Top 9 θεραπείες Melasma Home Στυλ στη ζωή

melasma home remedies

Το μέλασμα είναι μια από τις συνθήκες του δέρματος που συνήθως επηρεάζουν τη φυσική επιδερμίδα. Υπάρχουν καφέ μπαλώματα στο δέρμα, ειδικά στην περιοχή του προσώπου, που κάνει το δέρμα να φαίνεται θαμπό και μη ελκυστικό. Είναι μια μορφή διαταραχής που είναι συνήθως αρκετά ορατή και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται σίγουρα. Μαζί με τη λήψη κάποιας επαγγελματικής βοήθειας, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε κάποιες ασφαλείς και αποτελεσματικές εγχώριες θεραπείες για να μειώσετε τα σημάδια και να πάρετε ξανά ένα άψογο δέρμα. Το καλύτερο μέρος για αυτόν τον οδηγό είναι ότι σας δίνει μερικά από τα κορυφαία εγκοπή σπίτι διορθωτικά μέτρα στο χέρι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τακτικά για να πάρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επιλέξετε αυτό που είναι προσβάσιμο και βολικό για εσάς.

Οι πιο αποτελεσματικές θεραπείες στο σπίτι για το Melasma:

1. Οφέλη Ξύδι:

Top 9 θεραπείες Melasma Home Στυλ στη ζωή

Η αραίωση του ξιδιού στο νερό είναι ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε το πρόσωπο κάθε μέρα για τη θεραπεία του μελάσματος. Αυτό πρέπει να γίνεται καθημερινά για ορατά αποτελέσματα. Είναι ένας από τους κορυφαίους τρόπους για να θεραπεύσει τη διαταραχή του δέρματος. Αφού εφαρμοστεί, το δέρμα πρέπει να αφεθεί να στεγνώσει για λίγο. Λειτουργεί επίσης ως λευκαντικό και δίνει καθαρό και λαμπερό δέρμα.

Δείτε περισσότερα: Θεραπεία εξανθήματος της πάνας

2. Χρησιμοποιήστε το Αντιηλιακό:

Top 9 θεραπείες Melasma Home Στυλ στη ζωή

Συνήθως οι ακτίνες UV του ήλιου είναι ένας από τους βασικούς λόγους για το πρόβλημα του μελάσματος. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε ένα καλό αντηλιακό για το περιεχόμενο SPF στο δέρμα πριν βγείτε έξω. αυτή είναι μια από τις θεραπείες για την αντιμετώπιση της κρίσης στο σπίτι.

3. Πίνετε νερό:

Top 9 θεραπείες Melasma Home Στυλ στη ζωή

Το νερό ενυδατώνει το δέρμα και ξεπλένει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και την χρωματισμό. Είναι ένας από τους σωστούς τρόπους για να ξεπλύνετε τις τοξίνες από το δέρμα επίσης. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να συμπεριλάβετε 10-12 ποτήρια απλού και φιλτραρισμένου νερού στη διατροφή για τη θεραπεία του μελάσματος σταδιακά αλλά αποτελεσματικά.

4. Χυμός λεμονιού:

Top 9 θεραπείες Melasma Home Στυλ στη ζωή

Εφαρμόστε λίγο χυμό λεμονιού χρησιμοποιώντας μια βαμβακερή σφαίρα στο δέρμα όπου έχει επηρεαστεί το μέλασμα. Αυτό πρέπει να γίνεται σε τακτική βάση. Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι το λεμόνι έχει φυσικές ιδιότητες λεύκανσης. Βοηθά στην απολέπιση του δέρματος αντιμετωπίζοντας έτσι τα καφέ μπαλώματα με τον σωστό τρόπο.

Δείτε περισσότερα: Αρχική διορθωτικά μέτρα για δερματίτιδα στο πρόσωπο

5. Αντιοξειδωτικά Πλούσια Τρόφιμα:

Αντιοξειδωτικά Rich Food

Συμπεριλαμβανομένων των αντιοξειδωτικών πλούσιων τροφίμων όπως τα μούρα και πολλά πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά είναι ένας από τους σωστούς τρόπους για την παροχή καλής υγείας στο δέρμα καθώς και στο σώμα. Κάνει το δέρμα σταθερό και καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν βλάβες και διαταραχές στο δέρμα όπως το μέλασμα. Περιλαμβάνοντας τα μούρα και τα πλούσια σε αντιοξειδωτικά τρόφιμα, μπορείτε να αντιμετωπίζετε το πρόβλημα.

6. Συσκευασία αλεύρου Gram:

Γραμμάριο Flour Pack

Πάρτε περίπου 2 κουταλάκια του γλυκού αλεύρι αλεύρι με κουρκούμη και χυμό λεμονιού και να το κάνετε σε μια ομαλή πάστα. Αυτό πρέπει να εφαρμόζεται στις πληγείσες περιοχές για περίπου 20-25 λεπτά. Ακολουθήστε αυτό το φάρμακο περίπου 5 φορές την εβδομάδα για να φωτίσετε τα καφέ μπαλώματα.

7. Απολέπιση:

Απολέπιση του δέρματος 2-3 φορές την εβδομάδα για να διασφαλιστεί ότι το νεκρό δέρμα έχει καθαριστεί και ότι υπάρχει νέος σχηματισμός κυττάρων. Αυτό θα οδηγήσει σε αποχρωματισμό του δέρματος καθώς και επεξεργασία καφέ μπαλώματα με αργό αλλά εύκολο τρόπο. Είναι μια από τις σωστές θεραπείες στο σπίτι.

8. Κρεμμύδι:

Top 9 θεραπείες Melasma Home Στυλ στη ζωή

Πάρτε μερικές φέτες κρεμμυδιού και βυθίστε το σε ξύδι. Αυτό θα πρέπει να εφαρμόζεται στα καφέ μπαλώματα κάθε μέρα ως θεραπεία για το μέλασμα. Βεβαιωθείτε ότι κλείσατε τα μάτια σας για να αποφύγετε τα δάκρυα.

Δείτε περισσότερα: Πώς να καθαρίσετε τον παχέος εντέρου στο σπίτι

9. Αίτηση Αλόης:

Top 9 θεραπείες Melasma Home Στυλ στη ζωή

Η Aloe Vera είναι ιδανική για την υγεία του δέρματος και μαζί με την καταπραϋντική επιδερμίδα βοηθά επίσης στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του δέρματος, συμπεριλαμβανομένων των καφέ μπαλώματα του μελάσματος. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εφαρμόσετε και να κάνετε μασάζ στο τζελ κάθε ημέρα στο δέρμα για να έχετε τα αποτελέσματα.

Εικόνες Πηγή: Κλείστρο αποθέματος

Leave A Comment

+ 30 = 39