15 Традиционни махарастрийски дизайни Мангалсутра Стилове в живота

Има някои аксесоари, които играят жизненоважна роля в живота на омъжените жени. Това е задължително да носят гривни, анцузи, пръстени, обеци и т.н. за тях, тъй като те имат своя собствена значима роля. Сред тях Мангалсутра е на върха. Той има религиозно и психологическо значение във всяка индусистка традиция. Мангалсутра се казва, че е благочестив, което символизира любовта и добрата воля на новодошлата жена. Според традициите тя се носи за дълъг живот и добро здраве на съпруга.

15 Traditional Maharashtrian Mangalsutra Designs

Магарастрийската мангалсутра е проста в своя дизайн, предимно с черен нюанс. Като символ на брака, приори, те са направени с помощта на нишки. Въпреки това, сега има няколко дизайна в категорията на Maharashtrian mangalsutra, за да изберете от.

Последни и красиви махарастрийски дизайни Мангалсутра за жени в тенденция:

Тук са най-добрите дизайни на магалщари, които бихте полудели при избора.

1. Шарлът чар Махарастрен Мангалсутра:

Най- Shell Charm Maharashtrian Mangalsutra

Характерът на махарастренския мангалсутра е просто лесен за носене. Дизайнът има верижна верига, в която централната нишка е направена от златна верижка, докато страната е с черни зърна. Двата дизайна на черупки, използвани като очарование, символизират проспериращото пътуване, чистотата и защитата.

2. Kolhapuri Maharashtrian Mangalsutra:

Kolhapuri Maharashtrian Mangalsutra

Този дизайн е комбинация от дизайн Махаращра и Колхапури. Допълнителната магалщарска мангалсутра е вдъхновена от тежките огърлици. На нишката се дава дебела текстура, която се комбинира с почти 5-6 черни и златни струни стружки по усукан начин. В висулка на mangalsutra се дава цветен вид с лилав диамант в него.

3. Fancy Charm Maharashtrian Mangalsutra:

фантазия Charm Maharashtrian mangalsutra

Искате да придадете на традиционния дизайн модерно докосване? Отидете за дизайните на магалстрийските мангалстра, които се дават със златно сърце, което се отличава с очарованието надолу. На нишките на mangalsutra също се дава двоен отделен дизайн, който свързва формирането на черни и златни кутии. Веригата е известна още като дизайна на тъкана верига.

4. Трио висулка Maharashtrian Mangalsutra:

трио Pendant Maharashtrian Mangalsutra

Триъгълната висулка mangalsutra е една от традиционните дизайни на магарастрите. Мангалсутра е направен от четири черни златни струни, които допълнително се украсяват с мъниста. Трите висулки съдържат образите на богинята под формата на три златни монети. Дизайнът е известен също като Powala Putali Mangalsutra.

5. Верижен стил Maharashtrian Mangalsutra:

верига Style Maharashtrian Mangalsutra

Модерен дизайн на магалщарския стил на мангалстура е вдъхновен от дебелите тухлени вериги. На веригата се дават черни и червени топчета от двете страни от разстояние. Медальонът е изработен от злато и е даден модел на няколко златни мъниста върху него. За да добавите към красотата си, се дава червен цветен дизайн. Тази специална мангалсутра е красив традиционен дизайн на магарастрите мангалстура.

Виж повече: Карнатака Мангалсутра Дизайн

6. Златно удебелен Махарастренски мангалстра:

злато Bold Maharashtrian Mangalsutra

Искате да имате мангалсутра, която изглежда тежка за кралски брак! Златисткият дизайн на дизайна на махарастрите златни мангалсутра е най-доброто за вас. Мангалсутра се прави с черни и златни мъниста, а висулката е украсена с розови диаманти и очарователен чар. Тя придава кралски поглед върху границата на саарите на Махаращриан.

7. Паун Maharashtrian Mangalsutra:

паун Maharashtrian Mangalsutra

Пауните са чудесна работа за бижутата на магарастрите мангалстура. На мангалсутра се дава висулка на паун със смарагди, поставени в него. Веригата от нея с четири струни от черни мъниста със златен дизайн на някаква празнина. Има и два малки пауна в рамото. Цялото парче е прекрасно и добавя към цялостния чар.

8. Връзки с Махаращтарианския Мангалсутра:

резба Maharashtrian Mangalsutra

Един прост, но елегантен модел в мангалстрийския махаращрен стил се оформя с няколко тънки златни мъниста. Веригите се комбинират с черни зърна при фиксирана празнина. Опростената мангалсутра дава декоративно докосване на роклите и дизайнерските сарми. Веригите са кръгли, за да станат по-очарователни. За тези от вас, които наистина търсят елегантен и изключително прост, това би могло да бъде най-добрият ви избор.

9. Слънчоглед Maharashtrian Mangalsutra:

слънчоглед Maharashtrian Mangalsutra

Изключително популярен дизайн в категорията мангалстура категория "Махараштрийска бижутерия" включва висулка със слънчогледов дизайн. В медальона е даден златен дизайн с черни изумруди, образуващи цвете. В големия висулка се дава и малко черно цвете на върха с струни в златни и черни мъниста. Това е още един дизайн, който е прост и красив.

10. Трима струнен махарастренски мангалстра:

Три String Maharashtrian Mangalsutra

Мангалсутра, направена от три различни главни струни на мангалсутра, дава ново определение на дизайна. Мангалсурата получава три струни един върху друг, образуващи слоеве. Всичките три пласта след това се свързват с една златна верига. Дизайнът също така съдържа три топчета мъниста за различен вид.

Виж повече: Тамил Мангалсутра

11. Кървави цветя Махаращтриан Мангалсутра:

прегърбен Floral Maharashtrian Mangalsutra

Дизайн, подобен на този на флорална лоза, е невероятно да носи рокли и дори на западни облекла. В медальонът е даден коронен поглед с флорален дизайн в диаманти. Допълнително докосване се дава чрез добавяне на малко очарование по-долу. Ако искате да отидете малко по-скъпо за тях, това може да е идеалният избор.

12. Пърл и Диамант Махаращра Мангалсутра:

перла And Diamond Maharashtra Mangalsutra

Когато се съчетават перли и диаманти, се появява доста привлекателен дизайн. В махарастренски стил мангалстура се дава подобно докосване. Висококачественият висулка на мангалсутра е обвит с двоен диамант отгоре и с диаманти с форма на листа по-долу. Има и една перла, закрепена по-долу, за очарователен поглед към единичната мъниста мангалсутра. Прекрасно не е?

13. Saaj Дизайн Махаращра Мангалстра:

Saaj Design Maharashtra Mangalsutra

Saaj дизайн е допълнение към дизайн Maharashtra Mangalsutra. Мангалсутра е изработена изцяло от злато с няколко малки очарование около деколтето. Основният висулка в центъра е малко по-голям от другите. За да добавите чар към него, цветни смарагди се добавят към него.

14. Вати Махарастриан Мангалсутра:

рамките на VÁTI Maharashtrian Mangalsutra

Vati дизайн в махаращрянското злато mangalsutra е най-добрият и широко прието дизайн. Дизайнът се изработва с двойни струни от мангалстура в черно. Медальонът е направен с два вати и златни перли, прикрепени към него. Това е символ на просперитет, любов и щастие.

Виж повече: Телгугу Мангалсутра дизайн с изображения

15. Peshwai Maharashtrian Mangalsutra:

Peshwai Maharashtrian Mangalsutra

Пешуа Махараштарианската мангалстура се носи в съответните села на Махаращра. Мангалсутра е направен от няколко малки черни зърна, които са съединени, за да се направи. Те се намесват усукани, за да създадат дизайн. В гърдите кост, две подобни очарователни са прикрепени да ги държат заедно.

Преди това махарастрите Мангалсутра са само нишка, свързана с халди и една черна перла. Но с промяната в тенденциите се появиха няколко вариации в дизайна. Вече можете да избирате вашето mangalsutra да бъде тежко или леко; прости или сложни. Някои магазини също така персонализират мангалстура по ваш избор. Най-новата сред всички е Пешуа мангалсутра, Колхапури Махараштариански мангалсутра, а късата деколте мангалсутра с малки мънички.

Leave A Comment

71 − = 66