Τα συμπτώματα και τα αίτια της ελονοσίας Στυλ στη ζωή

Σχεδόν όλοι οι παππούδες μας έχουν μία ή δύο φορές σχέση με σας μια ιστορία σχετικά με την ελονοσία σε αυτή την ηλικία που σαν μια πληγή θα εξαπλωνόταν σε ολόκληρο το χωριό και θα προκαλούσε καταστροφή στους κατοίκους της. Η ελονοσία είναι μια παλαιά ασθένεια που επικρατεί στην κοινωνία εδώ και δεκαετίες. Νωρίτερα θα υπήρχε χάος και δυσφορία, ενώ στον σημερινό κόσμο η ασθένεια αυτή υποχώρησε σιγά-σιγά για να δώσει τη θέση της σε νέες. Εντούτοις, η ελονοσία εξακολουθεί να υπάρχει στις γωνιές και τις ακρογιαλιές του κόσμου, τις ανεπτυγμένες, ανθυγιεινές περιοχές που φιλοξενούν ένα σύμπλεγμα κουνουπιών που κτίζουν τη φωλιά τους ακριβώς δίπλα στο κατάλυμα.

προκαλεί-και-συμπτώματα-της-ελονοσίας

Η ελονοσία είναι μια ασθένεια που σχετίζεται με το αίμα, όπου για άλλη μια φορά όπως πολλές ασθένειες που σχετίζονται με το αίμα, το ερυθρό αιμοσφαίριο επιτίθεται. Παρόλο που η σημερινή κατάσταση απαιτεί πολύ καλύτερη υγειονομική περίθαλψη σε περίπτωση ελονοσίας, αυτό δεν συνέβαινε στις παλαιότερες ημέρες όταν ο πάσχων ασθενής θα μείνει για να σαπίσουν. Όλοι γνώριζαν το γεγονός ότι ήταν μεταδοτική και γι 'αυτό οι ασθενείς αντιμετώπιζαν διαχωρισμό. Ωστόσο, η ελονοσία εξακολουθεί να θεωρείται απειλητική για τη ζωή εάν δεν δοθεί η δέουσα προσοχή.

Ο όρος ελονοσία στα ιταλικά μεταφράζεται σε «κακό αέρα», αλλά δεν ήταν ένα άτομο που έκανε αυτή την ανακάλυψη αξίζει τον κόπο. Με την πάροδο των ετών, η ελονοσία και η διαδικασία θεραπείας της βρίσκονται υπό τελειότητα. Ξεκίνησε το 1740 όταν ο H.Walpole εξειδίκευσε τον όρο επεξεργασίας της ασθένειας και του μηχανισμού της, αλλά μέχρι το 1880 εντοπίστηκε το παράσιτο υπεύθυνο για την πρόκληση ελονοσίας. Ο C.Laveran εντόπισε την ελονοσία που προκαλούσε το παράσιτο να είναι το πλασμόνιο το οποίο ήταν γνωστό ότι μολύνει τα ερυθρά αιμοσφαίρια. 1889, ο R. Ross αναγνώρισε τον προάγγελο της νόσου αυτής να είναι τα παρασιτικά κουνούπια που τρέφονται με το αίμα μας. Υπάρχουν συνολικά πέντε ταξινομήσεις για την ελονοσία, αλλά το πιο θανατηφόρο από τα πέντε είναι η ελονοσία του πλασματρίου. Τα άλλα τρία περιγράφονται ως λιγότερο επικίνδυνα και όχι απειλητικά για τη ζωή.

Η ελονοσία μεταφέρει το κουνούπι του anopheles την ευθύνη γι 'αυτό καθώς συνεχίζει να επηρεάζει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο με την ασθένειά τους. Το παράσιτο είναι παρόν στο ανόφαιο ή θηλυκό κουνούπι που κατά τη διάρκεια του γεύματος του περνά λίγο από το παθογόνο στο σώμα μας. Στη συνέχεια, υπάρχει μια σύντομη περίοδος επώασης κατά την οποία το μολυσμένο μικρόβιο λειτουργεί για να καταστρέψει ή να μολύνει τα ερυθροκύτταρα του σώματος. Μετά από μερικές σύντομες ημέρες, κάποιος επηρεάζεται από την ελονοσία. Δεν υπάρχει άλλη σαφής αιτία εκτός από το παράσιτο που προκαλεί ελονοσία.

Τα συμπτώματα και η αιτία της ελονοσίας:

Αυτό το άρθρο εξηγεί τις κύριες αιτίες και τα συμπτώματα της ελονοσίας που είναι πολύ χρήσιμα για τη διάγνωση της ελονοσίας πριν από την επίθεση.

Αιτίες της ελονοσίας:

Εδώ έχουμε δώσει μερικές κύριες αιτίες της μετάδοσης της ελονοσίας μπορεί να είναι, οι οποίες είναι χρήσιμες για να μάθετε την ασθένεια πριν εισέλθουν στο σώμα μας.

1. Λόγω της ανθυγιεινής διαβίωσης:

Μια έρευνα το 2010 συγκέντρωσε 660.000 άτομα που πεθαίνουν στην περιοχή της Αφρικής μόνο εξαιτίας της ελονοσίας. Περισσότερο ασταθής στις ινδικές και αφρικανικές χώρες, η κατάσταση αυτή οφείλεται στην παρουσία αυτών των θηλυκών κουνούπια μέσα και γύρω από το καθιστικό. Κατά συνέπεια, το κουνούπι να ζει και να τρέφεται γύρω μας. Για έναν καλύτερο ασφαλέστερο χώρο, ξεκαθαρίστε κάθε σκασμένο νερό ή ανθυγιεινή χωματερή στο κοντινό περιβάλλον του οικοτόπου σας. Βεβαιωθείτε ότι έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα ελέγχου των παρασίτων.

Δείτε περισσότερα: Αιτίες του καρκίνου του πνεύμονα

2. Λόγω της ανθρώπινης μετάγγισης αίματος στον άνθρωπο:

Κατά καιρούς η ελονοσία μπορεί να προκληθεί λόγω της παρουσίας οποιουδήποτε είδους μετάγγισης αίματος που φιλοξενεί το παράσιτο. Αυτό μπορεί να έχει τη μορφή οποιουδήποτε δωρηθέντος οργάνου όπου το αντικατασταθέν όργανο ανήκε κάποτε σε ασθενή ελονοσίας. Μπορεί επίσης να είναι άμεση μετάγγιση αίματος. Η ελονοσία δεν τρίβεται με απλή επαφή, έτσι ώστε να μπορεί κάποιος να βρίσκεται γύρω από έναν ασθενή με ελονοσία. Ωστόσο, εάν ένα κουνούπι έχει τροφοδοτήσει τον ασθενή με ελονοσία, λίγο από το παράσιτο κινείται στο σώμα του και αναμιγνύεται με το σάλιο. Καθαρίστε την επόμενη φορά που σας κάνει τη λεία της, λίγο πέρασμα στο αίμα σας.

3. Χρόνος γέννησης:

Εάν μια μητέρα φιλοξενεί παράσιτα ελονοσίας στο αίμα της και είναι έγκυος ή πρόκειται να γεννήσει, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες το παιδί που θα έρθει να είναι επίσης θύμα ελονοσίας.

4. Αλλαγή στα γονίδια:

Αυτό είναι κάπως μια νέα θεωρία όπου οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτή η ηλικιακή ασθένεια έχει κολλήσει μαζί μας για τόσο πολύ καιρό που έχει προκαλέσει αλλαγές στα γονίδιά μας. Το θύμα που έχει μολυνθεί από την ελονοσία έχει παραχωρήσει ασυλία έναντι της ελονοσίας, η οποία έχει παραβιαστεί.

5. Plasmodium Vivax:

Αυτό βρίσκεται κυρίως στις χώρες της Ασίας και της Νότιας Αμερικής. Θεωρείται ως μία από τις κύριες αιτίες της ελονοσίας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα υποτροπές και κυρίως να βρίσκεται στο ήπαρ. Αυτή είναι μια από τις πιο δημοφιλείς αιτίες της ελονοσίας, ιδίως της επαναλαμβανόμενης ελονοσίας. Αυτό έχει επίσης κατηγορηθεί ως υπεύθυνο για την εμφάνιση πολλών θανάτων που οφείλονται σε ολόκληρο τον κόσμο.

6. Χαμηλή αρτηριακή πίεση:

Έχει επίσης σημειωθεί ότι με υψηλό πυρετό και ρίγη, η αρτηριακή πίεση του ατόμου μειώνεται σημαντικά, προκαλώντας τους να νιώσουν τις ρίγη ακόμα περισσότερο. Αυτή η χαμηλή αρτηριακή πίεση προκαλεί ναυτία και ζάλη αισθάνεται μέχρι το θύμα να είναι εντελώς κρεβάτι οδηγείται και δεν μπορεί να σταθεί μόνη της λόγω σωματικής αδυναμίας.

Δείτε περισσότερα: Συμπτώματα λεμφώματος στις γυναίκες

Τα συμπτώματα της ελονοσίας:

Υπάρχουν αναρίθμητα συμπτώματα ελονοσίας. Ορισμένα από τα σημεία και τα συμπτώματα που μπορούν να βιώσουν όλοι οι ασθενείς της ελονοσίας προτού πέσουν με επιτυχία θύματα της νόσου έχουν σημειωθεί. Για καλύτερη εξυπηρέτησή σας, οι καλύτεροι, ωστόσο, συζητούνται παρακάτω. Τα 13 καλύτερα σημεία και τα συμπτώματα της ελονοσίας είναι τα εξής.

1. Τρίχηση:

Αυτό είναι ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα της ελονοσίας. Κάποιος θα συναντήσει συχνές κούνημα και κρύο, αν αυτός ή αυτή έχει μολυνθεί από τον ιό της ελονοσίας από τα κουνούπια. Αυτές οι ριπές ρίγος γενικά κυμαίνονται από μέτρια επίπεδα μέχρι να κρύψουν τα ρίγη. Δεν είναι όμως τόσο επιβλαβές. Εάν έχετε ένα ψυχρό συναίσθημα χωρίς συγκεκριμένο λόγο, τότε μπορείτε εύκολα να καταλάβετε ότι είστε μολυσμένοι με τον ιό της ελονοσίας.

Αυτό είναι ένα από τα πλέον συμβατικά συμπτώματα ελονοσίας και παρατηρείται σε άτομα όλων των φύλων ανεξάρτητα από το όριο ηλικίας τους.

2. Κεφαλαλγία:

Κάποιος θα αντιμετωπίσει σοβαρό πονοκέφαλο εάν πάσχει από ελονοσία. Αυτό είναι ένα από τα πιο παρατηρημένα συμπτώματα ελονοσίας. Αυτό το σύμπτωμα είναι κοινό σε άνδρες και γυναίκες. Ακόμη και τα παιδιά κάτω από την ηλικία των 16 ή 14 θα βιώσουν αυτό το σύμπτωμα αν είναι τα κύτταρα του αίματος τους μολύνονται με τον επιβλαβή ιό της ελονοσίας. Αυτό είναι αρκετά φυσικό και δεν υπάρχει γενικά καμία συνταγογραφούμενη θεραπεία ή θεραπεία για τη θεραπεία της πάθησης του πόνου. Η ρίζα του πόνου μπορεί επίσης να είναι η προϋπάρχουσα κατάσταση του αυχένα ή κεφαλαλγίας που θα ενισχύσει τον τρέχοντα πόνο.

3. Άφθονη εφίδρωση:

Η άφθονη ή εξωφρενική εφίδρωση είναι ένα από τα πιο παρατηρημένα συμπτώματα ελονοσίας. Λόγω αυτού του αποτελέσματος μπορεί κανείς εύκολα να καταλάβει εάν πάσχει από ελονοσία ή όχι. Κάποιος θα ιδρώνει σχεδόν οπουδήποτε και οπουδήποτε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι γιατροί συστήνουν να παραμείνουν σε κλειστό χώρο εάν πάσχετε από αυτή την ασθένεια. Η παραμονή σε εσωτερικούς χώρους θα βοηθήσει επίσης με τον ερεθισμό της εφίδρωσης. Ο ιδρώτας είναι ένα από τα κύρια συμπτώματα της ελονοσίας και θα σας βοηθήσει επίσης να γνωρίζετε ακριβώς πόσο κακή είναι η κατάστασή σας. Συνήθως δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε, αφού αυτό το σύμπτωμα είναι αρχέτυπο.

4. Υψηλός πυρετός:

Εδώ έχουμε ακόμα ένα σύνηθες σύμπτωμα ελονοσίας. Το πρώτο από τα πολύ κοινά σημάδια είναι ένα ψυχρό αίσθημα που συνοδεύεται από υψηλό πυρετό και πόνο χτύπησε το μέτωπο. Ο πυρετός αυξάνεται σιγά-σιγά με το χρόνο που περνάει μέχρι το χρονικό σημείο που σας έχει καλυφθεί σε ένα περιτύλιγμα από καυστικό δέρμα, υδατώδη μάτια και κακό πονοκέφαλο. Είναι ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα της ελονοσίας και συμβαίνει να είναι ένα από τα πιο στίγματα. Όποιος πάσχει από ελονοσία έχει βιώσει αυτό το σύμπτωμα, καθώς είναι ένα από τα πιο βασικά πράγματα που αναζητούν οι γιατροί ενώ αναλύει αν ο ασθενής έχει μολυνθεί από ιό της ελονοσίας ή όχι.

Δείτε περισσότερα: Συμπτώματα της λευχαιμίας στα παιδιά

5. Διάρροια:

Μαζί με τον πυρετό, υπάρχουν και πολλά προβλήματα στομάχου. Η διάρροια είναι ένα σύνηθες σύμπτωμα ελονοσίας που συμβαίνει σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Αυτό θεωρείται επίσης ως ένα από τα πιο ενοχλητικά συμπτώματα της ελονοσίας, καθώς με τον πυρετό έρχεται η συνήθεια των συχνών διαδρομών προς το μπάνιο που είναι πραγματικά ερεθιστικό για κανέναν. Τα παιδιά είναι τα πρώτα θύματα αυτού του συγκεκριμένου συμπτώματος.

6. Έμετος:

Όλοι τώρα, τα τυχαία προβλήματα στο στομάχι και η διάρροια σχετίζονται με έμετο. Είναι πραγματικά κοινό σε άνδρες και γυναίκες και αυτό είναι ένα από τα πιο ορατά συμπτώματα διάρροιας. Το σύμπτωμα είναι δύσκολο να διαχειριστεί και μπορεί να καταστήσει την κατάστασή σας χειρότερη. Η ναυτία μπορεί να χαρακτηριστεί ως η παρούσα κατάσταση. Σύμφωνα με τους ειδικούς σε αυτό το θέμα, κάποιος πρέπει να φροντίζει τον εαυτό του.

Η αποφυγή του φαγητού έξω μπορεί να χαρακτηριστεί ως η μόνη θεραπεία αυτής της κατάστασης. Εκτελείτε φυσικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

7. Στήθια αίματος:

Τα σκαμνιά με σημεία αίματος είναι ορατά όταν υποφέρετε από ελονοσία. Αυτό το συγκεκριμένο σύμπτωμα της ελονοσίας αποδεικνύει ότι η ελονοσία μπορεί να είναι πραγματικά επιβλαβής για εσάς. Κάποιος δεν παίρνει τα κόπρανα του αίματος, εκτός αν η κατάσταση του είναι πραγματικά κακή. Τα κόπρανα αίματος θεωρούνται ως ένα από τα χειρότερα συμπτώματα της ελονοσίας.

8. Κόπωση:

Κάποιος μπορεί εύκολα να φανταστεί την παρουσία κόπωσης ή κούρασης που έρχεται μαζί με την ελονοσία. Με τη δύναμη που δεν ταιριάζει μέχρι να κρατήσει ολόκληρο το σώμα στα δύο πόδια, το άτομο πέφτει θύμα της κούρασης όπου αισθάνεται τελείως εξαντλημένος και ξεγελάσει.

9. Μυς σπασμός και Ache:

Συχνά, κατά καιρούς, τα συμπτώματα περιλαμβάνουν έντονο πόνο στην πλάτη και πόνο των μυών και των αρθρώσεων. Αυτό μπορεί να έρθει ακόμη και με τη μορφή μυϊκής ακαμψίας και σπασμών.

10. Αναιμία:

Αυτή η κατάσταση του σώματος είναι υπεύθυνη εξαιτίας της έλλειψης υγιών ερυθρών αιμοσφαιρίων. Ένα άτομο που έχει έλλειψη αιμοσφαιρίνης στο σώμα θα είναι θύμα αυτού του συμπτώματος. Τα κύτταρα του σώματος δεν έχουν σωστή παροχή οξυγόνου που οδηγεί περαιτέρω στο στάδιο της αναιμίας. Η αναιμία μπορεί να αποδειχθεί πραγματικά επιβλαβής, ειδικά για ορισμένα άτομα με προϋπάρχουσες αδύναμες φυσικές καταστάσεις όπως τα ασθενή νευρικά προβλήματα.

11. Casual Weakness:

Θα νιώσετε πραγματικά αδύναμος κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν πάσχετε από ελονοσία. Μόλις τα επιβλαβή μικρόβια μολύνουν το σώμα σας, τα όργανα σας θα εξασθενήσουν και θα σταματήσουν να λειτουργούν σωστά, πράγμα που θα οδηγήσει σε συναισθήματα αδυναμίας. Αυτό είναι ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα της ελονοσίας και μπορεί κανείς εύκολα να καταλάβει με τη βοήθεια αυτού του συγκεκριμένου συμπτώματος αν αυτός ή αυτή είναι μολυσμένη με τον ιό της ελονοσίας. Η λοίμωξη είναι πολύ σοβαρή και μπορεί να σας κάνει αδύναμους από τον πυρήνα.

Αυτά τα είδη συμπτωμάτων της ελονοσίας αποδεικνύουν πόσο κακή είναι αυτή η ασθένεια και πόση βλάβη μπορεί να προκαλέσει η ελονοσία σε έναν άνθρωπο.

12. Σπασμοί:

Υπάρχουν βασικά αιφνίδιες κινήσεις στο σώμα που δεν έχουν συγκεκριμένη ρίζα ή λόγο. Ωστόσο, μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι πίσω από τους σπασμούς, και ένας από αυτούς είναι η διάρροια. Αυτό προκαλείται επίσης από την ακούσια συστολή των μυών, η οποία συχνά ονομάζεται σπασμός. Σύμφωνα με τους γιατρούς, η παρουσία ορισμένων τοξινών στο σώμα προκαλεί τόσο ξαφνικές κινήσεις μέσα στο σώμα. Αυτές οι τοξίνες μπορούν να κάνουν τη λειτουργία με διαφορετικό τρόπο από ό, τι υποτίθεται. Κάποιος δύσκολα μπορεί να αντέξει αυτό το συγκεκριμένο σύμπτωμα.

13. Κατασχέσεις:

Μια κρίση είναι ένα τελικό και πολύ σπάνιο σύμπτωμα που έχει παρατηρηθεί μεταξύ των ασθενών που έχουν ήδη γόνατο βαθιά σε αυτή την κατάσταση. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να είναι βίαια στη φύση.

Γενικά αυτά είναι τα συμπτώματα της αναιμίας είναι - α) κόπωση? β) απαλό δέρμα. γ) ζάλη, κλπ. Η αναιμία θεωρείται μία από τις πιο εκτεταμένες νόσους που διαδίδονται στα κράτη και οι γιατροί δεν έχουν καταφέρει να βρουν μια μαγική θεραπεία από τότε που θα αφαιρέσουν τα συμπτώματα της αναιμίας από το σώμα σας για πάντα.

Leave A Comment

16 − = 8