19 невероятни туристически места да посетят в Nainital | Stylesatlife

Ако хълм станция може да бъде перфектен анекдот на интензивен и луд лятна топлина, тогава Nainital трябва да се разглежда като първата ви възможност. Пристигането на това място през летните месеци е идеално и ако се надявате скоро да дойдете тук, прочетете следните описания, за да знаете кои места да посетите в нацинал.

Красиви туристически места Nainital за посещение:

Nainital е чудесно туристическо място за посещение в Индия. Има толкова много интересни места за разглеждане на забележителности. По-долу сме посочили 19 най-добри и страхотни туристически места, които да посетите в Nainital.

1. Езеро Три Риши:

турист Places To Visit In Nainital

Езерото Tri rishi е първото място, което трябва да посетите при пътуването си до Nainital. Това сладководно тяло е толкова фино, чисто и спокойно. Ако искате да се насладите на спокойствие и спокойствие, трябва да опитате да карате по спокойни и нежни води на езерото Nainital. Тя наистина ще ви подмлади отвътре. Това е едно от най-добрите туристически места, които да посетите в нацитилата, което прави пътуването ви радостно.

2. Sattal Lake:

sattal-lake_nainital-туристически дестинации

Сатал е мястото, където можете да откриете най-доброто от красотата на природата. Името му е произлязло от седемте езера, които са групирани тук много близо един до друг. Седемте езера са Панна Тал, Пурна Тал, Сита Тал, Рам Тал, Лаксман Тал, Нал-Дамянти Тал и Сука Тал. Гледката към езерото е великолепна от разстояние и това е едно от местата, които не може да пропуснете при вашето ваканционно пътуване до Nainital.

Виж повече: Места за посещение в Канякумари

3. Pt. G.B. Зоопарк с висока надморска височина:

pt-г-б-задъхвам-висока надморска височина-zoo_nainital-туристически дестинации

Зоопаркът Nainital е доста предпочитан сред всички местни жители и посетители на Nainital. Има голяма и уникална колекция от животни, някои от които са сибирски тигър, Palm Civet Cat, снежен леопард, пагачове, сребърни фазани, лайна и хималайска черна мечка.

4. Ghorakhal:

ghorakhal_nainital-туристически дестинации

Думата "Горахал" означава водоем за коне. Той се намира в квартал Nainital на Uttarakhand. Също известен като Храма Голу Девта, той наистина е много известен. Гледката е много живописна, тъй като ще видите хиляди звънци около цялата храмова област.

Виж повече: Химачал Прадеш Туристически места

5. Наина връх:

Наина-peak_nainital-туристически дестинации

Наина връх е най-високият връх на Nainital. Намира се на около 6 километра от този красив град и може да се стигне само с колоездене или конна езда. Това място е толкова романтично и чудесно, че със сигурност ще искате да дойдете отново тук. Панорамните гледки, живописната красота и заснежените Хималаи ви осигуряват отлична и фантастична гледка отдалече.

6. Мястото на Дороти:

dorothys-seat_nainital-туристически дестинации

Седалището на Дорити от Найнитал е посветено на Дороти Кели. Тя е построена в паметта на съпруга й след смъртта му при самолетна катастрофа. Тъй като това беше любимото място на Дороти, това специално място беше избрано. Бяха построени и каменни работи, които помогнаха на съпруга й да й даде почит и чест, която заслужаваше. Той е известен също като Tiffin Top, тъй като това е идеалното място за пикници, често използвано по време на британския Радж.

Виж повече: Места за посещение близо до Диу

7. Храмът Надина Деви:

Наина-деви-temple_nainital-туристически дестинации

Храмът Naina Devi е важно и важно място за богослужение за индусите. Тя е привлякла хиляди туристи всяка година и все още продължава да го прави. Тя е посветена на Маа Наина Деви, въпреки че има и идоли на Кали Деви и лорд Ганеша. Храмът е заобиколен от високи зелени дървета, които дават на това място много панорамна гледка.

8. Църквата "Св. Йоан"

кантарион-пустиня-church_nainital-туристически дестинации

Църквата "Свети Йоан" е построена през 1847 г. Тя е голяма туристическа атракция и има хиляди посетители всяка година. Мемориален мемориал се съхранява и в памет на онези, които за съжаление са загубили живота си при свлачище.

9. Ранихет:

ranikhet_nainital-туристически дестинации

Раникет е прост и красив град, където ще намерите храмове, овощни градини и много места за радост. Тя е известна още като кралица на английски език и има голямо историческо значение. Вашето пътуване до Nainital ще бъде непълно, докато не посетите това място, защото това е едно от най-добрите места за посещение.

10. Светилище за птици в Килбъри:

kilbury-птица-sanctuary_nainital-туристически дестинации

Светилището за птици в Килбъри е сред първите места за посещение в Nainital. Намира се на 2000 метра над морското равнище и е дом на над 240 вида птици. Той също е много живописен и има няколко други атракции, като например Sonanadi Wildlife Sanctuary и Pangot.

11. Nainital Lake:

Nainital-lake_nainital-туристически дестинации

Обикновено известен като The Naini езеро, това е спасителна линия за Nainital и едно от най-добрите туристически места за посещение. Той предлага много дейности на туристите като плаване с лодка. Разходката из езерото със сигурност ще отнеме целия ви стрес. Ако планирате да посетите Nainital, не забравяйте да не пропуснете това прекрасно място.

12. Khurpa Taal:

khurpa-taal_nainital-туристически дестинации

Свободен от всякакъв вид замърсяване, той се намира на височина от 1600 метра над морското равнище. Той е известен със своето прекрасно езеро. Много частен и специално място. Мирът на ума е гарантиран. Повечето туристи и пътеводители предлагат това място като едно от най-посещаваните места в страната.

13. Tiffin Top:

обядвам-top_nainital-туристически дестинации

Тиффин топ е добре известна гледка, при средна височина от 2292 над морското равнище и един от многото посещаващи места в Наинитал. Той издига спиращи дъха гледки към планините на Хималаите и околните хълмове. Това е едно от местата, които гарантират напълно впечатление на посетителите.

14. Еко пещерни градини:

еко-пещера gardens_nainital-туристически дестинации

Винаги изпълнени с туристи, градините на екопътеките са мрежа от пещери. Това е едно от най-значимите места за посещение в Nainital. Опаковани с паркове и градини, това е място, което ще накара малките деца никога да не искат да напуснат. Той също така спортува някои фантастични гледни точки, което го прави идеалното място да кликнете върху много снимки.

15. Храм Муктешвар:

mukteshwar-temple_nainital-туристически дестинации

Този храм е известен със своята архитектура. Смята се, че архитектите на този храм са започнали нова ера на архитектура, като построяват този великолепен храм. Той е един от най-старите храмове и е построен през 9-ти век. Храмът е построен в много блокове, всеки от които е изпълнен с брилянтна архитектура.

16. Национален парк Джим Корбет:

Джим Корбет--национално-park_nainital-туристически дестинации

Това е място за любителите на природата и търсещите приключения. Националният парк Jim Corbett е едно от най-добрите места за посещение в Nainital. Можете да отидете в сафарита на дивата природа и да видите животните в естественото им местообитание. Можете също така да останете в курортите сред гората и да участвате в забавни дейности. Ако имате късмет, дори ще видите някои тигри! Сега не е толкова вълнуващо?

17. Kainchi Dham:

kainchi-dham_nainital-туристически дестинации

Kainchi dham привлича стотици хора всеки ден. Седейки на височина от 1400 метра, тя привлича отдадените от всички краища на света. Шри Неем Кароли Баба Махарадж джи е създал мястото през 1962 г. и е поддържан много добре оттогава.

18. Край на земите:

земи-end_nainital-туристически дестинации

Както подсказва името, такава е гледната точка от този момент, че наистина ще почувствате, че земята е приключила. Гледката е невероятно удивителна и е задължително място за посещение в Nainital. Това е една от най-красивите привлекателни атракции за опознаване на забележителности.

19. Снежна изглед:

сняг оглед-point_nainital-туристически дестинации

Изглед на убиец, изцяло заобиколен от заснежени върхове. Това е невероятно място да седи, да се отпуснете и да убиете известно време. Може би дори да кликнете върху няколко снимки! Едно от най-приятните туристически места, които може да видите в нацинали, е гледката към снега.

Nainital, хималайският курортен град, е зает от природни забележителности и има лесен климат през цялата година. Тези известни туристически места правят Nainital абсолютно задължително посещение на хълма в Индия. Така че опаковайте чантите си и пътувайте до всички тези невероятни туристически места в нацинал, за да се забавлявате в живота си!

Източници на изображения: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19.

Leave A Comment

− 3 = 7