Siddhasana – Πώς να κάνετε και τα οφέλη της

Η γιόγκα στην πιο κολακευτική της πλευρά είναι μια εκπληκτική προπόνηση λίπους, η οποία είναι αργή και γεμάτη με βαθιές αναπνοές. Αυτός είναι στην πραγματικότητα ένας πιο ήρεμος τρόπος να βιώσετε την ικανότητα του σώματος χωρίς να χρειάζεται να σκουπίζετε τα φρύδια σας κάθε τόσο στο γυμναστήριο. Η γιόγκα έχει τον δικό της τρόπο να προσελκύει ανθρώπους, κάποιον που πιστεύει στην ηρεμία του μυαλού μαζί με την άσκηση του σώματος.

Siddhasana

Η γιόγκα προσελκύει τις βάσεις που εκτιμούν την ηρεμία και το γυμναστήριο έρχεται μόνο ως μπόνους. Στο σημερινό άρθρο θα μιλήσουμε για μία από τις πολλές γνωστές στάσεις γιόγκα, αυτή που ονομάζεται Siddhasana. Εδώ σε αυτό το άρθρο θα διαβάσουμε σχετικά με τα βήματα για την εκτέλεση μαζί με τα οφέλη για την υγεία.

Πως να το κάνεις?

Η Siddhasana είναι επίσης ευρέως γνωστή ως η εκπληκτική στάση. Τώρα υπάρχει μια μακρά ιστορία σε αυτή την ιστορία, όπου ο Λόρδος Βούδα είχε φτάσει νιρβάνα σε αυτή τη θέση, ενώ διαλογιζόταν. Φέρνοντας μια αίσθηση τελικότητας σε αυτή τη στάση, αυτός είναι ο λόγος που ονομάζεται "Επιτεθειμένη στάση". Βασικά, ολόκληρο το σημείο αυτής της στάσης είναι η φυσική σταθερή αναπνοή μέσω μιας επιτευχθείσας στάσης.

Δείτε περισσότερα:  Αναστρέψιμος κεραυνοβόλος

Για να πάρει την μπάλα τροχαίο, ας διαδώσουμε το χαλάκι γιόγκα και να πάρουμε τη θέση. Καθώς κάθεστε στο στρώμα γιόγκα, το δεξί σας πόδι πρέπει να διπλωθεί μέχρι το περινέων σας. Τώρα φέρτε το αριστερό πόδι, διπλωμένο, σε όλο το μήκος του δεξιού ποδιού και το βάζετε στο μικρό κενό μεταξύ του εσωτερικού μηρού και του μοσχαριού. Αυτό ονομάζεται Padmasana ή το λοστό πόζες. Μέχρι τώρα η σπονδυλική σας στήλη πρέπει να είναι ευθεία και ο λαιμός σας να ακολουθεί την ίδια ευθυγράμμιση.

Κρατήστε το βλέμμα σας κλειδωμένο μπροστά εστιάζοντας στο θόλωμα του χάσματος των φρυδιών σας. Φέρτε τα χέρια σας μέχρι τα γόνατά σας που πρέπει να αγγίζουν το έδαφος και από τις δύο πλευρές τώρα. Συχνά μπορείτε να τρυπήσετε το γόνατο ή να εκτελέσετε μια «μούτρα» ή ένα σημάδι με τα δάχτυλά σας.Για να εκτελέσετε το «mudra», φέρτε το δείκτη σας μέχρι τον αντίχειρα σας και να κάνετε τις συμβουλές να αγγίζουν καθώς αντιμετωπίζετε την παλάμη σας προς τα πάνω.

Αυτό είναι ένα κλασικό σύμβολο διαλογισμού και μόλις έχετε επιτύχει αυτή η στάση ξεκινήστε με την ελεγχόμενη αναπνοή σας. Αυτό είναι βασικά ένα γαλήνιο κενό πριν απελευθερώσετε τη στάση πριν από την οποία η αναπνοή είναι ύψιστης σημασίας. Για τους ανθρώπους, που είναι αρκετά θύμα της ακαμψίας, μπορεί να θέλετε να χαλαρώσετε στην καθιστική στάση με την πρακτική, από το να προσπαθείτε να πετύχετε την τελειότητα με την πρώτη ευκαιρία.

Δείτε περισσότερα:  Ξαπλώστε το Big Toe Pose

Πώς μας βοηθάει?

  • Καθώς καθίσετε να διαλογιστείτε μέσω της ελεγχόμενης αναπνοής, ένα τεράστιο μέρος του νου σας υποτάσσεται στην ειρήνη και την ηρεμία. Αυτό είναι ιδιαίτερα αναζωογονητικό κατά τη διάρκεια των κουρασμένων νυκτερινών πρωινών ή των ωρών μετά το γραφείο. Μέσα από την αναπνοή σας σιγά-σιγά ρίχνετε την ένταση σας, λόγω της οποίας μπορείτε τελικά να έχετε έναν καλό ύπνο απόψε απόψε. Έτσι, είναι μια θεραπεία για την αϋπνία επίσης.
  • Αυτή είναι μια καλή γιόγκα για τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στο σώμα σας. Καθώς αναπνέετε βαθιά μέσα και έξω, οι πνεύμονές σας παίρνουν γρήγορα και εκπνέουν το οξυγόνο, το οποίο τώρα, όπως μια γρήγορη κίνηση, τρέχει σε όλες τις φλέβες του αίματος φτάνοντας στις γωνίες σας και τις κρημνές, αναζωογονώντας σας στο μέγιστο.
  • Η επιτυχημένη στάση έχει επίσης επιτύχει στη θεραπεία των προβλημάτων της πλάτης. Η σπονδυλική στήλη σας όταν είναι κλειδωμένη στη στάση διατηρείται ίσια και άκαμπτη. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μια ελαφριά χροιά μετά από λίγα δευτερόλεπτα, αλλά στην πραγματικότητα βοηθάτε πραγματικά τους μυς της πλάτης να ακουστούν και να σταθεροποιηθούν.

Δείτε περισσότερα: Supta Baddha Κονσάνα Γιόγκα

Εικόνες Πηγή: Κλείστρο αποθέματος

Leave A Comment

6 + 2 =