10 невероятни туристически места в Катманду Стилове в живота | progressivenewsdaily.info

10 невероятни туристически места в Катманду Стилове в живота

Катманду е столицата на Непал, градът е 1336 метра над морското равнище в долината и обхваща площ от около 218 кв. Мили. В околностите има зелени планини с върхове, покрити със сняг. Долината е разделена на три области и те задържат 7 места за световно наследство, обявени от ЮНЕСКО. Тук имаме известни места за посещение в Катманду с снимки.

Катманду Туристически места:

Площад Дърбар:

Дурбар-square_kathmandu-туристически дестинации

Площад "Дурбар" в Катманду е седалището на царството, тъй като царете на Непал се коронясаха тук. Мястото е придружено от стари храмове, които подчертават културния и религиозен живот на жителите. Той е един от световното наследство. Някои туристически места тук са Храм Taleju, Gaddi Baithak, статуя на мол Кинг Pratap, Големия барабан, Kasthmandap, Храм Jagannath и т.н..

Сингха Дърбар:

Singha-durbar_kathmandu-туристически дестинации

Сингха Дърбар е голям дворец, построен е през 19 век в неокласически стил. Той е бил частна резиденция на министър-председателите на Рана през 1904 г. и е бил най-луксозният дворец в Азия до 1973 г., когато е преместен като секретариат на правителството на Негово Величество.

Виж повече: Туристически места в Мангалор

Храм Пашупатинат:

pashupatinath-temple_kathmandu-туристически дестинации

Храм "Пашупатинат" е свещеното място, посветено на владетеля Шива. Разполага с двукрилен златен покрив и сребърна врата, което го прави една от най-свещените храмове на индусите. Само хандусите са позволени от вътрешната страна на храма, а другите посетители могат да видят помещенията на храма от източния бряг на река Багмати. Това също е включено в списъка на ЮНЕСКО като обект на световно наследство.

Swayambhunath Stupa:

Сваямбхунат-stupa_kathmandu-туристически дестинации

Swayambhunath Stupa е една от най-известните будистки манастири в Непал. Известно е, че е на 2000 години и има четири страни, боядисани с очи, които виждат Господ Буда. Тя дава отлична гледка, тъй като се намира на хълм, който е на около 77 метра от морското равнище. Това е най-старата глупава атмосфера и е включена в списъка на световното културно наследство от ЮНЕСКО.

Виж повече: Туристически места в Пондичери

Площад Патан Дурбар:

Патан Дурбар--square_kathmandu-туристически дестинации

Площад Патан Дурбар е в средата на града и привлича много туристи през цялата година. Мястото е изпълнено с храмове, светилища и дворци от древността и е известно със своите архитектури. Дюрбар се състои от три основни хвала, Mul Chowk, Sundari Chowl и Kesar Narayan Chowk. Тя е включена в списъка на паметниците на световното наследство на ЮНЕСКО.

Храм Кришна:

Кришна-temple_kathmandu-туристически дестинации

Храмът Кришна заема командващата позиция на лорд Кришна в дворечния комплекс на Патан. Известно е, че е първият екземпляр от архитектурата на Шикара в Непал. Това е единственият храм с 21 кули и е изцяло изработен от камък.

Виж повече: Места за посещение в Кашмир

Златната порта:

на-златисто-gate_kathmandu-туристически дестинации

Златната врата е входа на главния двор на двореца, за който се знае, че има 55 прозореца. Тя е била направена от цар Мал, а портата е най-красивата и богато издълбана архитектура и е един уникален обект в целия свят. Портата е украсена от божества и чудовища. Това е едно от най-известните туристически места в Катманду.

Gokarna Safari Park:

Gokarna-сафари park_kathmandu-туристически дестинации

Gokarna Safari Park е кралско игрище, което би представлявало интерес за всички любители на животните. Той обитава много диви животни, сред които пустинният елени е един от най-известните. Светилището може да се види на езда в задната част на слоновете.

Национален музей:

национално-museum_kathmandu-туристически дестинации

Националният музей има огромна колекция от оръжия, артефакти от древността до съвременния Непал. Археологическото представяне на историята е похвално. Музеят е затворен само за вторник за туристите. това е едно от най-добрите туристически места в Катманду, които трябва да посетите.

Chabahil:

chabahil_kathmandu-туристически дестинации

Chabahil е ступа, която е археологически известна като построена от Харумати, дъщеря на индийския император Ашока през 3 век пр. Хр. Стубата има древни статуи в околностите.

Надяваме се, че ви харесват тези туристически места в Катманду, така че никога не пропускайте тези невероятни места. Оставете коментара си по-долу.

Изображения Източник: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

4 + 5 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map