Sukhasana Yoga (Easy Pose) – Πώς να κάνετε και τα οφέλη της Στυλ στη ζωή

Sukhasana Γιόγκα ή Εύκολη Pose:

Σε περίπτωση που είστε νέοι στην πράξη της γιόγκα, ξεκινώντας από την Sukhasana ή την εύκολη στάση μπορεί να είναι μια αξιοπρεπής σκέψη. Στη Σανσκριτική, Sukh σημαίνει ευκολία, ευδαιμονία, ειρήνη ή χαλάρωση και αυτή η στάση στοχεύει να δώσει κάθε τελευταίο κομμάτι της. Sukhasana ονομάζεται επίσης ως αξιοπρεπή στάση ή ευχάριστη πόζα. Στην πραγματικότητα, ως νεαρός μπορείτε να έχετε κάθισε χαρακτηριστικά στη Σουχασάνα όταν ήσασταν χαρούμενος, χαλαρός ή παίζοντας. Όντας έτσι, καθώς συνηθίζετε να καθίζετε σε καθίσματα ή καναπέδες εκτός από το πάτωμα, η Sukhasana μπορεί να μην αισθάνεται τόσο απλή όσο στο πρόσφατο παρελθόν. Η αναζωπύρωση των ειδήσεων είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σώμα σας σε αυτή την απλή στάση γιόγκα στο τέλος της ημέρας, με την συνήθη πρακτική.

σουχασάνα

Πώς να κάνετε Sukhasana γιόγκα Βήματα, οφέλη, προφυλάξεις και συμβουλές:

Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι δεν θέλετε να ξεκινήσετε το περισυλλογές ή μια ρουτίνα γιόγκα, απλά κάθεστε ήσυχα στο Sukhasana μπορεί να ανακουφίσει σε μεγάλο βαθμό τον εγκέφαλό σας.

Sukhasana Γιόγκα Βήματα:

Η Sukhasana είναι παρόμοια με την εκπροσώπηση που εκτυλίσσεται, η οποία σχεδιάζεται κυρίως για ανακλαστικούς σκοπούς. Όπως προτείνει η ονομασία, αυτή η στάση είναι λογικά απλή στην πράξη όπως και στον άσσο. Για να εκτελέσετε αυτή τη στάση, πρέπει να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα οδηγίες:

 • Πάρτε ένα ή δύο παχιά καλύμματα και τα διπλώστε με το στόχο που θα δομήσουν μια σταθερή, επίπεδη βάση που μπορείτε να καθίσετε.
 • Καθίστε κοντά στην άκρη της βοήθειας που πλαισιώσατε, με τα πόδια σας επεκταμένα μπροστά σας.
 • Περάστε τις γροθιές σας και επεκτείνετε τα γόνατά σας, με το στόχο να μπορείτε να γλιστρήσετε κάθε ένα πόδι κάτω από το αντίστροφο γόνατο.
 • Καμπυλώστε τα γόνατά σας και διπλώστε τα πόδια σας προς το μέσο τμήμα σας.
 • Κρατήστε τα πόδια σας χαλαρά, έτσι ώστε οι εξωτερικές άκρες να ακουμπούν στο πάτωμα και οι εσωτερικές καμπύλες να διευθετούνται κάτω από την αντίστροφη θωράκιση. Οι μηροί και οι διασταυρωμένες κνήμες θα πρέπει να δομήσουν ένα μικρό τρίγωνο. Θα έπρεπε να υπάρχει ρωγμή μεταξύ της λεκάνης και των ποδιών σας.
 • Καθίστε με τη λεκάνη σας σε μια αμερόληπτη θέση. Για να το κάνετε αυτό, πιέστε τα χέρια σας στο δάπεδο και σηκώστε λίγο τα καθιστικά σας οστά. Προσπαθήστε να το κρατήσετε μαζί για μια ανάσα ή δύο και στη συνέχεια να χαμηλώσετε σταδιακά στο πάτωμα.
 • Τραβήξτε το κόκαλο και το ηβικό κόκαλο σε μια τέτοια διαδρομή, μέχρι το σημείο να είναι ίσες από την αρχή.
 • Τοποθετήστε τα ενεργά σας γόνατα, παλάμη προς τα κάτω και τραβήξτε τον ουρανό σας προς το πάτωμα.
 • Μπορεί να χρειαστεί να περιστρέψετε το σταυρό των ποδιών σας, ειδικά σε περίπτωση που δοκιμάσετε κανονικά αυτή τη στάση. Θα πρέπει να κρατήσετε αυτή τη στάση, όσο αισθάνεστε άνετα με αυτό.

Σουχασάνα (2)

Οφέλη της γιόγκα Sukhasana ή εύκολη Pose:

Υπάρχουν πολλά φυσικά, ενθουσιώδη και διανοητικά κέρδη που συνδέονται με αυτή τη στάση, μερικά από τα οποία περιλαμβάνουν:-

 • Βελτίωση της κατάστασης της ηρεμίας και της ηρεμίας. Η γιόγκα παίζει όχι μόνο με το σώμα σας αλλά και με το μυαλό σας. Μετά από μια μακρά σκληρή δουλειά, μια μικρή γιόγκα πριν από το κρεβάτι απελευθερώνει το είδος των ορμονών που αφήνει το σώμα σας να καταπραΰνει, επιτρέποντας στο μυαλό σας να ξεκουραστεί και.
 • Αυξάνει τα κελύφη και το μεσαίο τμήμα. Εύκολη γιόγκα θέτει πραγματικά είναι επωφελής δεδομένου ότι φέρνουν αλλαγές στο σώμα σας χωρίς να πρέπει πραγματικά να ρίξει πάρα πολύ προσπάθεια. Αυτό θα σας βοηθήσει στην ανάπτυξη ψηλότερο, μια ίντσα σε μια στιγμή.
 • Εξομάλυνση του εγκεφάλου σας. Ο εγκέφαλός σας διαρκώς συγκεντρώνει όλες τις πληροφορίες και διατηρεί την ομαλή λειτουργία του συστήματός σας. Μια μικρή βοήθεια στην ομαλή ροή εργασίας εκτιμάται πάντα.
 • Η διάθεση με το άγχος, την ένταση και την ψυχική κόπωση είναι ακόμα ένα όφελος για τη γιόγκα σουχασάνα.
 • Ενίσχυση της συνολικής στάσης του σώματος. Όχι μόνο θα ασκείτε μια όμορφη στάση, οι ξαφνικοί πόνοι της πλάτης και οι ασήμαντες μυϊκές κράμπες θα διευκολύνουν επίσης την άσκηση.
 • Η εύκολη στάση μπορεί να τεντώσει τη σπονδυλική σας στήλη. Αυτό για άλλη μια φορά μας φέρνει πίσω στη σουχασάνα σας βοηθώντας να γίνετε ψηλότεροι.
 • Άνοιγμα των γοφών σας. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να διατηρήσετε μια τέλεια στάση του σώματος επιτρέποντας ταυτόχρονα στο κάτω σώμα σας να μεγαλώνει.
 • Μειώνοντας την αδυναμία. Μπορεί επίσης να θεωρηθεί ως καλό πλεονέκτημα της σουχασάνα.
 • Ενισχύοντας την πλάτη σας. Έτσι ώστε η σπονδυλική στήλη σας να προσθέσει κάποια δύναμη στην διορθωμένη στάση του σώματος.
 • Επεκτείνετε τα κάτω πόδια και τα γόνατά σας, τα οποία θα έφερναν ευελιξία στο κάτω μέρος του σώματός σας επιτρέποντάς σας να προσθέσετε μερικές ίντσες στο σώμα σας.

Προφυλάξεις για τη γιόγκα Sukhasana (Easy Pose):

Η στάση γιόγκα Sukhasana δεν είναι δύσκολο να εκτελεστεί για τους περισσότερους ανθρώπους όλων των ηλικιών και τα επίπεδα σωματικής ευεξίας. Σε κάθε περίπτωση, είναι ζωτικής σημασίας να μείνετε μακριά από αυτή τη στάση, σε περίπτωση:-

 • Βραδεία ή διαρκή πληγές στο γόνατο.
 • Τραυματισμοί ισχίου.
 • Επιδείνωση στο γόνατο ή στο ισχίο.
 • Θέματα σπονδυλικής πλάκας.

Επιπλέον, είναι επιτακτική η επανεκκίνηση αυτής της στάσης υπό την καθοδήγηση και την επίβλεψη ενός εγγυημένου κυρίου γιόγκα, εν πάση περιπτώσει, έως ότου το άσε. Με την πιθανότητα να συναντήσετε οποιοδήποτε πόνο ή ανησυχία κατά την εκτέλεση της Sukhasana, θα πρέπει να αναστείλετε τη στίλβωση της στάσης μέχρι να συμβουλευτείτε έναν ειδικό.

Δείτε περισσότερα: Pincha Mayurasana Οφέλη

Εύκολη Pose Συμβουλές για αρχάριους:

Μπορεί να χρειάζεστε λίγη βοήθεια για τις αρχικές δύο φορές που επιχειρείτε την Sukhasana, ειδικά σε περίπτωση που είστε νέοι στην πράξη της γιόγκα. Λαμβάνοντας υπόψη κάτω είναι μερικές συμβουλές που θα μπορούσαν να κάνουν αυτή τη στάση απλούστερη για ερασιτέχνες:-

 • Χρησιμοποιήστε ένα παχύ pad ή μια παρεμπόδιση της γιόγκα για την συμπεριλαμβανόμενη παρηγοριά.
 • Καθίστε με την πλάτη σας κοντά σε έναν τοίχο και βεβαιωθείτε ότι ο τοίχος είναι λίγο πιο κοντά από το μήκος ενός κομματιού γιόγκα, ώστε να μπορείτε να σφηνώσετε τα πώματα ενός γιγανικού φράγματος μεταξύ των οστών ώμων και του διαιρέτη.
 • Τοποθετήστε ένα συμπτυγμένο κάλυμμα κάτω από τα οστά του ισχίου σας ή τα γόνατά σας. Όλοι οι αρχάριοι θα έπρεπε να παίρνουν το Sukhasana από έναν επικυρωμένο δάσκαλο γιόγκα. Είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε τον δάσκαλο γιόγκα πριν χρησιμοποιήσετε κάποια από αυτές τις συμβουλές.

Δείτε περισσότερα: Σιχασάνα Γιόγκα

Εφαρμογές Διορθωτικών Για τη Γιόγκα Σουχασάνα:

Η Sukhasana είναι ως επί το πλείστον συνταγογραφείται για τα άτομα που βιώνουν άσχημο άγχος. Αυτή η στάση ανακουφίζει και ξετυλίγει την ψυχή σας, ανακουφίζοντας έτσι ασυνήθιστες ποσότητες άγχους και έντασης. Το Easy Pose είναι επίσης χρήσιμο για την άμβλυνση της πίεσης του ισχίου.

Δείτε περισσότερα: Οφέλη από τη Γκογκουκασάνα Γιόγκα

Leave A Comment

− 5 = 4