Τρώγοντας Ρύζι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης Στυλ στη ζωή

Η περίοδος εγκυμοσύνης μιας γυναίκας είναι αυτό που μπορεί να ειπωθεί ως η πιο ευτυχισμένη και αξέχαστη φάση της ζωής της. Αν και οι επιθυμίες για συγκεκριμένα εύγευστα πράγματα που προκαλούνται από ορμόνες μπορεί μερικές φορές να είναι βασανιστικές. Στα τρία τρίμηνα της εγκυμοσύνης μιας γυναίκας, υποβάλλεται σε πολλές ορμονικές αλλαγές που με τη σειρά της επηρεάζουν τη διάθεση και το σχήμα του σώματος. Έτσι, μια ισορροπημένη διατροφή είναι απαραίτητη για το μωρό και τη μητέρα και οι δύο. Σε ό, τι αφορά τις περιοχές στις οποίες ο παπαλίνας είναι μια κοινή καλλιέργεια θεωρείται ότι το βασικό τρόφιμο περιλαμβάνει ρύζι που μπορεί να έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην εγκύου μητέρα.

ρύζι during pregnancy

Το ρύζι ως σιτάρι περιέχει θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες και ανόργανα άλατα, το ρύζι χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο σε τόσους πολλούς συνδυασμούς για να κάνει διάφορες κουζίνες και πιάτα. Οτιδήποτε γεννήθηκε στη φύση. Η Ράις έχει επίσης τα οφέλη και τα δεινά της.

Οφέλη από την κατανάλωση ρυζιού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Πολλές έρευνες διεξήχθησαν για να μάθουν για τις επιπτώσεις της κατανάλωσης ρυζιού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Οι περισσότερες από τις επιδράσεις αποδείχθηκαν θετικές για τη μητέρα και το μωρό.

  • Πρώτα απ 'όλα, το ρύζι είναι ο σπόρος που περιέχει βαρύς υδατάνθρακες σε μορφή αμύλου που διασπάται κατά τη διάρκεια της πέψης για να δώσει ενέργεια και πολλά από αυτά. Έτσι, η κατανάλωση του ρυζιού κατά την εγκυμοσύνη βοηθά στη διατήρηση της σωστά προσαρμοσμένης μαμάς και ο λήθαργος αποκλείεται.
  • Στη συνέχεια όλοι γνωρίζουμε ότι με την εγκυμοσύνη έρχονται οι ανεπιθύμητες ασθένειες και προβλήματα. Μείζονες είναι τα πεπτικά προβλήματα. Τα πεπτικά προβλήματα, όπως οι κινήσεις που εκτελούνται χαλαρά, η δυσκοιλιότητα συνήθως διαταράσσουν την καθημερινή ρουτίνα που προκαλεί χάος. Έτσι, η κατανάλωση ακατέργαστου ρυζιού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης βοηθά στην αποφυγή αυτών των πεπτικών δεινών για τις έγκυες γυναίκες.
  • Η εγκυμοσύνη προκαλεί εξάντληση του ασβεστίου και με τη σειρά του αποδυναμώνει τα οστά και τα δόντια που χρειάζονται μια σημαντική πηγή ασβεστίου για να παραμείνουν δυνατά. Το ρύζι περιέχει βιταμίνη D και διάφορες άλλες πρωτεΐνες όπως η ριβοφλαβίνη με την προσθήκη τεράστιων ποσοτήτων ινών και ασβεστίου. Έτσι, βλέπετε ότι η φρύξη στο ρύζι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα βοηθήσει να μείνετε δυνατοί και υγιείς.
  • Ρύζι σύμφωνα με τις βιταμίνες και τις πρωτεΐνες έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο στη δομή του. Η κατανάλωση ρυζιού κατά την εγκυμοσύνη θα βοηθήσει στη γενναιόδωρη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης, εξασφαλίζοντας μια απόλυτα ασφαλή παροχή χωρίς προβλήματα στο χώρο του αίματος.
  • Το ρύζι αναφέρεται ως φυσικό διουρητικό, που σημαίνει ότι μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ασθενειών που σχετίζονται με την ουρογεννητική οδό. Οι ουρογεννητικές λοιμώξεις μπορεί να βλάψουν το μωρό καθώς και τη μητέρα.
  • Το ρύζι περιέχει αντιοξειδωτικά που βοηθούν στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος. Τα αντιοξειδωτικά αυξάνουν την καταμέτρηση των λευκών αιμοσφαιρίων και συνεπώς οι ιογενείς και βακτηριακές λοιμώξεις δεν μπορούν να βλάψουν τη μητέρα.

Δείτε περισσότερα: λαχτάρα αλμυρά τρόφιμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

  • Η διατροφική ισορροπία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι απαραίτητη για να παραμείνει σε φόρμα και υγιεινή, αυτό το κάνει η Ράις, γνωστό ως τρόφιμο χωρίς χοληστερόλη. Η κατανάλωση ακατέργαστου ρυζιού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα σας βοηθήσει να ελέγξετε τα λίπη που καταναλώνει το σώμα. Καθώς τεράστιες ποσότητες λίπους μπορεί να βλάψουν το μωρό και επίσης να δημιουργήσουν επιπλοκές κατά την παράδοση.
  • Ο διαβήτης είναι ένα άλλο ανησυχητικό πρόβλημα. Το ρύζι έχει αδιάλυτες ίνες και χαμηλά γλυκαιμικά περιεχόμενα. Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, η Ράις χαράζεται από έγκυες γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς βοηθάει στην άμβλυνση του διαβήτη κύησης.
  • Το καστανό ρύζι που καταναλώνεται σε μερικές περιοχές, περιέχει νευροδιαβιβαστές που προάγουν την ψυχική υγεία του μωρού. Αυτοί οι νευροδιαβιβαστές καθιστούν τα μωρά πιο έξυπνα από άλλα σε αυτόν τον κόσμο του ανταγωνισμού δίνοντας ώθηση στους νευρώνες που βρίσκονται σε αναπτυξιακό στάδιο κατά τη διάρκεια του δεύτερου και τρίτου τριμήνου.

Δείτε περισσότερα: μπορούν οι έγκυες γυναίκες να τρώνε φυστικοβούτυρο

Αρνητικές επιπτώσεις της κατανάλωσης ρυζιού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:-

Δεδομένου ότι υπάρχει μια πλευρά προς τα πίσω σε κάθε νόμισμα, υπάρχουν μερικά banes της κατανάλωσης ρυζιού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

1. Αν και η κατανάλωση ρυζιού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι θετικά αποτελεσματική, αλλά η παρακμή του οτιδήποτε είναι επιβλαβής, έτσι είναι αυτό. Η υπερκατανάλωση του ρυζιού μπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία και άλλα προβλήματα χοληστερόλης.

2. Επιπλέον, το καστανό ρύζι περιέχει χαμηλό γλυκαιμικό ρυθμό, αλλά το άσπρο ρύζι έχει τεράστιες ποσότητες αυτού που μπορεί να υποβάλουν την αναμενόμενη μητέρα σε κινδύνους του διαβήτη insipidus.

3. Η επιστημονική έρευνα δείχνει ότι το ρύζι περιέχει ποσότητες αρσενικού οι οποίες αν αυξηθούν σε επίπεδο στο σώμα μπορεί να προκαλέσουν περιπτώσεις πρόωρων θανάτων και γεννήσεων. Μπορεί επίσης να προκαλέσει αμβλώσεις.

Δείτε περισσότερα: μαγιονέζα κατά την εγκυμοσύνη

Αν περιμένετε ένα μωρό σύντομα και λαχτάρα για το ρύζι τότε μην καταστείλετε την επιθυμία σας. Συνεχίστε και το φάτε, αλλά σιγουρευτείτε ότι το τρώτε με προσοχή και όχι σε μεγάλες βλαβερές ποσότητες.

Leave A Comment

64 − = 60