Σχέδιο δίαιτας χαμηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες Στυλ στη ζωή

Μην ακούμε πάντα ότι όλοι οι ενήλικες λένε ότι η πρωτεΐνη είναι καλή για την υγεία; Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για την υγεία. Η πρωτεΐνη είναι υποχρεωτική. Χωρίς επαρκή πρωτεΐνη θα είστε αδύναμοι και αδύναμοι και πράγματι έχουν δίκιο. Η πρωτεΐνη είναι ένα από τα απαραίτητα στοιχεία, χωρίς τα οποία θα είμαστε αδύνατοι.

Σχέδιο δίαιτας χαμηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες Στυλ στη ζωή

Πρωτεΐνες, γιατί τους χρειαζόμαστε?

Οι πρωτεΐνες είναι εξαιρετικές για την κατασκευή κυττάρων. Δεν συσσωρεύει μόνο τα κύτταρα στο σώμα μας αλλά βοηθά στην επισκευή των κυττάρων. Το δέρμα που γυαλίζουμε καθημερινά, τα νύχια που κόβουμε, τα μαλλιά που μεγαλώνουμε ή οι μύες που φλέξουμε - όλα είναι χρέος στις πρωτεΐνες στο σώμα μας που διαχειρίζονται ένα τεράστιο μέρος του σώματος. Τα ερυθρά αιμοσφαίρια ή η αιμοσφαιρίνη στο σώμα μας είναι εκεί λόγω των πρωτεϊνών. Βοηθά επίσης στην ανάπτυξη αντι-σωμάτων που αυξάνει το αμυντικό σύστημα του σώματος. Το πλέγμα που σχηματίζεται γύρω από την ανοιχτή πληγή, ακόμα και αυτή είναι πρωτεΐνη. Αλλά τι συμβαίνει όταν καταναλώνεται υπερβολική ποσότητα πρωτεϊνών.

Δείτε περισσότερα: Χαμηλό σχέδιο διατροφής με νάτριο

Διακοπή του μύθου:

Ένα κανονικό άτομο χρειάζεται ένα ελάχιστο ποσό 40-60 γραμμάρια πρωτεΐνης στο σώμα τους. Μια περίσσεια πρωτεΐνης στα σώματα μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική κατανάλωση των νεφρών σε τέτοιο βαθμό ώστε σχεδόν 30% του νεφρού να χαθεί στη διαδικασία. Οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες συχνά συνδέονται με την απώλεια βάρους, αλλά όταν ακολουθείται πάρα πολύ, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές μεταβολικές μεταβολές που οδηγούν σε απώλεια οστικής μάζας. Ακόμη και οι δυνατότητες νεφρικών πέτρων γίνονται υψηλές.

Ως εκ τούτου, πρέπει να διατηρηθεί μια δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες. Αυτό είναι ένα είδος δίαιτας όπου οι πρωτεΐνες αποφεύγονται ή διατηρούνται στο ελάχιστο σύμφωνα με την απαίτηση του σώματος. Συνήθως συνταγογραφείται για τους ασθενείς που πάσχουν από προβλήματα στο συκώτι και την καρδιά.

Οι κανόνες για μια τέλεια δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες:

Γενικά τα φρούτα και τα λαχανικά υπάγονται στην κατηγορία των χαμηλών πρωτεϊνών. Φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Ωστόσο, αυτά δεν αρκούν για να παράγει αρκετή ενέργεια στον οργανισμό και συνεπώς συνιστώνται υγιή λίπη, φυτικά έλαια και διάφορα είδη καρπών όπως κάσιους και καρύδια. Το καλύτερο μέρος είναι να έχετε καραμέλες ή γλυκαντικές ουσίες ένα πλήρες πράσινο σήμα.

Σχέδιο δίαιτας χαμηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες Στυλ στη ζωή

Φρέσκες σαλάτες, μαγιονέζα, σάντουιτς, φρέσκα λαχανικά κλπ. Αποτελούν επίσης μια καλή πηγή. Πολλές προσαρμογές μπορούν να γίνουν με την αλλαγή των συνήθων συνταγών και την αντικατάστασή τους με τρόφιμα που είναι λιγότερα στις πρωτεΐνες και όμως απαιτούνται από το σώμα.

Δείτε περισσότερα: Διατροφή με χαμηλή περιεκτικότητα σε πουρίνη για ουρική αρθρίτιδα

Τι να μην:

Τα τρόφιμα όπως το κρέας, τα αυγά, τα ψάρια, το γιαούρτι, το τυρί, το γάλα πρέπει να αποφεύγονται ή να ελαχιστοποιούνται καθώς είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και θα καταστρέψουν ολόκληρο το σημείο της διατροφής.

Πώς βοηθά χαμηλή πρωτεΐνη?

Αυτή η μικρότερη κατανάλωση πρωτεΐνης μειώνει την επιβάρυνση των συκωτιών και των νεφρών. Μια δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες μας ανακουφίζει από τα gouts που μπορεί να προκληθούν λόγω του υψηλού ουρικού οξέος που προκαλείται από το υψηλό ποσοστό πρόσληψης πρωτεϊνών. Η τυροσιναιμία που είναι μια σπάνια ασθένεια που προκαλείται από μεταβολικές διαταραχές μπορεί να καθοριστεί με αυτή τη δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες.

Σχέδιο δίαιτας χαμηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες Στυλ στη ζωή

Ωστόσο, δεν συνιστάται να πάτε σε μια δίαιτα πρωτεΐνης συντριβής μέχρι να αναζητηθούν επαγγελματικές συμβουλές ή μόνο μετά από ενδελεχή ιατρικό έλεγχο που θα διασφαλίζει ότι τα ζωτικά στοιχεία του σώματος είναι φυσιολογικά. Αυτή η δίαιτα είναι ειδικά διατυπωμένη για ανθρώπους που πάσχουν από προβλήματα ήπατος και νεφρών, καθώς η μεγάλη πρόσληψη πρωτεϊνών κάνει το ήπαρ και τα νεφρά να δουλεύουν περισσότερο και με όλο και περισσότερη επιβάρυνση του ήδη τραυματισμένου νεφρού ή συκωτιού μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη βλάβη σε αυτό. Οι θεραπείες των πληγών θα είναι αργές και το σύστημα ανοσίας του σώματος θα μπερδευτεί, ώστε μια συνεχής σταθερή διατροφή είναι μια αυστηρή όχι όχι. Είναι μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα.

Δείτε περισσότερα: Συνταγές διατροφής χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά

Εικόνες Πηγή: 1, 2, 3.

Leave A Comment

+ 70 = 71