Bidalasana (Cat Pose) – Πώς να κάνετε και τα οφέλη της Στυλ στη ζωή

Η γιόγκα, η πιο δημοφιλής μορφή άσκησης, προήλθε από την Ινδία και ξεκίνησε στην προ-Βεδική εποχή. Έτσι, η γιόγκα έχει απομακρυνθεί από τότε. Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα από όλα, λόγω των οφελών του για το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα επίσης. Εκείνοι που ασκούν τακτικά γιόγκα μπορούν να εγγυηθούν ότι η γιόγκα τους οδήγησε σε μια καλύτερη ζωή. Απελευθερώνει το άγχος, χαλαρώνει το μυαλό και κάνει θαύματα σε τόσα πολλά ασθένεια και ασθένειες.

Γάτα pose

Πρακτική γιόγκα και θα βιώσετε τις διαφορές τον εαυτό σας. Τώρα υπάρχουν τόσα πολλά στάσεις γιόγκα και θα μιλάμε για μια σχετικά εύκολη στάση. Ονομάζεται Bidalasana. Ο Bidal είναι μια σανσκριτική λέξη που σημαίνει γάτα και η ασάνα είναι στάση στάσης. Έτσι είναι επίσης γνωστή ως στάση της γάτας. Η στάση της γάτας μπορεί να επιχειρηθεί και από αρχάριους. Έτσι, ας μάθουμε πρώτα τα βήματα για να εκτελέσουμε αυτή την άσκηση προτού φτάσουμε στα οφέλη της.

Πως να το κάνεις:

Δεδομένου ότι Bidalasana είναι μια σχετικά εύκολη στάση που πρέπει να εκτελεστεί, οι αρχάριοι μπορούν να δοκιμάσουν τα χέρια τους σε αυτό επίσης. Ξεκινήστε χρησιμοποιώντας ένα χαλάκι ή μια κουβέρτα και κρατώντας τα χέρια σας ακριβώς κάτω από τους ώμους. Επίσης, λυγίστε τα γόνατά σας και κρατήστε τα αμέσως κάτω από τους γοφούς σας. Διαδώστε τα δάχτυλά σας προς τα εμπρός. Τώρα πάρτε μια βαθιά αναπνοή και ενώ εκπνέετε αργά, τραβήξτε τους κοιλιακούς μυς σας προς τα πίσω προς τη σπονδυλική στήλη. Συμπληρώστε αργά τον γλουτό σας, ενώ σφίγγετε τον κροσσό κορμό κάτω και κάτω.

Δείτε περισσότερα:  Makarasana Οφέλη

Γάτα pose 457

Στερεώστε τα χέρια σας στο έδαφος, με αποτέλεσμα να πιέζετε τους ώμους σας. Γυρίστε την πλάτη σας προς τα πάνω καθώς το μέσον της πλάτης σας πιέζει προς την οροφή. Τώρα βγάλτε το κεφάλι κάτω και σπρώξτε το προς τα μέσα. Παρακολουθήστε στο πάτωμα που συγκεντρώνει τα γόνατά σας. Το πηγούνι σας δεν πρέπει να αναγκαστεί στο στήθος σας. Επαναλάβετε τη διαδικασία 15 έως 20 φορές. Εισπνεύστε και εκπνεύστε αργά καθώς το κάνετε. Κατά την απελευθέρωση, καθίστε πίσω στα τακούνια σας. Ο κορμός σας πρέπει να είναι όρθιος. Κρατήστε το πόση 30 δευτερόλεπτα σε ένα λεπτό. Εστιάστε στην αναπνοή σας.

Οφέλη από τη Bidalasana:

Γάτα pose 784

Όπως κάθε άλλη στάση γιόγκα, η Bidalasana ή η στάση της γάτας έχει τα δικά της οφέλη. Δεδομένου ότι πρόκειται για μια πραγματικά εύκολη στάση, η τελειότητα μπορεί να επιτευχθεί σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα και οποιοσδήποτε θα επιτύχει τα ακόλουθα οφέλη. Δοκιμάστε τη στάση της γάτας για να τα δοκιμάσετε μόνοι σας.

Δείτε περισσότερα:  Μάχα Μουδρά Ποσει

1. Ευελιξία στην σπονδυλική σας στήλη:

Όπως Bidalasana επικεντρώνεται κυρίως στην πλάτη, βοηθά στην τέντωμα και την ενίσχυση της σπονδυλικής στήλης. Παράλληλα, αυξάνει επίσης την ευελιξία της σπονδυλικής στήλης.

2. Διεγείρει το πεπτικό σύστημα και το νωτιαίο ρευστό:

Καθώς αυτή η στάση τεντώνει τους μυς της πλάτης, συστέλλει τους κοιλιακούς μυς. Είναι ευεργετικό για τη γενική υγεία.

3. Βελτιώνει την κυκλοφορία και τα μασάζ των νεφρών:

Το Bidalasana βοηθά στο μασάζ των νεφρών μαζί με τη βελτίωση της κυκλοφορίας μέσω της σπονδυλικής στήλης και του πυρήνα.

4. Διαχειρίζεται το άγχος:

Η στάση της γάτας λέγεται ότι είναι ένας μεγάλος αστραπής, αν είχατε μια δύσκολη και κουραστική μέρα στη δουλειά. Βοηθά στη διαχείριση του άγχους. Παρέχει επίσης μασάζ στα κοιλιακά όργανα σας.

5. Ευεργετική για τους ανθρώπους που ξοδεύουν πολλές ώρες μπροστά από έναν υπολογιστή:

Εάν είστε ένας από εκείνους τους εργάτες ή ένας σπουδαίος φοιτητής, θα πρέπει σίγουρα να δοκιμάσετε αυτή την άσκηση. Οι άνθρωποι που περνούν πολλές ώρες μπροστά από έναν υπολογιστή τεντώνουν το λαιμό και τους ώμους τους μαζί με την πλάτη τους. Προκαλεί πόνο, αλλά με τη στάση της γάτας, μπορεί κανείς να πάρει ανακούφιση επειδή απελευθερώνει ένταση από το λαιμό. Επίσης χαλαρώνει τη σπονδυλική στήλη και ολόκληρη την πλάτη σας. Εξαλείφει επίσης τον πόνο στην πλάτη.

Δείτε περισσότερα: Πώς να κάνετε Chaturanga Dandasana

Leave A Comment

− 5 = 2