24 седмици от бременността – симптоми и развитие на плода Стилове в живота

Казва се, че нищо не съвпада с красотата на майка, носеща детето й, а докато думата е идеална, често има някои пречки, които маскират събитията с сладък аромат. Гледайки тези щастливи лица в лъскавите списания, човек мисли, че бременността може да бъде доста забавно. Но за съжаление е само време, докато сладката мисъл за новия живот се превърне в часове безсънни нощи и дни на пандемониум.

24 Weeks Pregnant

Виж повече: 21 седмици бременни симптоми

Отначало бременността започва със спермата за яйчниците. На този етап това не е нищо друго освен научно изчисление на дните, в които яйцеклетката се оплоди сега, преминавайки през яйчниците през фалопиевите тръби и откривайки подходяща стена на яйчника, известна също като плацента, и се засажда там. Тази научна процедура сега добавя емоционално докосване към нея, когато това яйце или бластоцист се трансформира в ембрион и в крайна сметка в плод или в миниатюрна човешка форма. Бебето плод сега расте всеки ден, с малко от неговите разработки се осъществява. След като деветмесечният период приключи, бебето се подготвя да бъде извадено от защитната му черупка и в ръцете на близките си.

Цялата тази деветмесечна стойност на трудност и блаженство е в лекарски термини, броени седмично, тъй като прави много по-лесен мониторинг. По този начин най-късно до последната актуализация може да бъде получена след предизвестие от един месец. За тази цел общо 40 седмици съставляват девет месеца. Тези 40 седмици се разделят на три категории - първия и втория триместър, който се основава на етапите на развитие на бебето. В тази статия говорим за 24-та седмица от развитието на плода.

Виж повече: 22 седмици бременна

Какво да мислим за тази седмица:

Чрез щастливите мигове на преместване през страници на бебешки имена, злокобните сутрини пристигат, когато в зората на зората текат към банята, която я изпразва. Сутрешната болест бавно намалява и човек мисли, че гадните чувства вече изчезват завинаги. Но с намаляването на гаденето идват по-големите предизвикателства, като случайни промени в настроението и глад на чудовища, заедно с депресия или тъга, които дори могат да бъдат резултат от това, че тялото ви създава излишък от естроген. Красивите лъчи на бременност, описани в списанията, имат обратен ефект, който се излива под формата на петна и петна и акне.

Феталното развитие на бебето:

Тъй като е на 40 седмици, до 20-тата седмица човек вече е достигнал половината път и докато преминете седмиците, колкото по-близо стигнете до последния ден. Някои от развитието на плода в този етап са.

Развиващи се нужди:

С течение на седмиците бебето ви вече е усвоило изкуството да иска неговото изчистване. Това, което преди не беше нищо друго освен малка топка от живота, тежи една добра и половин килограма с дължина почти осем и половина инча. Въпреки това някои бебета може да са над това тегло или под. Ако това не е много, няма нужда да се притеснявате за тежестите. Сега тя бавно започва да се чувства тромава или претъпкана в матката на майката, така че може би това е времето, когато може да почувствате внезапен удар или удар, който е бебе, опитвайки се да направи място. Формирането на пръстови отпечатъци все още продължава да е стабилно, както и сърдечния й ритъм и завършването на белите дробове. Въздушните сакове в белите дробове се попълват. Тялото й е пропорционално сега.

По-твърди действия:

Кожата, която беше само преди няколко седмици прозрачна и прекалено мека за допир, сега бавно овладява формата на кожата за възрастни, тъй като получава правилния си цвят и текстура. Масленият бял слой продължава да защитава формирането на тази бебешка мека кожа. Заедно с постоянно биещо сърце и функциониращ черен дроб, сетивата на бебето сега привличат неща като чувствителност към светлина и усещане за вкус и докосване. Нейните слухови способности също нарастват.

Виж повече: 28-та седмица на грижите за бременността

Формиране на лицето:

Около това време дългият процес на образуване на лице вече се завършва бавно с перфектните черти, попадащи в пъзел като пъзели. Лицето сега има отделна форма с формиране на веждите и миглите, както и доста красивите си розови пушки. Очите получават красивата си форма. косата в главата й се е образувала, но все още е бяла, тъй като тя все още не е получила правилните пигменти.

Депониране на мазнини:

Всичко това, докато формацията е достигнала най-високата си скорост и след като процесът на образуване на бебето се закръглява до края, елегантната структура на вашето бебе привлича все повече и повече мазнини за здравословното състояние на бебето. В края на седмица 24 може да забележите, че бебето ви е по-голямо от миналата седмица и да изглежда по-здравословно в тези бурни бебешко червени бузи.

Амниотична течност:

Бебето вече ще може да отвори устата си и ще може да изсмуче амниотичната течност от утробата на майка си. Малката уста може да се отвори; той / тя може да се прозя, преглъща и смуче амниотичната течност.

движение:

На този етап краката и ръцете на вашето бебе ще бъдат оформени напълно и бебето ще се опита да отиде на новото място.

Симптомите на 24-та седмица бременност и как да се преодолеят

Майка преминава през промени в бебето.

Разширяване:

Всяка сутрин майката се събужда, за да види как бебето й се удря малко по-тежко и по-силно от предишния път. Това е така, защото вътрешното бебе е непрекъснато променящо се. Това предизвиква странно усещане за разтягане в мускулите на яйчниците и корема. Това в медицински план е известно като Braxton Hicks свиване, което може да направи изпънатата област сърбяща и суха, правейки я драскотина.

Диабет:

Докато диабетът е често срещано заболяване, често състояние, наречено гестационен диабет, се проявява при бременни жени и това може да е добра седмица, за да се свържете с Вашия лекар по този въпрос.

Спомагателни проблеми:

Често заедно с бременността идва сериозни здравословни проблеми като замъгляване на окото, обикновена настинка и студени тръпки, горещи изгаряния или горещи вълни и т.н..

Сутрешно гадене:

Във второто тримесечие хормоните ще започнат да се изравняват и по този начин ще намалят сутрешната болест. Матката ще се измести нагоре и оттам честотата на уриниране ще е ниска. Но има и някои негативи, газове и киселини ще се увеличат.

хлоазма:

Тя се нарича още "маска на бременността" и е много чести симптом по време на бременност. През този период може да сте забелязали обезцветените и кафяви петна или някои други белези на челата, брадичката и бузите. Около 70% от жените ще се справят с този проблем и ако се скриете от излагане на слънце, тези пластири няма да потъмнеят. Хлоасмата ще доведе до повишено ниво на производство на меланин и това не е нищо друго освен кожен пигмент, който помага на хората да се предпазват от вредните ултравиолетови лъчи.

24-та седмица Дейности:

За бременни жени, движението всеки месец определено ще бъде предизвикателство, тъй като те се въртят с много мисли, които се натъкват на техните умове, особено по време на първата бременност. Най-доброто нещо, което трябва да се направи в тази ситуация, е да планирате първоначално работата на лекар. Следва да има повече време с членовете на семейството и да планирате пазаруване през следващите месеци. Други от тях няма да са толкова важни и трябва да поддържате добър сън, диета и планове за упражнения. Когато се занимавате с произведения, опитайте се да намалите напрежението, причинено от това.

Можете да имате време за освежаване, като разхождате вечер или приготвяте любимата си храна. На 24-та седмица трябва да бъдете уредени с всичко, така че следващите месеци да се движат добре. Определено рядко ще се случи във вашето време. Ако работите с жени, бихте могли да намерите жонглиране, което включва дилеми, безпокойство и хормонални промени. Направете редовен преглед, който прави родителството ви най-добро.

Диета и упражнения за 24-та седмица:

Диетични планове-

1. Ниво на водата:

На този етап не трябва да пренебрегвате хидратацията, колкото е необходимо, за да подкрепите живота, който се намира в теб. Притежаването на достатъчно вода ще ви помогне да поддържате това, което идва по пътя ви и ви кара да останете здрави за по-дълго време.

2. Желязо и витамин В6:

Ако планирате диета, уверете се, че тя включва всички добавки с желязо с някои промени. Можете да добавите яйца, боб, броколи и картофи, които добавят здравословни ползи за вашето здраве. Можете да изпробвате и други опции, които включват ядки и сьомга.

3. Fiber:

Когато се опитвате да се движите в червата, трябва да приемате съдържанието, богато на влакна, което дава здравословна промяна. Можете да източните плодове като нар, портокали, борови ябълки и дини.

4. Калций:

По време на този етап, костта на детето ви ще се развие и следователно, с прясното мляко е много важно, което помага за растежа на бебето. Млякото е наистина, тъй като има необходимите хранителни вещества и млечни храни, както е предписано от лекаря. Можете да имате храни като кисело мляко, сирене и кремове, но трябва да ги приемате само два пъти седмично. Също така яжте банани през месеца.

5. Месо:

През това време, приемането на месо ще бъде правилният избор, особено слабото месо е най-доброто за бременните дами.

Пренатално упражнение:

 • Бременността не е правилното време да се опитвате да отслабнете, но упражненията ще облекчат бременността.
 • Пешеходната и родителската йога ще подобри позата ви и ще преодолее страданието на допълнително тегло върху корема. Тези упражнения също така увеличават кръвообращението.
 • Разходката наоколо също ще преживее стресът ви и ще подхранва тялото ви.
 • Той също така укрепва мускулите по време на деня на доставка. Тя също така ще направи по-уверени в момента на доставката. Това увеличава шансовете за загуба на тегло след бременността и улеснява процеса.

Секс по време на бременност в 24-та седмица:

Правенето на секс на този етап ще бъде добро само след като се потърси лекарска консултация. Ако няма проблем, можете да продължите, тъй като това е начинът, по който се връща интимността, която сте загубили през последните няколко седмици. Чувствайте се свободни да говорите с партньора си като родителство е много важно за вас на този етап.

Съвети за преодоляване на стреса по време на бременност:

 1. Опитайте се да запазите емоциите си под контрол на този етап. Това ще ви спести и здравето на вашето бебе.
 2. Отивате и посещавате родителските класове ще бъдат най-добрите идеи, тъй като това ще ви помогне да се движите напред интелигентно.
 3. По време на този етап, достатъчно време за почивка е силно препоръчително от лекарите, тъй като това ще ви помогне да се излекувате от стреса.
 4. Ежедневно, опитайте се да се разхождате бързо с партньора си, което ще подобри психическото Ви здраве чрез намаляване на стреса.
 5. Обсъдете с партньора си бъдещите планове, като купувате основните неща за вашето бебе в зависимост от финансовото ви положение.

Медицински процедури и преглед:

На този етап, като си рутинна проверка е много важно, тъй като това ще ви помогне да знаете за правилния растеж на вашето бебе. Трябва да следвате същата процедура, която сте преминали през последните шест месеца. Опитайте се да избегнете лекарствата, които увреждат здравето на вашето бебе и отидете с най-добрите лекарства, предписани от Вашия лекар.

 • Треска - парацетамол или ацикловир
 • Киселини - антиациди
 • Запек - Да се ​​избягват лаксативи и минерално масло. Можете да вземете наркотици като Metamucil
 • Кашлица - декстрометорфан

Съвети и предпазни мерки:

 1. Яжте не повече от 12 унции готвена храна дневно
 2. Алкохолът по време на бременност може да причини синдром на феталния алкохол. Бебетата с този синдром може да растат бавно и да имат проблеми с ученето и необичайни черти на лицето.
 3. Трябва редовно да гледате и да поддържате здравето си. Посъветвайте се с консултантите по фитнес да поддържате хормоналната си лудост.
 4. Уверете се, че сте в състояние да ходи добре, тъй като това е много важно за вас.
 5. Избягвайте да ядете сурови храни и се опитайте да отидете с морските храни. Не забравяйте да избягвате говеждо и да се опитате да ядете яйца и протеинови вещества.

Бременността може да ви е трудно време, но не и най-трудното. Ще родиш красиво дете и скоро ще стартираш семейство. Това трябва да ви даде добра мотивация, за да преодолеете всички препятствия и да продължите да вървим. Всичко най-хубаво.

Leave A Comment

12 + = 15