Koi Fish Tattoo Betydning

Koi-fisken er et meningsfylt symbol for kulturen i Japan og Kina. Begrepet koi er det japanske ordet for vill karpe. Fra små tatoveringer til enorme kroppsdekorasjoner er koi-fisken en av de mest allsidige tatoveringer som er tilgjengelige. Skjønnhet og styrke er to av de vanligste egenskapene til koi fisken, og gir dermed både femininitet og maskulinitet som vanlige attributter.

koi-1

Koi Fish Tattoo Betydning

1. Velstand og lykke

Kinesisk kultur forbinder ofte fisken med velstand. De kinesiske ordene for penger og fisk er like, og kulturelle språknormer forårsaker at de to blir assosiert. I mange kinesiske restauranter kan man se en gylden katt på mynter i nærheten av registret, dette er en manifestasjon av ordspillet mellom ordene for penger og fisk. Koi fisk er også plassert i fontener, som er velkomne hjem for mynter kastet fra kunder som søker flaks.

koi-2

2. Tapperhet og styrke

Koi fisken er kjent i japanske og kinesiske kulturer for utholdenhet. Kjent for svømming mot nåværende og oppe fosser, har koi fisken vært et symbol på tapperhet og styrke i tusenvis av år. I kinesisk kulturmytologi, svømte en modig koi fisk lengden på den gule elven for å nå Dragon Gate. På slutten av reisen ble koi-fisken forvandlet til en drage.

3. Åndelighet

Både Yin Yang og Lotus er vanlige symboler som er knyttet til koi fisken. Yin Yang er et symbol på balanse og representativ for taoistiske læresetninger. Ofte er to koi fisk av forskjellige farger skildret som sirkler hverandre. Lotus, et symbol på buddhismen, er en representasjon av renhet av kunnskap og innsikt i en verden av gjørme og villfarelser. En enkelt koi fisk er ofte indikativ for en person som følger den edle åttefoldige banen mot opplysning og nirvana.

koi-3

4. Uavhengighet og Destiny

Som symboler for uoverensstemmelse finnes koi fisken ofte på folk som lever et liv som er uvanlig og unik. De utallige forskjellige former og farger avbildninger av koi fisk gir denne individualistiske kvaliteten til sine bærere. Som transcendensen av koi-fisken inn i dragen, er mange mennesker som har koi-fisken, selv på en reise med oppdagelse og vekst. Begrepet skjebne er også knyttet til individets forsøk på å nå en høyere forståelsesnivå.

5. Skjønnhet og attraksjon

Koi fisken er også kjent som et symbol på skjønnhet. På grunn av sitt fargespekter kan koi fisken være representativ for et bredt spekter av faktorer, inkludert skjønnhet, fruktbarhet, kjærlighet og mange andre lignende egenskaper. To koi fisk er ofte beskrevet som partnere gjennom motgang. Mange velger å få matchende eller lignende tatoveringer som skildrer to fisk for hver elsker. Dette temaet er ofte knyttet til det ovennevnte symbolet for yin yang, den feminine og maskulske kvaliteter av mottakelig og aktiv energi.

koi-4

Koi Fish Tattoo Betydning Variasjoner

1. Fargelegging

Rød er fargen på makt og lidenskap, og det er ofte forbundet med den aktive, maskuline energien som kalles yang. Orange-gullfarging er ofte tilskrevet rikdom og flaks. Gul koi fisk er ofte funnet med røde eller gull flekker, og denne fargen kan skildre vekst eller skjebne. Grønn er en uvanlig farge for koi fisk, men kan bli funnet når en spektralkromatisk gruppering av fisk blir gjengitt, og representerer ofte sjeldenhet og unikhet. Blå koi er representasjoner av fruktbarhet, og er vanligvis vist på reiser mot dagens. Lilla fisk er sjeldne, men representerer de feminine kvaliteter av mysterium og elusiveness, som er aspekter av den mottakelige energien kalt yin.

koi-5

2. Rendering

Akvarell er en vakker og kunstnerisk måte å vise både skjønnhet og uformlighet av form. Dette kan være en brukt som en påminnelse om Buddha. Stiliserte symboler, for eksempel stjernetegnets symbol på Fiskene, kan også brukes. Omfattende skygge kan brukes til å vise dybdeforskjellene mellom en gruppe koi fisk. Bruk av to motsatte metoder, som hyperrealisme og surrealisme, kan brukes til å vise omformingen av den dagligdags koi-fisken i den himmelske draken.

3. En personlig berøring

Å legge til individuelle prydnader til tatoveringen din, vil gi din egen karakter. Ved å gi koi fiskevingene, kan du gi en følelse av transcendens eller oppfyllelse av skjebnen. Ved å ha det unngås en kran, kan du avsløre en følelse av overlevelse mot ekstreme odds. Kanskje en scene av mange koi fisk av forskjellige stilarter og farger kan avsløre en følelse av enhet mellom en gruppe misfit venner. Hopp inn i en verden av opplysning og skildre en koi-fisk som mediterer ved foten av en tangstreng med lyse fingre som strømmer gjennom det uklare vannet.

Koi fisken har potensial til å vise alle slags personlighetstrekk og ønsker. Det er ingen grunn til å begrense deg til noe som du har sett her, så gjør din tatovering din egen utforske din individualitet og tilbøyeligheter. Vær sikker på å representere hva som er sant for deg selv, da tatoveringen din er en permanent påminnelse om dine tanker og følelser i øyeblikket du søker. Som koi fisken er en vanlig tatovering, vær sikker på å tenke på måter å gjøre din unike og ekstraordinære. Ikke gå glipp av den utrolige mengden kunnskap som tatoveringsartisten har tilgjengelig på grunn av mange års erfaring, så vær sikker på at du snakker med dem om måter å gjøre din koi fisk tatovering være stolthet og glede av kroppskunst.

Leave A Comment

74 + = 79