Samakonasana (Straight Angle Pose) – Πώς να κάνετε και τα οφέλη

Η Samakonasana ή η ευθεία γωνία θέτουν μια από τις πιο δημοφιλείς και αποτελεσματικές στάσεις γιόγκα που εφευρέθηκαν ποτέ. Αυτό είναι λίγο δύσκολο αλλά θα προσφέρει αποτελεσματικά αποτελέσματα στο σώμα σας. Όσον αφορά την ευελιξία, το samakonasana είναι το τέλειο asana για την ενίσχυση της ευελιξίας των αρθρώσεων των ποδιών σας, των αστραγάλων, της κάτω πλάτης κλπ. Παράλληλα διευκολύνει και τα πόδια όπως το hamstring, οι στροφείς ισχίου, κλπ. Ξεκινήστε τα πρωινά σας με αυτό το asana, ώστε να μπορείτε να περάσετε μια ακούραστη αλλά παραγωγική μέρα. Μερικά βασικά γεγονότα σχετικά με αυτό το asana είναι η υπομονή και ο χρόνος.

ΠΩΣ TO DO samakonasana

Αυτό το asana είναι καλό για τους γοφούς. Συχνά δεν το συνειδητοποιούμε, αλλά οι γοφοί μας παίρνουν μεγάλη πίεση όλη την ημέρα και είναι απαραίτητο να ανοίξουμε αυτές τις μερίδες. Κάντε τη σωστή επιλογή σήμερα και αρχίστε να ασκείτε αυτή την ασάνη σήμερα για χάρη της υγείας σας.

Δείτε περισσότερα:  Downward Facing Yoga σκυλιών

Πολλοί από εμάς δεν γνωρίζουμε, αλλά συχνά τα συναισθήματά μας δημιουργούν πολλά εμπόδια στην πορεία της ευέλικτης λειτουργίας των ισχίων. Αυτό παρέχει αυτά τα ζωτικά μέρη του σώματος με κάποιο χώρο κρίσιμης σημασίας και αυτό το asana είναι το τέλειο φάρμακο. Η σανακονασάνα θα ανοίξει τους γοφούς και θα επιτρέψει στο κάτω μέρος της πλάτης να εκτελέσει πολύ καλύτερα. Η ευελιξία στους απαγωγείς είναι επίσης απαραίτητη και αυτή η συγκεκριμένη στάση γιόγκα μπορεί να ειπωθεί ότι είναι ο σωστός άνθρωπος για τη δουλειά.

Πώς να κάνετε το Samakoasana:

Η υπομονή και ο χρόνος είναι ίσως οι βασικοί παράγοντες για την ορθή άσκηση αυτής της στάσης, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να εκτελεστεί η σακακονασάνα. Το παρακάτω είναι ο ευκολότερος τρόπος για να κάνετε αυτή τη στάση:

 • Κατ 'αρχάς, ξεκινήστε κάθονται στο πάτωμα ή το χαλάκι γιόγκα και τεντώστε τα πόδια σας μπροστά σας.
 • Διατηρήστε αυτή τη θέση για μερικά δευτερόλεπτα ενώ αναπνέετε.
 • Δεύτερον, τεντώστε τα πόδια στα πλάγια πολύ αργά, έτσι ώστε και τα δύο πόδια να σχηματίζουν μια ευθεία γραμμή.
 • Το σώμα πρέπει να διατηρείται ευθεία.
 • Παραμείνετε με αυτόν τον τρόπο για ένα λεπτό ή λιγότερο και στη συνέχεια επαναφέρετε τα δύο πόδια στην κανονική θέση.

Δείτε περισσότερα:  Trikonasana Οφέλη

Ευθεία όψη Pose Benefits:

Τα οφέλη της στάσης της σακακονασάνας γιόγκα συνοψίζονται στην ακόλουθη παράγραφο:

 • Αυτή η στάση γιόγκα είναι καλή για τις κοιλιές, καθώς βελτιώνει την παροχή αίματος στις κοιλιακές περιοχές, ιδιαίτερα στις χαμηλότερες.
 • Βοηθά επίσης στη θρέψη και την αναζωογόνηση των διαφόρων ζωτικών οργάνων του σώματος. Ανοίγει, δυναμώνει και τεντώνει τις βουβωνες, τους γοφούς και τους μύες των μοσχαριών.
 • Οι εσωτερικοί μύες του μηρού διεγείρονται επίσης μέσω αυτής της θέσης.
 • Όλα τα είδη των προβλημάτων της σπονδυλικής στήλης θα θεραπευτούν μέσω αυτής της άσκησης.
 • Όλα τα είδη πόνου στις αρθρώσεις του ισχίου θα εξαλειφθούν.
 • Τα παιδιά που βρίσκονται ακόμα σε αναπτυσσόμενη φάση θα επωφεληθούν από τη στάση γιόγκα, καθώς θα μπορούσαν να τα κάνουν πιο ψηλά από τη στιγμή που τα πόδια έχουν τεντωθεί στο μέγιστο επίπεδο.
 • Οι μυς πρόσληψης και οι πλευρικοί περιστροφικοί ισχίων θα γίνουν πιο ευέλικτοι λόγω αυτής της στάσης γιόγκα.
 • Η ροή του αίματος προς την κατώτερη κοιλιά βελτιώνεται. Εάν υποφέρετε από προβλήματα κατάθλιψης τότε αυτή η στάση του σώματος είναι ο ευκολότερος τρόπος για να αφαιρέσετε αυτά τα συναισθηματικά εμπόδια και να σας κάνει να νιώθετε έξυπνος και χαρούμενος από το εσωτερικό.

Δείτε περισσότερα: Γέφυρα ρίχνει στη γιόγκα

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Εάν έχετε πόνο στην πλάτη, τότε μην δοκιμάστε αυτήν την ασάνα αυτή τη στιγμή. Πρώτα αποκαταστήστε από τον υπάρχοντα μυϊκό πόνο και μόνο τότε ξεκινήστε να ασκείτε αυτή την άσκηση για να αποτρέψετε το σώμα σας από μελλοντικούς πόνους στην πλάτη.

Πηγή εικόνας: 1.

Leave A Comment

25 − 21 =