Bhujangasana Yoga (Cobra Pose) – Βήματα και τα οφέλη του Στυλ στη ζωή

Κοιτάξτε πόσο κατάλληλοι άνθρωποι στις μέρες που πέρασαν ήταν !! Τέλειες καμπύλες, καλά διαμορφωμένοι και τονισμένοι μύες, επίπεδα στομάχια και τι όχι. Τώρα, ρίξτε μια ματιά στα σώματα που ζούμε, έξω από το σχήμα, κακώς διατηρημένα και μια θλιβερή ιστορία για να ασχοληθεί με.

Μη ασκώντας, τουλάχιστον για τριάντα λεπτά καθημερινά, το σώμα εισέρχεται στον τρόπο καθιστικής ζωής. Αυτό φέρνει μαζί μια σειρά από θέματα υγείας, μερικά από τα οποία μπορούν να μας παραλύσουν ή να βγάλουν τη ζωή μας μακριά. Είναι αυτό που θέλουμε; ΟΧΙ

bhujangasana

Ας πάρουμε λοιπόν μια υπόσχεση σήμερα, μια δέσμευση να φροντίζουμε το σώμα, το μυαλό και την ψυχή μας. Θα μάθουμε τώρα και θα διαβάσουμε περισσότερα για το τι μπορεί να μας βοηθήσει η γιόγκα. Η αρχαία τέχνη και η επιστήμη της γιόγκα είναι εδώ και πολλούς αιώνες. Οι άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο επωφελήθηκαν με περισσότερους τρόπους από έναν, ασκώντας τις ποικίλες ασάνες και στάσεις της γιόγκα. Γιατί λοιπόν όχι εσύ?

Οι ειδικοί λένε ότι οι περισσότερες ασθένειες και ασθένειες του σώματος συμβαίνουν εξαιτίας της έλλειψης φροντίδας ή των απαιτητικών τρόπων αγνόησης των αναγκών του σώματος που πρέπει να ασκείται καθημερινά. Το σώμα μας μοιάζει με ένα μηχάνημα, το οποίο, εάν δεν λιπαίνεται και εξυπηρετείται καλά, θα δώσει χρόνο στον χρόνο. Αυτό είναι σίγουρα αυτό που δεν θέλουμε να συμβεί στον ανθρώπινο εαυτό μας! Ως εκ τούτου, φάτε καλά? πίνετε πολύ νερό και ασκείστε καθημερινά.

Σήμερα θα θέλαμε να μιλήσουμε για ένα συγκεκριμένο asana, Bhujangasana. Η στάση του σώματος είναι γνωστή ως κορυφαία αναπαραγωγή θέτει ένα φίδι, το οποίο μπορεί να βοηθήσει τη σπονδυλική στήλη και τα τσάκρα του σώματος. Ως εκ τούτου, παρακαλούμε να διαβάσετε και να είστε καλά ενημερωμένοι για το ίδιο.

Γιόγκα της Βουγιανγκασάνα (Cobra Pose)

Το όνομα Bhujangasana προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη "bhujang" που σημαίνει φίδι ή φίδι. Επομένως, η ασάνα ονομάζεται Cobra pose. Αυτό το asana είναι ένα backbend πόζες, με το πρόσωπο σε μια στάση να μοιάζει με ένα φίδι με την κουκούλα του ανασηκωμένη. Η ασάνα είναι μέρος της ακολουθίας του Surya Namaskar (χαιρετισμός ήλιος) και επίσης asanas στην Padma Sadhana. Η ασάνα είναι εξαιρετικά ευεργετική και είναι γνωστό ότι αφυπνίζει την kundalini, καταστρέφει ασθένειες και επίσης αυξάνει τη θερμότητα του σώματος.

Bhujangasana Yoga (Cobra Pose) - Βήματα και τα οφέλη της:

Εδώ δίνουμε παρακάτω λεπτομερείς εξηγήσεις για το πώς να κάνεις bhujangasana γιόγκα ή cobra θέτουν με οδηγίες βήμα προς βήμα και τα οφέλη τους, τροποποιήσεις, συμβουλές για αρχάριους και άλλες συμβουλές για να ακολουθήσουν εύκολα αυτή τη στάση γιόγκα.

Bhujangasana Γιόγκα (Cobra Pose) Βήματα:

Bhujangasana Yoga (Cobra Pose) - Βήματα και τα οφέλη του Στυλ στη ζωή

1. Ξεκινήστε με το να βρεθείτε στην κοιλιά σας, με τις παλάμες σας τοποθετημένες κάτω από τους ώμους. Οι αγκώνες σας πρέπει να είναι τοποθετημένοι κοντά στον κορμό σας. Οι κορυφές των ποδιών σας πρέπει να πιέζονται προς τα κάτω στο στρώμα, αυξάνοντας έτσι τα πόδια σας.

2. Πατήστε το πυελικό σας οστό προς τα κάτω και ενεργοποιήστε τους μυς των μηρών σας. Ενώ κάνετε αυτό, πρέπει να αισθάνεστε κάτω από την ουρά σας, όταν η κοιλιά σας συστέλλεται και στηρίζει τη σπονδυλική στήλη.

3. Τώρα εισπνεύστε και πιέστε τα χέρια σας στο έδαφος, επιμηκύνοντας τα χέρια σας έτσι ώστε το στήθος σας να σηκωθεί προς τα εμπρός και προς τα πάνω.

4. Κρατήστε τον κορμό του ουρανού κάτω, καθώς ο πυελικός οστός κινείται προς τον ομφαλό σας. Αυτή η πυελική κλίση θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το άνοιγμα στην κάτω σπονδυλική στήλη καθώς αψίζετε.

5. Ανυψώστε τον εαυτό σας μόνο στο σημείο όπου το πυελικό οστό παραμένει στο έδαφος και δεν αισθάνεστε πίεση αισθάνεστε στο κάτω μέρος της πλάτης σας.

6. Πιέστε τα πτερύγια του ώμου στην πλάτη σας χωρίς να είναι σκληρά στους μύες της πλάτης. Τοποθετήστε τους αγκώνες κοντά στο σκελετό σας, με τους αγκώνες ελαφρώς λυγισμένους. Κάνετε τους μυς της πλάτης σας και τα όπλα σας να εργάζονται σε αυτή τη θέση.

7. Σηκώστε τα μάτια και το πηγούνι, διατηρώντας έναν άνετο χώρο μέσα από το πίσω μέρος του λαιμού. Κρατήστε αυτή την στάση για 20-30 δευτερόλεπτα, παίρνοντας βαθιές αναπνοές.

8. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας αναπνοής, εκπνεύστε αργά φέρνοντας το κεφάλι και το στήθος σας κάτω. Νιώστε ότι η σπονδυλική στήλη σας επιμηκύνεται τραβώντας τον κορμό σας προς τα εμπρός με τα χέρια σας.

9. Εισπνεύστε και σηκώστε τα χέρια και τα γόνατά σας και γυρίστε πίσω στο παιδί δημιουργώντας εκπνέοντας.

Οφέλη της Γιόγκα της Bhujangasana (Cobra Pose):

Bhujangasana Yoga (Cobra Pose) - Βήματα και τα οφέλη του Στυλ στη ζωή

Φυσικά οφέλη:

1. Αυτή η bhujangasana στοχεύει στην αύξηση της ευελιξίας της σπονδυλικής στήλης και την ενισχύει.
2. Τεντώθηκε τα διάφορα μέρη του σώματος όπως το στήθος, τους ώμους, τους πνεύμονες και την κοιλιά.
3. Το Cobra pose ενισχύει τους μυς της πλάτης και τα χέρια.
4. Τα εσωτερικά όργανα είναι τεντωμένα και μασάζ, κάνοντας αυτό το asana.
5. Η εκτέλεση της ασάνας βοηθάει να ανοίξετε τους πνεύμονες και την καρδιά.
6. Βοηθάει στην τόνωση των κοιλιακών οργάνων και επίσης στηρίζει τους γλουτούς.

Θεραπευτικά οφέλη:

1. Το Bhujangasana είναι γνωστό ότι ωφελεί ανθρώπους που πάσχουν από άσθμα.
2. Η εκτέλεση αυτής της ασάνης είναι γνωστό ότι καταπραΰνει την ισχιαλγία.
3. Βοηθά στην ανακούφιση του στρες και της κούρασης.

Δείτε περισσότερα: Τα οφέλη του Padmasana

Τροποποιήσεις για τη Γιόγκα της Bhujangasana (Cobra Pose):

Bhujangasana Yoga (Cobra Pose) - Βήματα και τα οφέλη του Στυλ στη ζωή

Είναι καλύτερα να αποφύγετε να κάνετε αυτή τη στάση στο έδαφος, αν είστε δύσκαμπτοι. Υποστηρίξτε μια μεταλλική καρέκλα σε έναν τοίχο και εκτελέστε αυτή τη στάση με τα χέρια σας στην μπροστινή άκρη του καθίσματος και με τις μπάλες των ποδιών σας στο έδαφος.

Θα μπορούσατε να ξεκουραστούν οι αγκώνες σας κάτω από τους ώμους σας στο πάτωμα για να μειώσετε την εργασία σε σας κάτω μυών της πλάτης.

Προφυλάξεις για τη Γιόγκα της Βουγιανγκασάνα (Cobra Pose):

Bhujangasana Yoga (Cobra Pose) - Βήματα και τα οφέλη του Στυλ στη ζωή

Αυτό το asana πρέπει να αποφεύγεται από ανθρώπους που έχουν τραυματισμούς στην πλάτη και σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα.
Αποφύγετε αυτήν την ασάνα, αν έχετε τυχαία πονοκεφάλους.
Οι έγκυες γυναίκες δεν πρέπει να εκτελούν αυτό το asana.
Αυτοί που έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση εσωτερικού οργάνου δεν πρέπει να εκτελούν αυτό το asana.
Οι άνθρωποι που πάσχουν από αρθρίτιδα στις σπονδυλικές στήλες ή στους καρπούς δεν πρέπει να εκτελούν αυτό το asana.

Cobra Pose Συμβουλές για εκκινητές:

Bhujangasana Yoga (Cobra Pose) - Βήματα και τα οφέλη του Στυλ στη ζωή

Οι αρχάριοι μπορεί να βρουν το backbend πολύ δύσκολο, οπότε είναι καλύτερο να μην παρακάνετε. Για να βρείτε το ύψος στο οποίο μπορείτε να εκτελέσετε αυτό το asana χωρίς να τραβήξετε την πλάτη σας, πάρτε τα χέρια σας από το πάτωμα για ένα δευτερόλεπτο. Το ύψος που θα βρείτε θα είναι μέσω επέκτασης.

Προπαρασκευαστικές και επακόλουθες θέσεις:

Sethu bandha sarvangasana και urdhva mukha svanasana είναι οι προπαρασκευαστικές θέσεις για αυτό το asana.
Τα περισσότερα από τα asanas backbend μπορούν να εκτελεστούν ως συνέχεια asanas για Bhujangasana.

Τώρα θα έρθουμε σε λίγο πιο λεπτομερή σχετικά με το bhujangasana ή το κομπράκη θέτουν. Αρχικά, ας μάθουμε περισσότερα για την αρχαία και πρωτότυπη έννοια και την προέλευσή της. Η αναφορά αυτής της ιδιαίτερης θέσης λήφθηκε από μια γραφή που είναι γνωστή ως Gheranda Samhita και η έννοια αυτού λέει ότι πρέπει να κρατήσετε το ναυτικό σας σε μεγάλο δάκτυλο άγγιξε τη βάση και στη συνέχεια να ανέβει σαν την κουκούλα ενός φιδιού. Το Bhujangasana ή η στάση cobra λέγεται ότι προκαλούν φωτιά στο σώμα, που με τη σειρά του καίει όλες τις ασθένειες και επίσης διεγείρει την «kundalini». Υπάρχουν πολλά άλλα οφέλη της bhujangasana.

Είναι πραγματικά ειπωθεί ότι η τέλεια υγεία μπορεί να επιτευχθεί εάν έχετε το πιο σωστό πεπτικό σύστημα και αφού γνωρίζετε τα βήματα bhujangasana διατήρηση αυτών των συνθηκών υγείας θα είναι ευκολότερο για σας. Αυτό οφείλεται στο ότι η στάση cobra είναι ένα από τα καλύτερα για το σκοπό αυτό και επίσης αναφλέγει την πεπτική δύναμη η οποία με τη σειρά της καίει όλα τα κακά βακτηρίδια και ασθένειες που προκαλούν μικρόβια και επίσης ρυθμίζει την ενέργεια στις πιο ευεργετικές διαδρομές.

Ποιες είναι οι προπαρασκευαστικές και επακόλουθες γιόγκα που θέτει η Cobra?

Πριν από την άσκηση των βημάτων bhujangasana μπορείτε να πάτε για την απλή Sahaja hasta Bhujangasana. Αφού τελειώσετε με την κόμπρα σας θέτετε πρακτική ό, τι μπορείτε να δοκιμάσετε είναι ένας αριθμός θέτει το ένα μετά το άλλο. Αυτά είναι τα Βακρά χαστά Bhujangasana, Niralamba Bhujangasana, Shalabhasana, Naukasana και Dhanurasana.

Δείτε περισσότερα: Paschimottanasana Βήματα

Ας πάρουμε μερικές περισσότερες συμβουλές για τη γιόγκα της Bhujangasana (Cobra Pose):

Πρώτα απ 'όλα να μην είστε σκληροί στο σώμα σας και μην την αναγκάζετε να τεντώνεστε όταν δεν μπορεί πλέον. Αυτό δεν θα σας οδηγήσει σε κάποιο από τα οφέλη της bhujangasana μάλλον θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στο σώμα. Υπάρχουν λόγοι για τους οποίους θα δείτε κάποιους ανθρώπους να έχουν τα ισχία τους ακριβώς στο πάτωμα σε αυτή τη στάση, ενώ ορισμένοι έχουν ανυψωθεί. Ο λόγος είναι ότι μερικοί άνθρωποι είναι πιο ευέλικτοι από τους άλλους. Ο άλλος λόγος είναι ότι το μήκος των όπλων και τα σχήματα των σωμάτων όλων δεν είναι το ίδιο και έτσι μπορεί να υπάρχει διαφορά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα οφέλη θα διαφέρουν.

Δεύτερον, μην προσπαθήσετε πάρα πολύ σκληρά γιατί τότε θα αποτύχετε να κάνετε την ακριβή στάση. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να χαλαρώσετε κυρίως την πλάτη σας για να πάρετε τη σωστή θέση. Αν θυσιαστείτε ή υποκινήσετε την πλάτη σας, δεν θα έχετε τη δυνατότητα να αποκτήσετε εκείνη την αψίδα για τη Bhujangasana και χωρίς την οποία δεν είναι χρήσιμο να ασκήσετε αυτήν την στάση. Η γιόγκα είναι επίσης για την ηρεμία και έτσι πρέπει να το κάνετε αυτό.

Τρίτον, χρειάζεστε μια ισορροπία του σώματος με όλους τους τρόπους, ώστε να προσπαθήσετε να κάνετε μια ισορροπημένη ρουτίνα των στάσεων γιόγκα. Για να εξισορροπήσετε τις καμάρες και το βάρος του σώματος, μπορείτε να εξασκήσετε τη Σαλαμπασάνα αμέσως μετά από κάποια Saral hasta Bhujangasana και στη συνέχεια να προχωρήσετε σε μια άλλη έκδοση.

Πότε δεν πρέπει να κάνετε Bhujangasana?

Bhujangasana Yoga (Cobra Pose) - Βήματα και τα οφέλη του Στυλ στη ζωή

Υπάρχουν διάφορες προφυλάξεις και αντενδείξεις όταν πρόκειται για την άσκηση της Bhujangasana. Αυτή η στάση δεν πρέπει να εφαρμόζεται καθόλου από την έγκυο γυναίκα και από εκείνους που υποφέρουν από σοβαρά προβλήματα σπονδυλικής στήλης, έλκη και κήλη. Αυτή η στάση είναι η καλύτερη για εκείνους που έχουν μια σκληρή πλάτη και επίσης για εκείνους που είναι εμμηνόρροια. Αν υποβληθήκατε σε χειρουργική επέμβαση για έναν από τους πνεύμονες, την καρδιά, την πλάτη, τον εγκέφαλο και τα παρόμοια τότε αυτό το κομπρά είναι μια αυστηρή όχι για σας.

Επίσης, δεν πρέπει να αυξήσετε το χρόνο και τη διάρκεια της πρακτικής αυτής της ασάνας από τη μία στιγμή. Πρώτα θα πρέπει να το κάνετε μόνο για περίπου 10 δευτερόλεπτα και να το επαναλάβετε για περίπου 5 φορές και στη συνέχεια να αυξηθεί σε 1 λεπτό και στη συνέχεια 5-10 λεπτά.

Δείτε περισσότερα: Anantasana Pose

Leave A Comment

15 − 5 =