Γιατί θα έπρεπε να φάτε περισσότερο καρπούζι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; | Στυλ στη ζωή

Το καρπούζι είναι ένας καρπός που είναι κοινά διαθέσιμος στους μήνες της καυτής θερμότητας, δηλαδή το καλοκαίρι. Και οι περισσότεροι προτιμούν την κατανάλωση αυτού του φρούτου καθώς περιέχει άφθονο νερό. Ως αποτέλεσμα του οποίου μπορούμε να καταψύξουμε τη δίψα μας. Και η απόφαση για το τι φρούτα για να φάει και τι δεν είναι πολύ εύκολο για ένα κανονικό ανθρώπινο ον, αλλά όταν μια γυναίκα αναμένει τότε πρέπει να είναι προσεκτικοί ως προς το τι να φάει και τι να αποφύγει.

Γιατί θα έπρεπε να φάτε περισσότερο καρπούζι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; | Στυλ στη ζωή

Μπορούμε να φάμε το καρπούζι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης?

Λίγες περιμένουν τις μητέρες να φοβούνται ότι η κατανάλωση πεπονιών μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη παροχή του μωρού, ενώ άλλοι φοβούνται ότι θα αυξήσει το επίπεδο σακχάρου στο αίμα. Αυτός είναι ο λόγος. μια μητέρα που αναμένει να καταναλώνει καρπούζια σε συνιστώμενες ποσότητες για μέγιστα οφέλη:

Πώς να καταναλώνετε καρπούζι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείτε να καταναλώσετε αυτό το υπέροχο καρπό. Ακολουθεί μια λίστα με το πώς να είσαι δημιουργικός με αυτό το φρούτο.

  • Προσθέστε καρπούζι στη σαλάτα σας για την πρόσθετη κρίσιμη στιγμή.
  • Ενώ καταναλώνετε το μη χορτοφαγικό και το ψητό κοτόπουλο, θα μπορούσατε να πάρετε καρπούζια ως πλάκα για λίγο περισσότερη γλυκύτητα.
  • Μπορείτε πάντα να κάνετε το λουλούδι καρπούζι (όχι πολύ κρύο) και να το πίνετε για πρωινό και δείπνο.
  • Και θα μπορούσατε να καταναλώσετε χυμό καρπούζια για πρωινό για να αποφύγετε εκείνες τις πρωινές ασθένειες.

Δείτε περισσότερα: Μπορώ να φάω Brinjal κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Οφέλη από χυμό καρπούζι για τις έγκυες γυναίκες:

  • Το καρπούζι είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, βιταμίνης Α, βιταμίνης Β6, καλίου και μαγνησίου.
  • Περιέχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες.
  • Προσφέρει ανακούφιση από την οξύτητα και την καύση της καρδιάς
  • Μπορεί να μειώσει τη διόγκωση στα άκρα
  • Τα καρπούζια βοηθούν επίσης στην εξουδετέρωση της πρωινής ασθένειας που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες κατά τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης τους.
  • Μπορεί να αποτρέψει μυϊκές κράμπες κατά τη διάρκεια του 2ου και 3ου τριμήνου

Τα καρπούζια είναι ευεργετικά για την υγεία. Είναι επίσης πολύ χρήσιμο για την υγεία των αναμένοντων μητέρων επίσης. Αλλά η πρόσληψη καρπουζιού θα πρέπει να είναι μικρότερη από 200 γραμμάρια την ημέρα. Τα οφέλη από τα καρπούζια για μια αναμενόμενη μητέρα παρατίθενται παρακάτω.

1. Διευκολύνει τα εγκαύματα της καρδιάς:

Το καρπούζι είναι πολύ καταπραϋντικό για το στομάχι και επίσης το σωλήνα τροφής. Δεδομένου ότι οι έγκυες γυναίκες υποφέρουν από πολλά προβλήματα πέψης όπως καύση καρδιάς και οξύτητα, θα πρέπει να εξετάσουν την κατανάλωση καρπουζιών για να διευκολύνουν αυτούς τους πόνους και να πάρουν ανακούφιση.

2. Ανακουφίζει τις πρωινές ασθένειες:

Εάν καταναλώνετε χυμό καρπούζι κάθε πρωί τότε θα ανακουφίσει τις πρωινές ασθένειες. Δεδομένου ότι περιέχει ενεργειακές και θρεπτικές ιδιότητες, βοηθά στη μείωση των πρωινών ασθενειών. Είναι καλή ιδέα να περιμένετε τις μητέρες να ξεκινήσουν τη μέρα τους με ένα φρέσκο ​​ποτήρι χυμό καρπουζιού.

3. Μείωση της διόγκωσης:

Το ελαφρύ πρήξιμο των χεριών και των ποδιών ή οίδημα είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι έγκυες γυναίκες. Δεδομένου ότι το καρπούζι περιέχει υψηλό νερό, εμποδίζει την απόφραξη των μυών και των φλεβών, ώστε να αποφευχθεί οίδημα.

Δείτε περισσότερα: Κρέμα Apple κατά την εγκυμοσύνη

4. Αποτρέπει την Χρωματισμός:

Πολλές έγκυες γυναίκες υποφέρουν από χρωματισμένο δέρμα το οποίο μπορεί να πάρει τη χαρά της όμορφης εποχής. Τα καρπούζια βοηθούν να διατηρηθεί η πέψη των τροφίμων και οι κινήσεις του εντέρου ομαλές. Η κατανάλωση καρπουζιών συμβάλλει στη βελτίωση της υφής του δέρματος και ελαχιστοποιεί την χρωματισμό του δέρματος καθαρίζοντας το σώμα της εγκύου μητέρας. Επομένως, αν θέλετε να πάρετε λαμπερό δέρμα τότε θα πρέπει να καταναλώνουν καρπούζια.

5. Λειτουργεί ως καθαριστικό:

Εκτός από τον καθαρισμό του συστήματος πέψης του σώματος, τα καρπούζια βοηθούν επίσης να διατηρήσουν καλά όλα τα άλλα εσωτερικά όργανα. Η κατανάλωση υπερβολικών καρπουζιών μπορεί να εξαλείψει όλα τα σημαντικά θρεπτικά συστατικά από το σώμα. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να περιορίσετε την κατανάλωση των καρπούζια στην σωστή απαίτηση του σώματος.

Δείτε περισσότερα: Μπορούμε να τρώμε παπάγια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

6. Αποτρέπει την αφυδάτωση:

Όλες οι έγκυες γυναίκες πρέπει να καταναλώνουν άφθονο νερό κατά τη διάρκεια της κύησης. Και επειδή τα καρπούζια περιέχουν μεγάλη ποσότητα νερού, μπορείτε πάντα να καταναλώνετε καρπούζια. Καθώς η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει πρόωρες συσπάσεις και να οδηγήσει σε πρόωρη γέννηση, θα πρέπει πάντα να παραμείνετε ενυδατωμένοι.

Παρενέργειες του καρπουζιού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Τρώγοντας πάρα πολλά καρπούζια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να οδηγήσει σε πιθανές παρενέργειες:

Διάρροια: Αυξημένα επίπεδα νερού μπορεί να οδηγήσουν σε συχνές επισκέψεις σε τουαλέτες και να προκαλέσουν αφυδάτωση

Υψηλά επίπεδα γλυκόζης: Η περιεκτικότητα σε ζάχαρη στο χυμό καρπούζι μπορεί να ωθήσει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σας

Ακανόνιστος καρδιακός παλμός: Η αύξηση του καλίου μπορεί να οδηγήσει σε ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό και αρτηριακή πίεση.

Η εγκυμοσύνη είναι ο πιο όμορφος χρόνος της ζωής σας. Αυτή είναι και η εποχή που συχνά γεμίζουμε περιττές πληροφορίες. Αποκλείστε τους φόβους σας και παρακαλούμε να μιλήσετε με το γιατρό σας αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις. Φάτε μια υγιεινή διατροφή και, όταν λαμβάνεται σε μέτριες μερίδες, το πιο φυσικό φαγητό θα σας ωφελήσει μόνο.

Leave A Comment

9 + 1 =