25 невероятни природни средства за вътрешна защита на газови проблеми

Сред много често срещаните здравословни проблеми, проблемите на стомаха са нещо, пред което са изправени всички и носи много дискомфорт в организма. Газовите проблеми обикновено са причинени от неправилното функциониране на храносмилателната система. Това обаче не е сериозна криза и може лесно да се сортира с някои лесни и лесни процедури. Вместо да се придържате към лекарства, винаги е по-добре, отколкото човек да използва вътрешни лекарства, за да реши проблема със здравето и да живее удобно. Те са безопасни, лесни и достъпни за джоба.

У дома remedies for gas

Ръководството по-долу ви дава някои от най-добрите естествени средства за защита на стомаха, които са евтини по отношение на разходите и нямат странични ефекти, които могат да бъдат използвани до момента, в който проблемите са решени.

Най-добрите вътрешни средства за защита на газ Проблем:

1. Канела:

25 невероятни природни средства за вътрешна защита на газови проблеми

Канела на прах може да се добави към чаша топла вода или в чаша мляко и да се консумира за лечение на стомашни проблеми. Това е една идея, която наистина е от полза при даването на бързи резултати. Уверете се, че го приемате само веднъж на ден за максимални ползи.

2. Използване на чесън:

25 невероятни природни средства за вътрешна защита на газови проблеми

Отоплителните качества на чесъна са нещо, което помага при лечението на киселини в стомаха, причинени от газа. Също така помага при облекчаване на стомашния огън, който дава усещане за парене в стомаха. Чесънът може да бъде включен в съдовете, или пък да бъде оставен суров сутрин в празен стомах. Това е най-простият и превъзходно средство за защита на стомаха.

3. Семена на копър за стомашни проблеми:

25 невероятни природни средства за вътрешна защита на газови проблеми

Малки семена от резене могат да се дъвчат след всяко хранене, за да не се третира само газ, но и да се предотврати. Това е една от най-простите средства за домашна защита, за да се придържаме към стомашни проблеми. Друг начин за извличане на ползата е да се спусне шепа семена от копър в топла вода в продължение на 5-10 минути, щам и след това да се консумира тази течност.

4. Сок и вода за печене:

Сол water

Около една чаша вода и ¼ чаена лъжичка сода за хляб е перфектното начало за газа. Това трябва да се консумира веднага щом почувствате стомашните проблеми в стомаха. Това е едно от разрешенията за газови проблеми в стомаха, за които е известно, че дават мигновени резултати.

5. Cardamom Magic:

25 невероятни природни средства за вътрешна защита на газови проблеми

Кардамом може да бъде дъвче или включен в съдовете, ако искате да третирате проблема с газа вкъщи. Можете да дъвчете този подправка 2-3 пъти на ден, докато проблемът напълно се понижи. Това е лесен и лесен начин за лечение на кризата. Може да се дъвче след хранене, за да се предотврати проблемът.

6. Джинджифил за газ Проблем:

25 невероятни природни средства за вътрешна защита на газови проблеми

Джинджифил сок може да се вземе с намек на лимонов сок, или пък джинджифил може да се дъвче с малко черно сол. Един от начините е да се смеси джинджифил в съдовете за обработка на газ. Джинджифиловият чай може да се приготви и у дома, за да се възползва от предимството на този природен продукт за газа.

7. Черен мента:

мента tea

Не само чайът от мента има вкус, но и работи добре на газа. Има и много други привилегии. Опитайте го и вижте как му помага! Тя може лесно да се подготви у дома, като се използва топла вода и листа от пресен мента.

8. Ябълков оцет:

ябълка Cider vinegar

Вземете 2 супени лъжици ябълков оцет и смесете с чаша топла вода и след това охладете. Това трябва да се консумира, когато стигне до стайна температура. Той със сигурност ще помогне за лечение на стомашни проблеми с газ за вас. Ябълковият оцет се зарежда и с други ползи.

9. Картофен сок:

картоф Juice

Извадете пресен сок от картофа и консумирайте половин чаша от него поне три пъти на ден. Той е един от отличните средства за домашно лечение, използвани за обработка на газ. Картофеният сок трябва да се приема преди хранене.

10. Чай от лайка:

лайка Tea

Лайка е по същество органично билково лекарство за изсушаване на газ у дома. Противовъзпалително в природата със своите лечебни свойства, лайка чай не само успокоява сетивата и успокоява вашите вътрешности, но неговата антиспазматична характеристика облекчава тялото ви от натрупани газове и киселинност.

Виж повече: Начало средства за инфекция на урината при жените

11. Лимон:

Най- lemonade diet

Обогатена с антиоксиданти, домашните средства за защита на газовете говорят за лимон или вар, което ще позволи на вашата система да усвоява храната по-бързо. Витамин С, наличен в лимон, също така позволява на тялото ви да се лекува отвътре, докато се погрижи ненужният газ.

12. Куркума:

куркума spice on a wooden spoon, isolated on white background

Куркума е важна индийска съставка, която се използва в почти всички други индийски ястия. Обаче, освен че е ветеран, куркума е постоянен източник на естествени хранителни вещества и билкови елементи, нещо, което ще помогне на вашето храносмилане и да убие газа, докато ви изцелява отвътре. Използвайте куркума във вашите ястия и може също да предотврати бъдещи познати с газови проблеми.

13. Тиквени контроли Газ проблем:

тиква

Газът се създава, когато хранителната диета с високо съдържание на фибри върви неправилно и тялото ви трудно се справя с въпросите на храносмилането. Цялата храна в насипно състояние като резултат се предава чрез нашата система поради липса на разтворимост и това е, когато ние използваме тикви като естествени средства за стомашни проблеми. Тиквата охлажда вашата система и може да отопи процеса на образуване на газ, поради което винаги можете да добавите тиква супа или пустиня след тежко хранене.

14. Мътеница:

мътеница

Мътеницата е известна със своите храносмилателни качества, които го правят перфектен воин за борба с храносмилането, газа и подуване на корема. Още веднъж подобно на тиква, млякото успокоява тялото ви и охлажда отопляемите си вътрешности, осигурявайки незабавно облекчение, тъй като млечната киселина работи, за да убие газовете, като намалява подуване или безпокойство. Масло от мляко също е най-добрият естествен дом средства за защита на газ проблем.

15. Семена на Каром:

Ajwain Carom seeds

Кармоновите семена са още един индийски специален подправка, известен също като ajwain. Те са известни с техните храносмилателни ползи и могат да бъдат добър производител на вкус към любимите ви ястия. Те подсилват и стимулират червата, за да произведат повече жлъчка, което ще помогне в процеса на храносмилането. След тежко хранене просто вземете щипка сол и добавете няколко семена от карамфил, за да се предпазите от газа и храносмилането.

16. Внимавайте в съдържанието на храните:

бърз foods

Въпреки че варира от човек на човек, хранителното съдържание играе основна роля във вашите газови формации. Това не винаги е свързано с нездравословна храна или бързо хранене, нещо, което със сигурност може да ви даде лошо храносмилане, но вероятността за гас може да се появи и с домашно приготвената храна, която е прекалено богата или прекалено висока. За да поддържате газта си под контрол, уверете се, че сте използвали достатъчно подправки и билки, за да отслабнете високите влакна и да намалите храната. Твърде богато нежно или твърде мазно пица винаги може да доведе до неправилно храносмилане, което е, когато добро хранене често може да бъде последвано от подуване и подуване, придружено от остра болка може би от време на време.

17. Каракуда семена:

кимион Cumin seeds

Карамфил семена или джира, както много от нас ги познаваме, винаги е било добро храносмилане, подобряващо индийското подправки. Семената се срещат в ежедневните храни и добавят вкус и вкус към нея. Използването им във вашето ежедневно ястие ще предотврати появата на газ и веднъж настъпило, ще ви помогне с храносмилането, като по този начин ще убиете газа и подуване в себе си.

18. Asafoetida:

Asafoetida

Използван като спазмолитичен, такава е доброто начало на лекарството за газа, където неговите свойства против флатулация предотвратяват растежа на микробните елементи в червата. Също известен като hing, тази билка често се смесва с хранителни продукти, за да им даде определен вкус и това е начинът, по който можете да приемете хing, като ги добавите към вашата сутрешна палачинка за закуска или във вечерната си супа.

19. Анасон:

анасон seeds

Слепот, нарушено храносмилане, подуване на корема и метеоризъм могат да бъдат толерирани и да се предприемат действия, като се използват анасонни семена, които осигуряват превъзходно храносмилане и незабавно при консумация запазват храносмилането. В случай на газ и лошо храносмилане, това стимулира органите и ускорява метаболизма, така че газът да не може да причини подуване или болка.

20. Chew Hard:

Дъвченето with closed Mouth

Една от причините, поради които може да сте създали газ, е, че винаги сте бързали да хванете храната си, преди да се втурнете в офиса. Едно проучване доказва, че бързите яденици са по-склонни да бъдат жертвани от газа, тъй като правилното дъвчене на храната определено ще разпадне храната и ще помогне на процеса на храносмилане, докато половината дъвчеща храна винаги се насипва и става пречка докато процесът на храносмилане е включен. Това е един от най-добрите съвети, без да се получи стомашен проблем

Виж повече: Начало средства за треска

21. Вземете малки ястия:

Китайски Noodles

Ако сте склонни към газа и винаги сте се страхували, че имате прекалено пикантно ястие, вместо да променяте съдържанието на храната, този път променяте хранителния си навик. Вместо да имате цели ястия, пълни с протеини и витамини и влакна и груби храни, се сетите за по-малки порции и чести ястия, така че просто можете да оставяте тялото си в крак с храносмилането.

22. Маслиново масло може да се отърве от проблема с газа:

маслина Oil

Ако мазната храна е неприятелски с вас всеки път и продължавате да получавате газови атаки, този път опитайте да я изпиете със зехтин или просто да добавите зехтин към ежедневието си. Освен че е лесно на стомаха и разбирам на устата, зехтинът е обогатен с хранителни вещества, които ви помагат при храносмилането.

23. Извара:

извара 456

Излишно или заквасена сметана е най-доброто за стомаха в случай на газ или подуване. Заквасената сметана стимулира червата да произвежда повече храносмилателни сокове, докато действа върху лошо храносмилане и метеоризъм. Добавеният бонус към това е свойствата за охлаждане на тялото.

24. Черно пипер:

черно pepper

Освобождаването на солна киселина в стомаха, черен пипер, поръсени с първото си хранене през деня, всъщност може да ви помогне да се борите с тежки проблеми с газа и храносмилането.

Виж повече: Физически средства за домашно лечение за високо кръвно налягане

25. Кориандър:

кориандър leaves 45

Вътрешните средства за пречистване на газ също включват кориандър. Кориандърът е нещо повече от ароматизираща билка, тъй като доброто на това зелено може да спре изгарящото или неспокойно усещане в стомаха ви, като същевременно позволява на насипната ви храна да се усвоява бързо.

Газът е прост телесен проблем, който се случва предимно при случаи на нарушено храносмилане. За да излекувате това, не е нужно да бягате при лекар, но всъщност трябва да знаете няколкото удобни природни средства за вътрешна защита в кухнята, които могат да ви помогнат да облекчите стомашните проблеми и да стигнете до по-безопасна страна.

.

Leave A Comment

35 − 26 =