Πάρκα και ιερά στο Nagaland | Στυλ στη ζωή

Το Nagaland είναι ένα κράτος που έχει μόνο το 1 / 6ο της περιοχής του στο πάρκο. Τα υπόλοιπα καλύπτονται εξ ολοκλήρου από βουνά. Αυτή η περιοχή καλύπτει κυρίως τα εδάφη που συνορεύουν με το Assam και τα γειτονικά διεθνή σύνορα. Χωρίς να το κάνουμε πολύ, αφήστε μας να κατεβείτε στα πάρκα για τα οποία το κράτος είναι διάσημο.

Υπέροχα και δημοφιλή πάρκα στο Nagaland με εικόνες:

Καταφύγιο Φακήμ Αγριας Ζωής:

Nagaland όπως και τα άλλα κράτη της βορειοανατολικής Ινδίας κατέχει τα πιο παρθένα περιβάλλοντα και πράσινο. Αυτό το ιερό της άγριας φύσης του Nagaland μπορεί να υπερηφανεύεται για την πλούσια χλωρίδα και πανίδα.

Πάρκα in Nagaland

Βρίσκεται κοντά στα σύνορα Μυανμάρ αυτό το ιερό έχει μια εντελώς διαφορετική γοητεία από μόνο του. Διανέμοντας σε μια καλή έκταση 642 εκταρίων, είναι ο αποδέκτης των υψηλών βροχοπτώσεων που είναι η κύρια πηγή των καταπληκτικών καταπράσινων εκτάσεων και των ποικίλων ειδών χλωρίδας. Μερικά από αυτά είναι τόσο σπάνια που δεν υπάρχουν αλλού.

Δείτε περισσότερα: Πάρκα στο Lakshadweep

Η φυσική γεωγραφία αυτής της περιοχής έχει όλα όσα ξεκινούν από λόφους μέχρι ψηλές κορυφογραμμές έως βαθιά φαράγγια και ακόμη και στενές κοιλάδες. Αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος για τη διαφοροποιημένη βλάστησή του που είναι τροπική και υποτροπική. Τα δέντρα που βρίσκονται τοπικά και που κυριαρχούν σε αυτό το τέντωμα είναι:

 • Bonsum,
 • Khasi
 • Bogipoma,
 • Πεύκο,
 • Αμάρι
 • Oaks,
 • Γκαμάρι,
 • Nahor,
 • Άλτερ, κλπ.

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, η περιοχή είναι ιδανική για την καλλιέργεια βότανα και φτέρες διαφόρων ειδών. Τα ανθισμένα ροδοδεντρικά και το αρωματικό άρωμα της κανέλας και των φύλλων του κόλπου γεμίζουν την ατμόσφαιρα με μια γλυκιά και μοναδική οσμή.

Εκτός από τη συνήθη πανίδα που απαντάται συνήθως στα βορειοανατολικά, όπως τα λεοπάρδαρα του χιονιού και τα gibbons, αυτό το ιερό φιλοξενεί επίσης μια πολύ μεγάλη ποικιλία από ορνιθοπανίδα που περιλαμβάνει:

 • Ινδικό Bill Horn,
 • Tragopan Φασιανός,
 • Γκρι Φασιανός,
 • Jungle Fowl,
 • Πράσινο περιστέρι,
 • Doves κ.λπ.

Το κράτος δεν έχει πρόσβαση σε σιδηρόδρομους και ως εκ τούτου πρέπει να ταξιδέψει οδικώς από την πρωτεύουσα του Κοχίμα. Τα σαφάρι της ζούγκλας είναι ένα υψηλό σημείο στον τουρισμό.

Δείτε περισσότερα: Κατάλογος καταφύγια άγριας ζωής στην Orissa

Intanki Εθνικό Πάρκο και Ιερό:

πάρκα-στο-ναγαγάντ-intanki-εθνικό-πάρκο-nagaland

Βρίσκεται σε απόσταση 111 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα του Κοχίμα, το πανέμορφο αυτό ιερό που είναι διάσημο για τα πολλά ποικίλα είδη πουλιών που συρρέουν στην περιοχή αυτή την άνοιξη. Πλούσιο με χλωρίδα και πανίδα είναι ο παράδεισος του εραστή της φύσης. Συνδεδεμένο οδικώς μέσω της εθνικής οδού 39, αυτό είναι ένα όμορφο φυσικό καταφύγιο με τα παρακείμενα δάση της ζούγκλας για ενοικίαση για διαμονή.

Ενώ αυτή η περιοχή είναι ως επί το πλείστον ορεινή είναι γεμάτη με πλούσια βλάστηση, όπως ένα εκθαμβωτικό σμαραγδένιο χαλί πάνω από τα σκληρά υψηλά τοπία. Αυτή η εξωτική τοπική τοποθεσία είναι η πατρίδα για το σπάνιο Hoolock Gibbon μαζί με τους ελέφαντες και το ανατολικό κρατικό ζώο το Mithun.

Η ομορφιά είναι καλύτερη εμπειρία τους μήνες Φεβρουάριο έως Απρίλιο, η οποία είναι η φάση της άνοιξης και των αρχών του καλοκαιριού.

Δείτε περισσότερα: Εθνικά πάρκα στην Tripura

Dzukou Flower Valley:

πάρκα-στο-ναγαλάντ-dzukou-λουλούδι-κοιλάδα

Σε μια εκπληκτική 2438 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας στην περιοχή Japfu της Nagaland βρίσκεται η όμορφη κοιλάδα λουλουδιών που είναι υπερηφάνεια της πολιτείας Nagaland. Μόνο 30 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του κράτους στο Κοχίμα είναι καλύτερο ταξίδεψε κατά τη διάρκεια των καλοκαιριών.

Η ειρήνη και η ηρεμία αυξάνονται από το πολύχρωμο χαλί των πιο όμορφων δασικών ανθών που σας κόβουν την ανάσα. Αυτή είναι η περιγραφή του Nagaland για τον αληθινό φυσικό παράδεισο. Ο τόπος είναι όμορφος τα καλοκαίρια και σχεδόν παγώνει στους χειμώνες. Καλά τροφοδοτείται από φυσικές ροές αυτό είναι το ιδανικό μέρος για να απελευθερώσετε όλα τα δεινά σας και να απολαύσετε τα αξιοθέατα και τους ήχους της φύσης.

Το όνομα της κοιλάδας στην τοπική διάλεκτο σημαίνει την κοιλάδα των λουλουδιών της ουράνιας γοητείας. Τα πολύχρωμα κρίνια και τα ευφορία προσφέρουν την ομορφιά της κοιλάδας και κάνουν την πεζοπορία αυτών των εδαφών μια θεραπεία παρά τη μη ύπαρξη πολλών πόρων.

Η ομορφιά αυτού του κράτους δεν έχει παραλληλισμούς, ώστε να πάρει χρόνο για να επισκεφθείτε αυτό το μέρος της Ινδίας, αξίζει πραγματικά.

Εικόνες Πηγή: 1, 2, 3.

Leave A Comment

37 − = 31