Αιτίες και συμπτώματα της λέπρας Στυλ στη ζωή

Επίσης, ευρέως γνωστή ως η ασθένεια του Χάνσεν, η λέπρα είναι μια χρόνια ιατρική κατάσταση που προκαλείται από μια βακτηριακή εισβολή που μερικές φορές αφήνει μια θανατηφόρα συνέπεια. Ο πρωταρχικός χαρακτήρας αυτής της νόσου είναι το μυκοβακτηρίδιο leprae, το οποίο είναι το μόνο βακτήριο που είναι υπεύθυνο για τη λέπρα.

Αιτίες and Symptoms of Leprosy

Αυτή είναι μια ασθένεια που έχει περάσει εδώ και δεκαετίες τώρα και αναγνωρίζεται ως μία από τις παλαιότερες ασθένειες. Το 1873, ο Γ. Χάνσεν της Νορβηγίας αγόρασε πρώτα αυτά τα βακτηρίδια στη φήμη καθώς ανακάλυψε ένα παθογόνο που ξεκινάει στο σώμα των φιλοξενουμένων και αντλεί τις ανάγκες του από τον οικοδεσπότη. Ωστόσο, σημείωσε επίσης ότι αυτά τα βακτήρια αναπτύσσονται αργά στη φύση και επιβραδύνουν την αναπαραγωγή.

Η λέπρα που είναι χρόνια στη φύση σχετίζεται κυρίως με το δέρμα και το νευρικό σύστημα. Θα προκαλέσει αρχικά φυσική βλάβη στο δέρμα, η οποία ήταν ήπια και λεπτή στη φύση, όπως με τη μορφή μπαλών που δεν δημιούργησαν δυσφορία. Ως αποτέλεσμα, αγνοήθηκε μέχρι να ακολουθήσει η νευρική βλάβη. Πίσω εκείνες τις μέρες, μια σωστή θεραπεία για τη λέπρα δεν ήταν δυνατή λόγω της ελάχιστης γνώσης και υποστήριξης.

Σήμερα βέβαια υπάρχουν φάρμακα και χάπια για να εμποδιστεί η συνεχιζόμενη διαδικασία. Ωστόσο, η λέπρα είναι κάπως μεταδοτική, αν και δεν είναι πιασάρικα όπως το κρύο ή ο πυρετός. Στην πραγματικότητα, οι γιατροί λένε ότι αυτή είναι μια πολύ σπάνια περίπτωση που συνεχίζει να παίρνει σπάνια καθώς περνούν οι μέρες.

Υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τρόποι που μπορεί κανείς να εντοπίσει τη λέπρα και τους τύπους της. WHO, η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας ταξινόμησε λέπρα με βάση την περιοχή του προσβεβλημένου δέρματος ή την πρόκληση βλαβών. Όπως και η φυματίωση, η λέπρα είναι μια ήπια μορφή λέπρας, όπου δεν καταστρέφονται πολλά από τα στρώματα του δέρματος. Είναι συνήθως μερικές πληγές στο δέρμα και αυτό είναι το τέλος του. Η lepromatous λέπρα είναι το επηρεάζει το δέρμα κακό με τις περιπτώσεις των οζιδίων όπως σβώλοι που σχηματίζονται στο δέρμα.

Δείτε περισσότερα: Σημεία και συμπτώματα ελονοσίας

Στη συνέχεια, υπάρχει η λέμβος πολλαπλών δοντιών που προκαλεί πάνω από πέντε οζίδια με ενδείξεις βακτηρίων σε αυτό. Η λέπια paucibacillary δεν περιέχει περισσότερα από ένα ή δύο οζίδια και είναι συνήθως απαλλαγμένα από βακτήρια. Η τρίτη μέθοδος έχει έξι διαφορετικές διακρίσεις με βάση τη σοβαρότητα της πάθησης. Μπορούν να ταξινομηθούν ως η ενδιάμεση λέπρα που έρχεται και θεραπεύει μόνη της, οριακή λεπροματώδη λέπρα, οριακή λεμφαγγειοκυτταρική λέπρα και ούτω καθεξής.

Λέπρα Αιτίες και συμπτώματα:

Αυτό το άρθρο θα σας καθοδηγήσει για τις βασικές αιτίες και τα συμπτώματα της λέπρας, τα οποία θα σας βοηθήσουν να το γνωρίσετε.

Λέπρα Αιτίες:

Παρακάτω παρατίθενται ορισμένες από τις αιτίες και τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει η λέπρα:

1. Βακτήρια:

Οι γιατροί από τώρα και στο εξής έχουν μπερδευτεί σχετικά με το πού βρίσκεται η πηγή της λέπρας. Νωρίτερα ήταν μια από τις πιο απειλητικές ασθένειες σοβαρής φύσης. Αλλά τώρα με το χρόνο, έχει θεραπευτεί από μόνο του και τώρα είναι μια αρκετά σπάνια περίπτωση. Αλλά ο κύριος λόγος για την αιτία παραμένει με τα βακτήρια, το μυκοβακτηρίδιο leprae ή M.leprae σε συντομία. Εκτός από τους ανθρώπους, μια συγκεκριμένη ομάδα ζώων έχει αναγνωριστεί ως πηγή αυτού του βακτηρίου, το armadillo να είναι συγκεκριμένο. Η παρουσία αυτού του βακτηριδίου σχήματος ράβδου είναι πλήρως υπεύθυνη για την άφιξη της λέπρας.

2. Μεταδοτική:

Σε μια έρευνα που διεξήχθη μια φορά, διαπιστώθηκε ότι το εκατοστιαίο ποσοστό των Αμερικανών που έχουν προσβληθεί από λέπρα έχει στο παρελθόν τους ζήσει σε περιβάλλοντα λιπόσαρκους ασθενείς με λέπρα. Αυτός πρέπει να είναι ο λόγος για τον οποίο οι ασθενείς πίσω στις ημέρες αντιμετώπισαν ένα τεράστιο πρόβλημα διαχωρισμού. Οι άνθρωποι εκείνες τις μέρες ήταν περήφανοι και κρίσιμοι, προκαλώντας στους ασθενείς με λέπρα να υποφέρουν περισσότερο.

Η λέπρα είναι γνωστό ότι μεταδίδεται μέσω επαφής, όπως ρινικές σταγόνες όπως σε σταγόνες από τη μύτη ή το στόμα, όπως μοιράζοντας μια πλάκα ή φαγητό, ή αν κάποιος φτερνίσει επάνω σας. Ωστόσο, οι ίδιοι οι γιατροί δεν είναι απολύτως σίγουροι για το τι προκαλεί ή ποια πορεία παίρνει.

3. Η ικανότητα του σώματος σας:

Οι επιστήμονες και οι γιατροί συμφώνησαν το γεγονός ότι τα βακτηρίδια M.leprae είναι παρόντα στα περισσότερα από τα σώματά μας σε ποσότητες θραυσμάτων. Είναι η αδυναμία του σώματος να συνεργαστεί με τα βακτήρια που προκαλούν τη δημιουργία της λέπρας.

4. Σταγονίδια της μύτης και του στόματος:

Σύμφωνα με πολλούς ειδικούς, η λέπρα λέγεται ότι μεταδίδεται μέσω των σταγονιδίων της μύτης και του στόματος. Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά και πρέπει να θυμόμαστε τα αίτια της λέπρας. Οι κλειστές παρατεταμένες επαφές μπορεί να προκαλέσουν την εμφάνιση αυτών των ασθενειών. Αυτό το βακτήριο εξαπλώνεται με γρήγορο ρυθμό και κάνει το σώμα αδύναμο από το εσωτερικό. Αν δεν θεραπευτεί η σωστή στιγμή και με τις σωστές τεχνικές, μπορεί να βλάψει το σώμα σας με τεράστιο ρυθμό και να σας κάνει αδύναμους από τον πυρήνα. Σύμφωνα με πολλές αναφορές, η λέπρα είναι μια από τις ευρύτερες ευρέως διαδεδομένες ασθένειες αυτή τη στιγμή.

5. Αδύναμο Σώμα:

Κάποιος που έχει ένα αδύναμο σώμα μπορεί να επηρεαστεί από αυτά τα επιβλαβή βακτήρια. Μία από τις πιο κοινές αιτίες της λέπρας είναι μια αδύναμη φυσική κατάσταση. Εάν έχετε μια κακή νευρική κατάσταση τότε έχετε μεγάλες πιθανότητες να επηρεαστούν από τα συμπτώματα της λέπρας. Αυτό συμβαίνει τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες και μερικές φορές και στους εφήβους και στα παιδιά. Πρόκειται για μία από τις πιο επιβλαβείς και ταχείας εξάπλωσης βακτηριακών λοιμώξεων και αν πρέπει να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα για να σώσετε τον εαυτό σας από το να μολυνθείτε από αυτές τις ασθένειες.

6. Αδύνατο σύστημα ανοσίας:

Εάν έχετε ένα δυσλειτουργικό σύστημα ασυλίας, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχετε μολυνθεί με τα βακτήρια λέπρας. Τα βακτήρια ιδρύθηκαν ή ανακαλύφθηκαν αρχικά από τον Gerard Henrik Amrmaur Hansen που ήταν ιατρός. Σύμφωνα με τον ίδιο, αν ένας άνδρας ή μια γυναίκα έχει ένα αδύναμο σύστημα ασυλίας τότε το συγκεκριμένο άτομο έχει μεγάλη πιθανότητα να πάει κάτω με λέπρα. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη θεραπεία για αυτή την αιτία και αυτό μπορεί εύκολα να μολύνει τον καθένα και ο καθένας μπορεί να πάει κάτω με τις συγκεκριμένες ασθένειες εάν το σώμα του / της δεν παίρνει τη σωστή προμήθεια τροφίμων που θα οικοδομήσουν το σύστημα ανοσίας τους.

7. βλέννα:

Σύμφωνα με τους γιατρούς, έχει αποδειχθεί ότι η λέπρα εξάπλωση οφείλεται στην βλέννα ενός προσβεβλημένου ατόμου. Αυτό είναι ένα από τα κύρια αίτια λέπρα. Η βλέννα περιέχει τα μικρόβια (ή τον ιό) και αυτό μπορεί να εξαπλωθεί από άτομο σε άτομο. Η φύση της λέπρας είναι μεταδοτική (συζητήθηκε νωρίτερα). Γενικά, τα κύρια βακτήρια που ευθύνονται για τη λέπρα απλώνεται αργά και αυτό μπορεί να εμποδίσει τη σωματική κατάσταση κάποιου σε μεγάλο βαθμό. Κάποιος μπορεί να αρρωστήσει εύκολα με τα διαφορετικά επιβλαβή συμπτώματα της λέπρας αν δεν φροντίζουν σωστά τον εαυτό τους. Ένα μολυσμένο άτομο πρέπει επίσης να βεβαιωθεί ότι η ασθένεια που προκαλεί το φύτρωμα δεν εξαπλώνεται από αυτόν στον υπαίθριο αέρα.

8. Mycobacterium Leprae:

Το Mictobaterium leprae έχει συζητηθεί νωρίτερα σε αυτό το άρθρο, αλλά αυτό το σημείο σας παρέχει ορισμένα γεγονότα σχετικά με αυτό το βακτήριο που πρέπει να γνωρίζετε.

Το Mycobacterium leprae θεωρείται ως μία από τις πιο πρωταρχικές αιτίες λέπρας. Είναι ένας όξινος-γρήγορος οργανισμός και απλώνεται πραγματικά γρήγορα σε όλο το σώμα. Μπορεί να κάνει το σώμα αδύναμο μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Μεταξύ των πολλών πράξεων λέπρα αυτό θεωρείται ως το κύριο.

9. Άλλες επικρατούσες ασθένειες:

Αν ήδη πάσχετε από κάποιες ασθένειες ή λοίμωξη, τότε μπορεί να επηρεαστεί και με τη λέπρα. Κάποιος θα μολυνθεί εύκολα με αυτά τα βακτηρίδια εάν κάποια προ-επικρατούντα νοσήματα έχουν ήδη εξασθενήσει τη φυσική σας κατάσταση και το σύστημα ανοσίας.

10. Άλλες αιτίες:

Υπάρχουν πολλά άλλα αίτια που είναι άγνωστα στους γιατρούς για τη λέπρα. Τα αίτια της λέπρα μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο, ανάλογα με τη σωματική του κατάσταση. Δεν υπάρχει τίποτα πολύ που μπορείτε να κάνετε γι 'αυτό. Κάποιος μπορεί μόνο να επιθυμεί να μην δέχεται επίθεση και να εισβάλλει με αυτήν την επιβλαβή βακτηριακή λοίμωξη. Μια φυσική κατάσταση θεού (εσωτερικά) μπορεί να σας σώσει από την εισβολή.

Δείτε περισσότερα: Συμπτώματα λεμφώματος στους άνδρες

Συμπτώματα της λέπρας:

Μερικά από τα κοινά σημεία και συμπτώματα της λέπρας αναφέρονται παρακάτω:

1. Επιθέματα δέρματος:

Συχνά τα πρώτα σημάδια της λέπρας περιλαμβάνουν τις επιδερμικές επιδερμίδες, ορισμένες λευκές λεπτές κηλίδες στο δέρμα, που παρόλο που είναι απαλλαγμένες από φαγούρα και ο πόνος λιγότερο δυσμορφώνει το δέρμα. Σε ένα τέτοιο χρονικό διάστημα το δέρμα συνήθως γίνεται στεγνό και νιφάδες και πολλές φορές αρχίζει να ξεφλουδίζει αν γδαρθεί.

2. Νερικά συντρίμμια:

Ένα από τα κύρια σημεία που η λέπρα σας χτυπά είναι τα περιφερειακά σας νεύρα. Η λέπρα είναι μια χρόνια ασθένεια που παραμένει κάτω από χαμηλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, με μικρές υποδείξεις εδώ και εκεί που πηγαίνουν απαρατήρητες, για παράδειγμα τα επιθέματα του δέρματος. Όταν η σοβαρότητα αυξάνεται, τα νεύρα αρχίζουν να επηρεάζονται. Αυτό μπορεί αν αγνοηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμη και να οδηγήσει σε μούδιασμα των αισθήσεων σε ορισμένα μέρη.

3. Ρινικά προβλήματα:

Συχνά λέγεται ότι η μύτη σας μπορεί να είναι ένας πομπός αυτής της ασθένειας από το ένα σώμα στο άλλο, καθώς τα βακτήρια αφήνουν ένα σώμα να φιλοξενήσει τον εαυτό του σε άλλο. Αυτά τα παρασιτικά βακτήρια επηρεάζουν συχνά τη μύτη με τη μορφή αιμορραγιών από τη μύτη. Κάποιος μπορεί να βιώνει ήπια απώλεια αίματος μέσω της μύτης μαζί με βαρύτητα και τρέχουσα μύτη.

4. Πνευμονική κατάσταση:

Με την επέκταση της ασθένειας υπάρχουν συχνά ελκώδεις καταστάσεις που έχουν παρατηρηθεί που προκαλούν τα έλκη κάτω από τα πέλματα των ποδιών. Αυτό αν αγνοηθεί μπορεί να προκαλέσει μια τέτοια κακή αντίδραση ότι ο ακρωτηριασμός των ποδιών γίνεται η μοναδική λύση.

5. Οζίδια και βράζει:

Ενώ τα μπαλώματα είναι απλά μια μικρή επίδραση της λέπρας, η κύρια παραμόρφωση στο δέρμα προκαλείται από την άφιξη του οζιδίου σαν σβώλοι και βράζει που παραμορφώνουν την επιδερμίδα μαζί με αισθήσεις που προκαλούν ενοχλήσεις τόσο άσχημα ώστε να παραλύουν.

6. Φροντίδα Οπτικών:

Συχνά ίσως να μην γνωρίζουμε, αλλά τα οπτικά νεύρα μας στο μάτι επηρεάζονται επίσης. Αυτό, εάν παραταθεί, μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της όρασης.

7. Πόνος στους μυς:

Ένα από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της λέπρα είναι η μυϊκή αδυναμία και η αίσθηση τυχαίας κόπωσης. Αυτό είναι κοινό σε ηλικιωμένους και ακόμη και σε ώριμους άνδρες και γυναίκες. Εάν είστε μολυσμένοι με αυτά τα επιβλαβή βακτηρίδια, τότε είναι αρκετά συνηθισμένο ότι θα δοκιμάσετε το μυϊκό σύμπτωμα. Ακόμη και οι έφηβοι που πάσχουν από λέπρα είναι εξοικειωμένοι με αυτό το συγκεκριμένο σύμπτωμα. Αυτό συχνά συνοδεύεται από υπερβολικούς πόνους στους μυς των βραχιόνων και χάνει την αίσθηση της αίσθησης στους μυς. Τα άτομα με αυτό το συγκεκριμένο σύμπτωμα της λέπρας πρέπει να περάσουν από έναν σκληρό χρόνο σε όλη τη φάση της νόσου.

8. Απώλεια της αίσθησης:

Μεταξύ όλων των συμπτωμάτων λέπρας αυτό είναι το πιο γνωστό. Αυτό το συγκεκριμένο σύμπτωμα παρατηρείται σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και συμβαίνει σε ανθρώπους όλων των ηλικιών ανεξάρτητα από το αν είναι άνδρες ή γυναίκες. Σύμφωνα με τους γιατρούς, λόγω αυτού του τυπικού συμπτώματος μπορεί κανείς εύκολα να καταλάβει εάν το άτομο αυτό περνάει από το βλαβερό στάδιο μόλυνσης με βακτήρια λέπρας. Η εμπλοκή του περιφερικού νεύρου είναι ο κύριος ένοχος στην περίπτωση αυτή. Η κατάσταση μπορεί να είναι εξαιρετικά έντονη, καθώς εάν το σύμπτωμα δεν είναι σταθερό τότε μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη απώλεια της αίσθησης των νεύρων.

9. Απώλεια βλεφαρίδων:

Ο πόνος στα μάτια δεν είναι το τέλος. Υπάρχουν διάφορα άλλα συμπτώματα λέπρα που σχετίζονται με τα μάτια. Σύμφωνα με μια σωστή μελέτη που έγινε σε πολλές περιπτώσεις λέπρα, έχει αναλυθεί ότι η απώλεια των φρυδιών και των βλεφαρίδων είναι αρκετά συχνή κατά τη διάρκεια της μόλυνσης από λέπρα. Κάποιος μπορεί εύκολα να χάσει την όραση (προσωρινά) λόγω της λέπρας και δυστυχώς αυτό είναι ένα από τα πιο εμφανή συμπτώματα της λέπρας. Και οι δύο άνδρες και οι γυναίκες υποφέρουν από αυτό το σύμπτωμα και αυτό μπορεί να καταστρέψει την εμφάνισή τους επίσης. Δεδομένου ότι με το δέρμα που έχει υποστεί βλάβη, εάν υπάρχει απώλεια των ματιών των ματιών και των βλεφαρίδων, τότε κάποιος θα φανεί άσχημος για πραγματικό.

10. Σκλήρυνση του δέρματος:

Μαζί με τα επιθέματα του δέρματος, υπάρχει πάχυνση του δέρματος που είναι ένα πολύ δημοφιλές σύμπτωμα λέπρα. Το δέρμα γίνεται πολύ παχύ, ενώ κάποιος πάσχει από λέπρα. Η πάχυνση του δέρματος συνδέεται συχνά με σοβαρές δερματικές παθήσεις μαζί με πολλούς επιπρόσθετους πόνους δέρματος και σώματος επίσης. Αυτό το σύμπτωμα είναι ένα από τα χειρότερα συμπτώματα λέπρας ποτέ.

Δείτε περισσότερα: Συμπτώματα του καρκίνου του πνεύμονα

Σε αυτό το άρθρο υπάρχουν μερικά από τα καλύτερα συμπτώματα και αιτίες της λέπρας που αποδείχτηκαν απολύτως ακριβή. Αυτές είναι οι πιο παρατηρημένες και ο κατάλογος αυτός έχει οργανωθεί με βάση τη ζωντανή μελέτη που ασκείται για τα αίτια και τα σημάδια της λέπρας.

Leave A Comment

74 + = 81