Τι προκαλεί βήχα τη νύχτα και πώς να σταματήσει φυσικά; | progressivenewsdaily.info

Τι προκαλεί βήχα τη νύχτα και πώς να σταματήσει φυσικά;

Κάποιος μπορεί να έχει έναν εφιάλτη για να έχει μια άγρυπνη νύχτα λόγω του βήχα που δείχνει την εμφάνισή του στη νύχτα, όταν όλοι θέλουν να πάρουν έναν σιωπηλό ύπνο. Ένας βήχας είναι μια αντανακλαστική δράση του ανθρώπινου σώματος για την καταπολέμηση ξένων σωματιδίων ή παχιάς βλέννας που σχηματίζεται από τον οργανισμό λόγω διαφόρων λόγων.

Τι Causes Coughing at Night - How to Stop Naturally

Κύριες αιτίες βήχα τη νύχτα:

Εδώ μοιράζουμε κάποιες αιτίες βήχα τη νύχτα??

1. Βαρύτητα:

Η κύρια αιτία για βήχα τη νύχτα είναι η Gravity λέει ο Mitchells Blass ειδικός MD. όταν ξαπλώνουμε ευθεία, η γαστροοισοφαγική αντανακλαστική δράση μας έρχεται και οδηγεί στην εκτόξευση της βλέννας η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε βήχα.

2. Viral-Cough:

Ο βήχας προκαλείται λόγω της ιογενούς λοίμωξης η οποία προκαλεί την πύκνωση της βλέννας και αποχετεύεται προς τα κάτω στον λαιμό. Η ιογενής λοίμωξη προκαλεί φλεγμονή του λαιμού και ενεργοποιεί το κέντρο βήχα.

3. Άσθμα:

Το άσθμα προκαλείται λόγω της υπερδραστικής δράσης του τραχεοβρογχικού λείου μυός σε διάφορα εξωτερικά ερεθίσματα που έχει ως αποτέλεσμα το στένωση των σωλήνων. Η έκθεση σε κρύο κατά τη διάρκεια της νύχτας αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης βήχα λόγω της ασθματικής κατάστασης.

4. Ασθένειες των πνευμόνων:

Όπως η βρογχίτιδα, οι όγκοι που προκαλούν διαταραχές των αεραγωγών και δυσκολία στην αναπνοή, ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

5. Βήχας που προκαλείται από την ιατρική:

Προκαλεί ιατρική όπως οι αναστολείς μετατροπής της αγγειοτασίνης προκαλεί βήχα λόγω της συσσώρευσης μεσολαβητών κινίνης στην αναπνευστική οδό και αυξάνει τα αντανακλαστικά βήχα.

6. Φυματίωση:

Δεν δείχνουν ότι το Tuberculodo δεν παρουσιάζει σημαντικά συμπτώματα, καθώς τα βακτήρια μπορούν να ευδοκιμήσουν σε ανθρώπινο σώμα χωρίς αποτέλεσμα στο σώμα. Όταν τα βακτήρια ευδοκιμήσουν για πολλές ημέρες τότε προκαλεί ξηρό βήχα που αυξάνεται με οίδημα των λεμφαδένων.

7. Προβλήματα καρδιάς:

Συνθήκες όπως η συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια προκαλούν επίμονο ξηρό βήχα μαζί με συριγμό. Το φλέγμα μπορεί να είναι χρωματισμένο με αίμα όταν υπάρχει πνευμονική λοίμωξη μαζί με καρδιακή ανεπάρκεια.

8. Κάπνισμα:

Το κάπνισμα προκαλεί τη μη λειτουργία των κροσσών στους πνεύμονες, γεγονός που οδηγεί στη συσσώρευση μιας τοξίνης. Προκειμένου να απομακρυνθούν οι τοξίνες από το σώμα, οι άνθρωποι που καπνίζουν καταλήγουν να βήσκουν, ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ονομάζεται επίσης καπνός.

9. Sinusitis:

Ένας επίμονος βήχας ο οποίος είναι ένας ξηρός βήχας προκαλείται εξαιτίας ερεθισμού του λαιμού και της φλεγμονώδους διόδου των αεραγωγών και επίσης επιδεινώνεται λόγω του περιβάλλοντος ξηρού αέρα που καθιστά δυσκολότερη για μας την αναπνοή που συνήθως παρατηρείται κατά τη διάρκεια της φλεγμονής του κόλπου.

Φυσικές θεραπείες για τον έλεγχο ξηρού βήχα τη νύχτα Ώρα:

Εδώ εμφανίζονται οι κορυφαίες 9 χρήσιμες θεραπείες που θα μας βοηθήσουν κατά τη διάρκεια ενός διαταραγμένου ύπνου που προκαλείται από βήχα.

1. Φυτικό τσάι με μέλι:

Βότανα tea with Honey

Κάθε ζεστό ρόφημα χωρίς γάλα, το οποίο είναι χωρίς καφεΐνη με μέλι, βοηθά στη διάσπαση των ινών βλέννας και καθαρίζει το πέρασμα των αεραγωγών, το οποίο καταπραΰνει το λαιμό από το βήχα. Αυτός ο τύπος θεραπείας στο σπίτι είναι εύκολα διαθέσιμος στο σπίτι σε οποιοδήποτε σημείο της εποχής το βράδυ.

2. Πάρτε ένα ατμό:

Λήψη a steam

Ένας ξηρός βήχας προκαλείται κυρίως λόγω της μείωσης της περιεκτικότητας σε υγρασία στο λαιμό. Για να γίνει ο λαιμός υγρός και να μειωθεί ο ερεθισμός, το καλύτερο φάρμακο θα μπορούσε να πάρει ατμό και να εισπνεύσει τους ατμούς ατμού. Ο ατμός μπορεί να ληφθεί είτε με καθαρό νερό είτε με φαρμακευτικό νερό είτε με τη ρινική σταγόνα είτε με φαρμακευτικό έλαιο όπως το έλαιο ευκαλύπτου.

3. Συλλογή νερού με αλάτι:

Αλας water gargling

Το άλας έχει την ιδιότητα του αντιβακτηριδιακού αποτελέσματος, το οποίο βοηθά στη διάσπαση της βλέννας και στην καταπραϋντική λειτουργία του λαιμού με την υγρασία της επένδυσης του λαιμού. Το πτύελο αποτελείται από ερεθιστικά, βακτήρια που οδηγούν σε μόλυνση και πρήξιμο του λαιμού. Η διόγκωση μειώνεται από την επίδραση της όσμωσης στην οποία η συγκέντρωση άλατος αυξάνεται εκτός των κυττάρων κατά τη διάρκεια της γαργαλίσματος, καθιστά το νερό από τα κύτταρα απελευθερωμένο πράγμα που μειώνει το πρήξιμο. Το γαλάκτωμα με αλάτι προσφέρει άμεση ανακούφιση. Πρέπει να αποφεύγεται η υπερβολική περιποίηση του θαλάσσιου νερού, καθώς μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα του στόματος.

4. Αστάρια ατμών:

Ατμός Rubs

Το τρίψιμο ατμών έχει τα συστατικά όπως ο ευκάλυπτος και τα βότανα που παίζουν σημαντικό ρόλο στην καταστολή της ρινικής συμφόρησης. Πρόκειται για ένα εξωτερικό βάλσαμο τοπικής εφαρμογής το οποίο εφαρμόζεται γύρω από την περιοχή του λαιμού που διεισδύει στο δέρμα και βοηθά να υποχωρήσει ένας βήχας. Αυτό το είδος ατμού μπορεί να γίνει στο σπίτι χρησιμοποιώντας λάδι καρύδας, ευκαλύπτου, δεντρολίβανο και λάδι λεβάντας ή χρησιμοποιώντας λάδι ευκαλύπτου ως τρίψιμο.

Δείτε περισσότερα: Κατάλογος Βήχα Νόσων

5. Σκόρδο για βήχα τη νύχτα:

Σκόρδο

Πρόκειται για ένα Φαρυγγικό Απελευθερωτικό που βοηθά στην καταπραϋντική λειτουργία του λαιμού κατά τη διάρκεια ενός βήχα το βράδυ. Έρχεται ως μια μασώμενη φαρμακευτική καραμέλα με διαφορετικές γεύσεις που διαλύεται στο στόμα με μικρότερη ταχύτητα απελευθερώνοντας το φάρμακο που περιέχει μενθόλη, δεξτρομεθορφάνη και έναν αναισθητικό παράγοντα όπως η βενζοκαΐνη, που βοηθά στην ελαφρά μούδιασμα της περιοχής του λαιμού ενάντια στο βήχα. Βοηθάει στη μείωση του βήχα με την υγρασία του λαιμού και την καταστολή του τελικού νεύρου που προκαλεί βήχα τη νύχτα.

6. Κουρκούμη για βήχα τη νύχτα:

ΚουρκούμηΤο κουρκούμη έχει πολλές θεραπευτικές αξίες, μεταξύ των οποίων και το αντιβακτηριακό αποτέλεσμα. Βοηθά να σπάσει ο σχηματισμός βλέννας και να καταστρέψει την ανάπτυξη των βακτηριδίων. Ένα καλό ζεστό νερό φλιτζάνι με μια κουταλιά της κουρκούμης κουρκούμη μαζί με το μαύρο πιπέρι κάνει να βράσει και να πίνετε καθημερινά μέχρι βήχας να υποχωρήσει. Μια άλλη μέθοδος θα μπορούσε να είναι η άλεση της ρίζας κουρκούμης που την καθιστά σκόνη και την κατανάλωσή της μαζί με το νερό και το μέλι θα καταπραΰνουν επίσης τον λαιμό από το βήχα.

Δείτε περισσότερα: Συμπτώματα ξηρού βήχα

7. Κρέμα κρεμμύδι για το βήχα τη νύχτα:

Κρεμμύδι

Αναπνοή στο ισχυρό ατμό του κρεμμυδιού σίγουρα θα βοηθήσει να σταματήσει από βήχα. Χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό κρεμμυδιού μαζί με το μέλι καθημερινά δύο φορές, θα μειωθεί η φλεγμονή και θα αποφευχθεί ο βήχας.

8. Προβιοτικά:

προβιοτικά

Παρέχει στο ανθρώπινο σώμα πολλά οφέλη από τον μικροοργανισμό, σε προβιοτικά, υπάρχουν στελέχη βακτηρίων τα οποία δημιουργούν ανοσοποιητικό σύστημα που καταπολεμά τα βακτήρια που προκαλούν βήχα. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες που πραγματοποιήθηκαν από την British Journal of Nutrition, το Bifidobacterium bifidum, ένα συγκεκριμένο στέλεχος βακτηρίων βοηθά στην καταπολέμηση του κρυολογήματος και της γρίπης. Γιαούρτι, λαχανικά τουρσί είναι μια καλή πηγή προβιοτικών.

Δείτε περισσότερα: Φάρμακο για τον βήχα

9. Μέντα Φύλλα για την ανακούφιση από τη νύχτα Βήχας:

μέντα leave

Τα φύλλα μέντας είναι πιο χρήσιμα στη θεραπεία του βήχα για τον ασθματικό ασθενή. Έχει το αντιβακτηριδιακό και αποχρεμπτικό αποτέλεσμα που βοηθά στην αποδόμηση του φλέγματος. Μια σταγόνα από εκχύλισμα δυόσμου σε κατανάλωση χλιαρού νερού δίνει ένα χαλαρωτικό και χαλαρωτικό αποτέλεσμα για το λαιμό.

Το κρύο και ο βήχας είναι πάντα μια ασθένεια που συναντά κανείς σε κάθε ανθρώπινη ζωή. Ο τρόπος διάγνωσης και η θεραπεία της υποκείμενης αιτίας είναι ο απλός τρόπος για να απαλλαγείτε από τον ύπνο που στερεί από το βήχα. Η αιτία μπορεί να είναι είτε εξωτερικός είτε εσωτερικός παράγοντας. Όταν το κρύο παραμείνει περισσότερο από μία εβδομάδα, τότε συνιστάται ιδιαίτερα η συμβουλή των γιατρών. Πέρα από τον πάγκο, το φάρμακο πρέπει να αποφεύγεται αυστηρά λόγω των δυσμενών παρενεργειών του. Το σιρόπι βήχα που έχει μικρότερη δοσολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο όταν κάποιος είναι σίγουρος για το ιατρικό ιστορικό του για να αποφύγει οποιαδήποτε απόφραξη ή ο καλύτερος τρόπος για να θεραπεύσει ένα απλό κρύο είναι με τη χρήση οικιακών θεραπειών που δίνουν μια καλή ανακούφιση. Για τα παιδιά, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν από τη χορήγηση οποιωνδήποτε φαρμάκων.

Εικόνες Πηγή: Shutter stock 4, 8,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

76 − = 66

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map