17 Невероятни ползи за здравето на Amla churna | Стилове в живота

Амла или индийското цариградско грозде също е известно като амалаки (което означава също така и поддържащи) е изпълнено с аюрведични ползи. Нейният вкус може да не е съблазнителен за хората, но не е чудно, че това е плод на учудване. Тя е пълна с ползи за здравето, неизвестни за всички и редовното приемане на същото може да докаже чудеса в цялостното здраве.

Преобладаващият вкус на амла е кисел, но киселото мляко е изпълнено със сладки ползи. Amla се използва в много медицински продукти и също е основната съставка на chyawanprash. Амла има пет вкуса - сол, горчив, кисел, остър и стягащ. Дневният прием на amla churna с хладка вода е полезен и здрав. В този пост ние обсъждаме няколко важни ползи от амля или индийско цариградско грозде или амалаки.

Amla churna

Предимства на Amla Churna:-

1. Amla е много добра за очите, тъй като има много добър витамин за очите и затова ви осигурява добро виждане на очите ви.
2. Amla помага да се лекуват проблеми с храносмилането и също така помага да се лекува усещане за парене за жажда
3. В случай, че някой страда от нарушения на кръвосъсирването, тогава Amla също е полезно за това. Помага да се излекува кървенето от ноздрите
4. Amla също помага да се лекуват проблеми с констипацията
5. Той е естествен източник на витамин С и следователно изчиства свободните радикали.
6. Amla осигурява правилното функциониране на черния дроб
7. Също така помага за подобряване на усвояването на храната
8. Amla е полезна при регулиране на кръвните нива.
9. Ако някой страда от студ, астма или бронхит, тогава можете да консумирате Amla дневно.
10. Amla също помага да се избегне преждевременното падане на косата, а също и почерняването на косата
11. Ако консумирате сурова амла, тя може да помогне за укрепване на зъбите.
12. Amla също помага при прочистване на устата.
13. Дневният прием на Amla сок може да помогне за подобряване на зрението. Можете също така да накиснете Amla във вода и да използвате тази вода, за да почистите лицето и очите.
14. Амла пречиства кръвта и помага за излъчване и блясък на кожата.
15. Приемането на amla също може да помогне за намаляване на теглото.
16. Amla също помага за намаляване на корема мазнини.
17. Амла също може да облекчи кожни проблеми като акне и пъпки.

Виж повече:  Мед за бебета

Ползи of amla churan2

Може да се консумира под формата на сок или под формата на храна или прах, или също под формата на суха амла. Амла сок или прах или дори изсушена амла могат да се приготвят в дома си без много усилия.

Виж повече:  Патанджали Алое Вера Предимства на сока

За да направите изсушена амла, просто я нарязайте на малки парченца. Сега го разпределете върху плоча или плосък съд. Сега поръсете с него обикновена сол и я оставете на слънце в продължение на три до четири дни. Уверете се, че влагата е загубена от амла. Косене можете да използвате това, както е или можете да го смесвате със суха смес или прах.

Сокът Amla също е лесен за приготвяне. Нарежете ама на малки парченца и го разцепете. Сега добавете това е смесител и направете фина паста. Прецедете това с фино сито или муслинова плат, за да отделите пулпата и сока. Сега съхранявайте този сок в херметически затворен контейнер и можете също така да го съхранявате в хладилник и да го съхранявате. Всеки път, когато искате да консумирате, консумирайте го с хладка или студена вода. За да го направите вкусно, можете да добавите към него сол, черен пипер и ментови листа.

Виж повече:  Ползи за здравето на яденето на зелен чай Листа

Изображения Източник: 1, 2.

Leave A Comment

− 6 = 3