10 известни водопади в Керала с снимки | Стилове в живота

Туристите, които посещават Керала, трябва да посетят красивия водопад, който държавата има на север, на юг и в центъра. Водопадите са естествената живописна красота, която успокоява човешката душа. Хората се чувстват много преживяни. Мълчанието в водопадите на Керала, заобиколен от дървета, са атракции за приключенския турист, който се интересува от преходи, скално катерене и др. Водопадите в Керала варират от 100 фута до 200 фута.

1. Водопадът Athirappalli:

известен Waterfalls in Kerala-Athirappalli Falls

Athirappalli водопад е най-големият водопад в Керала. Той се намира на 63 километра от град Тесур. Той се намира в гамата Sholayar и е част от река Chalakudi. Само на 5 километра от този водопад се намира водопадът Vazhachal, разположен в края на гората Forest Sholayar.

2. Паларуви Фолс:

известен Waterfalls in Kerala-Palaruvi Falls

Паларуви означава поток от мляко, този водопад е наречен така, че пада надолу надолу по 300 фута по начин, прерязан през скалите, който изглежда като мляко, тече. Той е на 75 километра от Колам и е един от най-посещаваните водопади в Керала, особено от местните хора, които идват за пикници. Пътуването до водопада минава през тропическата гора, което е много забавно за пътуващите, тъй като виждат зеленина навсякъде и в крайна сметка достигат тази красота.

Виж повече: Природни водопади в света

3. Водопадите Арувикуш:

известен Waterfalls in Kerala-Aruvikuzh Falls

Водопадът Aruvikuch се намира на 2 километра от Кумараком, в района наречен Kottayam. Водопадът пада на 100 фута и на 5 стъпки. Това е приятно изживяване за очите, за да разберем колко красиво потокът пресича пейзажа. Църквата "Света Богородица" на върха на водопада е много известна. Водопадът има каучукови растения в околността и е най-подходящ за преходи.

4. Водопадът Chethalayam:

известен Waterfalls in Kerala-Chethalayam Falls

Водопадът Chethalayam е малка падаща вода, разположена на 12 километра източно от Sultan Bathery в района Wayanad. Той има кристално чиста вода, но е известен като сезонен водопад, тъй като е склонен да изсъхне през лятото. Скално катерене и трекинг, приятно и спокойно тук.

Виж повече: Гоа Водопадите

5. Малмути Фолс:

известен Waterfalls in Kerala-Meenmutti Falls

Този великолепен водопад се намира на 29 километра от Калпетта, на главния път на Оот. Това е най-големият водопад в Уаянад, който пада на 1000 фута на три стъпала и хората казват, че изглеждат така и са на 2 километра от трекинг място.

6. Meenavallam Falls:

известен Waterfalls in Kerala-Meenavallam Falls

Водопадът Meenavallam се намира в квартал Палакад. Това произхожда от река Thupannadu, която е част от западните Ghats. Те падат стъпка по стъпка на 10 етапа от 5 метра до 45 метра. Височината на падането на водата е около 25 фута и водата е 20 фута дълбока. 8 от 10-те стъпала минават през гъстата гора.

7. Водопадите Perunthenaruvi:

известен Waterfalls in Kerala-Perunthenaruvi Falls

Водопадите Perunthenaruvi се намират в Erumely, близо до Thiruvalla. Водопадът е сравнително къс на височина, но е широко разпространен в широка област. Това е красива живописна красота, която е заобиколена от скали от трите страни. Падането се свързва с река Падма.

Виж повече: Водопадите край Мумбай

8. Водопадът Тушарагири:

известен Waterfalls in Kerala-Thusharagiri Falls

Най-близката железопътна гара до този водопад ще бъде Кожикьоде, който е на 50 километра. Значението на думата Thusharagiri е "снежна покривка с планини". Тя се нарича така, че цялата област изглежда покрита със сняг.

9. Водопадите Сохоипара:

известен Waterfalls in Kerala-Soochipara Falls

Този водопад е известен на местно ниво като Soochiara, но истинското му име е като водопад Sentinel Rock. Той призова, така че водата да удря гранит, докато пада. Намира се на 23 километра от Калпетта, в Уаянад. Басейнът по-долу е подходящ за плуване от туристи.

10. Водопад Keezharkuthu:

известен Waterfalls in Kerala-Keezharkuthu Falls

Водопадът Keezharkuthu е на 25 километра от Thodupuzha в Idukki. Изглежда като дъга водопад, който пада от 1500 метра скала. В близката гора има лечебни растения. Това е подходящо за къмпинг, трекинг и др.

Изображения Източник: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10.

Leave A Comment

90 − = 86