12 известни храмове в Телангана да посетят Стилове в живота

Телангана е най-младата държава в Индия. Въпреки че през последните няколко години е бил синоним на информационните технологии, този регион се гордее с някои от най-добрите индийски храмове. Районът на Телангана е бил правилник на много кралски династии, под чието управление са разработени храмовете. Някои от тези храмове са повече от 1000 години и все още съвсем непокътнати. Основното развитие на храмовете, особено в град Уарангал, е разработено по време на управлението на Какатия. Кралете като Раджа Рудра Дева са допринесли изключително за благополучието на храмовете. Тези известни храмове в Телангана не са известни само с богослужение, а са безкраен парче от ерата.

Храмове Telangana да посетите:

Ето списъка на храмовете в Телангана, които са популярни сред преданоотдадените и туристите:

1. Храмът Chilkur Balaji:

Храмовете of Telangana1

Разположен в покрайнините на Телангана, този храм е един от многото влиятелни храмове в региона. Местните хора смятат този храм за епицентър на свята и нематериална енергия. Според легендите, ако поклонник или посетител прави желание в този храм след 11 прадакшана, това желание се сбъдва. Хората от всички краища на страната посещават този храм.

2. Храмът Санги:

Храмовете of Telangana2

Този храм се намира на място, наречено Санги Нагар в Телангана. Това място е на около 30 километра от Хайдерабад. Храмът се намира на върха на хълма и всеки ден получава тонове посетители. Посетителите също имат привилегията да преживеят красивата природа около хълмовете, докато се отправят към този великолепен храм. Красотата на този храм привлича хора от цял ​​свят.

3. Бирла Мандир:

Храмовете of Telangana3

Билла Мандир или Храм, намиращ се в Телангана, се счита за един от най-красивите места за поклонение на Индия. Храмът е построен на 13 акра земя и е построен от фондация "Бирла". Тази организация е изградила редица храмове в цяла Индия. В храма са разположени статуите на лорд Падмавати, Андал и Венкатешвара.

4. Храмът Beechupally Anjaneya Swamy:

Храмовете of Telangana4

Това е един от най-посещаваните храмове на Телангана. Светилището е разположено на брега на река Кришна и включва редица гмуркания, които се използват за пукара. Този храм се посещава всяка година от няколко преданоотдадени и се счита за един от най-популярните храмове в страната.

5. Храм Гнана Сарасвати:

Храмовете of Telangana5

Този храм се намира на място, наречено Басар в Телангана. Храмът показва свята троица, това са божествата на три могъщи богини, които са богинята Сарасвати, Кали, Лакшми. Поради този храм, Басар се счита за свято място и получава ежедневни тонове посветени.

Виж повече:  Известни храмове в Утар Прадеш

6. Храмът Шри Лакшми Нарасима:

Храмовете of Telangana6

Намира се на хълм в квартал Nalgonda, този храм е един от най-известните индуски храмове в историята. Храмът показва въплъщение на могъщия лорд Вишну, което е много красиво. През цялата година в този храм има постоянно вълнение на поклонници. Някои от тях са просто туристи, които идват да се възхищават на архитектурата на този храм и околните красоти.

7. Храмът Surendrapuri:

Храмовете of Telangana7

Сред многобройните храмове в Телангана храмът Surendrapuri е от особена важност. В този храм се вижда могъщата статуя на лорд Хануман заедно с други богове и богини. Този храм не е далеч от Ядагидудута и е един от най-известните индуски храмове в Индия.

Виж повече: Храмове в Раджастан

8. Храм Karmanghat Hanuman:

Храмовете of Telangana8

Друг популярен храм Хануман, наречен Храм Кармагхат Хануман, също се намира в Телангана. Това е и един от старите храмове в Телангана, построен на 12тата Век "АД. Лорд Хануман е почитан като Дяна Хануман или Мирно Хануман. Това е много популярно сред преданоотдадените, които вярват в силата на диетата.

9. Храм "Йодинама"

Храмовете of Telangana9

Разположен на 38 километра от Медак, този храм е посветен на LordJoginatha и е считан за един от най-добре изградените и атрактивни храмове в страната. Уникалната особеност на този храм са двата Lingas на Шива и Парвати, които се намират до всеки един от тях.

10. Храмът Bhadrachalam:

12 известни храмове в Телангана да посетят Стилове в живота

Разположен на брега на река Godavari, Bhadrachalamis е един от древните храмове в Telangana. Това е място за поклонение на Шри Рама Чандра Мърти или лорд Шри Рам. Идолът се казва, че е самоизявена вегара, открита от племенна жена в гората. Този храм е построен от Тахсилдар КанчераГопана по време на управлението на Таниша.

11. Храм на хиляда стълба:

12 известни храмове в Телангана да посетят Стилове в живота

Град Warangal е един от най-известните исторически забележителности на Телангана. На това място се намират някои от най-известните храмове, известни със своето изкуство и архитектура. Храмът хиляда стълба в Hanumakonda е класически пример за Craftmanship на Какатия. 1000-те стълба са сложно издълбани в камък с перфорирани екрани, мотиви и други скулптури.

12. Храмът Рамапа:

12 известни храмове в Телангана да посетят Стилове в живота

Известен още като храмът Рамалинчешвара, храмът Рамапа се намира в село Палампет. Тя е построена от генерал Recherla Rudra по времето на Какатия под управлението на крал Ганапати Дева. Уникалната особеност на този храм е, че екстериорите са изградени с червен пясъчник с живописни резби от много митични същества.

Интересният факт за Телангана е, че той извежда имената му от Трилинда Десам - трите основни храма Шива, а именно Калешварам, Срисалам и Дракшарамам. Такава е връзката на това състояние с храмовете. Няма пътуване, без да се търсят благословиите на тези прочути богове. Не само са популярни за техните духовни и религиозни връзки, но също така и за тяхната дишаща архитектура и живописна красота около тях.

Виж повече: Храмове на Пенджаб

Изображения Източник: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

Leave A Comment

38 − = 28