Πώς να χρησιμοποιήσετε κανέλα για τον διαβήτη; | Στυλ στη ζωή

Έρευνες και λεπτομερείς μελέτες σε όλο τον κόσμο έχουν δημιουργήσει μια βαθιά ριζωμένη σύνδεση μεταξύ του διαβήτη και της κανέλας. Όταν ο διαβήτης είναι μια φοβερή ασθένεια, η κανέλα είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές φυσικές θεραπείες για αυτή την ασθένεια. Κάποιος πρέπει μόνο να εξακριβώσει τη μέθοδο και την ποσότητα αυτής της φυσικής μορφής της ιατρικής. Πριν βρεθούμε στις λεπτομέρειες της χρήσης της κανέλας, ας καταλάβουμε ξεκάθαρα το πρόβλημά μας - τα διαβόητα και η λύση της - κανέλα.

κανέλα-οφέλη-για-διαβήτη

Τι είναι ο διαβήτης;?

Έχουν διερευνηθεί πολλά για τον διαβήτη και υπάρχουν λεπτομερείς επιστημονικοί ορισμοί γι 'αυτό, ωστόσο σε απλή γλώσσα είναι μια ασθένεια όπου είτε τα επίπεδα ινσουλίνης διαταράσσονται με το πάγκρεας που παράγει ανεπαρκείς ποσότητες είτε δεν υπάρχει απόκριση των κυττάρων στο υπάρχον ινσουλίνη. Τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα είτε αυξάνονται είτε μειώνονται εμποδίζοντας τον κανονικό μεταβολισμό του σώματος. Υπάρχουν δύο τύποι διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2. Αυτή η ασθένεια δεν έχει μόνιμη θεραπεία, ωστόσο υπάρχουν αρκετές φυσικές θεραπείες για να την διατηρήσετε υπό έλεγχο.

Δείτε περισσότερα: Είναι το νερό καρύδας καλό για τους διαβητικούς

Τι είναι το Κανέλα?

Είναι ένα μπαχαρικό που παρασκευάζεται από τα αποξηραμένα εκχυλίσματα των εσωτερικών στρωμάτων του φλοιού των δέντρων Cinnamomum που προέρχονται από τη Σρι Λάνκα. Αυτό το μπαχαρικό χρησιμοποιείται για να προσθέσει μια ξεχωριστή γεύση τόσο σε γλυκά πιάτα όσο και σε αλμυρές τροφές. Έχει επίσης φαρμακευτικές αξίες καθώς έχει αποδειχθεί ότι δίνει ανακούφιση σε αρκετές διαταραχές και ασθένειες όπως ο διαβήτης.

Σύνδεση μεταξύ του διαβήτη και της κανέλας:

Η κανέλα έχει βρεθεί ότι είναι μια από τις τέλειες θεραπείες για τον διαβήτη καθώς διεγείρει τους υποδοχείς των κυττάρων, ο οποίος στη συνέχεια ανταποκρίνεται πιο γρήγορα στην ινσουλίνη. Αυτό έγινε εφικτό με την ενεργοποίηση ορισμένων ενζύμων που ωθούν τα κύτταρα να ανταποκριθούν. Βασικά η κατανάλωση κανέλας μειώνει το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα διατηρώντας έτσι μια καρτέλα στον διαβήτη. Η κανέλα περιέχει επίσης πολυφαινόλες που είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά, οπότε η χρήση κανέλας εξασφαλίζει την πρόληψη του σχηματισμού ελεύθερων ριζών που προκαλούν διαβητικούς.

Κατάλληλη δόση κανέλας για τη θεραπεία του διαβήτη:

Ένα τέταρτο κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας που καταναλώνεται καθημερινά είναι αρκετό για τη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Αυτό ισοδυναμεί με 2 έως 4 γραμμάρια κανέλας. Μπορεί να προστεθεί όχι μόνο σε ποτά, αλλά και σε γλυκά πιάτα. Είναι καλύτερο όταν βυθίζεται σε ζεστό νερό και καταναλώνεται με τη μορφή τσαγιού.

Δείτε περισσότερα: Είναι καλό για τους διαβητικούς

Οφέλη από την κανέλα για τον διαβήτη:

Η κανέλα αποδεικνύεται ιδιαίτερα ευεργετική για την επιτυχή αντιμετώπιση του διαβήτη. Παρέχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα από τα συμβατικά αλλοπαθητικά φάρμακα. Η κανέλα είναι γνωστό ότι ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου σε ένα σώμα καθώς περιέχει MHCP ή πολυμερές μεθυλυδροξυχαλκόνης που τείνει να μιμηθεί την ινσουλίνη οδηγώντας έτσι σε αύξηση της πρόσληψης ζάχαρης. Είναι αποτελεσματικό για διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2 και είναι επωφελής τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά.

Άλλα οφέλη από την κανέλα:

Η θεραπεία του διαβήτη είναι μια ειδικότητα για την κανέλα, ωστόσο υπάρχουν πολλά άλλα πλεονεκτήματα της κανέλας. Δρουν θαύματα για τη θεραπεία του βήχα, του κρυολογήματος και της γρίπης εξίσου αποτελεσματικά στη θεραπεία της διάρροιας και της συμφόρησης του θώρακα. Έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βοηθούν στη μείωση και την πρόληψη χρόνιων παθήσεων. Είναι επίσης αντιγηραντική στη φύση.

Δείτε περισσότερα: Πώς να χρησιμοποιήσετε σπόρους σπανάκι για τον διαβήτη

Μειονεκτήματα:

Αν και η κανέλα έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικό φάρμακο για τη θεραπεία του διαβήτη, μια σημαντική ανεπιθύμητη ενέργεια είναι ότι όταν καταναλώνεται σε υψηλές δόσεις, παράγει κουμαρίνη που είναι λεπτότερο αίμα. Είναι επίσης γνωστό ότι προκαλεί δυσκοιλιότητα σε ευαίσθητους ανθρώπους. Επομένως, αντί να καταναλώνετε απευθείας κανέλα, είναι σκόπιμο να το βουρτσίζετε και στη συνέχεια να το χρησιμοποιείτε έτσι ώστε να αποφεύγετε την κουμαρίνη που δεν είναι διαλυτή στο νερό.

Τα άτομα που πάσχουν από διαβήτη έχουν έναν λόγο να είναι ευτυχισμένοι εάν χρησιμοποιούν κανέλα ως θεραπεία, καθώς έχουν αμελητέες παρενέργειες και είναι γνωστό ότι είναι το πιο αποτελεσματικό επίπεδο ελέγχου της ζάχαρης. Ωστόσο, θα ήταν πολύ ενδεδειγμένο να συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν χρησιμοποιήσετε κανέλα για τη θεραπεία του διαβήτη.

Leave A Comment

+ 78 = 83