Αντιηλιακό εναντίον Sunblock | Στυλ στη ζωή

sunblock vs sunscreen

Υπάρχουν διάφορα προϊόντα φροντίδας του δέρματος που διατίθενται στην αγορά αυτές τις μέρες που κυμαίνονται από λοσιόν σε κρέμες έως πηκτές σε σκόνη τάλκη και πολλά άλλα. Τα προϊόντα φροντίδας του δέρματος ποικίλλουν ακόμη και ανάλογα με τις εποχιακές αλλαγές. Δύο από τα πιο δημοφιλή και συχνά χρησιμοποιούμενα προϊόντα φροντίδας του δέρματος κατά τη διάρκεια των καλοκαιριών είναι λοσιόν ηλιοθεραπείας και λοσιόν Sunblock. Είναι ένας κοινός μύθος μεταξύ των ανθρώπων ότι το αντηλιακό και το sunblock είναι δύο ονόματα σε ένα ίδιο πράγμα. Στην πραγματικότητα, είναι απολύτως δύο διαφορετικά πράγματα που φαίνονται παρόμοια. Ας δούμε λεπτομερώς τη διαφορά μεταξύ των δύο προϊόντων.

Αντηλιακό:

Αντιηλιακό εναντίον Sunblock | Στυλ στη ζωή

Οι αντιηλιακές λοσιόν διαμορφώνονται για να προστατεύουν το δέρμα σας από τις επιβλαβείς ακτίνες UVA του ήλιου. Βοηθά στην απορρόφηση των επιβλαβών UV ακτινοβολιών και στην ελαχιστοποίηση της ποσότητας που φθάνει στο δέρμα. Οι ακτίνες UVA του ήλιου γενικά προκαλούν βλάβη στο εξωτερικό στρώμα του δέρματος, με αποτέλεσμα το δέρμα να γερνάει και να σχηματίζει ρυτίδες. Οι αντιηλιακές συνθέσεις περιέχουν γενικά συστατικά όπως οκτινοξικό, οξυβενζόνη, οκτισαλάτη, βενζοφαινόνη και ανθρανιλικό μεθύλιο. Συνιστάται πάντοτε να εφαρμόζετε αντηλιακό τουλάχιστον 30 λεπτά πριν βγείτε στον ήλιο επειδή η λοσιόν χρειάζεται χρόνο για να απορροφηθεί στο δέρμα για να λειτουργήσει σωστά. Επιπλέον, χρειάζεται ακόμη να εφαρμοστεί ξανά μετά το κολύμπι ή την υπερβολική εφίδρωση. Σύμφωνα με τους ειδικούς συμβουλεύουν, συνιστάται πάντοτε να χρησιμοποιείτε αντηλιακό με παράγοντα προστασίας από τον ήλιο του 15. Οι αντηλιακές κρέμες είναι μια μεγάλη επιλογή για όσους έχουν κανονικό τύπο δέρματος.

Δείτε περισσότερα:  Το καλύτερο αντηλιακό για την ακμή επιρρεπής δέρμα στην Ινδία

Ηλιοθεραπεία:

Sunblock

Τα ηλιοθεραπεία είναι παρόμοια με εκείνη των αντιηλιακών λοσιόν αλλά έχουν ευρύτερη χρήση. Το Sunblock είναι ειδικά σχεδιασμένο για να αποτρέπει τις ακτίνες UVB από τον ήλιο να βλάπτουν το δέρμα μας, εκτός από το ότι είναι επίσης ασπίδα στις ακτίνες UVA. Το Sunblock δεν αφήνει τις ακτινοβολίες να φτάσουν στο δέρμα και όταν εφαρμοστεί στο δέρμα, παραμένει ορατό ένα παχύ στρώμα το οποίο είναι δύσκολο να ξεπλυθεί σε σύγκριση με τις αντιηλιακές λοσιόν. Οι ακτίνες UVB του ήλιου είναι πολύ πιο επιβλαβείς από τις ακτίνες UVA και μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο του δέρματος καθώς οι ακτινοβολίες φτάνουν βαθιά μέσα στα στρώματα του δέρματος. Το Sunblock βοηθά να κρατήσετε αυτές τις βλαβερές ακτινοβολίες στον κόλπο. Τα συστατικά που χρησιμοποιούνται σε μια αντιηλιακή προστασία είναι γενικά μεταλλικά συστατικά όπως το διοξείδιο του τιτανίου, το οξείδιο του ψευδαργύρου και το οξείδιο του σιδήρου. Κάποιος δεν χρειάζεται να περιμένει μετά την εφαρμογή ηλιοθεραπείας επειδή μόλις εφαρμοστεί στην οθόνη, θα γίνει αποτελεσματική. Έτσι, το sunblock μπορεί να εφαρμοστεί αμέσως πριν βγείτε στον ήλιο και αφού παραμένει στην επιφάνεια του δέρματος και δεν ξεπλένει εύκολα, δεν χρειάζεται να ξαναχρησιμοποιηθεί. Τα ηλιοθεραπεία συνιστώνται περισσότερο σε άτομα με ευαίσθητο δέρμα και άτομα με σωματική δραστηριότητα. Οι άνθρωποι που εκτίθενται στον ήλιο τις περισσότερες φορές όπως αθλητές, κατασκευαστές και περισσότεροι θα πρέπει να επιλέξουν ένα sunblock καθώς προστατεύει από τις UVA και UVB ακτίνες του ήλιου.

Δείτε περισσότερα:  Καλύτερο αντιηλιακό για μαυρίσματος

Τι να επιλέξετε?

Αν βρίσκεστε σε δίλημμα και δεν είστε σίγουροι ποια θα επιλέξει μεταξύ των δύο από τότε που γνωρίζετε ότι το αντηλιακό και το sunblock είναι διαφορετικά, μερικές συμβουλές μπορεί να σας βοηθήσουν να ξεκαθαρίσετε τη σύγχυση. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τον τύπο του δέρματος. Τα αντιηλιακά δουλεύουν καλά για τον φυσιολογικό τύπο δέρματος, αλλά για εκείνα με ευαίσθητο δέρμα, τα sunblocks είναι απαραίτητο. Επίσης, το επάγγελμά σας και ο αριθμός ωρών στον ήλιο πρέπει να καθορίζουν την επιλογή σας. Οι άνθρωποι που εκτίθενται για πολλές ώρες στον ήλιο όπως αθλητές, κατασκευαστές και άλλα θα πρέπει να πάνε για sunblock και για όσους μένουν στο σπίτι ως επί το πλείστον, αντηλιακά θα ήταν μια χαρά. Ακόμα και κατά τη διάρκεια της άσκησης, όπως το κολύμπι ή το τρέξιμο, συνιστώνται αντηλιακά επειδή οι σωματικές δραστηριότητες περιλαμβάνουν εφίδρωση και δεδομένου ότι τα ηλιοθεραπεία δεν ξεπλένονται εύκολα, θα είναι χρήσιμο στη συνέχεια. Να προστατεύετε πάντα το δέρμα σας από τις ακτινοβολίες του ήλιου, φορώντας αντηλιακό ή αντηλιακό, ανεξάρτητα από τη σεζόν. Είναι ένας άλλος μύθος ότι τα αντηλιακά και τα ηλιοθεραπεία προορίζονται μόνο για καλοκαίρια. Ακόμα και κατά τους χειμώνες ή αν παραμείνετε κλεισμένοι σε ολόκληρο το διάστημα, μην ξεχάσετε να εφαρμόσετε λοσιόν προστασίας από τον ήλιο.

Δείτε περισσότερα: Ποιο αντιηλιακό είναι καλύτερο για λιπαρό δέρμα

Leave A Comment

+ 87 = 90