Γιατί να αγοράσετε μια ασφάλεια ζωής: Ανάγκες και παροχές Στυλ στη ζωή

Για τον ορισμό της ασφάλισης ζωής σε αυστηρή γλώσσα, πρόκειται για σύμβαση μεταξύ του ασφαλιστή και του αντισυμβαλλομένου, όπου ο ασφαλιστής υπόσχεται να καταβάλει το χρηματικό ποσό στον δικαιούχο μετά το θάνατο του αντισυμβαλλομένου. Εν τω μεταξύ, ο αντισυμβαλλόμενος πρέπει να καταβάλλει ασφάλιστρο κάθε μήνα, ένα συγκεκριμένο σταθερό ποσό, ανάλογα με την πολιτική που έχει λάβει. Η σημασία μιας ασφάλισης ζωής έγκειται ακριβώς σε αυτό, εξασφαλίζοντας το μέλλον της οικογένειας, μετά την κατάρρευση του νικητή του ψωμιού. Γι 'αυτό όλοι μας βιαστούμε να ακολουθήσουμε μια πολιτική με την ασφάλεια ζωής. Ενώ οι λόγοι θα μπορούσαν να είναι αρκετοί για το λόγο που χρειάζεστε μια ασφάλιση, ο σκοπός της παραμένει ο ίδιος, εξοικονομώντας σας όταν βρίσκεστε σε κρίση.

Οφέλη από την ασφάλιση ζωής:

Ακολουθούν ορισμένοι καλοί λόγοι για τους οποίους είναι σημαντικό για εσάς.

 • Πληρώνοντας τα χρέη σας: Οι ασφαλίσεις απαιτούνται επίσης για την κάλυψη χρεών όπως η υποθήκη. Αυτό σας βοηθά σε περιόδους κρίσης, όπου διαφορετικά ίσως χρειαστεί να πουλήσετε ακίνητα ή σπίτι για να καλύψετε τα χρέη.
 • Καλύπτοντας τα έξοδα του παιδιού σας: Η παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης είναι συχνά η προτεραιότητα πολλών γονέων. Αλλά αυτό έρχεται με ένα κόστος. Ως εκ τούτου, μερικοί άνθρωποι λαμβάνουν ασφάλιση για να καλύψουν τα έξοδα του παιδιού τους.
 • Για ένα ασφαλές μέλλον: Μετά τον θάνατο του αντισυμβαλλομένου, μπορεί να είναι δύσκολο για την οικογένεια να βρει εναλλακτική οικονομική στήριξη, ειδικά αν ο κάτοχος της ασφάλισης ήταν ο μόνος νικητής της οικογένειας.

Είδη Ασφαλιστικής Πολιτικής για Παιδιά και Ενήλικες

Οι γονείς είναι οι φροντιστές και οι υποστηρικτικοί πυλώνες για τα παιδιά τους. Επομένως, είναι δίκαιο να υποθέσουμε ότι δεν θέλουν τα παιδιά τους να υποφέρουν από την άκαιρη κατάρρευση τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η πολιτική ασφάλισης ζωής λαμβάνεται επίσης για παιδιά και ενήλικες. Ρίξτε μια ματιά σε μερικές από αυτές που μπορείτε να επενδύσετε με λογικό τρόπο.

Η ασφάλεια διαιρείται σε ασφάλειες ζωής και μόνιμης ασφάλισης ζωής και κάθε μία από αυτές διαιρείται σε πολλά είδη. Εδώ είναι μια γρήγορη ματιά τα διαφορετικά είδη ασφάλισης ζωής, τι είναι και τι θα μπορούσαν να σας προσφέρουν.

1. Ασφάλιση ζωής:

Ακριβώς όπως το όνομα, αυτή η ασφάλιση προσφέρει προστασία για μια χρονική περίοδο, για παράδειγμα 10 ή 30 χρόνια, ανάλογα με τον τρόπο που χρειάζεται πολύ να καλύψετε. Η ασφάλιση παρέχει επίσης παροχές θανάτου, σε περίπτωση που ο αντισυμβαλλόμενος πεθάνει κατά τη διάρκεια της κατοχής της πολιτικής. Αυτό είναι ένα από τα πιο προτιμώμενα και στοιχήματα τύπου ασφάλισης που οι άνθρωποι επιλέγουν και είναι επίσης κατάλληλο, εφόσον το χρέος σας καλύπτεται ή για όσο διάστημα εξυπηρετεί ο σκοπός σας.

 • Πλεονεκτήματα:Είναι φθηνό και φθηνό και όταν επενδύετε σε μακροπρόθεσμο σχέδιο, δίνει μια φορολογική εξοικονόμηση.
 • Μειονεκτήματα: Προσφέρουν μια περιορισμένη κάλυψη, δηλαδή, μπορεί να είναι δύσκολο για τον υπεύθυνο χάραξης πολιτικής να αποφασίσει πόσα χρόνια θέλει να πάρει την κάλυψη. Ενώ μπορείτε να αποφασίσετε ότι είκοσι χρόνια εάν είναι αρκετό, ίσως αργότερα να αρχίσετε να πιστεύετε ότι ήθελε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Δεν υπάρχει επίσης αύξηση κεφαλαίου και το ποσό των παροχών θανάτου και οι όροι κάλυψης θα καθοριστούν και έτσι δεν μπορείτε να αυξήσετε το ασφάλιστρό σας εάν το επιθυμείτε.

2. Μόνιμη Ασφάλεια Ζωής:

Αντίθετα με τον όρο ασφάλιση ζωής, η μόνιμη ασφάλιση ζωής θα σας παρέχει κάλυψη όσο αποφασίζετε να καταβάλετε την ασφάλιστρα. Η ασφάλιση θα συσσωρεύσει επίσης την αξία μετρητών και αυτό μπορεί να χρησιμεύσει ως ένα σημαντικό μέσο για τον οικονομικό προγραμματισμό σας καθώς περνάει ο καιρός. Επιπλέον, προσφέρουν τα εξής:

 1. Ολόκληρη η ζωή: Το οποίο εγγυάται την αξία μετρητών και το εγγυημένο όφελος θανάτου και τα πιθανά μερίσματα Υπάρχει επίσης νωρίς υψηλή αξία μετρητών μόλις προγραμματιστεί καλά.
 2. Εγγυημένη καθολική ζωή: Αυτό υπόσχεται σταθερές αποδόσεις με ευέλικτες πληρωμές ασφαλίστρων. Προσφέρουν επίσης κάποια αξία μετρητών, αλλά περιορισμένη και έχει σχεδιαστεί ειδικά για παροχές θανάτου καθ 'όλη τη διάρκεια ζωής.
 3. Ευρετηριασμένη καθολική ζωή: Η τιμαριθμική καθολική ζωή αναπροσαρμόζεται στη χρηματιστηριακή αγορά για υψηλότερες αποδόσεις. Εξασφαλίζουν επίσης προστασία από την απώλεια της αγοράς.
 4. Μεταβλητή καθολική ζωή: Στην μεταβλητή καθολική ζωή, ο λογαριασμός επενδύσεων συνδέεται στενά με την αγορά και η ανάπτυξή του βασίζεται αποκλειστικά στις αποδόσεις της αγοράς.
 • Πλεονεκτήματα: Προσφέρουν δωρεάν φόρο θανάτου και η αύξηση της αξίας των φορολογικών μετρητών αναβάλλεται σε αυτό. Προσφέρουν επίσης άπειρες τραπεζικές συναλλαγές, πράγμα που σημαίνει ότι η αξία μετρητών στην πολιτική που έχετε λάβει θα λειτουργήσει ως ιδιωτικό τραπεζικό σας σύστημα.
 • Μειονεκτήματα: Είναι ακριβό και η μακροζωία είναι ένα άλλο θέμα. Η μακροζωία είναι μερικές φορές ένα όφελος και είναι επίσης ένα μειονέκτημα. Ενώ μπορείτε να αναζητήσετε κάλυψη όσο θέλετε, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα όταν δεν το χρειάζεστε πλέον.

Ασφάλεια ζωής των παιδιών:

Εδώ είναι μερικές επιλογές ασφάλισης ζωής για τα παιδιά.

1. Ασφάλιση ζωής για παιδιά:

η παιδική ασφαλιστική ασφάλιση ζωής παρέχει μόνο όφελος λόγω θανάτου, αλλά παρέχει επίσης τη δυνατότητα μετατροπής σε μια πολιτική πολύ αργότερα. Η πολιτική θα υπάρχει όσο εσείς, όπως ο αντισυμβαλλόμενος, πληρώνετε το ασφάλιστρο.

 • Οφελος: Προσφέρει καλή αξία μετρητών και παροχές διαβίωσης, συν πάντοτε θα είναι ασφαλισμένοι. Είναι επίσης προσιτά.

2. Παγκόσμια ασφάλεια ζωής παιδιών:

Αυτό το είδος ασφάλισης παρέχει το παιδί σας, τα επιδόματα θανάτου και το λογαριασμό αποταμίευσης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αργότερα από το παιδί.

 • Οφελος: Είναι ασφαλή και ασφαλώς επίσης αυστηρά.

Top 5 καλύτερες εταιρείες ασφάλισης ζωής στην Ινδία:

Εδώ είναι μερικές κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείες γνωστές για το όνομά τους και την εμπιστοσύνη που οι άνθρωποι έχουν σε αυτούς.

1. Canara HBSC OBC Ασφαλιστική Εταιρία Ζωής:

Γιατί να αγοράσετε μια ασφάλεια ζωής: Ανάγκες και παροχές Στυλ στη ζωή

Αυτή η κοινοπραξία ιδρύθηκε το 2008 μεταξύ της Canara Bank, της HSBC και της Oriental Bank of Commerce. Πρόκειται για μια εταιρεία της Ινδίας που έχει περίπου 7000 υποκαταστήματα τριών τραπεζών μετόχων. Παρέχει επίσης την απαιτούμενη εκπαίδευση και καθοδήγηση για όλο το προσωπικό των τραπεζών σε όλη τη χώρα. Η εταιρεία παρέχει επίσης προσαρμοσμένα προϊόντα για την τεράστια πελατειακή της βάση, διασφαλίζοντας έτσι ότι καλύπτονται όλες οι ανάγκες.

2. Ασφάλιση ζωής SBI:

Γιατί να αγοράσετε μια ασφάλεια ζωής: Ανάγκες και παροχές Στυλ στη ζωή

Η Ασφάλεια Ζωής SBI εισήχθη το 2001 και αυτή είναι επίσης μια κοινή επιχείρηση μεταξύ της SBI και της BNP Paribas Cardif. Είναι γνωστοί για την προσφορά αποκλειστικής σειράς συστημάτων ασφάλισης ζωής και συνταξιοδοτικών συστημάτων που είναι οικονομικά και προορίζονται να είναι οικονομικά προσιτά για όλους. Προσφέρει επίσης σχέδιο αποταμίευσης, σχέδιο μονάδων σύνδεσης, σχέδιο παιδιού και συνταξιοδοτικό σχέδιο.

3. Εταιρία Ασφάλισης Ζωής της Ινδίας:

Γιατί να αγοράσετε μια ασφάλεια ζωής: Ανάγκες και παροχές Στυλ στη ζωή

Το LIC είναι μια ασφαλιστική εταιρεία του δημόσιου τομέα και προσφέρει μια ποικιλία ασφαλιστικών προγραμμάτων για τους ανθρώπους, το καθένα με βάση την προσιτή τιμή τους. Έχουν επίσης ένα μοναδικό χαρτοφυλάκιο εξοικονόμησης μισθών και επίσης προγράμματα παροχής κινήτρων για σχολεία, χωριά και τράπεζες. Έχει επίσης ξένες επιχειρήσεις και έτσι η αναζήτηση της βοήθειάς τους δεν θα αποτελέσει πρόβλημα ακόμη και αν βρίσκεστε εκτός Ινδίας.

4. Εταιρεία Ασφάλισης Ζωής Aviva:

Γιατί να αγοράσετε μια ασφάλεια ζωής: Ανάγκες και παροχές Στυλ στη ζωή

Είναι ένας από τους δημοφιλέστερους ασφαλιστικούς φορείς και είναι μια κοινοπραξία μεταξύ του ομίλου Dabur και του ομίλου Aviva. Έχει παγκόσμια πελατειακή βάση με περίπου 121 δικτυωμένο κέντρο γύρω από όλα. Έχει ένα ευρύ φάσμα σχεδίων και σχεδίων για τους ενδιαφερόμενους κατόχους ασφαλιστηρίων συμβολαίων. Έρχεται σε οικονομικά ποσοστά. Μερικά από τα κοινά σχέδια περιλαμβάνουν προστασία, σχέδιο κυβερνήτη, σχέδιο παιδιού, σχέδιο συνταξιοδότησης, σχέδιο υγείας και σχέδιο αποταμίευσης.

5. Εθνική Ασφαλιστική Εταιρεία:

Γιατί να αγοράσετε μια ασφάλεια ζωής: Ανάγκες και παροχές Στυλ στη ζωή

Είναι μια κρατική γενική ασφαλιστική εταιρεία στην Ινδία. Η έδρα της βρίσκεται στο Καλκούτα και έγινε εθνικοποιημένη το 1972. Παρέχουν μια ποικιλία προγραμμάτων για όσους θέλουν να ακολουθήσουν πολιτική και πρόκειται να τους ενδιαφέρουν καλύτερα.

6. Εταιρεία ασφάλισης ζωής της HDFC:

Γιατί να αγοράσετε μια ασφάλεια ζωής: Ανάγκες και παροχές Στυλ στη ζωή

Με κεντρικά γραφεία στη Βομβάη, η HDFC Life Insurance είναι ένας από τους μακροπρόθεσμους ασφαλιστικούς φορείς της χώρας. Πρόκειται για συνδεδεμένη εταιρεία που έχει συσταθεί με HDFC και Standard Life Aberdeen PLC. Έχει περίπου 414 καταστήματα και προσφέρει ατομικά και ομαδικά ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Τούτου λεχθέντος, εδώ είναι τα βήματα που ακολουθούνται για να λάβετε ασφάλεια ζωής.

 1. Το πρώτο βήμα είναι να συμπληρώσετε ουσιαστικά ένα έντυπο αίτησης που θα σας ζητήσει τα βασικά σας στοιχεία όπως το ετήσιο εισόδημα, το ιστορικό υγείας, το οικογενειακό ιστορικό υγείας, τις συνήθειες του τρόπου ζωής κλπ. Θυμηθείτε να απαντήσετε αυτά ειλικρινά, αλλιώς η εταιρεία έχει το δικαίωμα να ακυρώσει την πολιτική οποτεδήποτε.
 2. Ορισμένες πολιτικές απαιτούν από εσάς να υποβληθείτε σε φυσική εξέταση.
 3. Το τρίτο βήμα είναι να πληρώσετε την πριμοδότηση, όπου πρέπει να επιλέξετε ένα επίδομα θανάτου.

Μερικές φορές δεν θα δικαιούστε την ασφάλιση. Εδώ είναι οι περιστάσεις:

 • Εάν έχετε κάποια χρόνια ασθένεια όπως ο καρκίνος ή η καρδιακή προσβολή
 • Επάγγελμα υψηλού κινδύνου όπως η στρατιωτική θητεία
 • Ξαπλώνει στην αίτηση και δεν είναι ειλικρινής.

Είτε συμφωνείτε είτε όχι, η ασφάλιση ζωής είναι σίγουρη μια ευλογία πολλές φορές. Σας σώζουν σε περιόδους κρίσης και είναι δυνητικοί σωτήρες. Ωστόσο, το κλειδί έγκειται στην επιλογή του σωστού σχεδίου ή σχεδίου, ενός που θα είστε σε θέση να αντέξετε οικονομικά και αυτό που θα λύσει το σκοπό σας. Μόλις το ξέρετε αυτό, θα δείτε ότι η ασφάλιση ακροατηρίου μπορεί πραγματικά να κάνει για την εξασφάλιση του μέλλοντός σας.

Leave A Comment

− 2 = 1