Οφέλη από το ελαιόλαδο για τα μαλλιά και πώς να το χρησιμοποιήσετε; | Στυλ στη ζωή

Το ελαιόλαδο χρησιμοποιείται για την περιποίηση των μαλλιών και του δέρματος για χιλιάδες χρόνια. Ισχυρίζεται ότι προσθέτει λάμψη, απαλότητα και ανθεκτικότητα στη χαίτη σας. Τα κύρια χημικά στοιχεία του είναι το ελαϊκό οξύ, το παλμιτικό οξύ και το σκουαλένιο, τα οποία έχουν μαλακτικές ιδιότητες.

Η εμπορευματοποίηση ήταν πάντα επιβλαβής για εμάς. Πότε ήταν η τελευταία φορά που χρησιμοποιήσατε ένα χημικά επεξεργασμένο προϊόν που σας εγγυούσε τον λαμπτήρα τζίνι και στη συνέχεια δεν κρατούσε ποτέ τα λόγια του; Γι 'αυτό και είναι καιρός να γυρίσουμε την πλάτη μας στα εμπορικά προϊόντα και να δοκιμάσουμε την τύχη μας σε οργανικά στοιχεία. Δεν είναι ποτέ δύσκολο ή κακό για μας να γνωρίζουμε ότι τα οικιακά αντικείμενα στην κουζίνα σας μπορούν να σας εξοικονομήσουν χρήματα και χρόνο, αν εστιάσετε σε αυτά. Ένα τέτοιο προϊόν είναι το ελαιόλαδο.

ελιά oil for hair

Οφέλη από το ελαιόλαδο για τα μαλλιά:

Το ελαιόλαδο είναι το λάδι που παράγεται από τους καρπούς μιας ελιάς που ωφελεί τα μαλλιά και τα μαλλιά σας. Ενώ χρησιμοποιούμε εκτενώς τις ελιές και τα έλαια για μαγείρεμα, εδώ είναι μια λίστα με τα οφέλη ελαιολάδου για τα μαλλιά που μπορούν να σας βοηθήσουν για τα υγιή μαλλιά σας.

1. Ελαιόλαδο για την ανάπτυξη των μαλλιών:

Ξέρετε πώς να χρησιμοποιήσετε το ελαιόλαδο για την ανάπτυξη των μαλλιών και πώς λειτουργεί; Εδώ είναι η διαδικασία για αυτό, Ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους για τους οποίους το ελαιόλαδο είναι το αγαπημένο των περισσότερων είναι επειδή το καθαρό λάδι από τις ελιές μπορεί να σας βοηθήσει στην ανάπτυξη των μαλλιών. Πρόκειται για μια αποδεδειγμένη ιδέα, όπου αν χρησιμοποιείτε ζεστό ελαιόλαδο στο τριχωτό της κεφαλής και όχι στα μαλλιά σας, η ζεστασιά ανοίγει τους πόρους στο τριχωτό της κεφαλής, ενώ το ελαιόλαδο βγαίνει. Μόλις το ενσταλάξει, τρέφει και δυναμώνει τα μαλλιά και έτσι βοηθά τα μαλλιά να αναπτυχθούν . Επιδιορθώνει και αναζωογονεί τα μαλλιά.

Δείτε περισσότερα: Πώς να εφαρμόσετε το πετρέλαιο Argan για να μεγαλώσετε τα μαλλιά

2. Η ανακούφιση πιτυρίδας:

Τι είναι αυτό το πρόβλημα που μας στοιχειώνει κάθε φορά που νιώθουμε τον κνησμό του τριχωτού της κεφαλής μας; Η πιτυρίδα είναι σαν μια βδέλλα που δεν θα σας αφήσει να φύγετε, αλλά ακριβώς όπως το αλάτι εδώ έχουμε κι ένα στοιχείο γεμάτο ενέργεια για την καταπολέμηση της πιτυρίδας. ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους η πιτυρίδα επαναλαμβάνεται οφείλεται στην επανειλημμένη ξήρανση του τριχωτού της κεφαλής, ο λόγος για τον οποίο όταν το ελαιόλαδο αναμιγνύεται με λεμόνι ή ασβέστη χρησιμοποιείται στα μαλλιά, το ασβέστη ή το λεμόνι ανοίγει τους πόρους και το έλαιο ενυδατώνει και τρέφει το τριχωτό της κεφαλής και κλειδώνει το περιεχόμενο υγρασίας.

3. Ελαιόλαδο Μπορεί Hair Frizz Ελέγχου:

Με την υγρασία κλειδωμένη και ασφαλής, μπορείτε να φανταστείτε πόσο μεταξένια λεία και διαχειριζόταν το τιμόνι σας θα ήταν μόλις βγάλετε τη συνήθεια να χρησιμοποιείτε το ελαιόλαδο στα μαλλιά ή το κεφάλι σας. Τα μαλλιά που είναι ενυδατωμένα είναι πολύ πιο εύκολα στη διαχείριση. Το ελαιόλαδο ενυδατώνει στο σημείο όπου γίνεται ευκολότερη η ισορροπία ή η καμπύλωση της τρίχας.

4. Αντοχή στη διαδρομή σας:

Ο λόγος για τον οποίο μπορεί να λείπεις από μακρόστενες κλειδαριές είναι επειδή τα μαλλιά που έχετε ήδη συνεχίζουν να πέφτουν ή να σπάνε ή να χωρίζουν από κάτω. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η δύναμη στα μαλλιά σας πρέπει να είναι ο πρωταρχικός λόγος για τον οποίο πρέπει να ενσωματώνουμε ελαιόλαδο στη ρουτίνα περιποίησης μαλλιών μας. Το ελαιόλαδο έχει βιταμίνη Ε και Α, καθώς και αντιοξειδωτικά που βοηθούν τα σκέλη των μαλλιών να φαίνονται ισχυρότερα και πιο λαμπερά. Η τακτική χρήση του ελαιολάδου ως βελτιωτικού μπορεί να προσθέσει την απαραίτητη διατροφή πίσω σε κάθε σκέλος των μαλλιών και να βοηθήσει με τη λάμψη.

5. Αντιμετωπίστε τα διαχωριστικά άκρα:

Τα μακρά μη κομμένα μαλλιά, ειδικά στις ξηρές καιρικές συνθήκες, μπορούν να προκαλέσουν διαχωρισμό των άκρων. Το να μην ξεφορτωθείτε μπορεί να κάνει τα μαλλιά σας να φαίνονται θαμμένα και κατεστραμμένα. Το ελαιόλαδο έχει υψηλές θρεπτικές ιδιότητες που αντιμετωπίζουν φυσικά τα διαχωρισμένα άκρα και προσδίδουν στα μαλλιά σας μια λαμπερή εμφάνιση. Αντιμετωπίζει τα χαλασμένα μαλλιά από μέσα καθιστώντας το γυαλιστερό από το εξωτερικό και ισχυρό από μέσα.

6. Μαλακά και ομαλά μαλλιά:

Τα μαλλιά που φαίνονται καλά είναι υπέροχα, αλλά τα μαλλιά που αισθάνεται επίσης καλά είναι αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι επιθυμούν. Το ελαιόλαδο προσθέτει σιλικόνη στα μαλλιά για να του δώσει απαλή και ομαλή αίσθηση. Έχει ενυδατικές και κλιματιστικές ιδιότητες που μπορούν να αφήσουν τα μαλλιά σας να αισθάνονται φυσικά απαλά και ζωντανά. Το ελαιόλαδο θα μπορούσε να προσθέσει απαλότητα και να ενισχύσει την τρίχα διεισδύοντας στον άξονα των μαλλιών και διατηρώντας την υγρασία.

7. Ελαιόλαδο για τα παχιά και ξηρά μαλλιά:

Το ελαιόλαδο είναι πιο ευεργετικό για ξηρά, χοντρά μαλλιά. Μπορεί να κρατήσει τα μαλλιά υγρά και δυνατά. Το ελαιόλαδο τείνει να ζυγίζει κάτω τα λεπτότερα μαλλιά. Τα λιπαρά μαλλιά και τα τριχωτά δεν χρειάζονται το κλιματιστικό.

8. Ελαιόλαδο για μεταποιημένα μαλλιά:

Υψηλά επεξεργασμένα μαλλιά, με χαλαρωτικά, περμανάντ, ή χλωρίνη, επωφελούνται ιδιαίτερα από την επιπλέον υγρασία. Πάντα να περιμένετε τουλάχιστον 72 ώρες μετά την αρχική θεραπεία πριν εφαρμόσετε το ελαιόλαδο. Εάν χρησιμοποιείται σε λευκασμένα μαλλιά, πρέπει να δοκιμάζεται ένα σκέλος για να βεβαιωθείτε ότι το λάδι δεν αφήνει πίσω του ένα ίχνος της πράσινης απόχρωσης. Τα μαλλιά που επεξεργάζονται τακτικά με χημικές ουσίες και θερμότητα χάνουν τη φυσική τους λάμψη, προσδίδοντάς της μια θαμπή και λαμπερή εμφάνιση. Το ελαιόλαδο τρέφει βαθιά τα μαλλιά για να επιστρέψει τη φυσική του λάμψη.

Δείτε περισσότερα: Λάδι τσαγιού για την ανάπτυξη των μαλλιών

9. Βακτηριακή Φροντίδα:

Εδώ είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο το ελαιόλαδο πρέπει να ενσωματωθεί στη θεραπεία του τριχωτού της κεφαλής. Υπάρχουν μύκητες και βακτήρια περιαγωγής στο τριχωτό της κεφαλής σας που είναι υπεύθυνη για τα αδύναμα θυλάκια των τριχών και τα χαλασμένα τρίχαινα. Ως εκ τούτου, τα μασάζ ελαιολάδου είναι απαραίτητη.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το ελαιόλαδο για τα μαλλιά:

1. Πακέτο μαλλιών ελαιολάδου:

Ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και νερό. Μασάζ το μείγμα σε υγρό τριχωτό της κεφαλής, αφήστε το για 20 λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύνετε και σαμπουάν. Η χρήση αυτής της θεραπείας καταπολέμησης νιφάδων κάθε εναλλακτική εβδομάδα μπορεί να απαλλάξει τα μαλλιά σας από πιτυρίδα και ρύπους.

2. Συσκευασία μαλλιών ελαιολάδου-μελιού:

  • Σε ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο, προσθέστε ¼ φλιτζάνι μέλι.
  • Ζεσταίνετε το μείγμα και απαλά μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά.
  • Το ελαιόλαδο τρέφει τα μαλλιά και το μέλι βοηθά στη σφράγιση της υγρασίας.

3. Πακέτο μαλλιών ελαιολάδου-καρύδας:

  • Αναμίξτε δύο μέρη λάδι καρύδας με ένα μέρος έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ζεστάνετε το μείγμα.
  • Εφαρμόστε στα μαλλιά σας και αφήστε το για 30 λεπτά.
  • Ξεπλύνετε το για να αντιμετωπίσετε την πιτυρίδα και το ξηρό, φαγούρα της κεφαλής.

4. Μάσκα μαλλιών ελιάς-μπανάνας:

  • Κάνετε ένα πουρέ από την μπανάνα και το ελαιόλαδο σε μπλέντερ.
  • Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας μελιού σε αυτό.
  • Μασάζ τη μάσκα καλά στα μαλλιά σας και καλύψτε με καπάκι ντους.
  • Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό μετά από 30 λεπτά.

Οι μπανάνες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α και Ε και αντιοξειδωτικά, τα οποία ενθαρρύνουν τα υγιή μαλλιά. Αυτή η μάσκα είναι ιδανική για τα μαλλιά που είναι ξηρά από υπερβολική επεξεργασία ή χρωματισμό.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το ελαιόλαδο για την ανάπτυξη των μαλλιών:

Το ελαιόλαδο είναι προϊόν οικιακής χρήσης συχνά θεωρείται ότι πρέπει να ακολουθούνται οι θεραπείες για την τριχόπτωση και χρήσιμες για την ανάπτυξη των μαλλιών. Εδώ αναφέραμε τον κατάλογο των πακέτων ελιάς μαζί με τη διαδικασία χρήσης του ελαιολάδου για την ανάπτυξη των μαλλιών

1. Μάσκα ελιάς και αυγών:

Για αυτό θα χρειαστείτε ένα αυγό και κάποιο χυμό λεμονιού ή ασβέστη. Σε ένα φλιτζάνι κτύπησε το αυγό μέχρι να αφρίσει και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει χυμό λεμονιού και ασβέστη και δύο κουτάλια ελαιολάδου. Θα πάρετε μια κάπως τρέχουσα υφή που θα σας δημιουργούσε μάσκα μαλλιών. Τώρα εφαρμόστε το στα μαλλιά και περιμένετε να στεγνώσει. Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε βασικά αρωματικά έλαια εάν το μούστος του αυγού σας ενοχλεί. Αυτή είναι μια από τις καλύτερες μάσκες για τα μαλλιά του ελαιολάδου για την ανάπτυξη των μαλλιών και ελέγχει την πτώση των μαλλιών.

Δείτε περισσότερα: Οφέλη από το πετρέλαιο μπέτας για τα μαλλιά

2. Μασάζ με καυτό λάδι:

Για να εξασφαλίσετε πλήρη επεξεργασία του τριχωτού με το ελαιόλαδο, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μπολ και στη συνέχεια γυρίστε το κεφάλι σας ανάποδα για να πέσουν τα σκουπίδια στο πρόσωπό σας και μπροστά. Τώρα ξεκινήστε από τη βάση. Με τα δάχτυλά σας ξεσκονίζετε μέσα από τα μαλλιά και φτάνετε στο τριχωτό της κεφαλής και μασάζ το λάδι εκεί. Αυτό θα ενίσχυε τη ροή του αίματος και θα βοηθούσε την ανάπτυξη των τριχών σας.

Το ελαιόλαδο είναι πραγματικά μια δύναμη όταν πρόκειται για τις εφαρμογές μαλλιών, δερμάτων και ομορφιάς. Έχει υψηλές ενυδατικές ιδιότητες καθιστώντας το ιδανικό για χρήση στα μαλλιά σας. Το ελαιόλαδο έχει τόσα οφέλη στο μπάνιο, όπως και στην κουζίνα. Εκτός από το να σας κάνει νόστιμο φαγητό, μπορεί να σας δώσει εκπληκτικό δέρμα και λαμπερά μαλλιά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κανονικό κοντίσιονερ, σε θερμή επεξεργασία λαδιού ή ως προϊόν τελικής επεξεργασίας μαλλιών για να βοηθήσει τα μαλλιά σας να φαίνονται υγιέστερα, ισχυρότερα και πιο λαμπερά.

Leave A Comment

85 − = 81