Οφέλη από το πόσιμο νερό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης Στυλ στη ζωή

Η εγκυμοσύνη είναι μια φάση της ζωής σας η οποία απαιτεί να κάνετε πολλές αλλαγές σε πολλές πτυχές της ζωής σας, όπως: τις διατροφικές συνήθειες, τις προτιμήσεις για το ποτό, τις επιλογές για τον τρόπο ζωής και ακόμη και τη θέση του ύπνου. Όταν είστε έγκυος, πρέπει να διασφαλίσετε ότι θα μείνετε καλά ενυδατωμένοι για να αποφύγετε πολλά προβλήματα υγείας για τον εαυτό σας, καθώς και για το αναπτυσσόμενο μωρό σας.

Νερό during Pregnancy

Αυτό το άρθρο χρησιμεύει ως γρήγορος οδηγός για την πρόσληψη νερού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Οφέλη από το πόσιμο νερό κατά την εγκυμοσύνη:

Ακολουθούν ορισμένοι αναγκαστικοί λόγοι για τους οποίους το πόσιμο νερό είναι σημαντικό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

 • Η πρόσληψη νερού είναι απαραίτητη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επειδή βοηθά στην παροχή βασικών θρεπτικών ουσιών στο έμβρυο. Όταν πίνετε νερό, το νερό στο σύστημά σας λειτουργεί ως διαλύτης για μια ποικιλία από απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες. Το νερό βοηθά επίσης στη μεταφορά αυτών των ενεργειακά αποδοτικών και του μεταβολισμού που καταλύουν θρεπτικά συστατικά, μέταλλα και βιταμίνες στα διάφορα κύτταρα του σώματός σας, συμπεριλαμβανομένων των κυττάρων του αίματος. Είναι λοιπόν αυτά τα εμπλουτισμένα με θρεπτικά συστατικά αιμοσφαίρια που συμβάλλουν στην απελευθέρωση των θρεπτικών ουσιών που προάγουν την ανάπτυξη στο μωρό σας μέσω μιας φυσικής σύνδεσης που ονομάζεται πλακούντα.
 • Η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας νερού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι επίσης σημαντική επειδή υπάρχουν περισσότερα απορρίμματα και τοξίνες που χρειάζεται το σώμα σας για να εκκρίνει. Έχοντας αρκετό νερό στο σύστημά σας σημαίνει μικρότερο φορτίο στα νεφρά σας.
 • Αρκετό νερό στο σώμα σας κρατά τα ούρα σας αραιωμένα και έτσι, ρέοντας τακτικά από το σώμα σας. Συγκεντρωμένα ούρα που παραμένουν στην ουροδόχο κύστη για πολύ καιρό προσφέρουν UTIs λειτουργώντας ως έδαφος αναπαραγωγής για βακτήρια. Έτσι, το να μην πίνετε αρκετό νερό μπορεί να οδηγήσει σε κάψιμο ενώ διέρχεται ούρα και επίσης, πυρετός και ρίγη εάν τα ούρα μολυνθούν.
 • Εάν δεν πίνετε αρκετό νερό, μπορείτε να υποφέρετε από δυσκοιλιότητα και πασσάλους ή αιμορροΐδες.
  Τα συστήματα ρύθμισης της θερμοκρασίας μας λένε τουλάχιστον ότι είναι ραγισμένα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οπότε το νερό βοηθάει να σας κρατάνε άνετα και άνετα.
 • Η συχνή ούρηση βοηθά στην έκπλυση του υπερβολικού νατρίου από το σώμα σας, αποτρέποντας έτσι την ανάπτυξη οίδημα στα πόδια και τα πόδια σας.
 • Τέλος, το πόσιμο νερό ενώ είναι έγκυος είναι επίσης σημαντικό επειδή ελέγχει τους πονοκεφάλους, οι οποίοι αποτελούν ένδειξη αφυδάτωσης.

Δείτε περισσότερα: Φρούτα δράκων κατά την εγκυμοσύνη

Ποιο είναι το Συνιστώμενο Καθημερινό Επίπεδο Νερού κατά την εγκυμοσύνη?

"Πόσο νερό να πίνετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;" είναι μια καλή ερώτηση. Συνιστάται στις γυναίκες να προσπαθούν να πίνουν τουλάχιστον 12 με 14 ποτήρια νερό την ημέρα, όπου ένα γυαλί μετράει σχεδόν 8 ουγγιές.

Κρατήστε ένα νερό από μπουκάλι βολικό και καταναλώνετε νερό σε γουλιές αντί να πιείτε ένα ποτήρι γεμάτο σε ένα μόνο πάει έτσι, ότι δεν αισθάνεστε πάρα πολύ γεμάτο.

Είναι ασφαλές να πίνετε ζεστό ή κρύο νερό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης?

Το σώμα σας είναι προγραμματισμένο να ρυθμίζει τις θερμοκρασίες των τροφίμων που καταναλώνετε. Όταν πίνετε ζεστό ή κρύο νερό, το στομάχι σας εξουδετερώνει αυτό που ταιριάζει στην εσωτερική θερμοκρασία του σώματός σας, πράγμα που δεν επηρεάζει το μωρό. Έτσι, η θερμοκρασία του νερού δεν έχει σημασία, εφ 'όσον καταναλώνουμε τα απαιτούμενα ποσά. Το μόνο πρόβλημα που μπορεί να προκύψει λόγω των ακραίων θερμοκρασιών θα μπορούσε να είναι ένα ζεματισμένο στόμα ή ευαισθησία στα δόντια για τη μητέρα, εάν εκτίθεται σε ακραίο ζεστό ή κρύο νερό. Συνιστάται να πίνετε ζεστό νερό για μια χαλαρωτική ανακούφιση.

Το ζεστό νερό είναι εξαιρετικά ευεργετικό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς μπορεί να σας βοηθήσει να μείνετε ενυδατωμένοι και να σας ανακουφίσει από τη δυσκοιλιότητα. Μελέτες αποδεικνύουν επίσης ότι το ζεστό νερό μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα της πρωινής ασθένειας και να σας κάνει να νιώσετε πιο άνετα. Ειδικά κατά τους χειμώνες, προτείνεται το ζεστό νερό για να μην πέσει θύμα του κρυολογήματος και των μικρών λοιμώξεων.

Πώς να πίνετε νερό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης?

Το νερό μπορεί να είναι η πηγή της καλής υγείας σας και επίσης ένας φορέας του αριθμού των ασθενειών που προκαλούν μικρόβια. Λάβετε υπόψη τα ακόλουθα σημεία για να βεβαιωθείτε ότι καταναλώνετε νερό που είναι ασφαλές για εσάς και το μωρό σας:

 • Πάντα να πίνετε βρασμένο και δροσμένο νερό.
 • Αποφύγετε το πόσιμο νερό από κοινά μπουκάλια, κοινόχρηστους χώρους και ανθυγιεινά σκεύη. Να φοράτε πάντα το μπουκάλι πριν φύγετε από το σπίτι σας
 • Το φιλτραρισμένο νερό χρησιμοποιώντας συστήματα RO μπορεί να εξασφαλίσει την απομάκρυνση επιβλαβών ορυκτών όπως το μόλυβδο
 • Ποτό είναι τακτικά διαστήματα και εξασφαλίστε ότι το δέρμα και το στόμα σας δεν είναι ξηρό
 • Μην πίνετε πολύ νερό πριν πάτε για ύπνο, καθώς σας κάνει να κάνετε πολλές εκδρομές στην τουαλέτα
 • Προσθέτοντας μερικές φέτες λεμονιού, μέντα ή φρούτα όπως το ακτινίδιο και το καρπούζι μπορεί να κάνει το νερό κατάλληλο για τις προτιμήσεις σας

Τι συμβαίνει όταν πίνετε πολύ νερό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης?

Θυμηθείτε ότι όταν είστε έγκυος, η πρόσληψη πρέπει να διπλασιαστεί. Έτσι, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν υπάρχει τίποτα σαν να πίνετε πολύ νερό. Στην πραγματικότητα, συνιστάται να καταναλώνετε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό και να διατηρείτε το σώμα σας καλά ενυδατωμένο. Είναι επίσης ένας μύθος ότι η κατανάλωση υπερβολικού νερού μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολικό αμνιακό υγρό γύρω από το μωρό. Η κατανάλωση νερού δεν σχετίζεται με αυτή την κατάσταση και μπορεί κανείς να πίνει με ασφάλεια το νερό.

Σημάδια ότι το σώμα σας είναι αφυδατωμένο και χρειάζεται νερό:

Για μια φορά, η ίδια η δίψα είναι ένας τρόπος του εγκεφάλου σας για να σηματοδοτήσει το σώμα σας ότι είστε αφυδατωμένοι. Δεύτερον, σκούρο κίτρινο χρώμα των ούρων δείχνει ότι υπάρχει λιγότερο νερό στο σώμα σας από ό, τι πρέπει να είναι και ως εκ τούτου, το σώμα σας προσπαθεί να διατηρήσει το νερό συγκεντρώνοντας τα ούρα. Το νερό μπορεί να βοηθήσει με κόπωση, πονοκεφάλους, πρήξιμο και υπερθέρμανση.

Δείτε περισσότερα: Βιταμίνες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Εναλλακτικές λύσεις στο νερό που μπορούν να ληφθούν:

 • Το πόσιμο νερό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι η καλύτερη επιλογή ενός ποτού όταν είστε έγκυος. Ωστόσο, αν είστε πολύ βαρεθεί τότε, μπορείτε να επιλέξετε το χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γάλα.
 • Μπορείτε να πάρετε το αφρώδες ή αρωματικό νερό. Αυτό μπορεί να γίνει με εμβάπτιση μέντα, λεμονιού ή αγγουριών στο καθαρό νερό σας.
 • Μπορείτε επίσης να πιείτε χυμούς φρούτων και λαχανικών.
 • Μπορείτε να έχετε Σούπα κοτόπουλου
 • Τα καρπούζια και τα πεπόνια περιέχουν επίσης πολύ νερό.

Τι να μην πίνεις?

 • Ο καφές, το τσάι Sodas και Colas πρέπει να αποφεύγονται όταν είστε έγκυος.

Εάν είστε έγκυος και είστε μπερδεμένοι για το πόσο και τι υγρά θα πρέπει να είστε ιδανικά καταναλώνουν τότε μπορείτε να ανατρέξετε σε αυτό το άρθρο για βοήθεια.Αυτή η γραφή κάνει μια ειλικρινή προσπάθεια να περιγράψει ρητά όλες τις πτυχές που σχετίζονται με την πρόσληψη νερού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Υπάρχουν επιπτώσεις να μην πίνετε αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Θα σας κάνει αφυδατωμένο και αδύναμο που δεν είναι υγιές για το έμβρυο.

Ελπίζω ότι σας δώσαμε αρκετούς λόγους για την πρόσληψη νερού κατά την εγκυμοσύνη.

Leave A Comment

5 + 3 =