Πολιτισμός και φεστιβάλ της Δυτικής Βεγγάλης | Στυλ στη ζωή

Στην Ινδία, μπορούμε να βρούμε διαφορετικούς πολιτισμούς και παραδόσεις σε διάφορες περιοχές, οι οποίες ποικίλλουν από τη Βόρεια Ινδία έως τη Νότια Ινδία. Στη Δυτική Ινδία, η Δυτική Βεγγάλη ζωντανεύει με πολλά φεστιβάλ που πραγματοποιούνται ετησίως. Αυτό το άρθρο απαριθμεί τα σημαντικά φεστιβάλ του κράτους της Δυτικής Βεγγάλης.

Διάσημος Πολιτισμός και Φεστιβάλ Δυτικής Βεγγάλης:

Ας δούμε πόσα φεστιβάλ γιορτάζονται στη Δυτική Βεγγάλη γύρω από το έτος.

Gangasagar Mela (Στην επαρχία Νότου 24 Parganas):

φεστιβάλ of west bengal

Το Gangasagar Mela είναι η μεγαλύτερη έκθεση που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Δυτική Βεγγάλη. Αυτό το mela κρατείται για πάνω από 3 ημέρες και γενικά πραγματοποιείται στα μέσα Ιανουαρίου. Αυτό έγινε για να γιορτάσει την εμφάνιση του Makar Sankranti. Η έκθεση διοργανώνεται στο Sagar Dwip, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή των νότιων 24 parganas. Η έκθεση αυτή προσελκύει χιλιάδες θεατές τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Με την ευκαιρία της έκθεσης, χιλιάδες προσκυνητές, έρχονται εδώ για να κάνουν μια ιερή βουτιά στον τόπο όπου συναντάται ο Γκάνγκας με τον κόλπο της Βεγγάλης.

Kenduli Mela (Στην επαρχία Birbhum):

Kenduli Mela (In the District of Birbhum)

Το Kenduli Mela κρατείται αποκλειστικά στην πολιτεία της Δυτικής Βεγγάλης, στην περιοχή Birbhum. Αυτό συμβαίνει επίσης στα μέσα Ιανουαρίου, με την ευκαιρία του Ινδουρίσματος του Makar Sankranti. Αυτή η έκθεση διοργανώνεται στο Kenduli που βρίσκεται στην περιοχή Birbhum και προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Το Mela είναι επίσης γνωστό ότι προσελκύει στο Kenduli τις μεγαλύτερες ομάδες των Bauls, που είναι οι περιπλανώμενοι ορνιθολόγοι της Βεγγάλης.

Δείτε περισσότερα: Φεστιβάλ στο Nagaland

Jalpesh Mela (Στην επαρχία Jalpaiguri):

Jalpesh Mela (In the District of Jalpaiguri)

Το Jalpesh Mela κρατείται αποκλειστικά στην πολιτεία της Δυτικής Βεγγάλης, στην περιοχή Jalpaiguri. Αυτό το mela πραγματοποιείται κατά τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο, κατά την ινδική περίσταση του Sivaratri. Αυτή η έκθεση είναι ένα μήνα και κρατιέται κοντά στο Mainaguri, στην περιοχή Jalpesh, η οποία βρίσκεται στην περιοχή Jalpaiguri. Η έκθεση προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Αυτή η έκθεση κρατιέται γύρω από το ναό που είναι αφιερωμένο στον μεγάλο Λόρδο Jalpeswara. Αυτός ο ναός είναι ένας αρχαίος ναός Shiva.

Δείτε περισσότερα: Κύρια φεστιβάλ της Madhya Pradesh

Basanta Utsav (Στην επαρχία Birbhum):

Basanta Utsav (In the District of Birbhum)

Το Basanta Utsav βρίσκεται αποκλειστικά στην πολιτεία της Δυτικής Βεγγάλης, στην περιοχή Birbhum. Αυτό γίνεται με την ευκαιρία της Holi, η οποία είναι το φεστιβάλ των χρωμάτων, το Cel berated για να υποδεχτεί την έλευση της άνοιξης. Αυτό το φεστιβάλ γιορτάζεται τον Μάρτιο, στο Shantiniketan, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Birbhum. Με την ευκαιρία αυτή, οι μαθητές του τοπικού πανεπιστημίου, Πανεπιστήμιο Visva Bharati, φορούν το κίτρινο χρώμα. Καλωσορίζουν την έλευση της άνοιξης με ρεσιτάλ χορού, τραγούδια, θεατρικά έργα. Παίζουν με χρώμα και ρίχνουν χρωματισμένο νερό ο ένας στον άλλο .

Χολί και Νομπομπόρσχο (Όλο Πάνω Δυτική Βεγγάλη):

Χολί and Noboborsho(All Over West Bengal)

Το Holi είναι γνωστό ως το φεστιβάλ του χρώματος. Γιορτάζεται τον μήνα Φάλγκουα. Αυτό συμβαίνει τον Μάρτιο στο αγγλικό ημερολόγιο. Αυτή είναι η εποχή που όλοι οι άνθρωποι βουτηγμένοι ο ένας τον άλλο με βαφή και χρωματισμένο νερό. Η χρήση των πολλαπλών χρωμάτων σε αυτό το φεστιβάλ αντιπροσωπεύει την επίσκεψη μιας καλής και άφθονης ανοιξιάτικης συγκομιδής. Ακολουθεί το Νέο Έτος Μπενγκάλι που είναι γνωστό ως Noboborsho.

Δείτε περισσότερα: Διάσημο Φεστιβάλ Ταμίλ Ναντού

Deepavali και Kali Puja (όλοι πέρα ​​από τη Δυτική Βεγγάλη):

Deepavali and Kali Puja (All Over West Bengal):

Το Deepavali είναι γνωστό ως Φεστιβάλ των Φώτων. Αυτό το φεστιβάλ μνημονεύει τη δολοφονία του δαίμονα Ravana από τον βασιλιά της Ayodhya, Ram.On επιστροφή μετά τη νίκη του, το είδος ήταν ευπρόσδεκτη με το φωτισμό των κροτίδων και το φως. Στη Δυτική Βεγγάλη, αυτό είναι ένα μεγάλο φεστιβάλ που γιορτάζεται με λαμπτήρες, κροτίδες και πυροτεχνήματα. Συμφωνεί με το Kaali Puja. Γιορτάζεται στην Αμαβάσια ή τη νέα σελήνη στην Άντρα Πραντές.

Durga Puja (όλος πέρα ​​Δυτική Βεγγάλη):

Durga Puja (All Over West Bengal)

Το Durga Puja είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ της Μπενγκάλι. Είναι διάσημη σε όλη την Ινδία και προσελκύει τουρίστες από όλο τον κόσμο. Γιορτάζεται τον Οκτώβριο, ο οποίος είναι στο Μπενγκάλι μήνα Ashwin. Αυτό το φεστιβάλ γιορτάζει την επιστροφή της δέκα οπλισμένης θεάς Durga πίσω στο σπίτι του πατέρα της. Το φεστιβάλ γιορτάζεται πάνω από 4 ημέρες, το οποίο διαρκεί πόσο διαρκεί το puja. Στη συνέχεια, το είδωλο της θεάς Durga είναι βυθισμένο στα Γάγγη.

Αυτά τα φεστιβάλ αναδεικνύουν την πλούσια κουλτούρα του κράτους και βοηθούν να διατηρήσουν ζωντανές τις παραδόσεις για τις μελλοντικές γενιές. Τα παραπάνω φεστιβάλ διοργανώνονται κάθε χρόνο και συμβάλλουν στην έκθεση των πραγματικών χρωμάτων της Δυτικής Βεγγάλης.

Εικόνες Πηγή: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7.

Leave A Comment

53 − 47 =