15 Традиционни дизайни на Mangalsutra от Южна Индия Стилове в живота

Южна Индия е дълбоко вкоренена в културните вярвания и традиции. Един от важните елементи в живота на дамите е тук е тяхното mangalsutra. В днешно време културата на носенето на дебела златна верига се променя на тънка и проста конструирана верига с прост златен висулка.

Мангалсутра за жените не е просто модно изявление, а уплашена нишка, която е символ на любов, уединение и уважение един към друг. Това е неизбежна част от южноиндийската култура и е показател за брака. Докато мангалсът е общ за цялата религия (хиндуистки, християнски и мюсюлмански), името им се различава, запазвайки непокътнати значението на конеца. Моделите в южен индийски стил на мангалстура са проектирани по различен начин в зависимост от вярата на хората. Мангалсурата е вързана от младоженеца до булката сред множество роднини и божествени образи, на фона на химни и пойози.

Всяко зърно в този южноиндийски дизайн на мангалсутра златна верига се счита за благоприятно и се казва, че има божествени сили. Тези мъниста означават защита от злото и защитават единството по отношение на несгоди. Идеята за мангалстура е дълбоко вкоренена в убежденията и никога не се компрометира на всяка цена.

южно indian mangalsutra

С времето дизайна на дизайна на този южен мегалсутра е претърпял бързи промени, за да отговаря на ежедневното износване, и е повлиян и от най-новата мода в града. Погледни.

За да научите повече за различните дизайни на веригата, направена от злато и черно зърно, се обсъжда тук в този 15-те най-южноиндийски дизайни на Mangalsutra. Представена е кратка информация за различните дизайни на Mangalsutra в държавите от Южна Индия, която ще помогне на дамите да решат кой тип дизайн и стил ще се поберат.

Последни модели на Mangalsutra в Южен стил:

Нека да разгледаме най-добрите 15 дизайни на Южна Индиана Мангалсутра.

1. Lakshmi монета Thali Дизайн:

Лакшми Coin Thali Design

Златните монети са известни като висулки, които се съединяват в златната верига заедно с Gold Kulaai (цилиндричен дизайн) или Lakshmi монета могат да бъдат прикрепени към проста тънка златна верига. Една от най-известните дизайни е дизайнът Thick Kulaai с монета Lakshmi, прикрепен към него.

2. Обикновена черна зърна златна верига с корали Mangalsutra:

обикновен Black bead Gold Chain with coral Mangalsutra

Този тип дизайн се носи от Karnataka и Андра част от южноиндийските дами. В средата на златната верига на черната зърна се прикрепва кораловият цилиндър с едно кръгло кухо златно парче. Дизайнът на южноиндийския стил на мангалстура е силно вдъхновен, за да бъде лек, за да насърчава ежедневното носене. Състои се от една нишка, която е тънка. Той също така има влива от златни и черни мъниста, които го правят привлекателен.

3. Черно мънисто със златен граничен висулка Mangalsutra:

черно Bead With Gold Border Pendant Mangalsutra3

Този дизайн придоби популярност във всички щати на Южна Индия, благодарение на отличния си дизайн и скромната си външност. Черната верижка е изработена в две ивици с ивица от злато, прикрепена към страната на веригата, осигуряваща добра стабилност на веригата и предотвратявайки счупването й поради ежедневната употреба. Той е леко тежък и е вдъхновен да изглежда прост.

4. Каменни Studded Vaalai Poo Thali:

камък Studded Vaalai Poo Thali

Vaalai poo е традиционен дизайн от Южна Индия, наблюдаван в Тамилнадо. Това е малка флорална златна фигура с цветни камъни, заобиколени от дизайна. Този дизайн е прикрепен към дебело златно въже или усукана дизайнерска верига заедно с монета Lakshmi.

5. Mugappu Mangalsutra Проектирана верига:

Muggapu Mangalsutra designed Chain

Модата на носенето на дебела въжена верига или верига чараду излезе от модата. Дамите в Южна Индия са привлечени от веригите, прикрепени към Mugappu. Това Mugappu се вижда отстрани на веригата и се предлага в различни дизайни. Най-известният дизайн е паун и флорален модел. Mugappu се подчертава от рубин и американски диамантени камъни или от опростен кръг с камъка Kemp камъни.

6. Ela или Leaf дизайна висулка Thali Дизайн:

Ела or leaf designed Pendant Thali Design

Ела или дизайна на листата символизира банановото листо, което поддържа цялото дърво, което се извежда в дизайна на Mangalsutra. Талият води двойката да има здравословен и силен живот. Дизайнът на листата от християни в Керала се нарича Minnu. Той е обикновен прост и изключително лек. Може да се носи ежедневно.

7. Филигранно проектиран висулка с златна верига на зърна:

филигран designed Pendant with bead Gold Chain

Филигранният дизайн придоби популярност благодарение на простия и деликатен дизайн. Проектите са много артистични и издълбани, като се използват висококачествени машини и техниката, която се използва зад тях, е изключителна. Размерът на висулка може да варира от малки до големи и според дебелината на веригата се взема решение.

8. висящи камъни Studded висулка Mangalsutra Дизайн:

обесване Stone studded Pendant Mangalsutra design

Каменните оформени дизайни варират известни в сравнение с обикновените златни дизайни в днешно време. Фактът, че Мангалсутра вече се превърна в мода, ръководена от религиозни вярвания. Поради засилване на тенденцията на развитие камък проектирани Mangalsutra са в изобилие. Камъните могат да бъдат с цветни камъни, кристали и американски диаманти.

9. Диамант Студено Мангалсутра:

диамант Studded Mangalsutra

Независимо дали става дума за единичен камък или за висулка с диамант, резултатът е чудесен в сравнение с други камъни. Диамантите могат да бъдат или нарязани, или нарязани диаманти. Но тъй като Мангалсутра е религиозен ефект, диамантите за избор на старейшина с помощта на гемолог. В случай на бюджет не е вашето ограничение, отидете за този атрактивен диамант обсипани Южна индийски mangalsutra златна верига дизайн.

10. Karthamani Pathak Mangalsutra:

Karthamani Pathak Mangalsutra

Кардамани Патак е автентичен дизайн на Коорг, който се изработва от черна верига от злато, изработена от нишка или сребро или злато. Веригата е подчертана от висулка, проектирана с Gold Pathak, с корали, закрепени и отстрани. Дължината на веригата обикновено не е голяма, тя пада точно под деколтето.

Виж повече: Северен индийски стил Мангалсутра

11. Жълта нишка с богиня символ висулка Thirumangalyam:

жълт thread with Goddess Symbol Pendant Thirumangalyam

Жълтата нишка се счита за свещена нишка, носена от южноиндийска част, най-вече в Тамил Наду и Андхра. Жълтата нишка се счита за богиня Lakshmi и куркума на прах се нанася върху конеца. Мангалсутра е представена от различни форми на Бога и Богиня като Минакши Аман, Лорд Шива или Символа, който обозначава Господ Тирупати Баладжи.

12. Обикновен Bottu Thirumangalyam Дизайн:

обикновен Bottu Thirumnagalayam Design

Plain Bouttu е кръгло оформен златен дизайн, който прилича на дизайна на Бханди, поставен на челото. Този вид дизайн е последван от дами в Андхра Прадеш. Тя е маркирана заедно с веригата заедно с коралови и черни мъниста. Опитайте този прост южен индийски стил mangalsutra, който е лек.

Виж повече: Индийска бижутерия Mangalsutra

13. Двойна верижка черна мъниста, проектирана верига с две вати:

двойно Strand Black bead Designed Chain with Two Vati

Две верижни вериги са придобили своето внимание поради своята издръжливост. Тъй като Mangalsutra се носи като ежедневна бижутерия, най-добре е да носите гъста верига. Към тази верига е прикрепено полукръгло злато, предназначено за вати. Vati е проектирана от емайлово покритие, което дава цветни изгледи. Това е популярният дизайн на южноиндийския мангалсутра.

14. Модернизирана Mangalsutra Short Chain Mangalsutra Дизайн:

Модернизиран Mangalsutra short chain Mangalsutra design

Този прост и красив дизайн на мангалсутра може да се носи с всякакви дрехи, вашите куридари или западните облекла. Тя е красива и наистина елегантна. С оглед на това, дамите могат да носят тази къса проста златна верига с черни мъниста, която се намира в средата или като централно парче. Неговата лека собственост го прави идеално износване.

Виж повече: Обикновени модели на Mangalsutra

15. Три верига златисти златни верига Mangalsutra Дизайн:

Три strand black bead Gold chain Mangalsutra design

Три направление Mangalsutra изглежда по-скоро като огърлица, която може да бъде носена като парти, носейки бижу. Този дизайн е направен от златна верижка с междинен дизайн на черни топчета. Черните мъниста се носят като вяра в предотвратяването на злоумен ефект. Вливането на черно и злато ще го направи привлекателен и е най-новата южноиндийска мангалстра дизайн в злато. Трите щандове изглеждат красиви и едва ли ще изглеждат като мангалсутра, когато носите.

Традицията на облеклото на Мангалсутра се рационализира благодарение на новия модернизиран дизайн, който привлича дамите да ги купуват. Триъгълният дизайн Mangalsutra се носи като алтернативна верига Mangalsutra, тъй като идва в леката шарка, която се препоръчва да се носи като ежедневно износване. Мангалсутра е направила своята идентичност като това, как европейците носят пръстен след сватбата си.

Leave A Comment

29 − 25 =