсредоточите повече върху храненето. Каквото и да консумираш, ще се приземиш директно върху чинията му. Вашата диета трябва да включва неща като салати, боб и плодове. Това ще помогне на бременността и желанието ви за храна, като осигурите необходимите хранителни нужди.

Задух:

По това време като майка може да почувствате лек недостиг на въздух, който може да се увеличи понякога, особено когато легнете навярно. Това не е задължителен симптом, въпреки че е видяно спокойно в някоя майка да бъде. Това е така, защото амниотичната течност във вашето маточно стопанство се намалява до един литър заради нарастващото бебе вътре. С по-малко пространство, бебето избутва нагоре в стомаха, което на свой ред бута диафрагмата нагоре. Това причинява по-малко пространство за белите дробове да се разшири, което води до недостиг на въздух. Условия като повишаване на кръвното налягане, сърцебиене, повишаване на изпотяване, жените трябва да се втурват в болницата, за да се избегнат допълнителни усложнения. Понякога задух може да се дължи и на анемия. Необходима е кръвна работа за проследяване на кръвните условия

Но в действителност задух по време на бременност е нормално, редовно упражнение, съчетано с добра диета, и помага да се облекчи задух.

Виж повече: 35 седмици развитие на плода

Стомашно разстройство:

Това е неактивното време майка да бъде, да бъде в сериозна мрежа от общи проблеми, свързани със здравето на дома. Това включва неправилни движения на червата или често уриниране, смесено със силен апетит. Сега с бременността нивата на естроген в организма ви ще станат диви и това може да е причина за общ проблем с храносмилането. Опитайте се да сведете до минимум производството на стомашна киселина, като запазите диетата си под контрол. Това трябва да работи във ваша полза, добре. Друг начин да преодолеете тази ситуация е да ограничите приема на течности. Съдържанието на кофеин трябва да се намали, тъй като то ще увеличи производството на хлороводородна киселина и ще доведе до проблеми с киселинността и храносмилането. Протеините като дал трябва да се избягват за вечеря, тъй като те имат способността да произвеждат газове и проблеми с храносмилането също.

Сърбеж:

С нараняването на бебето, което се простира все повече, мускулите в долната част на корема и матката се простират до границата, поради което кожата започва да се разцепи. Това може да доведе до тежък епизод на сърбеж. Това е ранната фаза на стрии, но не го драскайте до вашето изпълнение, тъй като надраскването ще направи нещата още по-лоши. Най-добрият начин е да приложите крем върху него и да го масажирате. Ако това не се случи, студената ви компресия трябва да помогне за справяне с положението малко.

Изключително замайване:

Замаяността се причинява поради хормонални промени и повишава активността на тялото, за да изпомпва кръвта. През 30-тата седмица бебето вече е отстъпило повече, в сравнение с първия и втория триместър, което води до увеличаване на натиска върху кръвоносния съд на майката, доставка на артериите и вените. Кой е основният фактор, водещ до замаяност

30 седмица Дейности:

През няколко седмици най-очакваният ден ще бъде на живо. С това, че бременните жени трябва да отпуснат тялото си и да се занимават с физически дейности и да подхранват плода с добро познаване на храната.

Диета и упражнения за 30-та седмица:

Диета:

 • Здравословно 5: Желязо, витамин С, Фолат, Омега мастна киселина и витамин D
 • Отдайте се на храни като зърнени храни, зеленчуци, банани и боб.
 • Желязо: Кръвта е нещо, което е необходимо в критични количества за развитието на вашето бебе.
 • Витамин К подхранваща храна е много важен, тъй като той е фактор на кръвосъсирването, който помага при добро излекуване след раждането.
 • Броколи, Бели чушки, Швейцарски чаршафи, Магданоз.

Упражнение:

Клетките ще оставят повече пространство за разширяването на тазовата област. Добавете това като първо в списъка си с 30-та седмица упражнения.

 • Ходенето е навик, че не бива да изоставяте дори и да има бебе по пътя си. Разхождайки се в парка, винаги ви помага да изтласкате стреса.
 • Упражнения за стречинг на таза като аква аеробика, която се препоръчва за жени, които обичат водата. Водата помага за отстраняване на умората от крака и намалява прегряването.
 • Упражнения като пилатес, йога се препоръчват, тъй като темите са упражнения с нисък удар.
 • Упражненията Kegel помагат за увеличаване на гъвкавостта във вагиналната област, така че доставката да е по-малко болезнена за вас.
 • Плуването или колоезденето може да бъде вашият предпочитан режим за отслабване също. Той ви държи еднакво подходящ като останалите в списъка.

Секс по време на бременност през 30-та седмица:

Ще има прозорци, а след това ще има падения. Толкова много в ума си и постоянни желания и промени в настроението, за да се справите, ще бъдете в лошо положение, когато става въпрос за сексуално либидо. Малко интимност ще ви отведе далеч. През третото тримесечие се препоръчва да контролирате емоциите и да поддържате хладно главата. Въпреки че хормоналните промени разкриват различни видове емоции, които не са предсказуеми, това може да отнеме с йога и упражнения .Помага да се контролират всички сексуални желания.

Съвети за преодоляване на стреса по време на бременност:

 • Опитайте се да разговаряте с бебето си, а останалото, от което се нуждаете, за да се развие в утробата ви. Той също ще разпознае гласа ви по този начин. Нищо няма да ви направи по-щастливи.
 • Редовното консултиране с гинеколог и диетолог не само ще изчисти нещата за вас, но ще ви улесни и да разберете къде се намирате.
 • Продължавайте да посещавате вашите пренатални упражнения най-много сега, тъй като трябва да знаете всичко, което можете да направите, къде отивате.
 • Участието в декорирането на къщата за пристигането на нов член ще облекчи стреса
 • Музиката е отличен ключ за релаксация.Слушаването на леки музикални песни, които не само отпускат майката, но и за плода.

Медицински процедури и преглед:

Месечно посещение на лекаря за обичайното наблюдение на бебето. Ултра звуково сканиране, за да се провери позицията на бебето в последния триместър., Който ще информира, че не е нужно да се прави доставка или да е нормална доставка или C-секция. Лечебното лечение не се препоръчва за болки и други алергични състояния. Но някои от лекарствата, които не взаимодействат, когато са бременни и могат да бъдат взети безопасно, са:

 • Болезненост - ацетаминофен. Не се отдайте на ибупрофен и на Naproxen.
 • Алергия - антихистамини и йоратидин. Дори не се притеснявай да се възползваш от псевдофедрин и
 • Деконгестанти като фенилефрин, тъй като те могат да взаимодействат.
 • Кашлица - декстрометорфан.
 • Запек - метамуцил. Избягвайте лаксативи и минерално масло.
 • Киселини - Антиациди трябва да са ваши приятели за 30-та седмица.

Съвети и предпазни мерки:

 1. Ще забележите намаляване на забавните чувства като метален вкус или желание за храна. Това е така, защото детето ви, което някога се развива бързо, сега го прави бавно. Това е нормално, но ако се случи нещо необичайно, информирайте Вашия лекар.
 2. Нанасяне на био лосион за слънце на екрана преди излагане на слънчев ден, което ще помогне за предотвратяване на пигментацията
 3. Не искаш лошо храносмилане да те сваля. Ето защо трябва да завършите вечерята си най-малко 2 часа преди да заспите.
 4. Избягвайте да ядете тежка вечеря като тестени изделия със сирене, ориз или крем.
 5. Препоръчва се ранно към леглото и правилното положение на съня. Вместо да лежи направо, което упражнява натиск върху гръбначния стълб. Завъртането от едната страна с леко огъната коляно намалява налягането, а отокът на крака също се контролира.

С добро психическо състояние и хладно мислене нещата ще се случат по правилния начин. Докато стигнете до ума си, тази седмица ще минете лесно. Бременността на този етап се подобрява във времето. Вие отговаряте на отговорността и сериозността на ситуацията. Наздраве към вас и вашето "скоро да видите света" бебе!

Изображения Източник: Shutterstock

Leave A Comment

50 + = 58