Dwi Pada Viparita Dandasana – Πώς να κάνετε και τα οφέλη της

Είναι γνωστό ότι η γιόγκα προέρχεται από τη χώρα μας, την Ινδία και οι ρίζες της χρονολογούνται από εκείνη της προδηδευτικής εποχής. Για αιώνες, η γιόγκα έχει αποδειχθεί αποτελεσματική όχι μόνο στο σώμα αλλά και στο μυαλό. Αυτή η μορφή άσκησης προτιμάται από την πλειοψηφία σε ταραχώδη ρουτίνες γυμναστικής.

DviPadaViparitaDandasana

Η γιόγκα έχει πάντα ένα πάνω χέρι γιατί εκτός από το να βοηθήσει στην επίτευξη ενός κατάλληλου σώματος, αντιμετωπίζει πολλές διανοητικές και πνευματικές διαταραχές επίσης. Υπάρχουν πολλές ασκήσεις ή στάσεις της γιόγκα, αλλά αυτή που βρίσκεται κάτω από τον σαρωτή είναι τώρα η DviPadaViparitaDandasa η οποία στα Σανσκριτικά σημαίνει δύο πόδια με ανεστραμμένο προσωπικό που θέτουν.

Αυτή είναι μια πολύ περίπλοκη άσκηση γιόγκα και επομένως συνιστάται στους ανθρώπους με τραυματισμούς πλάτης, ώμου ή ισχίου να μην το δοκιμάσουν. Πριν αποκτήσουμε τα οφέλη αυτής της στάσης, ας μάθουμε πρώτα τα βήματα για να κάνουμε τέλεια αυτή την άσκηση.

Πως να το κάνεις:

Υπάρχουν μερικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να εκτελέσετε αυτή τη στάση και δεδομένου ότι είναι δύσκολο, είναι σκόπιμο να μην βιαστείτε με αυτό. Ξεκινήστε με να ξαπλώσετε στην πλάτη σας πάνω σε ένα χαλάκι ή μια κουβέρτα. Στη συνέχεια, λυγίστε τα γόνατά σας και τραβήξτε τα τακούνια σας όσο πιο κοντά γίνεται στα γόνατα.

Τώρα, χαμηλώστε το δεξί σας χέρι στο πάτωμα ακολουθούμενο από τον αριστερό βραχίονα και στη συνέχεια, περάστε τα δάχτυλα των δύο χεριών σας πίσω από το κεφάλι. Χαλαρώστε για ένα λεπτό και επικεντρωθείτε στην αναπνοή σας πριν συνεχίσετε. Σπρώξτε τους εξωτερικούς βραχίονες προς τα μέσα και πιέστε ολόκληρη την άκρη του αντιβραχίου προς τα κάτω.

Ενώ ισιώνετε τα χέρια σας, σηκώστε τους γοφούς, τους ώμους και το κεφάλι σας από το πάτωμα καθώς πιέζετε τα γόνατά σας μακριά από τον κορμό σας. Για να ελαφρύνετε το φορτίο στα χέρια σας, τραβήξτε τις ωμοπλάτες σας προς το κόκκαλο του ουρά σας, το οποίο ως εκ τούτου θα σηκώσει τους ώμους σας. Το επόμενο βήμα είναι το δύσκολο κομμάτι που περιλαμβάνει τη διατήρηση του στεφανιού του κεφαλιού σας στο πάτωμα.

Τοποθετήστε το μεταξύ του χεριού και των ποδιών σας. Κρατήστε το στήθος σας ανοικτό και σηκωμένο έτσι ώστε ο λαιμός σας να μην συμπιέζεται. Τώρα τεντώστε κάθε πόδι έξω μπροστά από το σώμα μέχρι να είναι σχεδόν ίσια. Έκρηστε σε μεγάλο βαθμό που θα σας βοηθήσει να ισιώσετε πλήρως τα πόδια. Κρατήστε τη στάση για όσο διάστημα είστε άνετοι μαζί με τη συντονισμένη αναπνοή.

Δείτε περισσότερα:  Πώς να κάνετε βάρκα

Πώς μας βοηθάει:

Βελτιωμένη ευελιξία:

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αυτή η άσκηση είναι πολύ περίπλοκη. Έτσι, όποιος μπορεί να ολοκληρώσει επιτυχώς αυτή τη στάση θα έχει εγγυημένη ευελιξία στο σώμα.

Κινητικότητα στην σπονδυλική στήλη και άνοιγμα του στήθους:

Αυτή η στάση γιόγκα ανοίγει το στήθος κάποιου και παρέχει καλύτερη κινητικότητα στις σπονδυλικές στήλες και τις ωμοπλάτες χωρίς να τεντώνει το σώμα. Η σπονδυλική στήλη γίνεται τονισμένη καθώς οι ανοιχτήρες στο στήθος ανοίγουν τους συνδέσμους στο στήθος που επίσης βοηθούν στην μείωση του πόνου στην πλάτη. Διεγείρει επίσης τα επινεφριδιακά, θυρεοειδή, υπόφυση και επίφυση.

Ενίσχυση των μυών ώμων:

Συμπεριλαμβανομένου του DviPadaViparitaDandasana στην ρουτίνα καθημερινής σας γιόγκας θα ενισχύσει επίσης τους μυς των ώμων σας.

Δείτε περισσότερα:  Dandasana Γιόγκα Pose

Μείωση του κοιλιακού λίπους:

Εάν έχετε μια λιπαρή κοιλιά και θέλετε να απαλλαγείτε από αυτό, τότε αυτή η τέλεια λύση σας. Πρακτική αυτή η άσκηση και το κοιλιακό λίπος είναι βέβαιο ότι θα μειωθεί.

Αποκατάσταση για κατάθλιψη:

Όποιος πάσχει από κατάθλιψη θα πρέπει να προσπαθήσει να ενσωματώσει το DviPadaViparitaDandasana στη ρουτίνα γιόγκα και σύντομα θα βιώσουν τις αλλαγές. Αυτή η άσκηση βοηθά στην οικοδόμηση της συναισθηματικής σταθερότητας και επίσης ενισχύει την αυτοπεποίθησή σας.

Διόρθωση εκτοπισμένων ουροδόχου κύστης και ανακούφιση από εμμηνορροϊκές κράμπες:

Εάν κάποιος έχει μετατοπίσει την ουροδόχο κύστη ή προλάβει τη μήτρα, τότε αυτή η στάση της γιόγκα μπορεί να το κάνει σωστό. Βοηθά επίσης στην ανακούφιση της εμμηνόρροιας κράμπες και άλλα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.

Δείτε περισσότερα:  Eka Pada Sirasana Οφέλη

Εικόνες Πηγή: Κλείστρο αποθέματος

Leave A Comment

58 − 57 =