15 известни туристически места за посещение в планината Абу

Mount Abu е малка хълмиста станция, разположена сред десертите на Раджастан. Разположен в подножието на планинската верига Aravalli, той е идеално място за отдих, за да се измъкне от горещината на десертите. Mount Abu е отличителна туристическа дестинация в Раджастан, която привлича посетители от всички краища на страната, за да получи същността на Раджастан.

Mount Abu, в Раджастан е дом на голям брой популярни туристически дестинации. Сред тях са природни забележителности като високи точки с красиви гледки към града, както и залези и изгреви, исторически крепости и дворци с отлична архитектура, музеи и набор от храмове, най-известните от които са храмовете Dilwara Jain. Не само това, планината Абу е идеалното място да се забавлявате и да се забавлявате с приключенията. Тази статия изброява всички отлични места, които си струва да посетите в планината Абу.

Чудните планини Абу Туристически места за посещение:

Планината Абу е една от най-известните туристически дестинации за туристите. Тази статия подготви списък от 15 чудесни туристически места, които да посетите в планината Абу за планирането на обиколката.

1. Храмове на Дилвара:

турист Places To Visit In Mount Abu

Това е една от основните туристически атракции на планината Абу. Фасадата на храма е сравнително проста и значително подкопава изчерпателното подробно описание на интериора! Строителството на храма и неговите инкрустирани работи и резби надминават дори Великия Тадж Махал, в някои аспекти! По този начин е занижено да наричаме този храм просто прекрасен или великолепен. Това е опит, който трябва да имате за себе си, преди да можете да разберете своите отлични постижения.

2. Nakki Lake:

Näkki-lake_mount-Abu-туристически дестинации

Естествените туристически места в планината Абу включват няколко езера и високи пинта. От тези Накки езеро е едно от най-романтичните туристически места в планината Абу. Пикник покрай ъглите на това езеро е най-добрият начин да отпразнувате годишнина или тиха дата. Местоположението му е подходящо и за туристите. Почти всички най-добри хотели на планината Абу са разположени в периферията му.

Виж повече: Места за посещение в Джайпур

3. Залез:

залез-point_mount-Abu-туристически дестинации

Точката на залез слънце е най-известната точка за разглеждане на изисканите вечерни залези. Намира се сред хълмовете на Аравали, така че често става доста хладно, така че не забравяйте да вземете сакото си заедно с вас. Тази точка е най-известният планински курорт Абу планина за разглеждане на забележителности.

4. Ахалгар Форт:

achalgarh-fort_mount-Abu-туристически дестинации

Историческата крепост на Ахалгар, построена от Рана Кумбха, е подобна на всички останали великолепни дворци и дворци, осеяни над Раджастан. Разположен на върха на висок връх, това укрепление предлага панорамен изглед към околните живописни гледки. Фортът се намира в близост до главния град и е само на няколко минути пеша от великолепния храм Джейн. Зад укреплението на крепостта се намират буйни крепостни стени Някои удивителни снимки могат да бъдат кликнали тук.

Виж повече: Асам Туристически места с картини

5. Храм Ахалешур:

achleshwar-temple_mount-Abu-туристически дестинации

Този храм се намира близо до крепостта Ахалгар и по този начин не е нужно да излизате от пътя си, за да го посетите. Но вижте това за по-добро забавление! Храмът, посветен на владетеля Шива, съдържа естествена Шива Линга. Има и идоли от няколко други божества, които обграждат лингвата. Тези идоли са издълбани от камък, който прилича на кристал и блести в светлината. Храмът е близо до скандалното езеро Мандакини и по този начин предлага невероятни гледки!

6. Гуру Шикхар:

гуру-shikhar_mount-Abu-туристически дестинации

Най-високият връх на връх Абу се нарича Гуру шикхар. Посещението на това място е задължително. Той предлага най-хубавите изгледи в цялата планина Абу! Въздухът тук е свеж и студен, а невероятно красивата околност. Храм, посветен на Гуру Dattatreya, се намира на пътя към връх и е друго отлично място, което трябва да посетите в планината Абу.

7. Храмът Адхар Деви:

adhar-деви-temple_mount-Abu-туристически дестинации

Посветен на богинята на Аруба, този храм е разположен в пещера. Този храм се посещава от няколко поклонника всяка година по време на седмицата на върха. Но бъдете предупредени, трябва да изкачите 365 стъпала нарязани в планината, за да стигнете до прага на този храм! Не е лесно да се изкачи, но си струва в края на краищата.

8. Резервоар на Тревър:

trevors-tank_mount-Abu-туристически дестинации

Резервоарът на Тревър е кръстен на британския инженер, който построи това място. Това е една от най-популярните туристически дестинации на планината Абу. Той е известен най-вече със своя създаден от човека танк, който произвежда крокодили. Освен това мястото предлага отлични гледки към околните пейзажи, утешителни места за пикник и обкръжение, изпълнено с всякакви дървета, животни и птици.

9. Toad Rock:

жаба rock_mount-Abu-туристически дестинации

Toad Rock е разположена в близост до езерото Nakki, Toad Rock, както подсказва името му, е огромна скална структура, която прилича на жаба. Той се намира в планинската верига Aravalli с приятна атмосфера. Toad Rock заедно с някои други скални образувания също е подходящо място за скално катерене и походи. Докато се изкачвате до върха на скалата, разгледайте спиращата дъха гледка към хълмовете и езерото.

10. Джайпур къща:

Джайпур-house_mount-Abu-туристически дестинации

Роял Джайпур Хаус е място за наследство на планината Абу, което е построено от Негово Височество Махараджа Рам Сингх през 1897 година. Мястото е известно с живописното си местоположение и сега е превърнато в хотел с наследство с най-съвременни технологии съоръжения и удобства.

Виж повече: Туристически места в Малдивите

11. Духовният университет на Брахма Кумари:

брахма-Кумари-световно духовно-university_mount-Abu-туристически дестинации

Световният духовен университет "Брахма Кумари" е световното седалище на Брахма Кумарис, организация, посветена на преподаването на Раджа Йога и други форми на медитация. Той е и избраното място за провеждане на Международната конференция за мир от 1982 година. Центърът е идеална дестинация, за да избяга от шума и суетата на живота и да търси спокойствие.

12. Храм Вимала Васахи:

Vimala-vasahi-temple_mount-Abu-туристически дестинации

Храмът Vimala Vasahi е важна религиозна дестинация за последователите на джайнизма. Храмът е посветен на Адинат, който е първият Джаин Тритнканърас. Храмът Vimala Vasahi има метален идол на Свети Адинат, направен от злато и мед, затова не забравяйте да посетите това място по време на престоя си в планината Абу. Това е едно от най-посещаващите и идеални туристически места за посещение в планината Абу.

13. Медална точка на луната:

мед-мун-point_Mount Abu tourist places

Honey Moon Point се намира на височина 4000 фута в северозападната част на езерото Накки. Тази точка е известна още като Anadara Point, след едно малко село, наречено Anadara. Той е перфектна дестинация за дълго, мирни романтични разходки, докато се наслаждавате на спираща дъха гледка към околния пейзаж. Тази точка е един от най-романтичните и красиви планински курорти на планина Абу за двойки.

14. Храм Gaumukh:

gaumukh-temple_mount-Abu-туристически дестинации

Храмът Gaumukh е задължително посещение в планината Абу. Храмът е заобиколен от живописна красота и също така се оказва идеално място за пикник или пешеходни екскурзии. Храмът Gaumukh е посветен на великия хиндуист Свети Вашихт и е важен религиозен обект за хиндуистки поклонници.

15. Светилището на Абу див живот:

монтиране-Абу-див живот sanctuary_mount-Abu-туристически дестинации

Светилището на дивата природа в планината Абу е разположено на площ от 288 кв. Км и е създадено през 1980 г. Светилището изобилства от флора и фауна и е дом на диви животни като леопард, хиена, лангур, джунглата котка, самбхар, мечка и дива свиня, за да назовем само няколко. Лъвовете и тигрите вече не могат да бъдат забелязани и можете да намерите само следи от миналото им жилище. Светилището за дива природа на планината Абу е също така задължително посещение на дестинация за любителите на запалените птици, тъй като тук има повече от 250 вида птици. Докато вървите, не пропускайте да забележите сивата птица, уникален жител на района.

Планината Абу е една от тези туристически дестинации в щата Раджастан, която остава претъпкан от посетители през цялата година. Мястото с природната си красота и зелената околна среда проявява отличителен кръг от Раджастан, който със сигурност ще примами ума и душата ви.

Изображения Източници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15.

Leave A Comment

51 − = 47