Πόνος στην πλάτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης – αιτίες και θεραπείες

Είστε έγκυος και πάσχετε από πόνο στην πλάτη; Ξέρετε γιατί συμβαίνει αυτό και πώς να τα αντιμετωπίζετε; Τα καλά νέα είναι ότι το παιδί σας μεγαλώνει. Οι περισσότερες από τις έγκυες γυναίκες αντιμετωπίζουν πόνο στην πλάτη, η οποία ξεκινά στο δεύτερο μισό της εγκυμοσύνης.

πίσω pain during pregnancy

Η χαλάρωση προκαλεί την τάνυση των σταθερών αρθρώσεων στη λεκάνη σας, ώστε να διευκολύνεται η διέλευση του μωρού σας κατά την παράδοση. Τοποθετήστε σε αυτό το βάρος της ανερχόμενης μήτρας σας, καθώς και η ισορροπία σας ρίχνεται καθώς το κέντρο βάρους σας μετατοπίζεται προς τα εμπρός. Προκειμένου οι κατώτερες καμπύλες της πλάτης σας να ξεπερνούν τα συνηθισμένα για να χωρέσουν το φορτίο που προκύπτει από τους τεντωμένους μύες και, μαντάρετε, τρυφερότητα, δυσκαμψία και πόνους.

Ποιες είναι οι αιτίες και οι θεραπείες για τον πόνο στην πλάτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Κάθε γυναίκα αντιμετωπίζει πρόβλημα πόνου στην πλάτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ο πόνος στην πλάτη είναι δύο τύποι που είναι κάτω πόνος στην πλάτη και άνω πόνος στην πλάτη. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για την οσφυαλγία κατά τον χρόνο εγκυμοσύνης. Αυτό το άρθρο θα υποβάλει τους κύριους λόγους και θεραπείες για το πρόβλημα του πόνου στην πλάτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Αιτίες του πόνου στην πλάτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

1. Διαχωρισμός των μυών:

Όπως η μήτρα επεκτείνεται, δυο παράλληλα φύλλα μυών (οι ορθικοί κοιλιακοί μύες), που τρέχουν από το κλουβί στο οβελιαίο οστό, μπορεί να χωριστούν κατά μήκος της κεντρικής ραφής. Αυτή η διαίρεση μπορεί να επιδεινώσει τον πόνο στην πλάτη.

2.Weight Gain:

Κατά τη διάρκεια μιας υγιούς εγκυμοσύνης, οι γυναίκες συνήθως κερδίζουν μεταξύ 25 και 35 κιλών. Η σπονδυλική στήλη πρέπει να στηρίξει αυτό το βάρος. Αυτό μπορεί να προκαλέσει πόνο στην πλάτη. Το βάρος του αναπτυσσόμενου μωρού και της μήτρας ασκεί επίσης πίεση στα αιμοφόρα αγγεία και τα νεύρα της λεκάνης και της πλάτης. Αυτή είναι μια από τις κύριες αιτίες του πόνου στην πλάτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Πίσω Pain during Pregnancy 2

3. Στρες:

Το συναισθηματικό στρες μπορεί να προκαλέσει μυϊκή ένταση στην πλάτη που μπορεί να αισθανθεί ως πόνος στην πλάτη πριν από τους σπασμούς. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι έχετε εμπειρία προσθέστε στον πόνο στην πλάτη σε όλες τις αγχωτικές περιόδους της εγκυμοσύνης σας.

4. Αλλαγές ορμονών:

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το σώμα σας κάνει μια ορμονική κλήση χαλαρώνει στην οποία επιτρέπει στους συνδέσμους στην περιοχή της πυέλου να χαλαρώσουν και οι αρθρώσεις να μετατραπούν σε χαλαρότερες στην εκπαίδευση για τη διαδικασία γέννησης. Η παρόμοια ορμόνη μπορεί να προκαλέσει συνδέσμους που συγκρατούν τη σπονδυλική στήλη για να χαλαρώσουν, οδηγώντας σε αστάθεια και πόνους. Οι ορμονικές αλλαγές οδηγούν επίσης σε πόνο στην πλάτη κατά τη διάρκεια της πρώιμης κύησης.

5. Αλλαγές στη στάση:

Η εγκυμοσύνη μετατοπίζει το κέντρο βάρους σας. Ως αποτέλεσμα, ίσως σταδιακά ακόμα να μην παρατηρήσετε να αρχίσετε να προσαρμόζετε τη στάση σας και τον τρόπο που πηγαίνετε. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα πόνο στην πλάτη, αλλιώς στέλεχος. Ο τρόπος της όρθιας στάσης σας επίσης λόγος για πόνο στην πλάτη κατά την πρώιμη εγκυμοσύνη και στους θαλάμους.

Δείτε περισσότερα: Τα συμπτώματα του πόνου στην πλάτη

6. Κέντρο βαρύτητας:

Μια από τις πιο σημαντικές αιτίες για τον πόνο στην πλάτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι η αλλαγή στο κέντρο βάρους σας. Με το αυξανόμενο χτύπημα της κοιλιάς, θα παρατηρήσετε ότι το κέντρο βάρους θα πρέπει και θα προχωρήσει. Για να το κρατήσετε αυτό το μυαλό και να εργαστείτε για την στάση σας ανάλογα είναι το σωστό πράγμα που κάνετε, ωστόσο, συνηθέστερα συμβαίνει να γίνεστε τόσο συνειδητοί για την ασφάλεια του μωρού σας, ξεχνάτε τη θέση. Αυτό διατηρεί την τάση των μυών και τελικά οδηγεί σε έναν αυξανόμενο πόνο στην πλάτη που είναι δύσκολο να μειωθεί σε όλη την εγκυμοσύνη.

7. Δυσλειτουργία του Sacroiliac Joint:

Η άρθρωση έχει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και η δυσλειτουργία της είναι μία από τις πιο κοινές αιτίες της κατάστασής σας. Αυτή η άρθρωση σχηματίζει την λεκάνη - και το μεγαλύτερο μέρος της ούτως ή άλλως. Είναι η άρθρωση που επιτρέπει την εναλλακτική κίνηση όταν περπατάτε. Τώρα, με την εγκυμοσύνη, οι σύνδεσμοι τεντώνονται και υπάρχει αστάθεια στην άρθρωση, που οδηγεί σε όλο τον πόνο. Μπορεί να γίνει πολύ οδυνηρό, αλλά τα καλά νέα είναι ότι αυτή η αιτία του πόνου στην πλάτη κατά την εγκυμοσύνη είναι πολύ θεραπευτική με ορισμένες θεραπείες. Το καλύτερο μέρος που βγαίνει από αυτό είναι μια καλύτερη υπόσχεση παράδοσης για το μωρό σας.

8. Εντατική εργασία:

Οποιαδήποτε σκληρή δουλειά στους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης, όπως κάμψη κάτω για να πάρει ένα κουβά ή έτσι μπορεί να οδηγήσει σε ένα φοβερό πόνο στην πλάτη τελικά, αφήνοντας σας κρεβάτι. Σίγουρα δεν θέλετε να αφήσετε αυτό να αναλάβει και στη συνέχεια να αναρωτηθείτε γιατί έχετε πόνο στην πλάτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Κατά τους τελευταίους μήνες εγκυμοσύνης, δηλαδή από την έλευση του τρίτου τριμήνου, περιορίστε κάθε δραστηριότητα στο βιβλίο μητρώου σας και επικεντρωθείτε απλά στο υπόλοιπο που έχετε και προσπαθήστε να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτό.

9. Φόρεμα και μόδα:

Με τα ρούχα της μητέρας να κάνουν τους γύρους, γιατί θα μπορούσατε ενδεχομένως να επιλέξετε κάτι άλλο ως εξάρτηση της εγκυμοσύνης σας, ακόμα και όταν ξέρετε ότι κάτι ελαστικό θα σας αφήσει να αισθάνεστε επώδυνοι για το υπόλοιπο της ημέρας. Η κοιλιά σας έχει έναν σκληρό χρόνο να ασχολείται με τις αλλαγές γύρω και κάτω από αυτή στη μήτρα. Με το αυξανόμενο μέγεθος, πρέπει να προσέχετε τα τακούνια σας, καθώς αυτό δυσχεραίνει την προσαρμογή του κέντρου βάρους. Στη συνέχεια έρχεται το φόρεμα που επιλέγετε για να βγείτε έξω. Αποφύγετε τις ζώνες και τα ελαστικά εντελώς. Τα φορέματα μητρότητας είναι φίλος σας και υπάρχει λόγος να τηρούνται οι μητέρες σε αυτές. Είναι χρόνος σας για να πάτε για ψώνια. Αλλιώς, σύντομα θα βρείτε αυτά τα παπούτσια να γίνουν ένας λόγος για το χαμηλότερο πόνο στην πλάτη σας λόγω των στελεχών των συνδέσμων που θέτουν.

Θεραπείες για τον πόνο στην πλάτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

1. Μασάζ:

Το απαλό μασάζ μπορεί να ανακουφίσει την οσφυαλγία. ωστόσο τα αποτελέσματα είναι επικίνδυνα να είναι προσωρινά. Εάν ο σύντροφός σας σας προσφέρει ένα μασάζ, άπληστος μασάζ εντατικά στις κοιλότητες και στην πλευρά της κατώτερης σπονδυλικής σας στήλης. Αυτά είναι σημεία βελονισμού που μπορεί να εμπνεύσουν συσπάσεις.

2. Ανάκτηση της στάσης σας:

Το Slouch τεντώνει τη σπονδυλική σας στήλη. Χρησιμοποιήστε σωστή στάση ενώ εργάζεστε, κάθονται, διαφορετικά ο ύπνος είναι μια ανώτερη κίνηση. Για παράδειγμα, ο ύπνος στο πλάι σας από ένα μαξιλάρι κολλημένο ανάμεσα στα γόνατα θα σας υποφέρει από την πλάτη. Όταν κάθεστε σε ένα μικρό τραπέζι, βάλτε μια πετσέτα στο πίσω μέρος της πλάτης για να το κρατήσετε. χαλαρώστε τα πόδια σας σε ένα φορτίο βιβλίων διαφορετικά σκαμνί και να καθίσετε χωρίς ευθεία, από τους ώμους σας πίσω.

Πίσω Pain during Pregnancy 3

3. Βελονισμός:

Ο βελονισμός είναι ένας τύπος κινεζικής ιατρικής, καθώς οι λεπτές βελόνες εισάγονται στο δέρμα σας σε σίγουρες θέσεις. Μελέτες έχουν δείξει ότι ο βελονισμός μπορεί να είναι αποτελεσματικός στην ανακούφιση του χαμηλού πόνου στην πλάτη κατά την εγκυμοσύνη. Επιβεβαιώστε με το γιατρό σας εάν ανησυχείτε για την προσπάθεια.

Δείτε περισσότερα: Θεραπεία Πόνου στην πλάτη

4. Πάρτε διακοπές:

Περπατήστε αλλιώς το περίπτερο και το τέντωμα τουλάχιστον μία φορά την ώρα. Η συνάντηση πάρα πολύ καιρό μπορεί να δημιουργήσει την πλάτη σας κακό ακόμα περισσότερο. Προσπαθήστε να μην παραμείνετε πάρα πολύ καιρό. Αναμφισβήτητα, δουλεύεις στα πόδια σου. προσπαθήστε να τοποθετήσετε ένα πόδι σε ένα χαμηλό σκαμνί για να πάρετε κάποια πίεση από τη μικρότερη πλάτη σας.

5. Χρησιμοποιήστε ένα σταθερό στρώμα:

Στην προϋπόθεση δική σας δεν είναι, βάλτε ένα διοικητικό συμβούλιο παρακάτω για τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας. Ένα μαξιλάρι σώματος (μήκους τουλάχιστον 5 ποδιών) μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να βρείτε τις θέσεις ύπνου που ελαχιστοποιούν το στρες.

6. Heat Plus Cold:

Η χρήση θερμότητας και κρύου στην πλάτη σας μπορεί να βοηθήσει. Ασφαλώς ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης συμφωνεί. (π.χ. μια σακούλα πάγου αλλιώς κατεψυγμένα λαχανικά τυλιγμένη σε μια πετσέτα) στην περιοχή προσφοράς για ίσα με 20 λεπτά αρκετές φορές την ημέρα. Μετά από δύο διαφορετικές τρεις ημέρες, αλλάξτε σε θερμότητα - βάλτε ένα μαξιλάρι θέρμανσης, διαφορετικά το μπουκάλι ζεστού νερού στην περιοχή των πληγών. Προσέχετε να μην συσχετίζετε τη θερμότητα με την κοιλιά σας κατά την εγκυμοσύνη.

Δείτε περισσότερα: Πώς να μειώσει τον πόνο στην πλάτη στο σπίτι

7. Ζώνη μητρότητας:

Μπορείτε εύκολα να αγοράσετε ζώνες μητρότητας σε απευθείας σύνδεση ή οποιαδήποτε γραμμή αγορών ότι η εμπειρογνωμοσύνη στο ίδιο. Είναι ουσιαστικά ένα εσώρουχο στήριξης που κρατά την κοιλιά σας στη θέση του και φροντίζει να μην πιέζεται η πυελική ζώνη. Έτσι, σε περίπτωση που η κοιλιά σας τώρα προφέρει ότι είναι τρόπος προς τα εμπρός, μπορείτε να επιτρέψετε τη ζώνη να λειτουργήσει ως ένα καλό υποκατάστατο για τους πυρήνες των μυών της κοιλιάς σας

8. Θρεπτική διατροφή:

Εάν θέλετε μια υγιή εγκυμοσύνη μείον όλους εκείνους τους πόνους, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η διατροφή σας είναι στη θέση της και όλοι οι υδατάνθρακες, το λίπος και οι πρωτεΐνες στοιβάζονται χρησιμοποιώντας φρούτα και λαχανικά. Αποκλείστε την καφεΐνη, καθώς είναι ένας από τους παράγοντες που συμβάλλουν περισσότερο στην οσφυαλγία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

9. Άσκηση:

Η γιόγκα είναι μια καλή άσκηση stretch που βοηθά στην αύξηση της ευελιξίας και επιτρέπει μια γρήγορη και εύκολη παράδοση. Προγεννητική γιόγκα, ασκήσεις kegel και τέντωμα είναι μερικές από τις καλές για να επιδοθούν μέσα από την πληγή πίσω σε μια κτίση μυϊκή ένταση, όλα θα απελευθερωθούν σε χρόνο μηδέν. Έτσι, μην αφήνετε τα μειονεκτήματα της αυξανόμενης κοιλιάς να σας απογοητεύουν, αντί να επιλέξετε να είστε ενεργός και υγιής.

Εδώ αναφέρουμε τις πιο κοινές αιτίες του πόνου στην πλάτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και τους καλύτερους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να τους ξεπεράσετε εύκολα.

Leave A Comment

− 1 = 6