Γαστρικό Πρόβλημα Συμπτώματα και Αιτίες Στυλ στη ζωή

Επίσης ευρέως γνωστό ως πεπτικό έλκος, αν παίρνει στροφή προς τις ελκώδεις καταστάσεις, το γαστρικό έχει πάντα τις ρίζες του στο στομάχι. Καθώς μασάμε το φαγητό μας, βγαίνει από τον οισοφάγο ή το σωλήνα τροφής και πέφτει στο στομάχι, όπου ο οισοφάγος συναντά τον σωλήνα του στομάχου. Αφού εισέλθουν στο στομάχι, αυτά τα τρόφιμα περνούν μέσα από ένα μίγμα υγρών που εκκρίνονται από το στομάχι για να ενισχύσουν την διαδικασία της πέψης και της διατροφής πριν το μείγμα των τροφίμων μεταβιβαστεί περαιτέρω.

Αυτά τα μίγματα χυμών εμφανίζονται στην τελική ζώνη του στομάχου από κύτταρα που ονομάζονται βιωματικά κύτταρα. Το παραγόμενο ρευστό είναι ένας παχύς συμπυκνωμένος χυμός κατάλληλος για πέψη. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι το ρευστό το στομάχι ζητά βοήθεια όταν πρέπει να βοηθήσει με την επεξεργασία πέψης.

προκαλεί-και-συμπτώματα-της-γαστρικής

Αυτός ο χυμός, επίσης γνωστός ως γαστρικός χυμός, γεμίζει με ισχυρή συγκέντρωση υδροχλωρικού οξέος, χλωριούχου νατρίου και χλωριούχου καλίου. Μόλις φτάσει το φαγητό στο στομάχι, ο γαστρικός χυμός στηρίζεται στην εργασία που καλεί τα πεπτικά ένζυμα να αναζωογονηθούν και να σπάσουν τα τρόφιμα σε σωματίδια έτσι ώστε η σωστή πρωτεΐνη και τα θρεπτικά συστατικά να μπορούν να απορροφηθούν και να χρησιμοποιηθούν από το σώμα μας.

Αυτή η γαστρική παραγωγή στο στομάχι στέκεται στην εσωτερική επένδυση του στομάχου και είναι τόσο συγκεντρωμένη και παχιά, λένε οι επιστήμονες, αν μια σταγόνα πρέπει να πέσει πάνω στο ξύλο θα κάψει μια τρύπα μέσα από αυτό. Ενώ τα επεξεργασμένα τρόφιμα που αναμιγνύονται με το γαστρικό περνάνε στα έντερα, το λεπτό έντερο πρέπει να μυστικοποιήσει έναν άλλο χυμό για να μειώσει τη συγκέντρωση του γαστρικού χυμού και να το εξουδετερώσει.

Οι γαστρικοί χυμοί, παρόλο που προορίζονται να παραχθούν σε μια ορισμένη ποσότητα, μπορεί μερικές φορές να δυσλειτουργούν. Αυτό συμβαίνει συνήθως με τη μορφή ελκών ή σε χειρότερες περιπτώσεις καρκινικών παθήσεων. Συνήθως, όταν λέμε γαστρικά, εννοούμε τον πόνο που μπορεί να συμβεί κατά καιρούς. Για άλλους, το γαστρικό μπορεί να έχει μορφή έλκους ή καρκίνου.

Αιτίες και συμπτώματα του γαστρικού προβλήματος:

Ωστόσο, σε αυτό το άρθρο μιλάμε για το πρόβλημα των αιτίων και του συμπτώματος του γαστρικού πόνου, το οποίο είναι μια από τις πιο κοινές μορφές οικιακού ιατρικού δίλημμα, όπου αισθάνεται ο αιχμηρός πόνος στον αυχένα είτε ακανόνιστος είτε καρφωμένος στην άνω κοιλιακή περιοχή,.

Αιτίες αερίων στο στομάχι (γαστρικό πρόβλημα):

Ακολουθούν μερικές από τις αιτίες που μπορεί να προκύψει το πρόβλημα του γαστρικού:

1. Λίθοι πέτρας:

Συχνά κρυσταλλική μορφή των λίθων εμφανίζεται στη χοληδόχο κύστη ή στους χοληφόρους αγωγούς που μπορεί να προκαλέσουν πόνο στην γαστρική περιοχή του στομάχου. Ωστόσο, αυτές οι πέτρες συχνά δεν παρουσιάζουν συμπτώματα και όταν το κάνουν, προκαλούν ακραίο πόνο. Είναι συνήθως η παρεμπόδιση της χοληδόχου κύστης ή του χοληφόρου αγωγού που προκαλεί τον πόνο.

2. GERD:

Η πλήρης μορφή αυτού είναι η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, η οποία αποτελεί ιατρική πάθηση που αντιμετωπίζει ο οργανισμός. Αυτό το GERD μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα πόνο στην γαστρική περιοχή. Το σύμπτωμα είναι χρόνια σε κατάσταση όπου τα οξέα και ο χυμός χολής που παράγονται από το στομάχι μας πολλές φορές αναγκάζονται να φτάσουν στον σωλήνα ή στον οισοφάγο.

3. Βακτηριακές ή ιογενείς λοιμώξεις:

Συχνά τα απλά θέματα μπορούν να πάρουν λανθασμένη στροφή και σε καμία περίπτωση ο πόνος ποικίλλει άμεσα ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης. Υπάρχουν συχνά περιπτώσεις που αναφέρθηκαν όταν λόγω της εισαγωγής ή επαφής ορισμένων βακτηρίων ή ιών μπορεί να προκαλέσει το γαστρικό πόνο. Μια κατάσταση που ονομάζεται γαστρίτιδα σχηματίζεται όπου οι επένδυσεις στομάχου που στεγάζουν την περιοχή έκκρισης γαστρικού χυμού φλεγμονώνονται λόγω βακτηριακής επαφής.

4. Έλκη:

Τα γαστρικά έλκη είναι επίσης γνωστά ως πεπτικά έλκη όπου σχηματίζονται πληγές. Συνήθως η γαστρική έκκριση στεγάζεται στις εσωτερικές επενδύσεις του στομάχου όπου λειτουργούν και λειτουργούν. Ο γαστρικός πόνος μπορεί να προκύψει όταν οι πονόλαιμες συνθήκες σχηματίζονται στις εσωτερικές επενδύσεις του στομάχου. Το στομάχι πηγαίνει για την οφειλόμενη πορεία του παράγει οξέα ακόμη και το γαστρικό και στη συνέχεια μόνο όταν το οξύ αυτό αγγίζει τις πληγές συνθήκες που προκύπτει γαστρικό πόνο.

5. Helicobacter Pylori:

Αυτό είναι ένα από τα πολλά βακτηρίδια που ζουν στην βλεννώδη επένδυση του στομάχου. Αυτή είναι μια από τις πιο πιθανές αιτίες αερίων στο στομάχι. Αν δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να πάρει το σχήμα των ελκών που μπορεί επίσης να προκαλέσουν καρκίνο του στομάχου. Κάποιος πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός και προσεκτικός όταν έχουν προβλήματα στο στομάχι. Το Η. Pylori είναι ένα από τα πράγματα που θέλετε να έχετε κατά νου όταν έχετε γαστρικό πόνο. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να είναι θύμα καρκίνου του στομάχου

6. Πνευματική αναιμία:

Κάποιος μπορεί εύκολα να πέσει θύμα γαστρικών πόνων εάν το στομάχι τους έχει μολυνθεί με αυτό τον τύπο αναιμίας. Εάν το στομάχι στερείται μιας ουσίας που εμφανίζεται φυσιολογικά και αν υπάρχει επίσης έλλειψη στην παροχή βιταμίνης Β12, τότε η κακοήθης αναιμία μπορεί να είναι μία από τις αιτίες των γαστρικών προβλημάτων του στομάχου. Η κακοήθης αναιμία είναι μία από τις πιθανές αιτίες του αερίου. Θα πρέπει να φροντίζετε σωστά τον εαυτό σας εάν περνάτε από γαστρικά προβλήματα. Γαστρικό πολλά αργότερα αποδειχθεί πραγματικά επιβλαβής για σας και υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου οι άνθρωποι είναι ακόμη νοσηλευμένοι λόγω των προβλημάτων αερίου στο στομάχι.

7. Βακτήρια και ιοί:

Σχεδόν όλοι γνωρίζουν αυτή την αιτία των βακτηριδίων. Κάποιος θα αντιμετωπίσει γαστρικά προβλήματα αν είναι μολυσμένα με βακτήρια και ιούς. Αυτά τα πολλά προέρχονται από το φαγητό που έχει μολυνθεί προηγουμένως. Για το λόγο αυτό, πρέπει να αποφεύγετε να τρώτε από μη υγιεινές θέσεις. Οι πάγκοι τροφίμων στο δρόμο συχνά μολύνουν τους πελάτες τους με αυτό το είδος μολύνσεων, το οποίο αργότερα μπορεί να οδηγήσει σε γαστρικά προβλήματα. Μια από τις συνηθέστερες πρακτικές για την αποφυγή προβλημάτων αερίων του στομάχου είναι να σταματήσουν να τρώνε βαθιά τηγανητά τρόφιμα δίπλα στο δρόμο καθώς έρχονται με τα πιο μολυσματικά βακτηρίδια και ιούς από τη στιγμή που μαγειρεύονται σε ένα ανθυγιεινό περιβάλλον.

8. Καρκινικά κύτταρα στην στοματική κοιλότητα:

Μια άλλη γνωστή αιτία του προβλήματος του αερίου στομάχου είναι ο σχηματισμός καρκινικών κυττάρων στην στοματική κοιλότητα. Αυτό μπορεί να είναι πολύ επιβλαβές καθώς θα μπορούσε αργότερα να οδηγήσει σε προβλήματα καρκίνου του στομάχου. Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν αυτή την επιβλαβή αιτία γαστρικών πόνων στο στομάχι. Θα πρέπει να επισκεφθείτε το γιατρό το συντομότερο δυνατό. Κάποιος θα αρρωστήσει εξαιτίας αυτών των καρκινικών κυττάρων σε μεταγενέστερα στάδια. Δεν μπορείτε απλώς να αγνοήσετε αυτή τη συγκεκριμένη αιτία καρκίνου.

9. Μεταποιημένα τρόφιμα:

Η κατανάλωση πολλών επεξεργασμένων τροφίμων μπορεί επίσης να οδηγήσει σε γαστρικά προβλήματα. Το μεταποιημένο κρέας είναι ένας από τους πρωταρχικούς λόγους πίσω από το αέριο στο στομάχι. Αυτά δεν είναι καλά για εσάς. Έχουν αποθηκεύσει μέλισσες όπως για αιώνες και στη συνέχεια σερβίρονται σε σας και δεν είναι καν πραγματικό κρέας. Αν έχετε πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα, η στάση τους τρώει αργά και μια μέρα το σώμα σας θα είναι απαλλαγμένο από γαστρικά προβλήματα.

10. Δεν εξάγει:

Ένας άλλος λόγος για το αέριο στομάχου μπορεί να είναι η έλλειψη σωματικών δραστηριοτήτων. Αν δεν ασκηθείτε τακτικά ή τουλάχιστον 4-5 φορές την εβδομάδα, τότε το σώμα σας θα χαλαρώσει εσωτερικά και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στη δημιουργία αερίου. Μην είσαι έτσι. Σηκωθείτε και αρχίστε να εργάζεστε. Αυτός είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους αντιμετώπισης των γαστρικών προβλημάτων.

Δείτε περισσότερα: Ποια είναι τα συμπτώματα των νεφρών πέτρες

Γαστρικό Πρόβλημα Συμπτώματα:

Συχνά υπάρχουν συμπτώματα που εμφανίζονται, όπως αυτά αναφέρονται παρακάτω:

1. Πόνος:

Δεδομένου ότι όλο το γαστρικό συνοψίζεται με την πρόοδο του πόνου, το κύριο σύμπτωμα όπως είναι προφανές είναι ο ίδιος ο πόνος. Αυτός ο πόνος είναι κατά καιρούς ορισμένου σχεδίου, που συνήθως επηρεάζει μια συγκεκριμένη περιοχή με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Ο γενικός χώρος για την εμφάνιση γαστρικού πόνου είναι η άνω κοιλιακή χώρα. Επίσης ο πόνος μπορεί να επιμένει ή να φθάνει σε διαστήματα.

2. Δυσπεψία:

Η δυσπεψία παίζει τεράστιο ρόλο στην αιτία του γαστρικού πόνου. Λόγω της ανικανότητας του στομάχου να παράγει την απαιτούμενη ποσότητα γαστρικού υγρού, ο παράγοντας πέψης μπορεί να επηρεαστεί. Συνήθως το γαστρικό φροντίζει τα πεπτικά ένζυμα ενισχύοντας τα. Για μια πληγή ή κατάσταση όγκου στην γαστρική περιοχή, επηρεάζεται η εργασία τους. Καθώς τρώμε φαγητό περνά κάτω από τον οισοφάγο και στο στομάχι. Μόλις εισέλθει στο στομάχι αυτό το φαγητό αρχίζει να επεξεργάζεται και να αισθάνεται την έλλειψη των κατάλληλων χυμών που προκαλεί η δυσπεψία.

3. Οίδημα:

Μαζί με τον γαστρικό πόνο, η περιοχή μπορεί επίσης να περάσει από φυσικές αλλαγές. Είτε έξω είτε μέσα στο σώμα, συχνά λόγω πληγών η περιοχή γίνεται φλεγμονή. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, αυτή η κατάσταση, γνωστή και ως γαστρίτιδα, προκαλεί τη φλεγμονή. Τώρα με φλεγμονή η περιοχή διογκώνεται και γίνεται φουσκωμένη. Αυτό δείχνει στην εξωτερική πλευρά του δέρματος όπου ο φούσκωμα είναι σαφώς ορατός. Αυτό είναι επίσης ένα άλλο κύριο σύμπτωμα που μπορεί να υποδηλώνει μια επερχόμενη επίθεση του πόνου.

4. Καρδιά:

Εδώ πάλι πηγαίνουμε πίσω στην αιτία του GERD, όπου τα οξέα του στομάχου και οι χυμοί χολής βρουν το δρόμο τους μέχρι τον οισοφάγο ή τον σωλήνα τροφής και στη συνέχεια προσπαθούν να διαφύγουν μέσω αυτής της πηγής. Ωστόσο, δεν φτάνουν ποτέ πέρα ​​από το ακραίο πίσω μέρος του λαιμού που τους αναγκάζει να πέσουν πίσω ή να υποχωρήσουν στην αρχική τους θέση. Αυτό προκαλεί ένα σύμπτωμα που ονομάζεται καούρα. Τα οξέα στο δρόμο προς τα επάνω και προς τα πίσω μπορεί να εξουδετερώνουν την περιοχή και γι 'αυτό υπάρχει μια αίσθηση καψίματος στο πίσω λαιμό και κάτω.

5. Αναστατωμένο στομάχι:

Εκτός από τα προβλήματα δυσπεψίας, μπορεί κανείς να καταλάβει ότι πάσχει από γαστρικά προβλήματα όταν βιώνουν ένα στομαχό ενοχλήσεις. Αυτό σημαίνει μια συχνή επίσκεψη στο μπάνιο χωρίς κανένα επαρκές αποτέλεσμα. Το στομάχι είναι πραγματικά δύσκολο να διαχειριστεί και μπορεί η μέρα σας από το κακό στο χειρότερο. Η σωστή κατανάλωση νερού μπορεί να σας προσφέρει ανακούφιση από το στομάχι σας. Αν δεν έχετε σωστά αποτελέσματα, μπορείτε πάντα να επισκεφτείτε τους ιστότοπους που περιέχουν συμβουλές για τον καθορισμό ενός στομαχιού.

Δείτε περισσότερα: Αιτίες του έρπητα

6. Έμετος:

Εμετός είναι η έντονη εξάλειψη των περιεχομένων από το στόμα. Αυτά τα περιεχόμενα είναι γενικά τα τρόφιμα. Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα του εμέτου όταν υποφέρουν από γαστρικά προβλήματα. Η έκπτωση μπορεί να φέρει επικίνδυνα αποτελέσματα αν συνεχίσουν να συμβαίνουν χωρίς κανένα όριο. Αν συνεχίσετε να κάνετε έμετο χωρίς κάποιον λόγο που είναι άγνωστο σε εσάς, τότε μην το παραδεχτείτε. Μπορεί να πάσχετε από γαστρικά προβλήματα.

7. Ψάθιση:

Ο λόξυγγας χωρίς συγκεκριμένο λόγο είναι ένα από τα πιο παραμελημένα γαστρικά συμπτώματα. Δεν πρέπει να αγνοήσουμε αυτό το ζήτημα. Ο σχηματισμός αερίου στο στομάχι μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό λόξυγκας, το οποίο έχει αποδειχθεί από τους γιατρούς. Για αυτή την κατάσταση, το νερό δεν θα είναι ο σωτήρας σας. Κρατώντας την αναπνοή σας δεν θα σας εξοικονομήσει επίσης. Θα χρειαστεί να συμβουλευτείτε έναν γιατρό. Το χειρότερο σενάριο είναι ότι θα νοσηλευτείτε.

8. Κολπική κοιλία:

Αυτή είναι η κατάσταση, όπου η κοιλιακή χώρα αισθάνεται αέρια και άβολα. Η κοιλιακή χώρα θα αισθάνεται πρησμένη και θα αντιμετωπίσετε έντονο πόνο. Το φούσκωμα είναι αρκετά κοινό μεταξύ των παιδιών και των ενηλίκων. Η δυσπεψία που είναι ένα από τα συμπτώματα του γαστρικού μπορεί να είναι ένας από τους λόγους ή αιτία για φούσκωμα. Το φούσκωμα μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε πραγματικά άβολα. Μία από τις κύριες αιτίες της φούσκας είναι η υπερκατανάλωση τροφής. Αυτό κάνει το στομάχι γεμάτο και ότι πολλά τρόφιμα δεν πέφτουν εύκολα που προκαλούν φούσκωμα. Η κατανάλωση πλούσιων τροφών και τροφίμων με καλές ποσότητες λίπους μπορεί επίσης να προκαλέσει αέρια στο στομάχι που μπορεί να οδηγήσουν σε περαιτέρω φούσκωμα.

9. Χάνοντας την όρεξη:

Απώλεια της όρεξης ένα γαστρικό σύμπτωμα. Εάν δεν αισθάνεστε πεινασμένοι καθόλου, ειδικά σε περιόδους που πρέπει να φάτε τότε αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το στομάχι σας είναι γεμάτο με φυσικό αέριο και αυτό είναι ένδειξη ότι είστε θύμα γαστρικών προβλημάτων του στομάχου. Κάποιος μπορεί εύκολα να μολυνθεί με μια σειρά από γαστρικά θέματα μεταξύ των οποίων η απώλεια της όρεξης είναι μια αρκετά δημοφιλής. Εάν δεν αισθάνεστε να τρώτε οτιδήποτε σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές, τότε το σώμα, οι μυϊκές ομάδες, τα εσωτερικά όργανα κ.λπ. θα γίνουν αδύναμα οδηγώντας σε ξαφνική διάσπαση. Το σενάριο μπορεί να είναι χειρότερο εάν έχετε χαμηλά προβλήματα αρτηριακής πίεσης. Τρώγοντας τίποτα δεν θα σας κάνει να λείψετε κατά περιόδους.

Δείτε περισσότερα: Τα συμπτώματα του γλαυκώματος

10. Μαύρα σκαμπό:

Ας το παραδεχτούμε. Όλοι γνωρίζουμε ότι όταν έχουμε γαστρικά προβλήματα τότε τα σκαμνιά μας φαίνεται να είναι λίγο διαφορετικά. Αυτό το σύμπτωμα είναι αρκετά ακαθάριστο αλλά είναι αλήθεια. Κάποιος θα αντιμετωπίσει ασταθείς κινήσεις του εντέρου και κακή απέκκριση των αποβλήτων.

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις αιτίες και τα συμπτώματα για το γαστρικό. Τα παραπάνω όμως είναι τα καλύτερα αίτια και τα συμπτώματα για το γαστρικό. Ας ελπίσουμε ότι θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε σε φόρμα και να αποφύγετε τα γαστρικά προβλήματα και επίσης να σας βοηθήσουμε να τα αναγνωρίσετε.

Leave A Comment

− 2 = 3