Vatayanasana (Horse Pose) – Πώς να κάνετε και τα οφέλη

Η γιόγκα είναι μια αρχαία τεχνική θεραπείας και γυμναστικής που αγκαλιάζεται τώρα από πολλούς που έχουν πάρει τον κόσμο από την πολλά υποσχόμενη φύση τους. Η γιόγκα πάρα πολλοί είναι απλώς ένας αναζητητής φυσικής κατάστασης, αλλά η πραγματική αλήθεια στα τρομερά οφέλη συχνά υποκρύπτονται και κρύβονται. Πριν από την αίσθηση της γιόγκα, τα γυμναστήρια και τα χάπια διατροφής χρησιμοποιούσαν για να κάνουν τους γύρους τους.

vatayanasana 47

Αλλά τώρα, εδώ έχουμε μια απαλή λύση για τον εαυτό σας, χωρίς να χρειάζεται να περάσετε από μια έντονη εγγραφή στο γυμναστήριο ή από μια δίαιτα χάπι. Η γιόγκα έχει έναν τεράστιο κατάλογο και φωλιάζει μέσα της είναι οι διάφοροι τύποι προπονήσεων, ένας από τους οποίους είναι το καυτό θέμα μας για σήμερα. Το όνομα αυτής της στάσης ή θέσης ονομάζεται Vatayanasana.

Vatayanasana: Συμβουλές για αρχάριους:

Πριν αρχίσετε να το δοκιμάζετε, δείτε μερικές συμβουλές που πρέπει να γνωρίζετε ως αρχάριος.

 1. Μην προσπαθήσετε να το θέσετε χωρίς επίβλεψη. Η στάση απαιτεί σημαντική ευελιξία.
 2. Προετοιμάστε τους γοφούς σας για μέγιστη ευελιξία. Προθερμάνετε λίγο πριν αρχίσετε να το κάνετε. Θα μπορούσατε να κάνετε τις προετοιμασίες όπως το Ardha Baddha Padmottasana ή το Half Bound Lotus θέτουν. Η ευελιξία θα έρθει με το χρόνο. Να είστε υπομονετικοί και προσπαθήστε σιγά-σιγά κάθε μέρα.
 3. Τα απογεύματα είναι η καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσετε. Το σώμα σας χρειάζεται επαρκή ενέργεια και ευελιξία για τις περιστροφές ισχίου.
 4. Εάν σε οποιοδήποτε σημείο αντιμετωπίζετε πόνο ή δυσφορία, σταματήστε αμέσως.

Δείτε περισσότερα: Οφέλη από την Eka Pada Koundinyasana

Πώς να κάνεις το άλογο?

Όπως κάθε γιόγκα αυτό έχει και ένα αγγλικό όνομα, αυτό το αποκαλούμενο Horse Pose ή όπως το ονομάζουμε Vatayanasana. Αντίθετα από τις περισσότερες από τις θέσεις εύκολης στάσης, αυτό για έναν αρχάριο είναι ωστόσο λίγο σκληρό. Μέσα από μια περίπλοκη συστροφή και τέντωμα, η τελική στάση σε αυτή τη στάση είναι επωφελή. Ωστόσο, είναι πάντα ευπρόσδεκτο να γνωρίζετε με σωστή πρακτική και αφοσίωση μπορείτε εύκολα να το καταλάβετε.

Επίσης, προτού ξεκινήσετε με τις οδηγίες για να εκτελέσετε τα βήματα, μπορείτε να ζητήσετε επιπλέον χέρι για να είστε βολικοί σε περίπτωση που χρειάζεστε βοήθεια με τη στάση. Μια καλή στήριξη πίσω τοίχου θα πρέπει να κάνει το τέχνασμα πάρα πολύ. Τώρα που όλοι είμαστε στην ίδια σελίδα, ας αρχίσουμε τη δοκιμασία.

 1. Μπροστά στο χαλί γιόγκας σας πίνετε μια βαθιά ανάσα.
 2. Η σπονδυλική στήλη σας ευθυγραμμίζεται ευθεία με το λαιμό σας και τα κάτω άκρα σας παράλληλα μεταξύ τους. Τώρα ξεκινήστε τη στάση αναδιπλώνοντας το ένα πόδι, ας πούμε το αριστερό, από τα γόνατα και χρησιμοποιώντας την παλάμη σας το φέρνετε προς τα πάνω, δηλ. Το πόδι σας πρέπει να φθάνει για τη βουβωνική χώρα όπου θα φωλιάζει για την υπόλοιπη στάση.
 3. Σε αυτό το σημείο, το επιπλέον ζευγάρι των χεριών μπορεί να σας δώσει μια μαλακή υποστήριξη πλάτης, καθώς τελειοποιείτε ή ισορροπείτε τη στάση σας με την ευθεία μυελό, τα πόδια σας ακόμα διπλώνονται και στέκονται στη βουβωνική χώρα.
 4. Τώρα λυγίστε το δεξί πόδι όλο το κάτω μέχρι ο δεξιός μηρός σας να είναι παράλληλος προς το έδαφος. Αυτή τη στιγμή, θα αισθάνεστε ότι το αριστερό γόνατό σας αγγίζει το έδαφος επίσης, καθιστώντας την εξισορρόπηση ευκολότερη.
 5. Με τον μυελό σας ακόμα ευθεία, σηκώστε τώρα τα χέρια σας και τα συνυστρίξτε μεταξύ τους έτσι ώστε να σχηματίσει το σχήμα μιας στριμμένης κορδέλας. Αυτό σημαίνει ότι οι αγκώνες σας θα πρέπει να τελειώνουν κοντά στο επίπεδο του στήθους σας, τα χέρια σας συνεχίζονται πάνω.
 6. Ανασηκώστε λίγο το κεφάλι σας για στήριξη και ασφαλίστε τη θέση για μια καλή 60 δευτερόλεπτα. Με την πρακτική μπορείτε να το οδηγήσετε σε ένα καλό λεπτό, καθώς και προτού να ξεκολλήσετε αργά στη βάση.
 7. Στη συνέχεια, επαναλάβετε τη στάση και στην αντίθετη πλευρά.
 8. Αυτό είναι ένα πλήρες σετ. Επαναλάβετε τη συσκευή δύο φορές την ημέρα.

Δείτε περισσότερα: Dvi Pada Sirsasana

Ποια είναι τα οφέλη?

Λοιπόν, ποια είναι τα οφέλη της vatayanasana; Εδώ είναι τα αποτελέσματά του στο σώμα μας.

 1. Αυτή είναι μια καλή άσκηση ενίσχυσης των οστών, όπου οι ειδικοί λένε ακόμη ότι οι μικρές παραμορφώσεις στο ισχίο ή τα κάτω άκρα μπορούν να θεραπευτούν με αυτή τη στάση. Εκτός από τις παραμορφώσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την άσκηση για να ενισχύσετε τα οστά του κάτω σώματος σας, καθιστώντάς τα πιο ευέλικτα.
 2. Το ίδιο ισχύει και για τους μύες, τους μυς γύρω από το σώμα που τώρα θα μπερδευτούν με την αποδέσμευση των κόμβων έντασης που θα τους κρατούσαν πίσω από την ευελιξία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα αρχικά στάδια μπορεί να έρθουν με κάποιους μυϊκούς πόνους αλλά με σωστή πρακτική θα διευκολύνουν.
 3. Αυτή η γιόγκα είναι κυρίως γνωστή για τη σωστή κυκλοφορία του αίματος που γίνεται σε όλο το σώμα καθώς επιλέγετε αυτή τη γιόγκα. Οι ανατροπές και τα τεντώματα είναι απλά ένας διευκολυντής.
 4. Εάν υποφέρετε από αρθρίτιδα, αυτή η στάση θα βοηθήσει στην εκπαίδευση της δυσκαμψίας και του πόνου που σχετίζεται με αυτήν.
 5. Έχει αποδειχθεί χρήσιμο σε περιπτώσεις κνησμώδους και μηριαίας κήλης.

Προφυλάξεις και Αντενδείξεις:

Προσέξτε για αυτά πριν αρχίσετε να τα παίρνετε σοβαρά.

 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε έναν ειδικό για να σας προσφέρουμε βοήθεια στα χέρια. Μην επιχειρήσετε ποτέ αυτό από μόνοι σας ως αρχάριος.
 • Σε περίπτωση που έχετε πρόβλημα στα γόνατά σας, μείνετε μακριά από το άλογο θέτουν γιόγκα.
 • Προετοιμαστείτε για την μεγάλη ευελιξία και προετοιμαστείτε για να ιδρώσετε.

Δείτε περισσότερα: Perfect Pose

Αντενδείξεις:

Το υπάρχον τραυματισμό ισχίου, γονάτου ή αστραγάλου αποτελεί κοινή αντένδειξη.

Οι πιθανότητες τραυματισμού συνήθως επικεντρώνονται γύρω από το ισχίο, το γόνατο και τον αστράγαλο. Η απώλεια ισορροπίας είναι επίσης δυνατή. Ως εκ τούτου, η ισχυρή λέξη της προσοχής είναι η πρακτική υπό την επίβλεψη. Παρόλο που μπορεί να κάνει tuf, η γιόγκα είναι παρ 'όλα αυτά ιδιαίτερα ανταμείβοντας για το σώμα. Αυτή η ενδιάμεση πρακτική άσκησης γιόγκα θα απαιτήσει μια βαθιά αίσθηση εστίασης. Κρατήστε την αντοχή να πάει!

Πηγή εικόνας: Shutterstock

Leave A Comment

+ 53 = 59