Πολιτισμός και φεστιβάλ του Γκουτζαράτ | Στυλ στη ζωή

Στη Δυτική Ινδία, το Γκουτζαράτ γιορτάζει ένα πλήθος φεστιβάλ σε αρμονία με τους διάφορους πολιτισμούς. Όλοι συμμετέχουν σε εορτασμούς του φεστιβάλ, ανεξάρτητα από τις θρησκείες και μοιράζονται την ευτυχία μεταξύ τους. Αυτό το άρθρο παραθέτει ορισμένα από αυτά.

Διάσημος Πολιτισμός και Φεστιβάλ του Γκουτζαράτ:

Ας βρούμε εδώ τη λίστα του Φεστιβάλ Γκουτζαράτι, η οποία θα δείξει πώς οι άνθρωποι του Γκουτζαράτι δίνουν σημασία στο πολιτισμό και τα έθιμά τους.

Διεθνές Φεστιβάλ Kite:

φεστιβάλ of gujarat - International Kite Festival

Το Διεθνές Φεστιβάλ Kite γιορτάζεται κάθε χρόνο στο Gujarat ως κύριο φεστιβάλ. Διεξάγεται στις 14 Ιανουαρίου και συμπίπτει με το Makar San kranti ή το φεστιβάλ Uttarayan. Το φεστιβάλ γιορτάζει το τέλος του χειμώνα. Για να γιορτάσουμε, οι χαρταετοί πετούν παντού σε Γκουτζαράτ, ειδικά στις μεγάλες πόλεις Αχμενταμπάντ και Μπαρόδα. Αυτό το φεστιβάλ σηματοδοτεί επίσης το πέρασμα του ήλιου στο βόρειο ημισφαίριο. Οι μέρες μεγαλώνουν και οι βραδιές γίνονται συντομότερες. Οι άνθρωποι προσεύχονται και γρήγορα και προσφέρουν ελεημοσύνη στους ναούς στους φτωχούς. Οι άνθρωποι μάχονται με χαρταετούς για την υπεροχή του ουρανού και κόβουν τους χαρταετούς του άλλου. Το νήμα που χρησιμοποιείται για να πετάξει αυτούς τους χαρταετούς προετοιμάζεται από ειδικούς ειδικά για να κόψουν άλλους χαρταετούς. Ισχυρά μείγματα αλεσμένου γυαλιού και κόλλας χρησιμοποιούνται για την επίχριση πάνω στο νήμα. Ακολούθως ξηραίνεται και έπειτα έλασης σε έλατα ή ρόλους. Tukkals ή κουτί χαρταετός πετούν στον ουρανό το βράδυ. Το Διεθνές Φεστιβάλ Kite έχει κάνει το Γκουτζαράτ διάσημο στον κόσμο.

Φεστιβάλ Χορού Modhera:

gujarat festivals - Modhera Dance Festival

Το Φεστιβάλ Χορού Modhera γιορτάζεται ετησίως στην πολιτεία Γκουτζαράτ. Γιορτάζεται γενικά την τρίτη εβδομάδα του Ιανουαρίου κάθε χρόνο. Λαμβάνεται αμέσως μετά το φεστιβάλ του Uttarayan. Αυτό το φεστιβάλ πάντα γιορτάζεται στο ναό του ναού Sun που βρίσκεται στη Modhera. Ο εορτασμός αυτού του φεστιβάλ ξεκίνησε από το Υπουργείο Πολιτισμού, το Γκουτζαράτ για την παραγωγή τουριστικών εσόδων. Το ετήσιο φεστιβάλ που πραγματοποιείται εδώ στο ναό του Ινδιάνικου κλασικού χορού ξεκίνησε από τη Δυτική Ζώνη Πολιτιστική του Ναού.

Kutch Mahotsava:

φεστιβάλ in gujarat - Kutch Mahotsava

Το Φεστιβάλ Kutch Mahotsava γιορτάζεται στην πολιτεία Γκουτζαράτ ετησίως. Γιορτάζεται γενικά τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο κάθε έτους. Ο εορτασμός αυτού του φεστιβάλ ξεκίνησε από το Υπουργείο Πολιτισμού, το Γκουτζαράτ για την παραγωγή τουριστικών εσόδων. Γιορτάζεται στο Kutch. Η περιοδεία αυτού του φεστιβάλ ονομάζεται mahotsava καθώς έχει πολλά υπέροχα αξιοθέατα και εμπειρίες για τους επισκέπτες. Αυτό το mahotsav γιορτάζει τις αυτόχθονες τέχνες και χειροτεχνίες του Gujarat, ειδικά Kutch.

Δείτε περισσότερα:  Φεστιβάλ του Τσάτσαργκ

Έκθεση Bhavnath Mahadev:

gujarati festivals - Bhavnath Mahadev Fair

Η έκθεση Bhavnath Mahadev γιορτάζεται στην πολιτεία Γκουτζαράτ ετησίως. Είναι γενικά γιόρτασε για πάνω από πέντε ημέρες. Λαμβάνεται ο μήνας Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια του Μαχασιβράτρι. Αυτή η έκθεση βρίσκεται στο Junagadh, στους πρόποδες του λόφου Girnar, στο ναό Bhavnath Mahadev. Το puja του Λόρδου Shiva γιορτάζεται την 14η μέρα του αμαβάσιου μισού του ινδουιστικού μηνός Mag. Το puja γίνεται τα μεσάνυχτα. Κατά τη διάρκεια του puja, οι γυμνοί σοφοί ή τα ναύα bavas βόλτα τους ελέφαντες και ταξιδεύουν στα κοράκια που κόβουν την κόγχη. Ο θεός Shiva πιστεύεται ότι επισκέπτεται το ιερό με αυτή την ευκαιρία. Υπάρχουν πάγκοι στην εύλογη πώληση των αυτοχθόνων τεχνών και χειροτεχνίας του Γκουτζαράτ.

Holi:

κύριος festival of gujarat - Holi

Η Holi γιορτάζεται ετησίως στην πολιτεία Γκουτζαράτ. Είναι γνωστό ως το φεστιβάλ των χρωμάτων. Αυτή είναι η εποχή που όλοι οι ντόπιοι παίζουν με χρώμα και βουρτσίζουν το ένα με το χρώμα και το χρωματισμένο νερό. Η χρήση των πολλαπλών χρωμάτων σε αυτό το φεστιβάλ αντιπροσωπεύει την επίσκεψη μιας καλής και άφθονης εαρινής συγκομιδής.

Δείτε περισσότερα:  Φεστιβάλ του Assam

Raksha Bandhan:

φεστιβάλ of gujarat - Raksha Bandhan

Balev ή Raksha Bandhan γιορτάζεται στο κράτος του Γκουτζαράτ ετησίως. Είναι γνωστό ως το φεστιβάλ της αδελφοσύνης. Την ημέρα αυτή, οι αδελφές δένουν ραχίτες ή ζώνες προστασίας στους καρπούς των αδελφών.

Δείτε περισσότερα:  Διάσημο Φεστιβάλ του Αρουνάχαλ Πραντές

Navratri:

φεστιβάλ of west india - Navratri

Το Navratri στο hindi σημαίνει εννέα νύχτες. Γιορτάζεται στο κράτος του Γκουτζαράτ ετησίως και είναι γνωστό ως το φεστιβάλ των εννέα νυχτών. Αυτό το φεστιβάλ του γκουιράτ τιμά τη Θεά της Μητέρας ή το Θεϊκό Σάκτι ή τη Δύναμη του σύμπαντος. Κατά τη διάρκεια αυτού του φεστιβάλ, φοριούνται πολύχρωμα κοστούμια και εκτελούνται χοροί Garba και Dandia.

Αυτά τα φεστιβάλ αναδεικνύουν την πολυπολιτισμική πολυμορφία του λαού. Εκθέτουν την αληθινή ουσία του Γκουτζαράτ.

Εικόνες Πηγή: 1, 2, 3, 4, 5, 6 & 7

Leave A Comment

2 + 7 =