Prasarita Padottanasana – Πώς να κάνετε και τα οφέλη

Η Prasarita Padottanasana ή η ευρεία πόδι προς τα εμπρός, η άσανα ή η στάση γιόγκα είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές και πολύπλοκες στάσεις γιόγκα όλων των εποχών. Αυτή η άσκηση γιόγκα είναι καλή για τα πόδια, τις βουβωνες και επίσης για το κάτω μέρος της πλάτης. Το prasarita padottanasana ασκείται από πολλούς ανθρώπους από αιώνες και έχει θετικές επιπτώσεις σε διάφορες βλαβερές ασθένειες.

Πρασαρίτα Padottanasana

Είναι κατάλληλο για άντρες και γυναίκες και πρέπει να ασκείται κάθε πρωί. Αυτή η μισή ανάστροφη στάση asana ή γιόγκα συνιστάται κυρίως σε άτομα που ασχολούνται με ζητήματα κατάθλιψης ή ανασφάλειας. Τα άτομα που ακολουθούν πορεία ανάπτυξης της προσωπικότητας συνιστώνται επίσης να εκτελούν αυτό το asana δύο φορές την ημέρα.

Θεωρείται ότι αυτή η συγκεκριμένη στάση δημιουργεί με κάποιο τρόπο τη διασύνδεση μεταξύ του νου και του σώματος και βελτιώνει την ικανότητα συγκέντρωσης του ασκούμενου. Σε αυτό το συγκεκριμένο ασάν, τα πόδια και η κεφαλή παραμένουν στο πάτωμα ενώ το υπόλοιπο σώμα ενισχύεται από τους γοφούς και τους μυς της πλάτης. Το Sirsasana, το οποίο είναι μια άλλη αποτελεσματική στάση γιόγκα, έρχεται μετά από αυτή τη στάση και αυτό θεωρείται ως καλό ζέσταμα ή το καλύτερο ξεκίνημα για πριν το άλμα σε Sirsasana.

Μέσα από αυτή την ανεστραμμένη στάση γιόγκα, το hamstring και οι μύες της κάτω ράχης είναι τεντωμένοι και ενισχυμένοι. Η πρακτική άσκηση αυτής της ασάνης θα δροσίζει αποτελεσματικά το σώμα και θα προσφέρει στο σώμα αισθητικά χαρακτηριστικά. Η σωστή πρακτική της Prasarita Padottanasana θα δροσίσει το μυαλό και θα δώσει το αίσθημα της ανάπαυσης και της ηρεμίας.

Δείτε περισσότερα: Πασσανάνα

Πως να κάνετε Prasarita Padottanasana:

Πρώτον, θα πρέπει να σταθείτε με τα χέρια που στηρίζονται στη μέση. Αν χρειαστεί, κάντε λίγο τέντωμα πριν εκτελέσετε αυτή την αντίστροφη στάση γιόγκα. Τώρα, απλώστε τα πόδια μακριά από την εισπνοή. Τώρα, εκπνεύστε και τεντώστε τη σπονδυλική στήλη και φέρετε τους γοφούς προς τα εμπρός.

Το δεύτερο βήμα απαιτεί να απελευθερώσετε τα χέρια και να τα τοποθετήσετε στο πάτωμα αγγίζοντας το έδαφος μόνο με τα δάκτυλά σας. Εάν έχετε ένα μικρό ύψος, τότε μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε τα τούβλα για να αγγίξετε αντί του απλού δαπέδου. Τα χέρια θα πρέπει να τοποθετηθούν στο πλάτος του ώμου.

Τώρα, επιμηκύνετε τα πόδια και σηκώστε σιγά-σιγά το στήθος. Κρατώντας το πίσω άκαμπτο, προσπαθήστε να κοιτάξετε επάνω. Πάρτε το κεφάλι στο πάτωμα, κάμνοντας τους αγκώνες σας για να στηρίξετε τον κορμό σας. Στηρίξτε το στέμμα του κεφαλιού στο πάτωμα και προσπαθήστε να βάλετε το χέρι μέσα με τα πόδια. Διατηρήστε αυτή τη στάση για 30-40 δευτερόλεπτα. Μην ασκείτε μεγάλη πίεση στα χέρια. Προσπαθήστε να κρατήσετε όσο το δυνατόν πιέσεις στα πόδια.

Τώρα, ανεβείτε σιγά-σιγά ανεβάζοντας το κεφάλι σας και ισιώνοντας τους αγκώνες και τα χέρια. Εάν είστε αρχάριος τότε τα χέρια σας θα είναι επώδυνα μέχρι τώρα.

Δείτε περισσότερα: Οφέλη από την Μπακασανά Γιόγκα

Οφέλη:

Αυτή η άσκηση γιόγκα έχει τους τόνους των ωφελειών. Μερικά από τα καλύτερα οφέλη παρουσιάζονται παρακάτω.

  • Πρώτον, αυτή η αναστροφή της στάσης γιόγκα θα μειώσει την κατάθλιψη και θα ενισχύσει το επίπεδο εμπιστοσύνης σας.
  • Δεύτερον, το νευρικό σύστημα αναζωογονείται από αυτή τη στάση και η καρδιά και οι πνεύμονες ηλεκτροφορούνται. Οι άνθρωποι που υποφέρουν από προβλήματα πίεσης του αίματος θα βρουν αυτή την άσκηση γιόγκα πολύ ωφέλιμη, καθώς θα μειώσει αποτελεσματικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
  • Η Prasarita Padottanasana εναρμονίζει επίσης τους κοιλιακούς μυς και επίσης ανακουφίζει τους πονοκεφάλους που προκαλούνται λόγω υπερβολικής πίεσης.
  • Δεδομένου ότι υπάρχει πολλή επέκταση που συνδέεται με αυτή την άσκηση γιόγκα, η ευρυγώνια στάση στάσης γιόγκα προς τα εμπρός θα μειώσει με επιτυχία τον πόνο στην κάτω πλάτη.

Δείτε περισσότερα: Κρεμαστό Pose

Εικόνες Πηγή: Κλείστρο αποθέματος

Leave A Comment

84 + = 90