16 известни храмове в Хайдерабад със своите имена Стилове в живота

Хайдерабад е столицата на държавата на Южна Индия, Телангана. Този град е един от големите градове в страната и е една от основните станции на технологичното развитие на Индия. Градът е исторически много богат поради съществуването на някои древни и легендарни забележителности. Това е бившият център за търговия с диаманти на страната и е най-доброто място за най-красивите джамии в Индия. Заедно с Charminar и Golkonda, тук са известни хиндуистки храмове в Хайдерабад, които не бива да пропускате.

Най-известните храмове в Хайдерабад:

Вземете подробна информация за храмовете в Хайдерабад с снимки, които трябва да посетите.

1. Бирла Мандир:

Бирла Mandir Hyderabad

Несъмнено най-красивият храм в Хайдерабад, Birla Mandir е един от най-известните храмове в страната. Той е с височина над 200 фута и е построен през 19-ти век от Свами от Мисията на Рамакришна. Храмовият комплекс се състои от масивна земя. Хората могат да посетят този храм между 7 сутринта и 9 през нощта.

Адрес: Хил Форт Роуд, Амбедкар Колония, Хайрабабад, Хайдерабад, Телангана-500004.

Времена на: Отворете 7 ч. До 12 ч. И 15 ч. До 21 ч.

2. Храм Джаганнатх:

JagannathTemple In Hyderabad

Храмът Джаганнатх Хайдерабад, показва съвременната индийска архитектура и е един от най-красивите храмове в града. Изграден от общността на Одия, храмът Джаганнат е посветен на индуския бог Джаганнат. Това е популярно и свещено място за празнуване на редица фестивали.

Адрес: Път № 12, Bhavani Nagar, Banjara Hills, Хайдерабад.

Времена на: Отворете от 6 до 11 часа сутринта и от 17 до 9 часа сутринта.

3. Shyam Temple:

Shyam Temple In Hyderabad

Този красив храм е посветен на Лорд Шям, за който се смята, че е едно от многото прераждания на Бог Кришна. Този храм е от особено значение за индианците. Архитектурата на храма привлича хиляди поклонници всяка година. Една от уникалните особености на този храм е, че храмовата власт организира нощни бахаини по време на фестивалите.

Адрес: Veerangutta, Близо до ЖП гара, Kachiguda, Hyderabad, Telangana-500027.

Времена на: Отворете 6 ч. До 12 ч. И 17 ч. До 22 ч.

4. Храм Венкатесвара Свами Хайдерабад: Чилкур

Venkateswara Swamy Temple Hyderabad: Chilkur

Най-известният хиндуистки храм близо до Хайдерабад е храмът Chilkur Balaji. Този храм е посветен на Венкатешвара и е един от най-популярните храмове в страната. Това е един от многото храмове в Индия, които стриктно избягват парични дарения. Единственият източник на приходите на храма е списание, публикувано в името на храма, което струва само 5 рупии (INR). Господ е известен също като Пасаж Баладжи.

Адрес: Село Чилкур, Хайдерабад, Телангана-500075.

Времена на: Отворете от 5 до 20 часа

5. Храм Шнамисава Свами:

Chennakesava Swamy Temple In Hyderabad

Този самоизявен храм се смята за един от най-старите храмове в Индия. Храмът се намира на хълм в Кешаваджъри. Понастоящем този храм е под надзора на правителството на Телангана и е друг известен храм в района на Хайдерабад.

Адрес: Кесаваджъри, Чандрайнагута, Стария град, Хайдерабад, Телангана-500005.

Времена на: от 6 до 12 ч. и от 16 до 20 ч

Виж повече:  Храмове в Канпур

6. Храмът Кармангхат Хануман:

Karmanghat Hanuman Temple In Hyderabad

Храмът е построен под надзора на монарсите Какатия през 11 век. Казват, че този исторически храм е на повече от 800 години и попада в списъка на най-старите храмове на Индия. Храмът е посветен на лорд Хануман. Според местните хора, лорд Хануман е един от най-могъщите богове. Всяка година многобройни предани поклонници посещават този храм.

Адрес: Кармангат, Хайдерабад, Телангана-500079.

Времена на: Отворете 6 ч. До 12 ч. И 4 ч. До 20 ч

7. Храм Педамма:

Peddamma Temple In Hyderabad

Този храм е много известен сред местните хора. Поради архитектурната си красота хората в цялата страна се възхищават на този храм и са привлечени от този храм. Думата "Педамма" означава "Майки на майки" или "Върховна майка", които са селище и имат много форми

Адрес: Път №: 55, Jublihills, Hyderabad-500033

Времена на: 9:30 до 18:30 часа

Виж повече:  Известни храмове в Канчипурам

8. Храм Радханатх Свами:

Radhanath Swami Temple In Hyderabad

Този храм се намира в Джаягуда, място в Хайдерабад. Смята се, че храмът е на 400 години и също е един от най-старите храмове на страната и е известен храм в Хайдерабад.

Адрес: Ранганатха Нагар, Джаягуда, Хайдерабад, Телангана-500006.

9. Храм Ашталакши:

Ashtalakshmi Temple In Hyderabad

Последно, но не и най-малкото, храмът Astalakshmi е един от най-значимите храмове в Хайдерабад. В този храм се помещава великолепната статуя на Деви Лакшми.

Адрес: Вавави колония, Рамакришнапурам, Котапета, Хайдерабад, Телангана-500035.

Времена на: Отворете 6 ч. До 21 ч

10. Храмът ISKCON Хайдерабад:

ИСКОН Temple In Hyderabad

ISKCON е посветена на Бог Кришна и е известен като Международното общество за Кришна съзнание. Той се намира в Апидс, Хайдерабад и е красиво поддържан от храмовото доверие. Той е отворен за обществото през всички дни и храмът предпоставка въздух резонира Bhajjans на Бог Кришна.

Адрес: Харекришна земя, Нампали Сатиен, Abids, Хайдерабад, Телангана-500001.

Времена на: Отворете 4,30 ч. До 13 ч. И 4,30 ч. До 21 ч

11. Храмът на Буда в Хайдерабад:

Буда Temple In Hyderabad

Храмът Ананда Буда Вираха в Секундабабад е известен храм на Буда в Хайдерабад. Храмът се намира сред красиво околно и приятно място. Той се намира на хълм, наречен Mahendragiri Hills, и храмовите помещения са добре поддържани. Това е и най-доброто място за посещение за медитация.

Адрес: Маддраджи Хилс, Секъндърбад, Хайдерабад, Телангана-500026.

12. Храмът "Господ Шива" в Хайдерабад:

господар Shiva Temple In Hyderabad

Кесаргута разполага с известния храм в Хайдерабад, който е посветен на владетеля Шива. Той е на 90 минути от Амеерпет. Храмът е добре поддържан и е мирно да се молите. За да ви предупредя, има тук маймуни в храма. Бъдете внимателни, когато заобиколите свещеното пространство.

Адрес: Keesara, Medchal Disctrict, Telengana-501301.

Времена на: От 6 до 13 ч. И от 15 до 20 ч

13. Храмът Ганеш в Хайдерабад:

Ganesh Temple In Hyderabad

Храмът Алвал Ганеша е известен храм в Хайдерабад, където се помещава лорд Ганеш. Почувствайте релаксацията, когато влизате в храма. Мястото е спокойно и е често за обществеността през всички дни. Вземете някои пуджа артикули и върнете някои благословии от Господ.

Адрес: Бхимарао Нагар, Лотукуунта, Алвал, Секундрабад, Хайдерабад-500010.

Времена на: Отворете от 5 до 20:30 часа

14. Sun Temple Хайдерабад:

слънце Temple Hyderabad

Шри Сурия Девалаям е друг известен храм в Хайдерабад, разположен в Tirimulghery. Шри Суриасарандас Махарадж построил този храм през 1959 г. Той е отворен от понеделник до събота от 7 до 21 часа. и 5 ч. до 7 часа. вечерта. В неделя е отворен от 6.30 до 12.30 и от 17.00 часа. до 7.30 часа. вечерта.

Адрес: Thirmalgherry, Secunderabad, Telangana-500015.

15. Храм Narasimha Swamy в Хайдерабад:

Нарашима Swamy Temple In Hyderabad

Разположен в покрайнините на Хайдерабад, в Тоопран, това си струва да посетите. Този храм е спокоен и спокоен. Господ се казва, че е могъщ и храмът е добре организиран. Посетете това място веднъж, преди да напуснете Хайдерабад.

Адрес: Nacharam, Telangana-502334.

Времена на: Отворете от 6 до 19 ч

16. Dattatreya Temple Hyderabad:

Dattatreya Temple In Hyderabad

Разположен в Ситарам Баг, храмът Dattatreya е друг най-добър храм в Хайдерабад, който може да посетите. Тя е построена вдъхновена от новия архитектурен стил и е красива. Мястото е добре свързано и обикновено е пренаселено през почивните дни.

Адрес: Ситарам Баг, Хайдерабад, Телангана-500006.

Виж повече: Списък на храмовете в Джайпур

Сега, когато знаете за многото известни храмове в Хайдерабад, не забравяйте да ги посетите. Много от тях са исторически стари и някои от тях са сравнително нови. Независимо от това, тяхната архитектура е просто невероятна и всички са добре поддържани. Освен храмове, Хайдерабад има някои от най-старите руини на Индия. Влез с надежда и тръгнете с благословии.

Leave A Comment

5 + 4 =