Πώς να αγαπήσετε τους γονείς σας; | Στυλ στη ζωή

Είναι τόσο λυπηρό το γεγονός ότι βλέπουμε τόσο πολλά γηροκομεία, όχι επειδή βλέπουμε τόσους πολλούς από αυτούς, αλλά επειδή τα παιδιά αυτές τις μέρες δεν έχουν το χρόνο λόγω ποικίλων λόγων για να φροντίσουν τους γονείς τους. Δεν κρίνουμε κανέναν εδώ, αλλά θα μπορούσε να υπάρξει μια διέξοδος για να διαχειριστούμε καλύτερα τους ηλικιωμένους μας και τις ανάγκες τους, αντί να τους βάλουμε σε ένα παλιό σπίτι, να φροντίσουμε κάποιον για το υπόλοιπο της ζωής τους

Πώς να αγαπήσετε τους γονείς σας; | Στυλ στη ζωή

Έδωσαν τη γέννησή σου:

Θυμηθείτε, είναι η μητέρα και ο πατέρας σας που σας έφεραν σε αυτόν τον κόσμο. Από τότε που βρισκόσασταν στην κοιτίδα και στις πάνες σας, ήταν οι γονείς σας, που έμειναν μέχρι αργά το βράδυ για να σας φροντίσουν, να σας κρατήσουν ζεστό και στεγνό.

Ενώ βρισκόσασταν στο σχολείο, εξασφάλιζαν ότι λάβατε την καλύτερη στολή, τα κατάλληλα γεύματα για φαγητό για μεσημεριανό γεύμα και μια φοβερή παιδική ηλικία αγάπης, φροντίδας και αγάπης. Η μαμά και ο μπαμπάς ίσως έχουν θυσιάσει τις δικές τους ανάγκες, αλλά εξασφάλισε ότι πήρατε τα παπούτσια που θέλατε, ώστε να μπορείτε να καμαρώνετε και να περπατάτε με στυλ.

Όμως, όταν μεγάλες περισσότερες και εντάχθηκαν στο κολέγιο, ήταν οι γονείς σου που υποθήκευσαν το σπίτι για την εκπαίδευσή σου. Τέλος, η δουλειά που σας πληρώνει σε έξι αριθμούς τώρα, σας έφερε το όνομα και τη φήμη που απολαμβάνετε τώρα.

Τώρα σκεφτείτε όλες τις θυσίες και τις αμέτρητες ευλογίες, ήταν μια ευχαριστημένη δουλειά για τους γονείς, αλλά θα έπρεπε να σας ευχαριστήσω χειρονομία.

Σας έκανε εσείς που είστε:

Υπήρχαν νύχτες, όταν ξύπνησες από πυρετούς, βήχες και κρυολόγημα, αλλά οι γονείς σου σε τράβηξαν στο κρεβάτι και σε κράτησαν ζεστό. Ήταν οι γονείς σας που πολέμησαν εναντίον του κόσμου για να εξασφαλίσουν ότι κανένας δεν έδειξε ποτέ ένα δάχτυλο εναντίον σας ή στις ατέλειές σας.

Οι γονείς ήταν οι πρώτοι φίλοι με τους οποίους μοιραστήκαμε μυστικά. Ξέρουν όλα και ως εκ τούτου μας καθοδήγησαν καλά. Μας πήραν κάθε φορά που πέφτουμε, παραπαίτησαμε και τους υπακούσαμε. Στις πιο σκληρές τιμωρίες τους ήταν η αγάπη, η αγάπη που πνίγηκε γύρω και θεραπεύει όλες τις πληγές με την πάροδο του χρόνου.

Χωρίς τους γονείς και την αγάπη που έχουν δείξει μέχρι τώρα, δεν θα είχαμε φτάσει στο σημείο όπου είμαστε σήμερα. Τώρα λοιπόν αναρωτηθείτε αυτό το ερώτημα.

Είναι δικαιολογημένο να μην αγαπάμε και να φροντίζουμε τους γονείς μας με τον τρόπο που έκαναν χρόνια πίσω και εξακολουθούν να το κάνουν τώρα?

Τι χρειάζεστε για να συνειδητοποιήσετε:

1. Η γήρανση είναι δεύτερη παιδική ηλικία. Όταν οι γονείς φτάσουν σε μια ηλικία όπου το σώμα και το μυαλό δεν λειτουργούν όσο καλύτερα μπορεί, είναι καιρός να αναλάβετε την ευθύνη. Ακριβώς από το να βοηθήσουν να μετακινηθούν γύρω από μερικές φορές τη σίτιση και το μπάνιο τους, θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι όλα θα ληφθούν μέριμνα και στη θέση τους. Είναι ακριβώς σε αυτό το στάδιο της ζωής όταν γίνονται πεισματάρης και παιδί σαν, αλλά δεν σημαίνει να διαταράξει τη ζωή σας πάρα πολύ. Το μόνο που χρειάζονται είναι λίγη προσοχή και κατανόηση, αυτό είναι.

2. Σε αυτό το σημείο, θα μπορούσατε να αφαιρέσετε τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα από τις πολυάσχολες ζωές σας. Καθίστε μαζί με τη μαμά και τον μπαμπά για να μοιραστείτε ένα γεύμα, να ακούσετε την ιστορία των ημερών τους και να τους πείτε για τη δική σας. Αλληλεπίδραση και επικοινωνία για μια ώρα και αυτό θα τους κρατήσει ευτυχείς.

3. Προσπαθήστε να έχετε ένα φλιτζάνι τσάι κάθε πρωί, πηγαίνετε για μια βόλτα γύρω από την περιοχή ή τη λίμνη μαζί τους. Αυτό θα τους έδινε την εγγύηση ότι βρίσκεστε, φροντίζετε για αυτούς και ότι δεν θα εγκαταλειφθούν.

Οι γονείς στην ηλικία τους φοβούνται ότι οι συγγενείς τους θα τους εγκαταλείψουν. Ζουν σε συνεχή φόβο ότι κάποια μέρα θα τους ζητηθεί να φύγουν και να απομακρυνθούν, καθώς τα προβλήματα υγείας και διανοητικής τους διάθεσης σε αυτή την ηλικία είναι πάρα πολλά να τα χειριστούν. Μην αφήνετε ποτέ αυτό να συμβεί αγαπητοί φίλοι, θυμηθείτε, είναι η ίδια μαμά και ο μπαμπάς που σας έδωσαν τα πάντα, όταν δεν είχαν τίποτα!

Δείτε περισσότερα:  Επικοινωνία μεταξύ των μελών της οικογένειας

Εικόνες Πηγή: Κλείστρο αποθέματος

Leave A Comment

1 + 2 =