Ποιες είναι οι αιτίες της πιτυρίδας | Στυλ στη ζωή | progressivenewsdaily.info

Ποιες είναι οι αιτίες της πιτυρίδας | Στυλ στη ζωή

Πολλοί άνθρωποι σήμερα υποφέρουν συνήθως από πιτυρίδα. Αυτό είναι επίσης γνωστό ως simplex capillitii ή Pityriasis. Αυτά είναι κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι. Αυτό μπορεί επίσης να οδηγήσει σε σοβαρή πτώση των μαλλιών και άλλες λοιμώξεις. Αυτό είναι επίσης συχνά εσωτερικό και μερικές φορές αυτό μπορεί να είναι και εξωτερικό. Πολλοί άνθρωποι έχουν απασχολημένες τακτικές ρουτίνες και δεν παίρνουν το χρόνο να βουρτσίζουν σωστά ή να πλένουν σωστά και επομένως βγαίνουν από το σπίτι κάθε μέρα μπορεί να οδηγήσει στη συσσώρευση βρωμιάς και ιδρώτας με το σμήγμα που εκκρίνεται από τους πόρους.

αιτίες της πιτυρίδας

Αυτά συχνά οδηγούν σε μολύνσεις από μύκητες. Αυτά μπορεί επίσης να είναι αποτέλεσμα ακατάλληλης διατροφής και ακατάλληλης ενυδάτωσης. Συχνά οι άνθρωποι που πίνουν λιγότερο νερό μπορούν επίσης να επηρεαστούν από αυτό το πρόβλημα. Αρχική διορθωτικά μέτρα είναι αρκετά χρήσιμα, αλλά αν αυτό είναι σοβαρό, τότε οι άνθρωποι πρέπει να αγοράσουν φάρμακα μπαρ και καθαριστικά για την καταπολέμηση αυτού του προβλήματος.

Τι προκαλεί πιτυρίδα:

Εάν υποφέρετε από το πρόβλημα της πιτυρίδας, θέλετε να απαλλαγείτε από αυτό το πρόβλημα. Για να καθαρίσετε την πιτυρίδα σας πρέπει να ξέρετε ποιοι είναι οι κύριοι λόγοι και αιτίες της πιτυρίδας. Η πιτυρίαση μπορεί να έχει πολλές αιτίες κάτω από μας δόθηκε κατάλογος 15 κύριων αιτιών πιτυρίδας.

1. Ακαθαρές και βρώμικες συνθήκες κρανίου που πρέπει να αποφεύγετε:

Αυτή είναι μια πολύ κοινή αιτία για την πιτυρίδα και αναφέρεται συνήθως ως ο λόγος πίσω από τις νιφάδες. Οι άνθρωποι που δεν χρησιμοποιούν καθόλου καλό ή τακτικό καθαρισμό είναι πιο επιρρεπείς σε αυτό το πρόβλημα.

2. Κλίμακα επιφανειακών συνθηκών:

Εάν ένα άτομο φυσικά έχει περισσότερη ξηρότητα τότε οι ζυγοί σχηματίζονται εύκολα. Επομένως πρέπει να χρησιμοποιηθούν ορισμένα καλά έλαια και ενυδατικά λοσιόν.

3. Πρόβλημα της ζύμης και της ευαισθησίας της:

Πολλοί άνθρωποι είναι ευαίσθητοι στη μαγιά. Αυτός είναι επομένως ένας λόγος για τον οποίο τείνουν να αποφεύγουν οποιεσδήποτε μορφές τροφίμων που περιέχουν αυτόν τον παράγοντα. Αυτό είναι ιδιαίτερα υπεύθυνο για την πρόκληση του προβλήματος μερικές φορές. Αυτός είναι άλλος λόγος για τον οποίο κατά τη διάρκεια του χειμώνα, καθώς υπάρχει έλλειψη ακτινών UVA και UVB, η φαγούρα μπορεί να αυξηθεί καθώς τα καλοκαίρια τείνουν να μειώνονται λόγω της υψηλής ηλιοφάνειας και της ατμοσφαιρικής θερμοκρασίας.

4. Σμηγματόρροια:

Αυτή είναι μια επιφανειακή διαταραχή που μπορεί να προκαλέσει σοβαρή φαγούρα και άλλα εξανθήματα. Συχνά αυτό παρατηρείται αρκετά συχνά σε πολλούς ανθρώπους και αυτό μπορεί να προκαλέσει πιτυρίαση και επίσης άλλα μολυσματικά προβλήματα όπως ερυθρότητα και βράζει. Οι ρήξεις είναι επίσης πολύ συνηθισμένες όταν συμβαίνει αυτό. Αυτό μπορεί να είναι ένα πρόβλημα που είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι μπορεί να αρχίσουν να ξεθωριάζουν. Πρέπει να γίνουν τα κατάλληλα φάρμακα για να αντιμετωπιστεί αυτό πριν γίνει υπερβολικό και να οδηγήσει σε βακτήρια.

Δείτε περισσότερα: Θεραπείες για πιτυρίδα το χειμώνα

5. Ανάρμοστη βούρτσισμα:

Πολλοί άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν σωστή τεχνική βούρτσισμα ή αποφεύγουν αυτό πολλές φορές. Αυτό δεν είναι καλό να ακολουθήσουμε. Πολλές φορές αυτές μπορεί να είναι πολύ χρήσιμες για την απομάκρυνση των ξηρών σωματιδίων. Εάν αυτά δεν έχουν αφαιρεθεί με λεπτό δόντι τότε αυτά τείνουν να συσσωρεύονται και στη συνέχεια μπορεί να συμβούν περισσότερες μολύνσεις. Χρησιμοποιώντας επίσης μια καθαρή βούρτσα είναι σημαντική ή αυτό μπορεί να οδηγήσει και σε άλλα προβλήματα.

6. Έκζεμα:

Το έκζεμα και η ψωρίαση είναι μερικές συνήθεις διαταραχές που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα πιτυρίδας στην επιφάνεια του κεφαλιού. Αυτά θα πρέπει να αντιμετωπίζονται σωστά με φάρμακα.

7. Malassezia:

Malassezia είναι ένας κοινός μύκητας που τροφοδοτεί υπό κανονικές συνθήκες την περίσσεια του πετρελαίου και του σμήγματος. Αυτό είναι πραγματικά χρήσιμο καθώς αυτό κρατά το κεφάλι υγιές. Ωστόσο, εάν το πλύσιμο δεν είναι σωστά και κανονικά, αυτό μπορεί να επιδεινωθεί και να προκαλέσει ξηρά σωματίδια. Κατά συνέπεια, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σωστά. Αντί να απομακρύνετε τα βακτήρια, πρέπει να αφαιρέσετε την περίσσεια πετρελαίου και ρύπων για να αντιμετωπίσετε σωστά αυτό το πρόβλημα. Αν αυτό δεν είναι σωστά ληφθεί μέριμνα τότε αυτό μπορεί να οδηγήσει σε βράζει και άλλα κοκκινωπά μπαλώματα ή κηλίδες. Μπορεί να εμφανιστούν ρωγμές και αυτό μπορεί να είναι επώδυνο. Εάν οι άνθρωποι τσιμπήσουν αυτά, αυτά γίνονται ακόμα πιο προβληματικά.

τι-αιτίες-πιτυρίδα

8. Ακατάλληλες δόσεις στεροειδών:

Πολλοί άνθρωποι λαμβάνουν διάφορα είδη στεροειδών φαρμάκων. Αυτά μπορεί να είναι τα τακτικά φάρμακά τους ή άλλοι τύποι παραγόντων που παίρνουν για να λύσουν κάποιες συνθήκες υγείας. Ωστόσο, αυτές είναι συχνά γνωστό ότι προκαλούν ανώμαλη ορμονική έκκριση ή άλλους ερεθισμούς και το άτομο μπορεί να υποφέρει από ογκώδεις καταστάσεις που συνήθως εμφανίζονται.

9. Ακατάλληλη διατροφή:

Η ακατάλληλη διατροφή αναφέρεται συχνά ως μια πολύ γνωστή αιτία που προκαλεί εσωτερικά και επίσης εξωτερικά προβλήματα. Αυτό όχι μόνο οδηγεί σε διάφορους τύπους δερματικών προβλημάτων αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει άλλους τύπους ψωρίασης ή μυκητιασικών λοιμώξεων. Αυτό οδηγεί επίσης σε μη φυσιολογική εφίδρωση ή στρες.

10. Διαταραχή άγχους:

Το άγχος είναι συχνά γνωστό ότι προκαλεί ανώμαλες εκκρίσεις των αδένων. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολικό ιδρώτα ή τοξίνες που μπορεί να οδηγήσουν σε αυτό το πρόβλημα.

Δείτε περισσότερα: Θεραπεία πιτυρίδας για παιδιά

11. Φυσικός κύκλος ανανέωσης του δέρματος:

Μία από τις πιτυρίδες προκαλεί σχηματισμό όταν ο φυσικός κύκλος της ανανέωσης του δέρματος επιταχύνει. Στο δέρμα της κεφαλής σχηματίζονται μπαλώματα νεκρού δέρματος, τα οποία οδηγούν στον σχηματισμό πιτυρίδας. Αυτά είναι συχνά ορατά ως νιφάδες και εμφανίζονται ως πιτυρίδα.

12. Κλιματικές επιδράσεις:

Οι ακραίες καιρικές συνθήκες, όπως πολύ καυτά ή πολύ κρύα κλίματα, προκαλούν επίσης σχηματισμό πιτυρίδας. Ως εκ τούτου, συνιστάται συχνά να μην χρησιμοποιείται υπερβολικά ζεστό νερό για το πλύσιμο των μαλλιών κατά τους χειμερινούς μήνες. Ο σχηματισμός πιτυρίδας μπορεί να ενεργοποιηθεί λόγω των ίδιων.

13. Θέματα υγείας:

Ένα εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, πιθανώς προκαλούμενο από τον ιό HIV ή από θεραπείες όπως η χημειοθεραπεία, είναι πιο επιρρεπές στον σχηματισμό πιτυρίδας και μπορεί να είναι μία από τις αιτίες της πιτυρίδας στο τριχωτό της κεφαλής. Ακόμη και η έλλειψη σωστής ενυδάτωσης του σώματος μπορεί να οδηγήσει στην πιτυρίδα. Συνθήκες όπως η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσουν σχηματισμό πιτυρίδας. Ως εκ τούτου, πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τη σωστή φροντίδα και να ρυθμιστεί η πρόσληψη νερού.

Η σωστή ενυδάτωση βοηθά στη διατήρηση της λειτουργίας των αδένων στο σώμα και επομένως εμποδίζει τον σχηματισμό πιτυρίδας. Επίσης, οι εξετάσεις του θυρεοειδούς αδένα πρέπει να διεξάγονται κατά διαστήματα. Με τον τρόπο αυτό, μπορεί να εντοπιστεί κάθε αιτία που μπορεί να οδηγήσει στο πρόβλημα της πιτυρίδας και είναι εσωτερική. Επίσης, σε περίπτωση που το πρόβλημα οφείλεται σε ορισμένες ορμονικές εκκρίσεις, πρέπει να ληφθούν φάρμακα που ενδεχομένως έχουν συμβουλευτεί ο γιατρός.

14. Χρήση τεχνητών προϊόντων:

Η χρήση προϊόντων όπως τα μαλλιά, το τζελ μαλλιών και το μους μαλλιών μπορούν να επηρεάσουν τη ρίζα των μαλλιών, να καταστρέψουν το τριχωτό της κεφαλής στη διαδικασία και να προκαλέσουν σχηματισμό πιτυρίδας. Μία από τις πιο σημαντικές αιτίες της πιτυρίδας είναι η επίδραση των σκληρών χημικών ουσιών που υπάρχουν σε πολλά προϊόντα. Αυτά προκαλούν πολύ ζημιά στα μαλλιά και αποδυναμώνουν τις ρίζες, εκτός από την πρόκληση της πιτυρίδας.

Δείτε περισσότερα: Συμπτώματα για πιτυρίδα

15. Κληρονομικοί λόγοι:

Όσοι πάσχουν από νευρολογικές παθήσεις όπως η νόσος του Πάρκινσον, το εγκεφαλικό επεισόδιο ή σοβαρά τραύματα στο κεφάλι είναι συχνά επιρρεπείς στον σχηματισμό πιτυρίδας στο τριχωτό της κεφαλής. Ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό εξακολουθεί να είναι άγνωστος.

Άλλοι σχετικοί παράγοντες:

Μερικές φορές αυτές μπορεί να προκληθούν λόγω των κληρονομικών συνθηκών. Επίσης, αυτές μπορεί να οφείλονται σε ορισμένες μη φυσιολογικές χημικές χρήσεις. Αυτό μπορεί επίσης να σχετίζεται με διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος ή μπορεί να σχετίζεται με άλλες μορφές βακτηριακών λοιμώξεων.

Αν ένα άτομο δεν έχει μια σωστή κίνηση του εντέρου ή έχει προβλήματα δυσκοιλιότητας, μπορεί επίσης να έχει πιτυρίδα. Ωστόσο, η έρευνα δεν μπορεί να εξηγήσει σωστά πώς αυτό προκαλεί το πρόβλημα. Αλλά συμπεριλαμβάνοντας ινώδη τρόφιμα στα γεύματα μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του προβλήματος.

πιτυρίδα-αιτίες

Προτεινόμενες συστάσεις:

  • Οι σπόροι λιναριού καθώς και οι σπόροι λιναριού μπορούν να είναι αρκετά χρήσιμοι όταν καταναλώνονται σε κατάλληλες δοσολογίες. Αυτά μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα. Το Fenugreek μπορεί επίσης να εφαρμοστεί ως πάστα πάστας για περίπου 20 λεπτά αφού τα μολύνονται. Αυτό περιέχει το βλεννογόνο που είναι χρήσιμο για την κατασκευή των τμημάτων εύπλαστο και επίσης αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αφαιρέσετε το frizzed.
  • Το άτομο πρέπει να παραμένει σωστά ενυδατωμένο. Αυτό μπορεί να διατηρήσει την καλή λειτουργία των αδένων.
  • Μπορούν να διεξαχθούν εξετάσεις θυρεοειδούς αδένα για να ελεγχθεί εάν υπάρχουν εσωτερικές αιτίες για τις οποίες ενδέχεται να υπάρχουν τέτοια προβλήματα.
  • Η ορμονική έκκριση μπορεί να διατηρηθεί υπό τον κατάλληλο έλεγχο αν τα κατάλληλα φάρμακα προτείνονται από έναν επαγγελματία γιατρό.
  • Μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατάλληλα τοπικά ζελέ και κρέμες.
  • Βότανα και παρενέργειες λιγότερο διορθωτικά μέτρα όπως neem ή amla μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Το γιαούρτι είναι επίσης χρήσιμο καθώς αυτό περιέχει λευκαντικά μέσα σε αυτό.
  • Λάδια μασάζ: Το καολό και το ελαιόλαδο είναι αρκετά χρήσιμα όταν χρησιμοποιούνται για τη διαχείριση. Αυτό βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και αυτό είναι αρκετά αποτελεσματικό για τη θεραπεία οποιασδήποτε μορφής ξηρότητας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στη μείωση του στρες και του άγχους που είναι μια σοβαρή αιτία πίσω από αυτό.

Η πιτυρίδα είναι ένα από τα πιο σκληρά και τα χειρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτές τις μέρες πολλοί άνθρωποι. Είναι, επίσης, δύσκολο να απαλλαγούμε από. Λόγω της πεισματικότητας, οι άνθρωποι παραπονιούνται πάντα. Αλλά τότε, η δική μας απροσεξία μπορεί να είναι ένας από τους λόγους της πιτυρίδας που είναι ένας πόνος στη ζωή μας. Τα χρονοδιαγράμματα, η ανάρμοστη φροντίδα του σώματος, το άγχος, η ταραχώδης ζωή, η εκτέλεση μετά από τις προθεσμίες, οι ακατάλληλες διατροφικές συνήθειες, η έλλειψη ύπνου κ.λπ. μπορεί να οδηγήσουν σε πολλά προβλήματα που δεν συνειδητοποιούμε. Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης της πιτυρίδας είναι ο εντοπισμός των βασικών αιτιών της σχηματισμού πιτυρίδας και στη συνέχεια η αναζήτηση της βέλτιστης λύσης που βασίζεται στο πρόβλημα. Μόνο τότε θα μπορέσουμε να το χειριστούμε σωστά και να το αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

30 + = 37

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map