Τεχνικές Διαλογισμού Τσάκρα | Στυλ στη ζωή

Ο διαλογισμός είναι μια πρακτική που αναζωογονεί το σώμα σας και χαίρεται για το μυαλό σας. Βασίζεται στη σιωπή, την απλότητα και την ακινησία. Όπως και η γιόγκα και άλλες τέτοιες αρχαίες γιόγκικες πρακτικές, ο διαλογισμός απαιτεί επίσης εστίαση, ένα ειρηνικό περιβάλλον και επιμελή πρακτική ή μελέτη των τεχνικών της. Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι διαλογισμού, παρόλο που όλες αυτές περιλαμβάνουν την εκκαθάριση του μυαλού σας από κάθε σκέψη και απλώς την επικέντρωση στην επανάληψη μιας λέξης μάντρας ή προσευχής συνεχώς.

τσάκρα-διαλογισμό

Ο διαλογισμός τσάκρα επικεντρώνεται στο άνοιγμα διαφόρων τσακράδων του σώματός σας. Πίστευαν από τους αρχαίους γιόγκι ότι τα σώματά μας αποτελούνται από διαφορετικά τσάκρα. Κάθε τσάκρα βρίσκεται σε ένα συγκεκριμένο μέρος του σώματός μας και έχει μια συγκεκριμένη λειτουργία. Ο διαλογισμός τσάκρα χρησιμοποιεί διαφορετικούς «μούτρα» ή αναδίπλωση των χεριών σας για να ανοίξετε και να ενισχύσετε τα τσάκρα ένα προς ένα. Εδώ είναι μερικές από τις τεχνικές διαλογισμού τσάκρα.

Δείτε περισσότερα: Τεχνικές Χριστιανικού Διαλογισμού

Εδώ είναι οι διαφορετικοί διαλογισμοί τσάκρα για αρχάριους.

Τσάκρα ρίζας:

Τεχνικές Διαλογισμού Τσάκρα | Στυλ στη ζωή

Κάθε διαλογισμός τσάκρα θα πρέπει να ξεκινά με το ριζικό τσάκρα σας. Δεν πρέπει να επιδιώξετε να ενισχύσετε τα άλλα σας τσάκρα προτού να έχετε ένα ισχυρό ριζικό τσάκρα. Αυτό βρίσκεται στη βάση της σπονδυλικής σας στήλης. Καθίστε με σταυροπόδι με την πλάτη σας ευθεία και αναπνοήστε βαθιά και επικεντρωθείτε σε αυτό το τσάκρα, φαντάζοντας όλη την δύναμη από τη γη που ρέει σε αυτό. αφήστε την άκρη του αντίχειρα να αγγίζει το δείκτη. Αυτή είναι η λάσπη που μεγιστοποιεί την ποσότητα ενέργειας που παρέχεται στο ριζικό τσάκρα σας. Μπορείτε να ψάλλετε τη λέξη 'lam'.

Σακρανές τσάκρα:

Τεχνικές Διαλογισμού Τσάκρα | Στυλ στη ζωή

Αυτό είναι το τσάκρα πάνω από το πρώτο. Το χρώμα του είναι πορτοκαλί και συχνά συνδέεται με την ευχαρίστηση. Χαλαρώστε τον εαυτό σας με βαθιές αναπνοές και στη συνέχεια φανταστείτε την ενέργεια που σπρώχνει από το πρώτο σας τσάκρα που είναι ανοιχτό σε αυτό. Τοποθετήστε τα δύο χέρια σας επάνω ο ένας στον άλλο, παλάμες στραμμένες προς τα πάνω και τοποθετήστε τους στην αγκαλιά σας. Αφήστε τις άκρες των παλάμες να αγγίζουν απαλά. Επικεντρωθείτε στο ιερό τσάκρα καθώς ψάλλετε 'vam'.

Ναυτικό τσάκρα:

Τεχνικές Διαλογισμού Τσάκρα | Στυλ στη ζωή

Βρίσκεται ακριβώς πάνω από το ναυτικό και κάτω από το στήθος. Αυτό το τσάκρα καθοδηγεί τον μηχανισμό πτήσης του σώματος σας και άλλες δυναμικές τέτοιες. Το χρώμα του είναι κίτρινο και κυβερνά τα όργανα γύρω του. Για να ανοίξετε αυτό το τσάκρα πρέπει να τοποθετήσετε τα χέρια σας στο στομάχι σας. Αφήστε τα δάχτυλά σας να αγγίξουν τις άκρες και να περάσουν τους αντίχειρές σας. Όλα τα δάχτυλα πρέπει να δείχνουν μακριά από εσάς. Κρατήστε τα δάχτυλά σας ίσια και επικεντρωθείτε στο ναυτικό σας τσάκρα καθώς ψάλλετε 'ram'.

Δείτε περισσότερα: Τεχνικές διαλογισμού Osho

Τσάκρα της καρδιάς:

Τεχνικές Διαλογισμού Τσάκρα | Στυλ στη ζωή

Το χρώμα του καρδιακού τσάκρα είναι πράσινο. Ναι, πράσινο και όχι κόκκινο. Αυτό είναι το κέντρο για την κατανόηση της αγάπης, της αρμονίας και άλλων θετικών εννοιών. Οδηγεί την καρδιά, τους πνεύμονες, τον θύμο και τα επινεφρίδια. Η μύρα που χρησιμοποιείται για να ανοίξει το τσάκρα της καρδιάς είναι αρκετά απλή. Αφήνετε την άκρη του αντίχειρα να αγγίζει το δάκτυλό σας και στη συνέχεια τοποθετήστε και τα δύο άκρα που έρχονται σε επαφή μπροστά από το κάτω μέρος του οστού του στήθους σας. Αυτό είναι το δεξί σου χέρι. Το αριστερό χέρι σας τοποθετείτε στο αριστερό γόνατό σας με την παλάμη σας στραμμένη προς τα πάνω.

Τσάκρα στο λαιμό:

Τεχνικές Διαλογισμού Τσάκρα | Στυλ στη ζωή

Αυτό βρίσκεται στο λαιμό σας και το χρώμα του είναι μπλε. Αυτό το τσάκρα ελέγχει τη δημιουργικότητά σας και την ικανότητά σας να θεραπεύσετε τον εαυτό σας. Η μύρα που χρησιμοποιείται εδώ περιλαμβάνει τη διάσχιση όλων των δακτύλων σας και στη συνέχεια αφήνοντας τις άκρες του αντίχειρα να αγγίζουν καθώς τα τραβάτε σχηματίζοντας ένα είδος προκλητικής σφαίρας με τα χέρια σας. Επικεντρωθείτε στο τσάκρα του λαιμού καθώς διαλογίζεστε.

Τσάκρα τρίτου ματιού:

Τεχνικές Διαλογισμού Τσάκρα | Στυλ στη ζωή

Το τσάκρα του τρίτου ματιού ή το τσάκρα των φρυδιών είναι μωβ χρώματος. Αυτό το τσάκρα, όταν ανοίξει, παίρνει το μυαλό σας σε ένα διαφορετικό αστρικό επίπεδο. Επιδιώκει την αλήθεια που βρίσκεται μέσα σε βαθύτερες ψυχές. Αγγίξτε τις άκρες των μεσαίων δακτύλων κρατώντας ταυτόχρονα όλα τα άλλα δάχτυλα διπλωμένα και αγγίζοντας τα phalanges. Chant 'ksham'.

Δείτε περισσότερα: Πλεονεκτήματα διαλογισμού πυραμίδας

Τσάκρα στεφάνης:

Τεχνικές Διαλογισμού Τσάκρα | Στυλ στη ζωή

Αυτό είναι το τελευταίο τσάκρα και βρίσκεται στο μέτωπό σας. Η ενέργεια που άρχισε να ρέει στο σώμα σας από το ριζικό τσάκρα φτάνει τώρα σε αυτό το τσάκρα και βγαίνει. Αναδιπλώστε όλα τα δάχτυλά σας και στη συνέχεια σηκώστε τα δαχτυλίδια του δακτυλίου έξω, κάνοντας τους να αγγίξουν τις άκρες. Chant 'om' καθώς συγκεντρώνετε όλη αυτή την ενέργεια στο κεφάλι σας.

Εικόνες Πηγή: 1, Τσάκρας.

Leave A Comment

+ 88 = 94