Φεστιβάλ Dadra και Nagar Haveli | Στυλ στη ζωή

Βρισκόμενος κάπου ανάμεσα στη Μαχαράστρα και το Γκουτζαράτ είναι ένα από τα συνδικάτα εδάφη μας. Η Ντάδρα και ο Ναγκάρ Χάβελι. Βρισκόμενος στις δυτικές ακτές της Ινδίας, αυτό χωρίζεται σε δύο ημίσεια με το Γκουτζαράτ να περιβάλλει τη Ντάτρα και το Ναγκάρ Χάβλεϊ να επιπλέει στην άκρη της Μαχαράστρα και του Γκουτζαράτ. Είναι ένας από τους κύριους τουριστικούς προορισμούς τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους μη ντόπιους. Οι πολύ τεντωμένες λωρίδες πλούσιας πράσινης φύσης μέσα σε ένα ευρύ φάσμα φυτικής ομορφιάς, τον ανοιχτό καθαρό ουρανό, τα γαλαζοπράσινα ρέματα που περνούν, τα μαλακά ποτάμια που ρέουν στο παρελθόν ή η ενδιαφέρουσα σιλουέτα των οροσειρών που καλύπτονται από την ομίχλη - Dadra και Nagar Haveli είναι ο ουρανός στη γη.

dadra-και-nagar-haveli-φεστιβάλ

Φεστιβάλ Dadra και Nagar Haveli:

Ενώ η γραφική ομορφιά αξίζει να λατρεύουμε ένα άλλο ενδιαφέρον γεγονός προκαλώντας έλξη είναι τα φεστιβάλ που γιορτάζονται χαρούμενα ευρέως σε αυτό το μέρος.

Δείτε περισσότερα: Φεστιβάλ στη Γκόα

Ενώ αυτή η αστικοποιημένη περιοχή ένωσης εορτάζει ελεύθερα τα Χριστούγεννα και τα νέα χρόνια, η βάση των παραδοσιακών ριζών φυτεύεται σταθερά στους ντόπιους. Τόσο ινδουιστικά όσο και μουσουλμανικά φεστιβάλ γιορτάζονται με διασκέδαση και φλερτ. Ενώ μερικοί άνθρωποι γιορτάζουν id milad, μερικοί άνθρωποι γιορτάζουν Ganesh Chaturthi. Το Milad γιορτάζεται προσφέροντας ευγνωμοσύνη στους μεγάλους προφήτες βοηθώντας τους άπορους και φτωχούς και με τον ίδιο τρόπο. το Chaturthi γιορτάζεται μεταφέροντας το είδωλο ακολουθούμενο από μια μεγάλη πομπή.

Σε περίπου τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο το φεστιβάλ του Monsoon Magic γιορτάζεται από τους ντάδρους και τους γηγενείς ιθαγενείς. Ο τουριστικός τομέας αυτής της περιοχής έχει οργανώσει αρκετούς μικρούς αριθμούς βραχύβιων εκθέσεων και φεστιβάλ, η μάζα των μουσών που είναι ένα από αυτά. Η βροχή που κατακτά τις λωρίδες του δακρά και το χαβέλι χαίτη ξεπλένει το ξηρό πνεύμα και μαζί με τον μουσώνουν τα πράσινα και τα λουλούδια. Δραστηριότητες όπως η πεζοπορία των μουσώνων, οι τρέξιμο των μουσώνων, η μουσώνη raga ή η jalsa αποτελούν αναπόσπαστο μέρος αυτού του φεστιβάλ.

Φεστιβάλ Dadra και Nagar Haveli | Στυλ στη ζωή

Το άλλο φεστιβάλ περιλαμβάνει το φεστιβάλ Tarpa που διεξάγεται στα αργά Decembers που πήρε το όνομά του από το δημοφιλές καθεστώς λαϊκού χορού των φυλών αυτού του τόπου. Εκδηλώσεις όπως ο λαϊκός χορός, οι αγώνες κολύμβησης, τα rangoli κ.λπ. αποτελούν μέρος αυτού.

Στα μέσα του έτους γύρω στο Μάιο γιορτάζεται το Εθνικό Φεστιβάλ Τροφίμων και Τροφίμων. Ένα συγκρότημα διαφόρων φυλετικών τέχνης μαζί με την τέχνη των διάφορων νόστιμα γλυκά προς τα μάτια πιάτα μαζεύει μαζί για να γιορτάσουν αυτό το γεγονός. Μια μυριάδα εύγευστων φυλών και καλλιτεχνικών φυλών βρίσκει μια ισχυρή πλατφόρμα εδώ για να εκφραστούν.

Δείτε περισσότερα: Πολιτισμός και φεστιβάλ της Καρνάτας

Φεστιβάλ Dadra και Nagar Haveli | Στυλ στη ζωή

Ενώ το Craft mela διεξάγεται τον Νοέμβριο όπου διερευνώνται διάφορα χειροποίητα κομμάτια οικιακών σκευών, το φεστιβάλ kite πραγματοποιείται στις αρχές Ιανουαρίου. Κάθε σπίτι στρέφεται με διάφορα χαρταετούς διαφορετικών σχημάτων και μεγεθών και βρίσκει το δρόμο προς τον ανοιχτό ουρανό. Ένα χιονοδρομικό φεστιβάλ ανοιχτό για όλους.

Το άλλο φεστιβάλ είναι το Nariyeli Poornima όπου προσφέρεται καρύδα στον παντοδύναμο ως ένδειξη της επίδειξης για την προστασία του. Γενικά οι ψαράδες και οι λαοί που σχετίζονται με το νερό εκτελούν αυτό, ενώ αναζητούν προστασία από τον άρχοντα. Αλλά είναι ανοιχτό για εορτασμό σε όλους. Η καρύδα θεωρείται ευσεβής. Η μέρα ξεκινά με ένα puja που ακολουθείται από εύθυμο χρόνο. Αυτή είναι η ίδια η ημέρα για τον εορτασμό του Raksha Bandhan, όπου οι αδελφές και οι αδελφοί προσεύχονται για την ευημερία του άλλου.

Εκτός από αυτό υπάρχουν μερικά άλλα φεστιβάλ που αφορούν φυλές όπως η φυλή Varli και Kokna γιορτάζουν diwali ως Barash ενώ το φεστιβάλ Akha-Tij συμμορφώνεται μόνο με τα θηλυκά της φυλής Kokna. Το Divaso και το Baleo είναι γνωστά μεταξύ της φυλής Dhodias.

Όντας μια ανεκτή περιοχή της θρησκείας, η Dadra και ο Nagar Haveli στέγνουν σε χριστιανούς ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων από τους Ινδουιστές στους Μουσουλμάνους και έτσι, όταν πρόκειται για φεστιβάλ, αυτό το όλο το χρόνο συνδικαλιστική επικράτεια τους γιορτάζει.

Εικόνες Πηγή: 1, 2, 3.

Leave A Comment

− 2 = 3