Τι είναι το Trans λιπαρά και τα τρόφιμα που πρέπει να αποφύγετε Στυλ Στο LIFe

Υπάρχουν πολλοί μύθοι που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά και ένα από αυτά είναι ότι το λίπος δεν είναι καλό για το σώμα. Το λίπος πάντα αποφεύγεται από τη διατροφή μας. Πάντα προσπαθούμε να αποφύγουμε το λίπος στα γεύματά μας και να συμβουλεύουμε τους άλλους να κάνουν το ίδιο. Το λίπος είναι πραγματικά τόσο κακό?

Τι είναι το Trans λιπαρά και τα τρόφιμα που πρέπει να αποφύγετε Στυλ Στο LIFe

Trans λιπαρά Σημασία?

Το trans λίπος είναι γνωστό ως "κακή" χοληστερόλη που μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στο σώμα σας. Πρώτα πρέπει να καταλάβουμε το λίπος στα τρόφιμά μας. Το λίπος είναι μια μεγάλη οικογένεια που περιλαμβάνει κορεσμένα λίπη, ακόρεστα λίπη, μονοακόρεστα λιπαρά, λιπαρά οξέα, πολυακόρεστα λιπαρά, ωμέγα λιπαρά οξέα και τέλος τρανς-λιπαρά.

Το trans λίπος είναι ένας τύπος ακόρεστου λίπους με τα χαρακτηριστικά και τη λειτουργία ενός κορεσμένου λίπους. Υπάρχουν δύο τύποι trans λίπους. Τεχνητά φτιαγμένο και φυσικά βρέθηκε. Το φυσικώς απαντώμενο τρανς λίπος γενικά βρίσκεται στα έντερα των ζώων και επίσης στα τρόφιμα που παρασκευάζονται από αυτά τα συγκεκριμένα ζώα. Το τεχνητό τρανς λίπος δημιουργείται από τις βιομηχανίες επεξεργασμένων τροφίμων, όπου το φυτικό έλαιο εγχέεται με υδρογόνο. Αυτά τα τρόφιμα περιλαμβάνουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα και το μεταποιημένο κρέας.

Δείτε περισσότερα: Τρόφιμα που καίνε το λίπος της κοιλιάς

Το trans λίπος δεν είναι καλό λίπος και μπορεί να επηρεάσει την υγεία μας με πολλούς τρόπους. Επηρεάζει τα επίπεδα χοληστερόλης αυξάνοντας την κακή χοληστερόλη και μειώνοντας την καλή χοληστερόλη. Μπορεί να φράξει τις αρτηρίες και να προκαλέσει καρδιακή προσβολή ή παραλυτική εγκεφαλικό επεισόδιο. Ο διαβήτης τύπου 2 είναι ένα άλλο αποτέλεσμα της υπερβολικής περιεκτικότητας σε λίπος trans στη διατροφή μας.

Παρά τη γνώση των ασθενών αποτελεσμάτων του trans λιπαρών οξέων, οι περισσότερες βιομηχανίες τροφίμων το χρησιμοποιούν επειδή είναι πολύ πιο οικονομικό από το καθαρό λίπος. Επιτρέπει στο προϊόν να διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα με την ιδανική υφή και υπέροχη γεύση. Αρχικά, μόνο τα μεταποιημένα ή συσκευασμένα τρόφιμα περιείχαν trans λίπος. Ωστόσο, η χρήση του έχει βυθιστεί σε αρθρώσεις γρήγορου φαγητού επίσης. Χωρών όπως η Δανία, οι ΗΠΑ, κλπ. Έχουν θέσει μαζικούς περιορισμούς στη χρήση του trans λίπους.

Παρόλο που οι άνθρωποι έχουν επίγνωση των παρενεργειών τους, εξακολουθούν να αγοράζουν προϊόντα διατροφής με υψηλές ποσότητες trans λίπους. Τα πρώτα χρόνια, οι άνθρωποι δεν γνώριζαν για το trans λίπος και τις επιδράσεις του στο ανθρώπινο σώμα. Το FDA δεν υποστηρίζει την κατανάλωση trans-λιπαρών ουσιών. Οι άνθρωποι έλκονται από αυτά τα τρόφιμα λόγω της γεύσης και της διάρκειας ζωής τους. Είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί σε αυτό που καταναλώνουμε, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς, θα πρέπει να περιορίσετε την πρόσληψη τροφών που περιέχουν υδρογονωμένα φυτικά έλαια και να αντικαταστήσετε αυτό το είδος τροφών που περιέχουν trans λιπαρά με τρόφιμα που περιέχουν μονο-κορεσμένα λιπαρά και πολυακόρεστα λίπη. Για να παρακολουθήσετε την περιεκτικότητα σε trans λιπαρά που μπορεί να καταναλώσετε, είναι καλό να διαβάσετε τη διατροφική αξία και τα συστατικά που χρησιμοποιούνται στα επεξεργασμένα τρόφιμα.

Η πηγή των trans λιπαρών:

Αυτό διαπιστώθηκε αρχικά σε μικρά ίχνη σε ζωικά προϊόντα με βάση τα τρόφιμα. Μια από τις πρωταρχικές πηγές για trans λιπαρά είναι τα φυτοφάγα που τρώνε χόρτο. Στην πραγματικότητα, τα ζώα που τρέφονται με χόρτο, όπως αγελάδες, βουβάλια, ελάφια, κατσίκες σε σύγκριση με τα ζώα πουλερικών του ίδιου είδους, δείχνουν ότι τα ζώα που τρώουν σιτηρά όπως τα κοτόπουλα και οι πάπιες περιέχουν λιγότερο λίπος trans,.

Δείτε περισσότερα: Άσκηση για τη μείωση του κοιλιακού λίπους

Πόσο αποτελεσματική είναι τα λιπαρά trans?

Το trans λίπος αρχικά εγχύθηκε στο φαγητό μας για να αυξήσει τη διάρκεια ζωής του. Ενώ "αυτό είναι ο χειρότερος δυνατός τύπος λίπους", πολλοί από εμάς δεν γνωρίζουμε ότι η συνιστώμενη διατροφή περιέχει μια σημαντική ποσότητα trans-λιπαρών. Στην πραγματικότητα, καταναλώνουμε κάποια μορφή μεταμοσχεύματος ή το άλλο σε καθημερινή βάση. Εντούτοις, δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε επειδή το σώμα μας χρειάζεται λίγα πράγματα ακόμη και αυτά που φαίνονται ανθυγιεινά. Έτσι, ένα μικρό μέρος του trans λιπαρά είναι καλό, δεδομένου ότι μας βοηθούν να καταπολεμήσουμε τις χρόνιες ασθένειες. Ακόμα και τότε, τα trans-λιπαρά παραμένουν ένα από τα λιγότερο συνιστώμενα θρεπτικά συστατικά για κατανάλωση.

Επιδράσεις του Trans Fat:

Τώρα υπάρχει καλή χοληστερόλη και κακή χοληστερόλη στο σώμα μας. Αυτό που κάνει το trans λίπος είναι να μειώσει το επίπεδο της καλής χοληστερόλης που είναι HDL ή υψηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνης και να αυξήσει το κακό που είναι χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνη άλλως γνωστή ως LDL. Η αύξηση των επιπέδων LDL έχει ως αποτέλεσμα τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων όπως η καρδιακή ανεπάρκεια, η καρδιακή προσβολή, η συμφόρηση του αγγείου, οι φραγμένες αρτηρίες και το αγγειακό εμπόδιο και πολλές άλλες διαταραχές.

Ωστόσο, η πιο συνηθισμένη επίδραση του trans λίπους είναι στην παχυσαρκία ή το υπερβολικό βάρος. Η κατανάλωση trans λίπους μας κάνει να κερδίσουμε περισσότερο βάρος από οποιοδήποτε άλλο λιπαρό θρεπτικό συστατικό. Αναδιανέμουν όλο τον ιστό του σωματικού λίπους γύρω από την κοιλιακή περιοχή και μπορεί επίσης να είναι ο λόγος για αθηροσκλήρωση ή φλεγμονή. Δυστυχώς, είναι αναπόφευκτη καθώς τα πολυάριθμα προϊόντα περιέχουν trans λίπος.

Δείτε περισσότερα: Πώς να κάψετε τα επίμονα λίπη της κοιλιάς

Trans λιπαρά τρόφιμα για να αποφευχθεί:

Το trans λίπος δεν μπορεί να απορριφθεί από το σώμα μας εντελώς, αλλά αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να τα ελέγξουμε και να τα συγκρατήσουμε για την υγεία μας. Ενώ δεν μπορούμε να αποφύγουμε όλα αυτά, μπορούμε να εξισορροπήσουμε αυτό που τρώμε. Εδώ είναι ο κατάλογος των τροφίμων που περιέχουν trans λίπος:

Το ανεπιθύμητο φαγητό ή το γρήγορο φαγητό όπως τηγανητό κοτόπουλο, πατάτες τηγανητές, η πίτσα περιέχει μια μεγάλη ποσότητα trans-λιπαρών.

Επεξεργαστείτε τρόφιμα όπως τσιπς, ποπ κορν με φούρνο μικροκυμάτων, τεχνητά αρωματισμένα ποτά, μπιφτέκια, συσκευασμένα κρεατοστεάλευρα για να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής τους.

Τα γαλακτοκομικά και τα είδη ζαχαροπλαστικής όπως το τυρί και η μαργαρίνη, η σοκολάτα, τα γλυκά, η κρέμα και τα παγωτά, οι πίτες και τα μπισκότα, τα παγωτά κλπ. Χρησιμοποιούν το trans λίπος για να τους δώσουν τη σωστή υφή και γεύση.

Αυτή η λίστα περιέχει περισσότερο από το ήμισυ του ημερήσιου προϊόντος διατροφής μας και επομένως δεν μπορείτε να τα διασχίσετε εξ ολοκλήρου από τη λίστα τροφίμων. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να συγκρίνετε και να δείτε ποια προϊόντα έχουν μικρότερο λίπος trans και ανάλογα με αυτό, μπορείτε να αποφασίσετε να επιλέξετε εκείνα με μικρότερο λίπος trans.

Πώς να απαλλαγείτε από το Trans Fat από το Σώμα:

Τα περισσότερα από αυτά που τρώμε συμβαίνει να βρίσκονται στον κατάλογο των τροφίμων που περιέχουν trans λίπος. Τώρα, το ερώτημα είναι "αν δεν μπορούμε να το αποφύγουμε πώς μπορούμε να αποφύγουμε να το ξεφορτωθούμε;" Εδώ είναι μερικοί τρόποι για να αφαιρέσετε trans λίπος από το σώμα σας:

 • Είναι σημαντικό να αρχίσετε να διαβάζετε τις ετικέτες των πακέτων τροφίμων σας για να κατανοήσετε το επίπεδο του trans λίπους. Ξεκινήστε να αποφεύγετε τρόφιμα που περιέχουν trans λιπαρά και επιλέξτε για υγιεινές εναλλακτικές λύσεις.
 • Αναζητήστε ετικέτες για τρόφιμα όπως "λίπος" ή "μερικώς υδρογονωμένο". Αυτά είναι τεχνητά δημιουργημένα trans λίπος τα οποία είναι πολύ πιο επιβλαβή για την υγεία
 • Ακριβώς δεσμεύστε σε ένα πρόγραμμα διατροφής για μια εβδομάδα κατά τη διάρκεια της οποίας αποφεύγετε όλα τα τρόφιμα με trans λίπος και υδρογονωμένα έλαια.
 • Αυξήστε την πρόσληψη ινών για να δεσμεύσετε τα λίπη στο σώμα σας και να τα απελευθερώσετε.
 • Πίνετε πολλά υγρά και χυμούς όπως καρότο για να βοηθήσετε στην απελευθέρωση του λίπους.
 • Μην ξεχάσετε να πάρετε το πρώτο σας φλιτζάνι ζεστό νερό λεμονιού νωρίς το πρωί για να καθαρίσετε το σώμα σας
 • Αλλαγή σε βιολογικά τρόφιμα όσο το δυνατόν περισσότερο. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να μειώσετε την πρόσληψη trans-λιπαρών.

Κατάλογος των τροφίμων για την αφαίρεση του trans λιπαρά από το σώμα

Κρέμα έξω ένα σχέδιο διατροφής και περιλαμβάνουν τα ακόλουθα τρόφιμα για την άρση trans λίπος από το σώμα:

 1. Ζεστό νερό λεμονιού: Καθαρίζει το συκώτι σας και αποτοξινώνει το σώμα σας. Ξεπλένει απαλά το σωματικό λίπος.
 2. Ένζυμα πλούσια σε τρόφιμα: Ένζυμα πλούσια σε τρόφιμα, όπως τα αβοκάντο έχουν ορισμένες ενώσεις που βοηθούν στην κατανομή του λίπους σας και ενισχύουν το μεταβολισμό σας.
 3. Ακατέργαστα ή ψημένα λαχανικά: Μια υγιεινή σαλάτα ή ωμά λαχανικά μπορεί να σας βοηθήσει να περιορίσετε το λίπος trans και να αποφύγετε τη δυσκοιλιότητα.
 4. Πλούσια σε ίνες πλούσια τροφή: Τρόφιμα όπως ολόκληρα δημητριακά, Τα μήλα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που βοηθούν να δεσμεύουν τα λίπη και να τα απελευθερώνουν από το σύστημα
 5. Άφθονο νερό: Το νερό είναι η καλύτερη πηγή για την αφαίρεση του trans λίπους. Το νερό μπορεί να αραιώσει τα λιπαρά συστατικά και να τα ξεπλύνει από το σώμα.
 6. Πράσινο Τσάι: Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, το πράσινο τσάι λειτουργεί σαν θαύμα στην αφαίρεση του λίπους σώματος trans. Αποτοξινώνει το σώμα σας και μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης,

Παρουσιάσαμε μερικά από τα πιο σημαντικά γεγονότα σχετικά με το trans λιπαρά, από πού έρχονται, τα κύρια συστατικά του, ποιες τροφές το περιέχουν περισσότερο, την επίδρασή τους στην υγεία και πώς να το αντικαταστήσετε καθώς και να το απαλλαγείτε από το σώμα σας.

Leave A Comment

4 + 2 =