Eri tyyppisiä sushi

Viime vuosikymmenien aikana sushi on yhä suosittu koko maailmassa. Vaikka olet ehkä kasvanut kokeilematta tätä herkullista ruokaa, sushi on nyt saatavilla useimmissa keskikokoisissa kaupungeissa läänin eri puolilla. Voit syödä sushia ja nigiriä kädet kuin Japanissa - vain varmista, että dip nigiri rullataan ylösalaisin niin, että et saa liian paljon soijakastiketta! Ennen kuin lähdet naapurimaasi sushibaariin, tutustu erilaisiin sushi-tyyppeihin, jotka ovat käytettävissä.

Eri tyyppisiä sushi

Keskittyminen viisi päätyyppiä sushi

Eri tyyppisiä sushiMaki: Tämän tyyppinen sushi on valmistettu riisillä ja kääritty merilevään. Pohjimmiltaan se on tyypin sushi, jota tavallisesti ajatella, kun ajattelet sushia.

Eri tyyppisiä sushitemaki: Temaki on käsin valssattu sushi, joka on tehty kartion muotoiseksi. Se ei ole ihanteellinen jakamiseen illalliselle, mutta se on loistava tapa saada sushi-välipala liikkeellä. Taiwanissa jopa 7-11 myy sushia tällaisissa malleissa ihmisille, jotka tarvitsevat jotain herkullista syödä, kun he ovat liikkeellä.

Eri tyyppisiä sushinigirejä: Normaalisti nigiri koostuu jonkinlaisesta kastikkeesta, jota tarjoillaan riisin päälle. Vaikka kastelu on yleensä kalaa, sen ei tarvitse olla. Sitä käytetään usein raakana, ja maku on täydellinen kaloille rakastaville. Oma suosikki on lohi nigiri, jossa on pari sipuli-viipaleita ja vähän sitruunamehua päälle.

Eri tyyppisiä sushiuramaki: Uramaki on ulkona riisiä merilevää käärimällä täytön ympärillä. Uramaki saa useita erilaisia ​​kastikkeita ja täytteitä. Kuten monet luettelon vaihtoehdot, uramaki voi olla raaka tai keitetty.

Eri tyyppisiä sushisashimi: Sashimi ei sisällä riisiä. Se on vain kalaa tai äyriäisiä itsessään, joten se on ihanteellinen, jos todella rakastat kalaa.

Sushi, nigiri ja sashimi ovat melko samanlaisia, niin monet ihmiset sekoittavat niitä. Sashimi on yleensä raakakalaa, vaikkakin kalaa kypsennetään joskus ja toisinaan ei-kala-vaihtoehtoja. Sashimi sisältää erilaisia ​​äyriäisruokia kuten unagi (keitetty makeanveden ankerias), joten on olemassa tilaa vaihtelua varten. Sashimi on vain kala tai liha, jota tarjoillaan ilman muita ainesosia.

Sushi käyttää yleensä riisin ja ainesosien kaltaisia ​​vihanneksia, joita kierrätetään noriin (merilevä) ennen kuin ne leikataan pienemmiksi paloiksi. Kun ostat sushia, se on joko maki (koko rulla) merilevän kanssa, temaki, jossa sushi on täydellinen kantoa varten tai uramaki sisäpuolella olevan merilevän kanssa ja ulko-riisi.

Nigiri on sekoitus nigiri ja sushi. Pohjimmiltaan nigiri on eräänlainen sashimi, joka on muotoiltu riisikulmaksi riisiä.

Tyypit Sushi Rolls

Monia sushi-rullia on monia, joten niitä ei voi sisällyttää kaikkiin. Sen sijaan sisällytetään vain joitain suosituimpia vaihtoehtoja. Sisällytetämme siihen ainesosien tyypit, jos kala on raaka ja sellaiset ihmiset, jotka yleensä nauttivat tällaisesta sushista.

Eri tyyppisiä sushiCrunch Roll: Rypäleen merilevän, mausteisen tonnikalan ja tempuran sekoitus raakakalaa. Jos pidät rapeita ja rapeita tekstuureja, tämä vaihtoehto sopii sinulle.

Eri tyyppisiä sushiRainbow Roll: Erinomainen vaihtoehto, jos haluat erilaisia ​​sashimia. Valmistettu raakakalaa, se sisältää kala kakkua tai jäljitelmä rapu. Se on myös valmistettu tonnikalasta, avokadosta, lohesta, keltaelta, kurkusta ja katkaravuista. Sushi-rullan sisäosa on yleensä sama tai melko samanlainen kuin California Roll. Jälkeenpäin lisätään erilaisia ​​päällysteitä (tavallisesti sashimia).

Eri tyyppisiä sushiTiger Roll: Tämä rulla on tehty kurkusta, avokadosta, katkarapusta tempurasta ja tobikosta. Se ei yleensä ole raakaa, mutta sinun kannattaa tarkistaa varmistaaksesi. Se sopii kaikille, jotka pitävät avokado- ja katkarapujen makuja.

Eri tyyppisiä sushiCalifornia Roll: Kalifornian rullat ovat erittäin suosittuja ja ihanteellisia, jos et pidä raakakalaa ja mieluummin avokadoa. Tämä vaihtoehto on tehty avokado, seesaminsiemenet, kurkut ja rapu tai jäljitelmä rapu. Jos ostat tämän supermarketissa, ne voivat sisältää myös majoneesia. Kalifornian rullaa ajaa myös joskus ahi.

Eri tyyppisiä sushiDragon Roll: Dragon Rolls valmistetaan kurkkua tai avokado ulkopuolella. Sisällä löydät rapu, ankerias ja ankeriaan kastike. Se on joskus raakaa, ja siinä on voinen, makea maku. Nämä ovat usein ainutlaatuisia jokaisen kokin, joten saatat löytää hieman erilaisia. Normaalisti löydät kurkkua ja ankeriaan sisäpuolella. Ulkopuolella on ohutta viipaletta avokadoa, joka tekee siitä hieman muistuttavan lohikäärmettä.

Vihannesten rulla: Tämä on hyvä vaihtoehto, jos pidät vihanneksista, koska siinä on parsaa, kurkkua, scallions, kermajuustoa, avokado ja porkkanaa. Se ei sisällä raakakaloja.

Eri tyyppisiä sushiPhiladelphia Roll: Philadelphia Roll on ihanteellinen, jos pidät kylmiä, kermamaisia ​​makuja. Se sisältää raakakalaa ja valmistetaan lohi, kermajuusto ja avokado. Nimestään huolimatta Philadelphia Roll ei ole Philadelphiasta. Se on nimetty tämän, koska se on valmistettu Philadelphian kermajuustosta.

Eri tyyppisiä sushiSpider Roll: Spider Rolls on tehty kurkku, mausteinen voi, pehmeä kuori rapu tempura ja avokado. Se ei sisällä raakakalaa ja on rapea tekstuuri. Jos kokki on erityisen mahtava, he voivat jopa tehdä Spider Rollin niin, että näyttää siltä, ​​että hämähäkin jalat tulevat sivuilta.

Eri tyyppisiä sushiDynamite Roll: Tämä suosittu vaihtoehto on valmistettu keltainen, avokado, mausteinen mayo, katkarapu tempura, pavunversoja, kurkut, chili ja porkkanat. Joskus se on raakana, joten sinun pitäisi kysyä ensin. Se on rapea, lämmin ja kermainen maku.

Surf ja Turf Roll: Tämä vaihtoehto on tehty kalakakku tai jäljitelmä rapu sekä kurkut, tonnikala, avokado, naudanliha, lohi, tonnikala ja porkkanat. Kala on raakaa, mutta naudanliha keitetään.

Eri tyyppisiä sushiCaterpillar Roll: Caterpillar Rolls on valmistettu vain kurkkua, avokadolla ja ankeriaalla. On hienoa, jos rakastat lämmintä ankeriaita ja avokadoja, eikä siihen sisälly raakaa kalaa.

Eri tyyppisiä sushiMausteinen tonnikala: Mausteinen tonnikalan rulla on valmistettu chilikastikkeesta, mayo ja tonnikala. Tämä raakasushi on täydellinen, jos rakastat tonnikalaa ja mausteisia makuja.

Eri tyyppisiä sushiVolcano Roll: Tämä rulla voi olla erilaisia ​​erilaisia ​​täytteitä, mutta se on tehty näyttämään siltä, ​​että tela räjähtää ruoan kanssa.

Eri tyyppisiä sushiKatkarapu Tempura Roll: Tämä rulla on valmistettu tempurahiutaleista, avokadosta, katkarapusta tempurasta ja ankeriaikastikkeesta. Se ei ole raakana ja on rapea tekstuuri.

Eri tyyppisiä sushiTempura Roll: Tämä rulla on valmistettu jonkinlaisesta tempura, joka on syvä paistettua. Se on joskus raakaa, mutta on loistava valinta, jos pidät paistetun ruoan rypistystä ja rasvaista makua.

Jos etsit kasvissyöjävaihtoehtoa, on joitain sushin rullia, jotka keskittyvät kurkkuihin, muniin ja avokadoihin. Usein kasvissyöjävaihtoehdot ovat hieman halvempia. Muista, että erilaiset sushi-baarit sekoittuvat tarjoiluihinsa, joten todelliset ainesosat voivat vaihdella ravintolasta ravintolaan.

Sashimin tyypit

Jotta pyrkimys olla aitoja, monet sushakutit käyttävät japanilaista nimeä eri kaloille ja ainesosille. Jotta elämäsi olisi helpompaa (ja sen varmistaminen, että sinä todella saat haluamasi), sisällytetään joitain yleisiä termejä, joita saatat kohdata.

Hirami: Raw Halibut
Hamachi: Raakakeltainen
Kani: Keitetyt rapsi-liha
Ebi: Keitetty Tiger katkarapu
Sake Toro: Raaka lohi vatsa
Bincho: Raaka Albacore Valkoinen Tonnikala
Iwashi: Raw Sardines
Anago: Normaalisti keitetty tai syväpohjainen suolavesi-ankerias
Hotate: Raakasäkki
Janpachi: Raw Amberjack
Aji: Raaka espanja makrilli
tako: Keitetty Octopus
ahi: Raakavuori
Tai: Raw Red Snapper
Unagi: Grillattu makean veden ankerias
Amaebi: Raaka-makea katkarapu
tamago: Keitetyt, makea munasolu
Aoyagi: Raaka pyöreä simpukka
Ika: Squid (lonkeroita kypsennetään ja keho on raakaa.)
Katsui: Raw Skipjack Tonnikala
Ecolar: Raw Butterfish
Toro: Raw Blue Fin Belly
saba: Raw Makrilli
Uni: Raaka Sea Urchin
Umi Masu: Raw Ocean Trout
Ikura: Salmon Roe
Hamachi Toro: Raakavalkuinen vatsa
Hokigai: Keitetty Surf-simpukka
Maguro: Raakavuori
Tsubugai: Raakaa villisokkia

Aivan mitä tahansa sashimi-lihaa voidaan muuttaa sushitelaksi. Vaikka oikeinkirjoitukset saattavat vaihdella paikasta toiseen, edelliset sashimit ovat mitä yleensä löydät. Näistä yksinkertaisista ainesosista sushimestarit voivat yhdistää luovia ainesosia herkullisten, ainutlaatuisten sushitelojen tekemiseen.

Joitakin muita sanoja, joita saatat löytää Sushi-valikosta

Sushi on enemmän kuin vain lihaa. Monet parhaista sushi-rullista sisältävät muita aineksia, kuten tuoretta avokadoa, kurkkua, mausteista chilitä ja muita makuja. Useimmat sushi-baarit tarjoavat englanninkielisen käännöksen näistä elintarvikkeista, mutta niihin sisällytetään myös käännökset vain siinä tapauksessa.

donburi: Tämä on termi perinteiselle japanilaiselle riisikulholaatille. Tavallisesti se valmistetaan sekoittamalla erilaisia ​​vihanneksia, kaloja tai lihaa ennen kuin ne tarjoavat niitä riisin yli.

Agedashi: Agedashi on pehmeä tofu, jonka kokki takertuu perunatärkkelyksessä. Sen jälkeen se on syvällä paistettua.

gyoza: Jos et ole koskaan kokeillut gyozaa, sinun pitäisi lopettaa tämän artikkelin lukeminen välittömästi ja ostaa joitain. Nämä japanilaiset pannukakut ovat täynnä erilaisia ​​vihanneksia, lihaa ja kalaa. Ne ovat uskomattoman herkullisia ja suosittuja lounasvaihtoehtoja.

Kaki: Tämä on japanilainen termi, joka tarkoittaa kakihedelmiä.

daikon: Daikon on retiisi, jota käytetään keittoissa ja muissa ruokalajeissa. On myös eräänlainen hash brown, joka voidaan valmistaa tästä retiisistä.

Ikura: Ikura on lohen mäti (kalan munat).

Chirashi: Chirashi on sana kulhoon riisiä, joka on sekoitettu ainesosia kuten kalaa ja vihanneksia.

Maki: Maki on astia, joka on valmistettu riisistä ja täytteistä, jotka käärittyvät merilevään. Yhdysvalloissa tiedät maki sushiksi.

Katsu: Katsu on eräänlainen syvän kaveri.

Gomae: Gomae on kasvisruoka, joka on sekoitettu seesamin kastikkeella.

Nasu: Nasu tarkoittaa munakoisoa.

Masago: Masago on appelsiinimunia, jotka tunnetaan nimellä Capelin mäti.

mochi: Jos sinulla on jälkiruoka, kokeile mochi. Tämä karkea jälkiruoka on valmistettu riisikukista ja täynnä täytteitä, kuten seesaminsiemeniä tai taroa.

kappa: Tämä on vain japanilaista kurkkua.

negi: Negi tarkoittaa vihreää sipulia.

ponzu: Tämä on japanilaisen kastelukastikkeen tyyppi, joka on valmistettu soijakastikkeen, etikan, limetin ja kalan hiutaleiden sekoituksesta.

miso: Miso on erittäin herkullinen mausteen, joka on perinteinen Japanissa. Yhdysvalloissa luultavasti kohtaat sen miso-keitissä, joka on valmistettu misosta, tofua, merilevää ja muita ainesosia.

Kanikama: Kanikama on jäljitelmä rapu-lihaa.

sashimi: Sashimi on erittäin ohut, viipaloitu liha, jota ei tarjoilla riisillä.

Omakase: Tämä tarkoittaa vain kokin valintaa, joten kysy ennen tilaamista.

Ika: Ika on seepia.

temaki: Temaki on kalaa ja riisiä valmistettu käsi-roll, ennen kuin se on kääritty merilevään kartiomaiseen muotoon.

Yaki Tori: Tämä on japanilaiseen tyyliin kääritty kana.

Roe: Roe on vain englanninkielinen termi kalanmunista.

Yamagobo: Tämä on japanilaista ruokaa, joka koostuu peitattujen takiaisten juurista.

Teba: Teba on kanansiipiä.

shiso: Shiso on erään japanilaisen yrtin tyyppi, jota käytetään monissa ruuissa.

yakisoba: Yakisoba ovat herkullisia tattareista valmistettuja paistettuja nuudeleita.

tobiko: Tobiko lentää kalan mätiä.

tempura: Tempuraa voidaan valmistaa monista erilaisista kaloista, jotka leipataan ja paistetaan ennen kuin niitä syödään.

Yuzu: Yuzu on eräänlainen sitrushedelmä, joka on varsin herkullinen.

Udon: Tämä on eräänlainen paksu nuudeli, joka on valmistettu vehnäjauhosta.

Tentsuyu: Tämä on eräänlainen tempura-dip.

Wasabi: Wasabi on samanlainen kuin piparjuuremme ja sitä käytetään maustamiseen astioina tai sushin tahnana.

Sriracha: Tämä on eräänlainen mausteinen kastike on hieman makea maku.

Ume: Ume on peitetty luumu.

poke:

Uzura: Uzura on viiriäistä.

Tekka: Tekka on eräänlainen mauste, joka tarjoillaan japanilaisissa ravintoloissa.

wakamet: Wakame on eräänlainen merilevä.

Kushiyaki: Kushiyaki on geneerinen termi, joka kattaa erilaisia ​​suikaleita, grillattuja vihanneksia ja lihaa.

nigirejä: Tämä on astia, jossa raakakalaa tarjoillaan etikkahapon, ylipuristettuun riisiin.

Toro: Tämä on kalan vatsa-alue. Usein näet sen toisella japanilaisella termillä, joka näyttää sellaisen kalaa, että se on vatsa.

edamame: Edamame on herkullinen ruokalaji, joka on valmistettu jalostamattomista soijapavuista. Usein sitä tarjoillaan kastikkeella. Löydät sen usein alkupalaksi sushimyllyissä Yhdysvalloissa.

Millaisia ​​mausteita ja sivuja on saatavilla?

Useimmiten sushi-baari tarjoaa enemmän kuin vain sushia. Jos haluat vain välipalaa tai pienen aterian, päätä baariin ja tartu yhteen levystä, joka kulkee baarissa. Jotta voit tavata aterioita tai useita kursseja, voit kokeilla muita vaihtoehtoja. Miso keitto on erinomainen alku aterianne. Paistetut vihannekset ja tempura ovat toinen suuri lisäys.

Sushin pääruoalle on todennäköisesti enemmän kuin vain sushia. Palvelimesi tarjoavat todennäköisesti ohuita, vaaleanpunaisia, peitattuja viipaleita inkivääriä. Wasabi, vihreä tahna, joka maistuu samanlaiselta kuin piparjuuri, tuodaan teidän pöydälle. Todennäköisesti sinulle annetaan myös shoyu (soijakastike).

Inkivääri puhdistaa paletin kurssien tai sushien väliin, jotta voit todella maistella eri makuja. Japanilaiset sekoittivat myös hieman wasabia soijakastikkeellaan sushin kastumiskastikkeeksi. Jos et ole koskaan ollut wasabia, kokeile ensin nuolla. Sillä on melko voimakas, mausteinen maku, joten et halua käyttää enemmän kuin pystyt käsittelemään.

Jos haluat herkullista jälkiruokaa seurata aterianne, kokeile mochi. Valmistettu riisinjauhosta, tätä herkullista, herkullista jälkiruokaa tarjoillaan pieneen, pyöreään muotoon. Se on usein täynnä aterioita, kuten taroa (hieman japanilaisen bataatti). Jotkut ravintolat tarjoavat myös vaihtoehtoja kuten matcha-teetä tai taro-jäätelöä.

Tunnettu herkullisen makunsa vuoksi, sushi on saatavana monissa eri tyypeissä. Vaikka monia vaihtoehtoja tehdään raakakaloilla, on joitakin sushityyppejä, jotka valmistetaan myös kypsennetyillä kaloilla. Jos et ole varma siitä, mitä valita, pyydä kokki ideoista. Monet sushi-baareista tarjoavat pyörivän baarin, joka kuljettaa sinisiä pieniä sushilevyjä. Jos et tunne eri sushityyppejä, kokeile muutamia näistä pienistä levyistä selvittää suosikkiasi.

Leave A Comment

− 3 = 7