Πώς να αυξήσετε την όρεξη; | Στυλ στη ζωή

Η αύξηση της όρεξής σας μπορεί να είναι τόσο δύσκολη όσο η απώλεια βάρους είναι για τους παχύσαρκους ανθρώπους. Αν είστε υποβαθμισμένοι τότε η αύξηση της όρεξής σας για την αύξηση του σωματικού βάρους μπορεί να είναι πολύ απογοητευτική, ιδιαίτερα εάν η απλή θέα των τροφίμων δεν σας προσκαλεί. Αν ψάχνετε να βρείτε μια απάντηση για το πώς να αυξήσετε την όρεξη, αυτή η ανάρτηση θα σας πει ακριβώς πώς.

πως to increase appetite

Η διατροφή σας είναι εξαιρετικά σημαντική και διαμορφώνει τη γενική σας υγεία. Όταν δεν αισθάνεστε πεινασμένοι, το σώμα σας έλειπε από βασικά θρεπτικά συστατικά και τελικά αποδείχθηκε ότι είναι τα αίτια διάφορων ασθενειών και παθήσεων. Η απώλεια της όρεξης μπορεί να αποδοθεί σε διάφορους παράγοντες όπως η ορμονική ανισορροπία, οι διατροφικές διαταραχές, η κατάθλιψη, η συναισθηματική δυσφορία και πολλά άλλα. Αλλά μην ανησυχείτε, διαβάστε για να μάθετε κάποια εύκολα να αυξήσετε την όρεξη φυσικά.

Φάτε μικρά αλλά συχνά γεύματα:

Εάν επιθυμείτε να αυξήσετε την όρεξη, δοκιμάστε να τρώτε μικρότερες μερίδες γευμάτων σε συχνά διαστήματα. Όταν υποφέρετε από απώλεια όρεξης, η θέα των μεγάλων μερίδων γεύματος μπορεί να αποδειχθεί μεγαλύτερη απενεργοποίηση. Έτσι για να χτίσετε την όρεξή σας βαθμιαία θα πρέπει να φάτε μικρά 4-5 γεύματα μέσα στην ημέρα. Επίσης, ποτέ δεν πρέπει να παραλείψετε το πρωινό σας, καθώς είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας σας.

Δείτε περισσότερα: Πώς να κάψετε θερμίδες

Απαίτηση για θρεπτικά τρόφιμα:

Όταν υποφέρετε από την απώλεια της όρεξης, τείνετε να τρώτε πολύ λίγο. Έτσι, για να έχετε τα μέγιστα οφέλη για την υγεία από το μικρό φαγητό που τρώτε, επιλέξτε περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Τροφοδοτήστε τη διατροφή σας με πολλές πρωτεΐνες, δημητριακά ολικής αλέσεως, υγιή λίπη, φρούτα και λαχανικά. Το να τρώτε περισσότερο για να αυξήσετε την όρεξη δεν σημαίνει να τσιμπήσετε σε μάρκες, καραμέλες, πατάτες και γλυκά ποτά, καθώς είναι μηδενικά σε θρεπτικά συστατικά και παρέχουν μόνο κενές θερμίδες.

Χρησιμοποιήστε μπαχαρικά και βότανα στη μαγειρική:

Ο απλούστερος τρόπος για να κάνετε το φαγητό σας πιο ελκυστικό είναι η χρήση βοτάνων και μπαχαρικών. Μια μυρωδιά με άρωμα από το φαγητό σας μπορεί να χτυπάει τις γεύσεις σας και ίσως αισθανθείτε την ανάγκη να δοκιμάσετε τη νέα γεύση. Προσθέτετε γενναιόδωρα βότανα και μπαχαρικά στο μαγειρεμένο φαγητό σας για να απολαύσετε υπέροχο άρωμα και να προκαλέσετε την όρεξή σας φυσικά. Μερικά από τα βότανα και τα μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται είναι το θυμάρι, το δεντρολίβανο, ο βασιλικός, η ρίγανη, η κανέλα και η μέντα.

πως to increase your appetite

Αποφύγετε τα ποτά κατά τη διάρκεια του γεύματος:

Πίνετε ποτά ανάμεσα στα γεύματά σας μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε γεμάτος πολύ γρήγορα. Αν θέλετε να αυξήσετε την όρεξη, εστιάστε πρώτα στο φαγητό σας και κρατήστε τα τσάγια, τους καφέδες και τα αεριούχα ποτά για μεταγενέστερη χρήση.

Δείτε περισσότερα: Κρεμάει Αύξηση Ύψους

Δημιουργήστε ένα ευχάριστο περιβάλλον κατανάλωσης:

Όταν δεν απολαμβάνετε το φαγητό σας, δημιουργώντας μια ευχάριστη εμπειρία φαγητού μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε μια επιπλέον προσπάθεια να φάτε περισσότερο. Ενώ τρώτε παίξτε μερικές απαλές μουσικές, ελαφριά αρωματικά κεριά ή μπορείτε ακόμη και να καλύψετε την αγαπημένη σας εκπομπή στην τηλεόραση.

Αποφύγετε να τρώτε μόνοι σας:

Τείνετε να αποφύγετε να τρώτε περισσότερα ή εντελώς τα γεύματα σας, εάν τρώτε μόνοι σας. Αν θέλετε να ενισχύσετε την όρεξή σας, σχεδιάστε τα γεύματά σας με φίλους και οικογένειες. Η κατανάλωση με άλλους θα κάνει την εμπειρία πιο ευχάριστη και η ενθάρρυνση από τις κλειστές σας θα σας κάνει να τρώτε περισσότερα. Εάν η οργάνωση οικογενειακών συσκέψεων δεν είναι μια επιλογή, ενταχθείτε σε οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα του foodie και θα έχετε πάντα εταιρεία.

Ασκηση:

Η άσκηση είναι επίσης ένα φυσικό μέσο για την αύξηση της όρεξης. Κάνοντας ασκήσεις φωτισμού όπως το περπάτημα ή το τζόκινγκ θα σας βοηθήσει να τονώσετε την όρεξή σας. Ωστόσο, όταν είστε υποβαθμισμένοι και επιθυμείτε να αποκτήσετε βάρος αυξάνοντας την όρεξη, πρέπει να αποφύγετε εντελώς την έντονη σωματική δραστηριότητα.

Δείτε περισσότερα: Η ποδηλασία αυξάνει το ύψος

Αυτοί οι χρήσιμοι τρόποι για να αυξήσετε την όρεξη θα σας βοηθήσουν να τρώτε σταδιακά περισσότερο και θα αρχίσετε επίσης να αρχίσετε να απολαμβάνετε το φαγητό σας. Μοιραστείτε αυτές τις απίστευτες συμβουλές για αυξημένη όρεξη με άλλους και βοηθήστε τους να ξεκινήσουν μια υγιή όρεξη.

Leave A Comment

+ 84 = 94