21 най-различни видове видове къщи в Индия с картини | progressivenewsdaily.info

21 най-различни видове видове къщи в Индия с картини

Основната концепция за подслон е възприемана по различен начин от различни хора, която изглежда очевидна при различните видове къщи в Индия. Имате различен тип общности плюс хора от различен финансов фон. Като ефект къща планове в Индия са сливане на видовете къщи, близката атмосфера, съществуването, естетиката и семейния статус освен това бюджет.

видове of houses in india

Къщите идват в различни размери и форми и голяма част от нашата среда, в която живеем, също играе роля. Разгледайте някои от красивите къщи в Индия.

Различни видове къщи в Индия със снимки:

1. Хижи:

Huts

Това са малки груби убежища. Той се състои предимно от естествени и местно добиващи се материали. Това е бързо и евтино в строителството. Днес можем да видим такива колиби само в изолирани племенни райони. Индия е известна с украсата на предната стена, плюс изключително малкия вход. Хората от Тода са малка пасторална общност, която живее в изолираната низинци в Нилгири в Южна Индия. Преди края на осемнадесети век Toda съжителстват наблизо от други общности, като преброиха Badaga, Kurumba и Kota, в подвижна кастова обществена организация, в която Тода бяха най-високо класиралите се. Вероятно е най-добрата къща през лятото.

2. Шамиана:

Shamiana

Това са добре харесаните временни етнически палатки на Индия и също така се използват за външни партита иначе ресторанти. Те идват в блестящи дизайни и имат различни нюанси. Тези видове къщи са подредени в Индия за парти или голямо събитие.

Виж повече: Типове сандали

3. Бунгала:

Бунгала

Бунгалото е още един и популярен дизайн на индийската къща. Те са големи домове, използвани като самостоятелно семейство. Можете да видите тези видове къщи в Индия в градските пространства. Най-голямото предимство на тези видове къщи е площта на пространството във и около дома ви, което ви дава достатъчно място за градина или дори разходка.

4. Апартаменти / апартаменти:

апартаменти-и-апартаменти-в-Индия

Това са самостоятелно контролирани многоетажни жилищни единици. На долните етажи се избират сутеренни суити, а на горните етажи се намират къщи за гости. Малките са студентите за повиквания, в противен случай се намират бакалавърските квартали. Сега много семейства живеят в една и съща сграда. Повечето обществени удобства са обикновени. Тези типове жилищни апартаменти са жилища с много жилища, подходящи за лица, които иначе са семейство. Сегашният подход към апартаментите се допълва от всички удобства и удобства. Един от най-разпространените видове къщи е апартаментът, поне в Индия.

5. Вили:

вили в Индия

По-рано този тип къщи е бил предназначен за държавните домове от висок клас. Понастоящем модерни отделни градски къщи се наричат ​​още вили. Те са на разположение във всички форми и варират от луксозни вили до красиви супер луксозни. Удобства като собствен алеята, задния двор / тревата, градината и басейнът са достъпни с тези домове и са източник на комфорт. Тази голяма къща в Индия обикновено разполага с басейн или игрище за голф и са моделирани като модерни.

Виж повече: Най - добрите къщи в света

6. Къщи за местообитания:

местообитания на жилищни и Индия

Къщите тип Бейкър са доходоносни, устойчиви, органични архитектурни инициативи. Идеята, представена от британския индийски архитект Лорънс Уилфред Бейкър, е популяризирана в Керала като екологични евтини къщи. Всяка сграда е уникална и добре изглеждаща с разглеждане на пространството, което се слива с природата на този парцел. Този красив дом е изход за хората, търсещи евтина конструкция.

7. Кондоминиум (апартамент):

Кондоминиум

Това е вид собственост, когато купувате част от жилищна сграда, в противен случай градски комплекс, но не притежавате земя. Всеки собственик заплаща собствена ипотека, данъци, комунални услуги плюс месечна такса за поддръжка на имота. Понякога можете да отдавате договори от собственика. Той включва собственост на индивидуални апартаменти плюс съвместна собственост на всички общи части, подобни на покривите, места за игра на открито. Вие получавате място, освен това отделна къща, в противен случай апартамент. Общата собственост се запазва с такса, събирана от всички наемодатели.

8. Куцча Къщи:

Kutcha houses

Те са приготвени от дърво, слама, кал и изсушени листа. Хижата е къща с къщички. Редица хора живеят на едно място за изключително кратко време. Те построяват къщи, които могат да бъдат ентусиазирани от едно място на друго. Такива къщи призовават временни къщи и са проектирани върху калните си стени от външната страна, което им придава красив вид. Те се определят като типичните селски къщи в Индия.

Виж повече: Различни видове животни в света

9. Tepees:

tepees Индия

Тепето е готово за конусовидна дървена обвивка с покритие от биволско кожи. Подобно на модерните палатки, тепеите са предпазливо конструирани да се групират и разграждат бързо. Когато едно племе се разхожда от място на място, всяко семейство ще донесе типовите си стълбове плюс плътно да скрие палатката заедно с тях. Първоначално тепеите са били на височина 12 фута, но след като пленените индийски племена са се сдобивали с коне, те започват да ги строят двойно по-високи. Tepees са първокласни къщи за хора, които са в движение завинаги. Планинските индианци често мигрирали, за да преследват действията на бизоните стада. Виждате тези видове къщи в селските райони и рядко се предлагат в градските райони.

10. Кабина:

кабина

Малко, за построена къща. Кабините на кораба са доста малки, но удобни. Този вид къща в индийски стил не е често срещано и често е фантазия. Кабините обаче имат дървени подови настилки и са добре подредени за външен вид.

11. Многоетажни къщи:

Longhouses

Те са построени от рамки на полюси, плюс покритие от кора. Основната разлика е, че къщите са много, много по-големи от wigwams. Дълговете могат да бъдат 200 фута дълги, 20 фута високи и 20 фута широк. Вътре в тротоара, повдигащите платформи оформят втора история, която се използва за пространство за спане. Матс плюс дървените екрани разделяха джуджетата в отделни помещения.

12. Дворци:

Дворци

Благородни жилища от последните години, редица от тях са променени като хотели, музеи иначе туристически центрове. Някои от тях се използват като дом на държавните глави. Дворецът Kowdiar в Thiruvananthapuram е в покой, използван от близкото поколение династия Thiruvithamcore. Тези къщи са най-добрите и много скъпи къщи в Индия и идват с най-луксозните удобства.

13. Еко-приятелски домове:

Еко Friendly Homes

Това са къщи, които съвместно събират много фактори, като например дъждовна вода, печки за гориво с много гориво, площадки, остъклени прозорци, изолиращи тавани, слънчеви панели, турбина, бункер, рециклиране на отпадъци, енергийно ефективни уреди и др. рамка, изкривена във форма на пчелен плюс, досадена от дълга прерия трева. Разгледайте тази модерна къща в Индия.

14. Временни къщи:

Различен Types Of Houses In India 14

В отдалечени райони и планини и т.н. къщите се приготвят само от лесно достъпни материали. Такива къщи се наричат ​​временни къщи. Каравана, палатка и хаус са пример за къщички. Циганите живеят в къщи на колела и карат каравани. Къщата, приготвена от плат, е палатка. Домашната лодка е плаваща къща. Много войници живеят в палатки в лагера си. Къщата, приготвена от сняг, иначе блокове от лед се нарича иглу. Те оцеляват в изключително студени места.

15. Антилия Къщи:

Antillia

Това е първата основна сграда на милиард долара в света, която се намира в Малабар Хилс в Мумбай. Една 27-етажна сграда, това е новата къща на Мукеш Амбани за своето семейство. С предложение за строителство над 2 милиарда долара има 3 хеликоптерчета плюс 9 асансьора. Той е един от най-добрите и е супер луксозна къща в Индия, която е и най-скъпата.

16. Малка индийска къща:

21 най-различни видове видове къщи в Индия с картини

Обърнете внимание на малкия образ на индийската къща. Типичната ядрена индийска фамилия се състои от 4 членове и този тип къща е най-разпространената за тях. Къщата е снабдена с малка отворена площ в предната част и голяма порта, която я защитава.

17. Бамбукова къща:

21 най-различни видове видове къщи в Индия с картини

Бамбукови къща Индия, е красива да остане инча Те идват в различни размери и форми. Те са проектирани от селските общности в Индия и това им дава възможност за устойчиво препитание. Можете да ги намерите и на туристическите места като добро средство за престой.

18. Кофражни къщи:

21 най-различни видове видове къщи в Индия с картини

Къщите с костенурки са фантастични и са изградени от рейз от земята на вода или почва. Една от основните причини за такъв тип строителство е за защита от наводнения. Те са още един модел на индийската къща.

19. Дървена къща в Индия:

21 най-различни видове видове къщи в Индия с картини

Дървена къща в Индия е доста често и са предмети на елегантност. Те са много подобни на другите къщи, освен че всичко е построено върху силно дърво. Те са и важни туристически атракции и са често срещани около тези туристически райони.

20. Tree House в Индия:

21 най-различни видове видове къщи в Индия с картини

Сигурни сме, че ви харесва концепцията за дървената къща. Те са много често срещани в горските райони и са голяма атракция и очарование за много хора. Тя седи високо като клона и е престой, който си заслужава да се заеме.

21. Бизнес къщи в Индия:

21 най-различни видове видове къщи в Индия с картини

Бизнес къщи в Индия, са друг популярен вид къщи, които можете да намерите. Те са моделирани за лукс и комфорт и вероятно за най-скъпите. Те са предназначени да имат предвид нуждите на бизнесмен.

Индийски имена на домове:

Следващият от най-големите проблеми е какво да назовеш в къщата си. Тъй като името остава с вашата къща и адрес за по-дълго време, важно е да дадете достатъчно време, за да намерите подходящо. Нека да ви помогнем.

  1. Амбар: Значение "небе"
  2. Ашрая: Това означава "подслон", типично име за вашия дом
  3. Бхаван: друго общо име, което може да намерите, е "bhavan", което означава "къща".
  4. Prem: в идеалния случай означава "любов".
  5. Дварака: Тя има силна духовна конотация и означава "Светият град на Кришна". Предполага се, че Бог Кришна е живял тук.
  6. Рачан: За красивата къща, която сте направили, "рачана" може да бъде идеална, което означава "творческа".

Най-често срещаните индийски имена на къщи са популярно име след боговете или думите от санскрит. Разберете различните видове къщи и добро име за тях и това ще завърши търсенето на най-доброто от всички.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

54 − = 47

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map